Förtydligande

Minelle har inte slutat med scrapsaker, bara bytt inriktning.

Hon söker för övrigt en ny designer med inrikting på kärlek, hjärtan och bröllop. Om ni är intresserade, kolla Minelle's blogg

Åhhhhhhhhhhh!!!!

Jag gjorde en helt otrolig LO igår kväll!!!!! Jag tycker den är fantastisk och jag misstänker att den kommer att vara min absoluta favorit för låååång tid framöver. Tyvärr kan jag inte visa er den, inte nu i alla fall. Har gjort den för att skicka till Hobbyhuset, som också söker designer. Får visa den senare.
Processen kring denna LO var faktiskt lite annorlunda än förut.
För det första har jag haft fotot liggande på skrivbordet i ett par veckor, för att se om det kunde "tala" till mig. Jag visste att jag skulle scrappa det, men inte hur. Annars brukar jag ju bara plocka det fotot/fotona som tilltalar mig för stunden.
Sen i går kväll var min granne, L, in här för att lämna tillbaka min QK-tång. Hon hade med sig ett par LO's och i den ena hittade jag något som tilltalade mig, så jag ritade ner det i min lilla bok.
När vi nattat barnen gick jag ner och satte mig för att glo lite på datorn. Men hur det nu var, så tog en färdig idé tag i min hjärna och jag var bara tvungen att scrappa!! Brukar inte ha helt klara bilder av hur slutproduktn ska bli, så det var också nytt. En del förändringar skedde dock under vägen, men det blev jättebra till slut!!!

Sen vet jag i natt att jag drömde om en LO. Forma Hantverk vill att den ena LO'n ska innehålla något stämplat och jag vet att jag löste det i natt, hur jag skulle göra. Jag vet till och med att jag tänkte: jag borde skriva ner det här, så jag inte glömmer det. För vad hade jag gjort i morse?? Jo, glömt!!!
Får fundera under dagen. Ska göra en till till Hobbyhuset också, sen ska jag skicka iväg.

Väntar med spänd förväntan på mitt första månadspaket från Lifetime Moments. Hoppas det inte fastnar i tullen bara...

Handlat de första julklapparna

Japp. Igår var jag och J på stan. Bara hon och jag, utan karlar och utan barn. Riktig skönt faktiskt. Först var vi på IKEA och jag handlade nya storarumsgardiner, trådbackar till Paulinas garderob, handdukshängare, tavellist, en tidsskriftsamlare i fuskläder (till mina scraptidningar), fler såna där cd-lådor som jag har till mina pryttelaskar och en upphängningsanordning till strykjärnet.
Därefter satte vi oss utanför en kaffebod med varsin kaffe latte och tittade på folk. Eller, tja, vi pratade mest!! ;)
Slutligen var vi på två leksaksaffärer och jag handlade 6 julklappar klara till barnen. Känns jätteskönt att vara igång, dessutom är det lite rea nu, så det är bra att passa på.
Var hemma vid 14 tiden igen.
Efter kvällsmaten satte jag fart att sy gardiner och vid 22 tiden hade jag hängt upp dem på plats.

Idag var det egentligen meningen att jag skulle på scrapträff, men efter mycket övervägande tackade jag nej. Idag är det stora städardagen, eftersom min mamma kommer hit i morgon kväll. Dessutom hade Daniel några egna ärrenden på stan och eftersom han jobbar så tajt i veckorna (i och med att han är ledig 25%), hinner han inte med det då. Skickade honom på IKEA igen, eftersom jag ville ha en panellängd till av det tyget jag köpte igår, men det var redan slut!!!!!!!! Har jag tur så dyker det upp om tre veckor eller så.

Just nu har jag scrappat en sida (passar på när Andrea sover) men den kan jag inte visa upp. Forma Hantverk söker designers, så jag ska skicka den dit innan ni får se den.
Jag är själv nöjd med den, men jag vet redan att det inte kommer att räcka. Det känns som alla som vinner (oavsett tävling) är extremt plottriga och överarbetade, vilket inte alls är min stil. Alltså har jag ingen chans, men kommer att skicka i alla fall.

Både bra och dålig dag

Hur kommer det sig att när vi måste stiga upp 06.45 på morgonen (för att hinna till dagis), då får jag kämpa för att någon ska reagera. Men, när vi är lediga och inte behöver stiga upp, då vaknar de 06.30?!?!?!?!?!?!?! Jag fattar verkligen inte det!

Så började min dag. Sen kom L in vid 9 för att lämna tillbaka stämplarna hon lånat av mig. Någongång då började också en svag huvudvärk komma smygande.
När hon gick, kom en grannflicka och frågade om vi ville komma hem till dem och fika, så då var vi där inne fram till lunch. Då hade min huvudvärk nått extrem-läge: jag var kritvit i ansiktet förutom kinderna som var blossande röda och jag var skakig i hela kroppen. Som tur var sov Andrea, så jag kunde snabbt fixa pulvermos och köttbullar och tala om för barnen att mamma måste lägga sig ett tag när jag ätit. När jag vaknade kl 13 mådde jag mycket bättre!!

Gick ut till postlådan och hittade det första numret av den svenska scraptidninge. Åhh, jag var tvungen att snabbläddra igenom den från pärm till pärm, utan att egentligen titta så mycket. Nästa varv kunde jag sen titta mer ordentligt. Tycker det ser riktigt lovande ut!! Mycket roliga idéer hittade jag också.

Sökt runt lite efter nya designuppdrag, känner verkligen att jag vill haka på något, om tillfälle ges. Några mail skickade jag på "måfå", till företag som egentligen inte söker just nu.

Senare åkte vi till Mirandas simskola innan vi avslutade kvällen med pizza! Det var ett tag sen och det var riktigt gott!
Har såklart kikat på Idol lite, men missade vem som blev utröstad. Får kolla någon tidningssida nu när jag är klar här.
God natt på er!!

Inget DT-uppdrag längre...

Känns tråkigt, men det är tyvärr sant. Idag fick jag slutgiltigt besked om att Minelle ska ägna sig åt bröllop. Kan inte fatta att jag bara varit medlem där i 2 månader!! Jag har faktiskt hunnit få ihop 22 LO på den tiden (+ de jag inte scrappat åt Minelle)!!!!! Ganska ordentligt tempo om jag får säga det själv.

Det som är tråkigast av allt är att jag verkligen trivdes med att vara DT, att hela tiden utmanas och utvecklas. Känns också som om detta antagligen var den enda chansen. Har ju fortfarande inte fattat att någon gillar det jag gör och tror absolut inte att det finns mer än en.....

Scrappat en dubbel

Jepp, det har jag gjort. Känns svårt just nu att sätta sig och få något gjort. Jag misstänker att det är hösten som infunnit sig.... Jag brukar alltid ha svårare att få inspiration eller lust på hösten och vintern. Så här är den i alla fall, dubbeln om Andrea's ett års dag.

1 år vänster
1 år höger

Idag har jag lyckats få kaffe i mig två gånger (nej, egentligen tre) utan att jag startat kaffebryggaren!!
Först ringde jag in till J i morse för att höra om hon ville dricka kaffe med mig. Jag menade komma hit, men vi bestämde att jag skulle gå dit istället. Alltså, jag måste bara säga detta: det är så himla kul att lära känna grannarna ordentligt!!!!! Nu bor vi här på riktigt känns det som.
Efter lunch åkte jag hem till FruH för ännu en kopp. Med lite vemod i hjärtat, det måste erkännas. Jag kommer att sakna dig!!!
Till Lost fick jag också kaffe, som Daniel satt på.

En riktigt skön dag, utan jobb. Jo, en sak till som hände idag. Jag fick bekräftelse på att Miranda och Paulina fått plats på "hästlekis". Varje onsdag kväll ska de få gå på ridskola, 45 min pass (hälften i stallet och hälften på hästryggen). Det känns riktigt roligt. Jag har alltid gillat hästar, men pga mentaliteten i ridskolan jag gick i när jag var liten, så slutade jag. Därför har jag inte kommit nära så många under de senaste 15-20 åren. (Usch, ännu en "reminder" att jag börjar bli gammal... HiHiHi) Skulle faktiskt kunna tänka mig att börja i ridskola själv igen, så här i vuxen ålder. 

Nej, mörkret gör sig påmind. De senaste 3 dagarna har jag upptäckt att jag börjar bli mycket tröttare på kvällarna. Så, det är dags att sova. God natt på er bloggvänner!! 

Scrappat idag

En enkel LO, där jag snott fotoupplägget från senaste Creating Keepsakes (sid 76). Sen har jag utmanat mig själv att använda "gamla" papper.

Bad i svartån vänster
Bad i svartån höger

Hur funkar min hjärna??????

Idag på morgonen har jag hunnit med att fixa lite med min rolodex. Skulle stansa Katie-alfabetets 1, 2 o 3 och klistra fast på ett rolodexkort. Detta gjorde jag. Sen var jag tvungen att göra något med Andrea och när jag kommer tillbaka har jag glömt bort att jag redan stansat en gång. Ibland fastnar diesen i taket på "bossen", så när jag försökte stansa med nästa die, blev den bucklig, eftersom det blev dubbelt. Hänger ni med?? Det värsta av allt är att jag i samma ögonblick kommer på att jag gjort exakt samma sak en gång förut, fast inte med mina dies!!!

Alltså, jag blir lite skrämd av mitt huvud just nu. Det är liksom inte alltid med, om jag säger så. Hur kan man bara glömma något så?????????
Visserligen brukar jag säga att jag blir fördummad av att gå hemma, men det här är ju värre, tycker jag.


Även stora barn roar sig lätt ibland

Ja, så heter dagens scrappade alster på min man. Detta är när han i somras skulle vara med barnen och åka vattenkana. Han hade jätteroligt kan jag tala om!!
Inte världens svåraste scrapping jag gjort, men det kändes ganska skönt att få det gjort. Började oroa mig att jag fått en block. Men, nej, det verkar funka, även om jag inte gjorde det så svårt för mig.

Även stora barn roar sig lätt ibland


Mår bättre idag

Och det är som det ska vara, eftersom detta med mina depperioder är lite hormonrelaterat. Så, det brukar bara hålla i ett par dagar. Idag är jag på party-humör. Känner mig som jag gjorde när jag var 20 och visste att det var fest på kvällen. Det tråkiga är att det inte ska vara någon fest ikväll, så jag vet inte hur jag ska lösa det.... Inte särskilt kul att parta ensam!! HiHiHiHihIhI

MÄNNISKOR SOM ÄR KÄNSLIGA OMBEDES INTE LÄSA VIDARE!! *skrattar hur mycket som helst*
Sen är jag extremt "sugen", om ni förstår vad jag menar. Vi lever ju i celibat just nu, i väntan på att spiralen sätts in om ett par veckor. Fy Fan, det är inte roligt när man inte får!!


NU KAN NI LÄSA IGEN!
Tja, egentligen har jag inte så mycket mer att tillägga. Förutom att jag är väldigt sugen på att scrappa. Kanske blir det att lägga in en bild ikväll, jag hoppas det i alla fall.

Fortfarande nere

Trodde nästan det gått över när jag vaknade i morse och det gick skapligt så länge mannen min inte var hemma. Beror säkert på att jag inte har "tid" att deppa när jag har allt ansvar. Så, när jag kom hem från jobbet sjönk jag ner igen. Jag HATAR denna känslan, av att inte kunna kontrollera hur jag vara. Vill scrappa, men inget händer (för när det väl kommer till kritan känns det jobbigt), vill läsa, men inget händer, vill inte laga mat osv. Jag vet ju att det kommer att gå över, men det kan ta ett par dagar. Det värsta är att jag inte har något bra sätt att få det ur kroppen. Skulle kanske behöva en sandsäck, eller något...

Lite deppig just nu

Fråga mig inte varför. Jag mådde ok för en timme sen. Nu känner jag mig som världens fulaste, fetaste och mest horibla flodhäst som finns. Skulle aldrig ha tagit fram måttbandet... På "Du är vad du äter"-programmet sa de att en kvinna ska ha 80-någonting cm som mest i midjemått. Jag har strax över 90...
Så, trots att jag i mitt förnuft vet att jag förut (som icke-gravid) vägt 12 kg mer än nu, tycker jag just nu att jag är fetare än någonsin!!!
Men jag brukar ha depperioder i "mitten av månaden", om ni förstår vad jag menar, men bara ibland. Dessutom är jag utan preventivmedel just nu, så då finns det inga spärrar som lugnar ner det. Så, när detta slog till för en timme sen, blev det ganska tråkigt att vara jag. Datorn är tråkig, scrapping är bläää, jag är usel, alla är för långt borta, mat är tråkigt, godis är gott (!), borde träna... osv osv.
Tyvärr finns det ingen att lita på att få positiv kritik ifrån. Mannen är ju inte tillräckligt objektiv, eftersom han har levt med mig i 10 år, mamma är ju mamma... Det är så man önskar att en karl skulle ta och stöta lite på en bara för att få veta att man duger! *HiHiHi*

Fy fan för såna här perioder: bara ett stort svart moln. Inget roligt på gång heller. Bara samma gamla vanliga lunk. Men även om det dök upp något kul just nu, så skulle det kanske inte duga. Kanske jag skulle flytta hem i alla fall... Det blir lite ensamt 30 mil hemifrån ibland.

Och så barnen mina som bara pratar om döden just nu. Det är ingen hejd på tråkiga saker.

Hur gjorde jag i PS??

Fick en kommentar om hur jag gjort. Så här har jag gjort, jag har PS 7.0

Tja, började med att fixa om bilderna till sepia.

Välj: Image, i den översta menyraden. Därefter valde jag Adjustments och där Color Balance. Här drar man i pilarna för RÖD och GUL färg för att få till den sepia-tonen man vill.

Nu är det dags att göra en suddig ram runt om. Bland "figurerna" till vänster, väljer man den vanliga markeringsfyrkanten. Gör en ram ungefär så som man tänkt att det ska bli.
Högerklicka på fotot. Välj "Select Inverse", blir det som en dubbelram istället. Högerklicka igen och välj Feather. Här ska man välja en siffra. Jag körde på 80, men testa är mitt tips.

Gå in på Layer, i den övre menyn, välj New Fill Layer och där tar man Solid Color. MEN DETTA GÄLLER INTE OM MAN HAR EN SÅN DÄR HINK MED FÄRG BLAND FIGURERNA TILL VÄNSTER; FÖR DÅ TAR MAN OCH FYLLER MED DEN ISTÄLLET. VÄlj färg och tryck ok.

Photoshopat!

I söndags tog jag en hel del foton på barnen, så kallade arrangerade foton. Jag vill gärna visa er tre stycken. Har gjort om dem till sepia och med suddiga, mörka kanter i PS. Har aldrig jobbat med det innan, så det är kul. Nu ska jag bara fixa lite ramar, för jag vill gärna hänga upp dessa på väggen hemma. Tur jag har skrivare, för då kan jag enkelt fixa kopior om jag också väljer att scrappa dem!! HiHiHi

Andrea


Paulina

Miranda

Säg gärna vad ni tycker om dessa.

Idag har jag för övrigt varit och babysimmat med Andrea för första gången sen i våras. Det var riktigt roligt och hon var duktig. Första gången jag åker själv dessutom, men det gick bara bra. På torsdag är det Paulinas tur och Miranda har ju sitt på fredagar. Gisses, veckorna blir bara fullare och fullare!


Här var det fest igår

...och idag är vi lite slöa. Det var inte riktigt meningen att det skulle bli sånt sjöslag. Hade ju bara in grannarna på lite snack-kväll. Men, hur det nu var så hamnade groggen på bordet efter vinet och på den vägen var det.
Andrea la sig som vanligt kl 19, Paulina däckade vid midnatt, Miranda höll sig uppe till 02.15 och vi själva gick och la oss 02.45. Så länge har vi inte varit vakna på flera år. Vaknade 07.30 och tyckte det var lika bra att stiga upp då. Sen vaknade alla utom Miranda, som fick vila en timme extra. Annars blir det ju helt fel i kväll.

Men, nu är kl 12.30 och vi är ganska pigga allihop. Men, det märks att man börjar bli gammal. Tänker som så att det är tur att sånt här bara händer ca 2 gånger/år, annars skulle vi inte orka!!!

Julkort nummer 4

Var ju hos Elle igår och då fick jag med mig lite lack att jobba med. Passar ju bra till jul, eller hur!! Så det fick bli ännu ett julkort. Lacket kommer i små bitar, med tillhörande sked för uppvärmning. Fungerar jättesmidigt!

Jul4

Vi ska ha hit två grannpar ikväll på lite snacks och öl/vin, eller vad de nu dricker. Ska bli jättetrevligt, men det krävde lite städning innan! Gick lös i lekrummet nu igen. La en hel del i kassar som jag gömde i en garderob, sånt som barnen inte leker med längre, men som jag inte har hjärta att slänga. Andrea har ju inte kommit upp i ålder än, så hon kanske vill ha dem så småningom.
Daniel for iväg nu på eftermiddagen för att köpa en ny dammugare, men det skulle dröja en vecka innan de får hem den. En electrulux, sån där oxy.. något, som ska vara extra bra på att få ren luft. Om det värsta dammet faktist försvinner, kanske det inte blir så skitigt så fort igen. Ska bli intressant att se.
Nej, nu ska jag ta hand om kladdkakorna jag bakat för kvällen, samt börja förbereda lite.

Kul med tåg

Ja, så heter dagens LO, som jag har hållit på med i omgångar precis hela dagen. Den blev som jag tänkt och jag gillar den skarpt!

Kul med tåg

Om man drar upp P och M så hittar man:

Kul med tåg, tags

Förutom bakgrundsbazzilen och lite svart albumblad, så är allt Crate Papper. Tycker verkligen om dem!!!

Idag har varit en lugn dag. Barnen har varit hemma och jag har varit ledig. Vi har lekt bulleri-bulleri-bock, hunden och benet mm, läst sagor och spelat tv-spel. När vi inte har lekt alla, har de lekt superbra på egen hand, så tempot och känslan för dagen har varit JÄTTESKÖN!!
Har också varit med Miranda på simskolan. Efteråt hämtade vi Daniel på jobbet och åkte till
Minelle för att lämna alla LO's och kort jag gjort på sistone.

Reflektioner

Idag har det varit rena julafton när posten kom. Mina QK alfabet har kommit från USA. Det gick på en vecka, så det var snabbt tycker jag. Maddie Anne och Marisa var det som landade i lådan.
Sen kom äntligen november numret av Creating Keepsakes, så nu ska jag krypa upp i soffan och läsa noooooga!!!

Har också scrappat idag. Ännu en DT-layout för
Minelle. I detta fall är det de fantastiska zickzack-banden som jag vill visa upp, tillsammans med blommorna från Junkitz. Banden är riktigt härligt guldiga, men det framgår inte riktigt på bilden. Karin har gett mig idén om spegelvända bokstäver, vilket ju passade perfekt i sammanhanget.

Reflektioner

Efter jobbet åkte vi till Mjölby köpcentrum, vilket vi nästan aldrig gör. Behövde in på Expert, apoteket och en "julklappsönskelista-runda" på leksaksaffären. För en gångs skull helt utan tjat, det var underbart att gå där idag. Barnen gick runt och pekade och önskade och betedde sig exemplariskt!!!!
Trots att det är stressigt om dagarna, med allt farande, så är den stora behållningen det faktum att hela familjen får spendera mer tid ihop. Kommer att sakna det sen.....


Minialbum

I månadspaketet jag fick från Pysselpunkten förra gången, följde det med två bruna papperspåsar. Av den ena har jag idag gjort ett minialbum. Som riktmärke, för hur stort det är: albumet är 15 cm högt.

Framsidan ser ut så här:
 Andrea och dockan 1

När man öppnar ser det ut så här:
Andrea och dockan 2

Drar man ut fliken till höger kommer detta fram:
Andrea och dockan 3

Sista sidan, baksidan, ser ut så här:
Andrea och dockan 4

Själv är jag riktigt nöjd och har kommit fram till att detta måste vara en utmärkt sak att ge bort i stället för ett vanligt födesedagskort. Så, nu måste jag ta reda på var jag kan köpa fler påsar..... Någon som vet???

Hade FruH här idag på fika. Som vanligt trevligt!!
När hon skulle gå, kom J över med sonen och barnen mina kunde fortsätta sitt ganska höga tempo. När sen Daniel kom hem strax innan J gick hem, gick barnen in i ett ännu högre tempo. Detta resulterade i extremt trötta barn när klockan blev 19. Mycket trött-gråt, som är totalt omöjligt att göra något åt, eftersom de gråter åt precis allting innan det är färdigt. Hur som helst, nu är kl 19.30 och alla ligger inne i Andrea's rum. De trivs att sova tillsammans, men Andrea verkar mest se det som lek och far runt i sängen ett slag.

Varit hos tandläkaren idag

Så, nu är det äntligen gjort: avtrycken till min bettskena. Den sista oktober ska den vara klar. Längtar efter att se om den fungerar. Ingen huvudvärk idag, men jag är rejält öm i musklerna i ansiktet.
Vad gäller avtrycken... Det var precis som jag minns det. Hade tandställningar när jag var 7-14 år, så jag har gjort ett antal sådana avtryck. Det smakade precis likadant och kändes precis likadant. Det enda som skillde var färgen: nu blå, förr rosa.

Två julkort har jag gjort idag också. Till det första använde jag exakt samma papper som igår, till det senare endast cardstocken: DCWV, den som är vit innuti. Såklart är det åt
Minelle jag gjort dem.
Jul2

Jul3

Årets första julkort

DT-kort till Minelle. Väldigt enkelt, men kul att göra. Man får fantastisk effekt av denna cardstock (som jag använt till hjärtat och dymotexten) som är vit innuti. Den heter: DCWV. När man använder goozebumps eller dymo spricker det vita igenom, vilket blir riktigt häftigt.

Jul1

Har haft ont i huvudet precis hela dagen, vilket så klart är mindre kul. Skulle behöva lite avslappningshjälp och massage av ansiktet, för i och med mitt bitande, har jag nu ont i musklerna i hela ansiktet, från pannan ner till hakspetsen.
Ska till tandläkaren i morgon för att diskutera bettskena, vilket ska bli intressant. Efter att ha haft ont i skallen i 18 år, börjar jag tvivla på att något ska kunna hjälpa.


Scrapträff igår!!

4 alster hann jag med. De två första är DT-layouter för Minelle.

Min lilla mamma
Här har jag utmanat mig själv att använda lite band. Dessutom köpte jag en ny BossKut-die av Camilla, som jag var tvungen att ha med (library pocket, längst ner till höger)

mannen på taket
Har förstökt att göra det så manligt jag kunde......

BHF
Det syns dåligt, men färgerna i dessa fotona är helt otroliga!!! För den som inte kan gissa vad det står: Bland Blommor & Bin Hittar vi Humlor & Fjärilar

Klubba är gtt
Här har jag inspirerats av AnnaG, som just hade gjort en LO med en massa knappar på. Tack Anna för det!!

Väldigt nöjd med allihop!! Och som vanligt var det otroligt inspirerande och trevligt att träffa alla i "gänget" igen. Dessutom var det några, för mig, nya tjejer med och det är också kul.

Idag är det måndag igen och den stressigaste dagen den här veckan. Känns mindre kul, men det är bara idag...

Ännu mer halloween

Ännu ett DT-kort till Minelle. Gillade min pumpgubbe så mycket så jag ville ha med honom igen. Förberedde honom redan igår med att sätta Glossy Accents på honom.
Tyvärr var jag tvungen attt fota den här gången. Blommorna gör att det blir för tjockt för scannern (det kommer in för mycket ljus).

Halloween4

På tal om ljus, så var jag på ljusparty hos J igår. Det var riktigt trevligt och jag lärde mig massor om ljus som jag inte visste. Köpte så klart en del också.

Min favorit internetbutik ska lägga ner :(    Pysselpunkten började sin utförsäljning kl 00.01 i natt och jag satt då redo med min lista på saker att beställa. Tyvärr var redan några saker borta, men jag kompenserade det med att handla för ett par hundringar extra!!! :)
Funderar nu på att skaffa mina månadspaket från USA istället. Ska höra med FruH hur hon tyckte sitt paket var först.

Idag ska jag med Miranda på simskola, därefter blir det IKEA. Behöver en ny skrivbordslampa, lite lådor osv.
Fler halloweenkort...

...har jag gjort åt Minelle.

När jag gjorde det första kortet, försökte jag att sätta andra papper bakom pumpagubben, men det gick liksom inte. Jag ville att det var han som skulle synas och det gjorde han inte då.
Halloween2

Sen gjorde jag ett kort med stora paisleys på. Tycker att de ser ut som spöken i formen, därav den lite konstiga rubriken på kortet.....
Halloween3

Halloween

DT-kort åt Minelle. Tycker att pappret (det mörka av dem) är tillräckligt crazy för att kännas halloween-aktigt. Det är ett S.E.I papper. Det ser lite suddigt ut längst upp och det beror på att jag har 3D-kuddar under den ena fladdermusen och då kommer det in lite ljus i scannern. Jag råder er, som är genuint intresserade, att åka till Minelle och titta på alla alster LIVE: Det är en helt annan sak än att de dem på nätet.

Halloween


Bosskut

Jag har varit hos Minelle idag och hämtat min BossKut. Ska använda mig av den hemma, istället för QK-tången och antagligen bara ha tången med mig på träffar. Fördelen med "Bosse" är att den har mycket störe dies och att det går att använda olika sorters dies i den. Det enda negativa med den är väl egentligen färgen! Fast mina tjejer tycker den är snygg!!

Bosskut

Fick även med mig lite annat "godis" så nu måste jag börja tänka Halloween och Jul. *leker hemlighetsfull*


Nu är bullbaket klart

Degen passade jag på att göra när barnen var på dagis. På så sätt slapp de så mycket väntetid.
Bullar1

Så, när barnen ätit sin lunch klart, var det dags att hugga in i degen. Hade gjort en dubbel sats, när jag ändå höll på. Den höll perfekt konsistens, inget mjöl behövdes under utbaket.

Barnen gillade mest att kladda med smöret och sätta på socker. Vilket de gjorde i massor!!!
Bullar2

47 vuxenbullar blev det (dvs såna jag gjorde) och 59 barnbullar.

Bullar3 Detta är barnbullar!!

Så slutligen säger vi: GRATTIS, BULLARNA, PÅ KANELBULLENS DAG!!!!!

Mina naglar

Igår var jag och FruH och fixade oss snygga naglar. Till och med lite bling bling blev det! Detta är min 4:e gång som jag gör förlängningar. På hösten går mina naglar alltid av och det tycker jag är så tråkigt. Skönt att göra något för sig själv ibland också.

Mina naglar

Har satt en bulldeg på jäsning, eftersom det är Kanelbullens dag idag. Lovat barnen att vi ska baka. Ska bara åka och hämta dem på dagis först.
Återkommer med bilder från baketOnt i magen

Strax efter att jag skrev det förra inlägget, satt jag i Paulinas säng och läste en saga, lite framåtböjd. Helt plötsligt började det värka extremt mycket i nedre delen av magen. Trodde det berodde på att jag var kissnödig och byxorna klämde.
Läste klart och reste mig sen för att gå på toa. Det gjorde så himla ont!!!!!!!!!! Fick gå dubbelvikt och stappla fram till toan, kissade och tog mig smått gnyende till sängen.
Det kändes precis som att få missfall, vilket ju är väldigt "spännande" eftersom jag inte är gravid!!!! Låg nästan och väntade på att blodet skulle börja forsa. Men, efter hand som jag låg där i sängen och slappnade av, så märkte jag att det bubblade ganska mycket i magen. Började misstänka att det faktiskt rörde sig av "vanlig" gas i magen. Snurrade runt på andra sidan och då bubblade det ännu mer och lite luft kom ut.
Efter en halvtimme i sängen, kunde jag återigen resa på mig, gå ner till TV-n och bädda ner mig under ett täcke. Efter ännu några fisar har det magonda nu släppt. Tack och lov för det!

Alltså, jag har ju haft "problem" med väderspänningar förut och kunnat gå flera timmar med lite ont i magen. Men ingenting i närheten av det här!!! Daniel var övertygad om att vi skulle behöva åka till akuten, vilket faktiskt talar om att jag hade j-ligt ont. Dessutom är det ju så svårt att veta var det gör ont, exakt. Just idag trodde jag det var livmodern som det var fel på, men luften måste ha fått tarmarna att putta på livmodern och på så sätt "lurat" mig.

Nåja, nu mår jag bra. Hoppas jag slipper uppleva det igen!!

Sista dubbeln...

Ja, nu är layouterna till mitt LEGOland-album äntligen klara!!! Nu ska jag bara fundera på hur jag ska binda ihop dem. Hur brukar folk göra???????????????
Papperna fick jag i ett månadspaket från
Pysselpunkten och är från American Crafts.

Hemåt vänster
Hemåt höger

Måste bara säga att bakgrundsfärgen är egentligen ljusgrön....

Fy attan vad nöjd jag är med scannern!!! SÅ himla smidigt! Dessutom kommer jag ju inte att behöva oroa mig för blixtblänk från kameran mer! Stitcningen fungerar också förvånandsvärt bra. Riktigt kul!

Idag har vi haft världens lugnaste dag. Spelat lite TV-spel, scrappat, varit på lekplatsen och slappat i allmänhet. Andrea sov dock jättelite middag, så hon har vi hållit liv i på ren vilja den sista en och en halv timmen. Men om en stund är det dags för henne att få sova. Hon har ätit väldigt dåligt de sista 2 dagarna. Äter ungefär halva portioner hela tiden. Kanske växer hon inte så mycket just nu, eller så gör hon bara inte av med så mycket energi på annat. Eller.....?!
Tyvärr gjorde hennes trötthet idag att hon inte åt någonting till kvällsmat. Provade till och med att göra en vällingflaska åt henne (hon har aldrig ätit välling. VI har försökt hundra gånger, men hon tycker inte om det) Tänkte att det var ett dag sen vi provat, men hon ville som vanligt inte ha. Hon sprang runt med flaskan ett slag och sög lite på den på prov, men sen slutade hon. (Sitta i knä vill hon heller inte)

Känns lite konstigt att det är den första oktober idag. Men denna värme som är! Fatta, att om 7 veckor ska jag baka pepparkakor och lussekatter... Det får saken i ett fantastiskt perspektiv tycker jag!!!!!