***Glad idag!!***

Jag ställde mig på vågen i morse och blev glatt överraskad! Jag har nämligen gått ner 1 kg till, så nu väger jag under 70 kg!! Bara 4 kg kvar tills jag når mitt absoluta drömmål. Tjohooo! Och då vägde jag mig ändå efter frukost, så kanske är det några gram till ;)

***Gjort en enkel***

Hade ju förmiddagen för mig själv, eftersom barnen inte är hemma, så jag passade på att scrappa i lugn och ro. Det blev verkligen en enkel LO, men det duger.

snökul

Har varit på bio idag också, sett Jumper, som handlar om en kille som kan teleportera sig. Den var faktiskt ganska bra! Nu ska jag börja dra mig i säng. Det är så himla skönt att få sova länge på morgonen, så jag måste passa på att få så många timmar innan också som möjligt.

***Bidrag till tävling***

Här kommer mitt bidrag till kittävlingen på Stellas, som nu ska vara okej att visa, eftersom den finns på bloggen där:

flygande tankar

Vi är nyss hemkomna ifrån bion, vi såg filmen Cloverland. Herregud vilken film! Det var länge sen jag hade sånt "kryp" i kroppen under en hel film. Jag var helt i chock när filmen tog slut! Jag gick därifrån med miljoner frågor utan svar, vilket känns ytterst frustrerande. Ingen film för känsliga, bör tilläggas. Alltså den var bra, men inte alls vad jag trodde och lämnade mig, som sagt frustrerad.
Innan dess var vi på restaurang och jag åt renpepparstek och därefter en hjortron pannacota. SÅÅÅ GOTT!!!
Nu ska jag dessutom sova gott och eftersom jag börjar sent i morgon, behöver jag inte ens ställa klockan!

***Publicerad***

Åh, idag fick jag vara med bland de utvalda på Veckans Skiss. JÄTTEKUL! Det var med LO'n "Små (smutsiga) fötter", som finns att se längre ner på sidan.


I går blev våra barn hämtade av sin farmor och farfar. Vi slutade båda till lunch idag och passar på att njuta av barnfriheten. Nu ska vi åka en sväng på stan. Jag håller på att tappa ringarna eftersom jag gått ner i vikt och behöver köpa mig något nytt. (.....behöver.....)

Ikväll ska vi äta på restaurang innan vi går på bio kl 21 och ser Cloverland. I morgon kväll blir det också bio: Jumper.


***Scrapträff igår***

Igår var det scrapträff igen och det var sååå härligt att träffa alla och sitta i lugn och ro och skapa. Jag hann med 4 stycken, men just nu kan jag bara visa två.

goding

Den andra har jag gjort till
Veckans skiss.

små (smutsiga) fötter

Här är det härlig söndag idag. Barnen är på bra humör, jag har fått sovmorgon, kaffet smakar gott osv.

***DT-alster, Svenska papper***

Designalster för Papp & Scrap.
Här kommer 2 snabba layouter som jag skapat med Theresa's härliga kärlekspapper.

kyssäkta kärlek

förgylld vardag

Cardstock: Bazzil
Papper: Theresa Lundström Hjärtrad, Brevpapper, Bukett
Dekorationer: Blommor (fast röda), Brads, Band, Charm och Stickles
Text: QK Studio Classic

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***DT-alster***

DT-alster för Papp & Scrap.
Med fantastiska papper från DCWV har jag skapat ännu en LO på temat ALLA HJÄRTANS DAG. Det som syns dåligt här, är att pappret jag har under fotot är fullt med härligt glitter.

kärlek romans

Cardstock: Bazzil
Papper: DCWV All the Rage Cardstock och Sparkle Stripe Cardstock (fast rosa)
Dekoration: Blomma, knappar och band
Text: Creative Imaginations Epoxy Stickers (som finns i butiken)

Dagens tips: Använd dina band på lite annorlunda sätt, tex att dekorera en blomma. Jag tycker min blomma blev jättevacker bara med lite band som förhöjer.

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Åh, något nytt***

Och med något nytt, menar jag att det är första gången jag använder mig av ett "gammalt" foto när jag scrappar. Jisses, det här fotot är ju ända sen i augusti (lite ironi) hihihi.
Det beror mest på att fotona som finns hemma just nu är sååååååå tråkiga. Och hur kul kan det bli att fota i detta gråmulna... Ingenting kul hittar vi på, det finns ingen snö och ljuset är för dåligt. Alltså blir det heller inga foton.

Hur som helst, detta är vad jag gjort idag:

korthajar

Längtar som attan till lördag då det är scrapträff. Har inte varit på någon sen den stora träffen. Önskar bara jag hade lite roliga foton..... Bläää, jag får väl scrappa några fler pepparkakor, julgranar osv. Inte kul alls.

Vi har sportlov här. Jag jobbar dock hela lovet, min man också. Däremot nästa vecka... Då hämtar barnens farmor och farfar dem och vi får några kvällar (eftersom vi jobbar på dagarna) för oss själva. VI ska gå på bio och äta middag ute!!! Härligt!!!
På onsdagen har vi dessutom hela eftermiddagen, eftersom vi båda slutar till lunch. Någon som har en idé på vad vi kan göra då??

Nu ska jag gå och sätta mig framför TV'n en stund. Har varit och tränat (stepUp/core) och känner mig välförtjänt av lite vila.
På tal om det så avslutade jag min Rivstart i GI i fredags, för då hade jag hållit på i 6 veckor. Nu är tanken att börja introducera kolhydrater igen, men det är svårt. Det har satt sig i huvudet och det tar verkligen emot! När jag dessutom mår så bra av det! Ingen huvudvärk eller något! Men, min kropp talade om för mig sista veckan att det var dags att börja få i mig lite energi igen, för jag frös hur mycket som helst varje dag!

Kram på er, bloggvänner!

***Svenska papper***

DT-uppdrag för Papp & Scrap.

Jag fick ett kit med härliga papper designade Theresa Lundström. De är verkligen kärleksinspirerade och passar vårt ALLA HJÄRTANS DAG TEMA den här månaden perfekt. Jag fick dessutom en låda att sätta dessa papper på och skapade därför en låda att lägga kärleksbrev i.

kärlekslåda 1

kärlekslåda 2    

kärlekslåda 3

kärlekslåda 4

Låda: Provo Accent Tin Box
Cardstock: Bazzil (i det här fallet endast till tagen)
Papper: Theresa Lundström: Hjärtrad, Amor och Fjäril
Dekoration: Blommor, band, floss, stickles och en charm (inte exakt rätt, men liknande)
Stämpel: Jag har stämplat en blomma på den stora tagen med med flera delar ur Perfectly Clear Stamps Design1
Använde 2 olika Fluid Chalk för att skapa skuggeffekt: Creamy Brown och Chestnut Roan

Dagens tips: Sätt lite Stickles eller annat glitter på dina blommor för att förhöja effekten. De ser liksom mindre platta ut.

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Vunnit!***

Åh, var precis inne på Scrapperiets blogg och såg att jag vunnit i en utlottning de hade där! GLAD ÄR JAG!!
Ska få ett (hemligt) pris på posten. Jisses vad kul!

***Min första inlämningsuppgift***

Idag har jag lämnat in den första inlämningsuppgiften till kursen jag går. Tanken är att man skulle fixa ett foto så gott man kunde med den kunskap man har nu, till dags dato, och sen göra den klar för webben (vilket är en mindre procedur). Man skulle visa före och efter bild + lämna in en liten text om hur man gjort och varför.

Jag valde mitt foto, som visserligen är ett år gammalt, men som jag ändå älskar. Tyvärr har blänkfläcken i Mirandas glasögon alltid stört mig, så jag har egentligen inte brytt mig om det. Men nu hade jag chansen! Tanken från början var också att det skulle bli svartvitt (när jag tog det), men jag är mer förtjust i sepia numera. Under tiden jag photoshopade fotot, lyckades jag också öka ljuset lite, djupet i Miranda's ögon ökade och jag avslutade med att rama in henne rätt hårt, för att verkligen få fokus på hennes ögon.

Först förebilden:

miranda före

Och så här blev det:

miranda efter

***Alla hjärtans dag***

Har skapat en LO dagen till ära. Det stora svartvita fotot är utskrivet på cardstock, efter att i photoshop lagt på en vit färg över hela fotot, som jag sen gjort lite genomskinligt.

Tyvärr tycker jag inte att scanningen blev så bra idag.

alla hjärtans dag

Idag kommer lektion 3 i photoshopkursen och om jag förstått det hela rätt, så blir det även en första inlämningsuppgift. Ska bli spännande!

Här kommer min enkla tidningsframsida, som vi skulle göra förra lektionen:

tidning

Inget avancerat, jämfört med andra som går kursen, men jag är nöjd.

***Scrappat***

Här kommer en LO som jag gjorde till SWE Scrapbooks skiss förra veckan. Den kom dock inte med.

julbak

Jag har även skapat en del annat, men ni får hålla er till tåls lite innan ni får se det!

Ikväll är det träning, det är så himla kul! Jag som i hela mitt liv sagt att jag inte är någon träningsmänniska, att jag inte gillar att röra på mig. Men jag har ändrat mig! Det är skitkul!!

Alltså, jag går ju den här photoshopkursen just nu. Till det hör att man ska vara aktiv på forumet (som är vårat klassrum) och lägga upp bilder på det man gör.
Fan, jag kommer ALDRIG att våga lägga upp en enda grej på det där stället. Folk är så himla seriösa och VRÅLKUNNIGA på photoshop (det verkar som om de flesta faktiskt redan kan photoshop, vilket känns konstigt då det ju är en nybörjarkurs). Och så kommer lilla jag.

***DT-alster***

Papp & Scrap hade med sig sin butik till scrapträffen i Linköping i början på februari. Till det hade jag skapat 2 LO's för lift-tävling, som jag tänker visa nu.

tankar som snurrar

2 år

Cardstock: Bazzil + en högblank bit som jag stämplat på:
Prism Polish It's a Girl (har använt en liten bit till dymo överst)
Papper: Rusty Pickle, Chocolat Kisses serien: Special DarkHot Fudge, Ganache, Semi Sweet och Fondant.   
Dekoration: Knappar, Blommor, Fotohörn
Text: QK Studio Classic, QK Blossom Grande, dymo och handskrivet.
Stämpel: De små orden som finns stämplade på den översta LO'n och journalingrutan på den andra, är gjorda med en stämpel från See D's

För att läsa om hur den nya stämpeln fungerar (en självhäftande gummistämpel), vänligen ta en titt in i vår Testpanel-blogg 

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Lite ner igen***

Förra veckan när jag vägde mig, talade jag inte om det, för jag hade stått stilla sen veckan innan. Den här veckan (min 5:e rivstartsvecka) har jag gått ner lite till, så sammanlagt ligger jag nu på -4,8 kg och -13 cm på midjan.
Kommer att förlänga rivstarten även den 6:e och sista veckan. Sen måste jag byta fas, vilket känns lite si och så. Jag har faktiskt fuskat med några små saker: tex åt jag kokos på maten igår och i förgår. Dessutom hade jag lite banan på också. Känner att jag måste börja vänja mig igen, för som det är nu har jag jättesvårt att se mig själv äta kolhydrater igen! Det kommer jag naturligtvis att göra, men jag drar mig verkligen för det (vilket ju i och för sig är positivt, för då blir det lättare att hålla ut i resten av mitt liv ;) )

***Påminnelse***

Jag vill bara påminna er om att det just nu pågår en skisstävling på Papp & Scrap's blogg. Sista inlämningsdag är 15 februari, så du har fortfarande gott om tid på dig! Det är Lisa som har ritat den fina skissen.
Är du bara nyfiken på hur de övriga tävlandes alster ser ut? Då går det bra att gå in i vårt nyskapade tävlingsbidrags-galleri och kika.

***LO's från träffen***

Här kommer mina LO'sar jag gjorde i helgen:

sitter på bänken

"Sitter på bänken" gjordes till en liftutmaning. Använt American Crafts papper.

vill vara i fokus

"Vill vara i fokus" är till annonsutmaningen. Papper är Scenic Route och Ki Memories.

bygga i snö

"Bygga i snö" gjorde jag utav de pappren som fanns i vår goodiebag, från Heidi Grace.

vacker

"Vacker" gjord med papper från Making Memories och Autumn Leaves.

änglalik

"Änglalik" är till den monokromatiska utmaningen på söndagen (scrappa i en och samma färg). Papper från Basic Grey och ?.

spår av snö

"Spår av snö" var till en skissutmaning. Är inte särskilt nöjd med den. Basic Grey även denna gång. 

Sen shoppade jag ju en hel del också!! Massor av bokstäver (ÄLSKAR DE NYA I VINYL), Grungeboard, nya skärblad, bling, hjärtan, stämplar, band, journaling osv. 
Jag kan inte förstå varför packningen var mycket större när jag åkte hem..... ;) 

***Trött, trött, trött***

Åh, vilken underbar helg det har varti!! Fantastisk scrapträff med MASSOR av underbara männsikor. Jag är så trött, så trött, men väldigt lycklig. Det är ganska fantastiskt att en hobby kan få en människa att må så himla bra.
Jag har gjort 6 LO i helgen, vilket jag är extremt nöjd med. Jag är ju ganska trög i starten....
Jag är dock alldeles för trött för att fixa in några bilder nu, men jag fixar det i morgon.
Kram på er!

***Nytt DT-alster***

Vi har ett tema för februari på Papp & Scrap's blogg: Alla hjärtans dag, ett tema om kärlek. När jag tänker på detta tema, tänker jag dock inte på all sorts kärlek. Jag tänker på den Romantiska kärleken, den sortens kärlek som vuxna kan hysa för varandra. Upptäckte genast när jag fick reda på temat, att jag inte alls hade några Romantiska foton på mig och min man. Det har jag helt enkelt fått fixa fram. Kanske något att tänka på: att hamna lite oftare på bild tillsammans. Jag skattar min lyckliga stjärna att jag fick ett stativ i julklapp, för det kom väl till pass (kombinerat med självutlösaren).

Texten jag skrivit längst ner till vänster (på en bit cardstock), är en liten dikt jag knåpade ihop när jag gjorde denna LO. Det står:
"Jag ser dig och finner frid
I dina ögon finns en ljus framtid
Du ser mig och jag älskar,
det du strålar ut och har
För jag älskar dig, min man,
som älskar mig som ingen annan kan"
Du & Jag

(Botten försvann i scanningen, den har en likadan svart kant som överst)

Cardstock: Bazzil Bling (svart och grå)
Papper: Die Cut With a View (finns också i butiken)
Dekoration: Knappar, blomma, pärlfloss, rheinstenar (fast silvriga)
Text: QK Blossom Grande

Dagens tips: Notera gärna att jag stämplat med en swirl på mina bokstäver, med vit färg.

Missa inte tävlingen på bloggen, vars skiss också visar tecken på temat ALLA HJÄRTANS DAG!

Har du några speciella frågor relaterat till denna LO och kopplingen till Papp & Scrap, maila mig på designteam@pappochscrap.se