Poserande Påskkäring

Här har jag överfört en del av den nedre delen av förklädet, till bakgrundspappret. (alltså det jag ritat med svart)

Poserande Påskkäring


Tackkort

Behöver ett tack-kort till en middag vi ska på, så jag passar på att använda min nyinköpta humla-stämpel. Testar även lite mer seriös doodling här.

Tackkort


Första cykelturen

Nej, men oj, vilken överraskning! Jag har scrappat igen!!!!!!!!!!!!!!! HihiHi!!!

Vill naturligtvis fortsätta att använda det jag fick i månadspaketet!

Första cykelturen


Drömmer sig bort

Tjohooo, i fredags kom mitt första månadspaket från Pysselpunkten och HALLELUJA vilka snygga papper! Det värsta är att de är vändbara, så jag har kommit överens med mig själv (!) att använda hälften av varje sida. (Fast Daniel tyckte att det var väl bara att köpa dubletter...!)
Så, när jag satte mig ner idag visste jag vilka papper jag ville använda. Jag visste också att jag ville lifta Arden (nick på SZ) som gjort en sån häftig spiral över en tagpocket. Så, det har jag gjort.

Drömmer sig bort


Andrea

Här har jag scrappat med svartvita kort för första gången. Liftat rubrikdesignen från tidningen: Creating Keepsakers top ten issue, sid 64.

Andrea


Sann vårglädje

Här ser ni gårdagens resultat. Ville få in många foton här och det löste jag med den hemliga luckan och tagsen. Nedan ser ni hur det ser ut när man fäller ut det!
Har för första gången använt gnuggisarna från Miimo och jag är mycket nöjd med dem!

Sann vårglädje


Del 2

Del 2


Spis-haveri

För 2 veckor sen var jag och barnen i Skåne, hos mina föräldrar. Daniel var också borta i jobbet måndag till onsdag. När han kom hem på onsdagen, var huset strömlöst och det visade sig att det hade varit det ett tag. 22 grader var det i kylen och över nollan i frysen, så det blev bara att kasta all mat.
Varför detta nu då? Jo, det var vår spis som fått jordfelsbrytaren att slå av strömmen. Och, eftersom det var tredje gången den har slagit till pga spisen, har vi nu köpt ny spis.

Det blev en Husqvarna induktionshäll och en inbyggnadsugn. Inte billigt, men fy attan vad snyggt det kommer att bli!! Ska nämligen passa på att byta bänkskivor också samtidigt (en nödvändighet för att hällen ska kunna hänga på plats)

Mycket att göra nu, med andra ord. Köket, lite panel på huset behöver bytas, en markis ska sättas upp, jag ska bygga ett litet miniförråd under trappan, en ny trappa ute ska byggas, osv osv. PUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har faktiskt hunnit scrappa idag. Ska ta kort i morgon när det är bättre ljus. Ni får se, jag tyckte själv det var spännande.

Startade en ny swapp på SZ i går också. En "Hemlig gottepåse"-swapp. Var och en köper dekorationer för 15-20 kr/pers och talar inte om vad hon handlar. SPÄNNANDE! Det innebär också att jag måste ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar: HANDLA SCRAPGREJER!!!!

Vår lilla skönhet

Dagens alster. Har verkligen längtat efter att få göra något med dessa turkosa papper från Cherry Arte. Jag bara ÄLSKAR dem!!!!
Inte världens bästa bild, men jag hoppas ni ser tillräckligt. 
Var på scrapträff i Linköping i söndags och hade FRUKTANSVÄRT kul!!! Snacka om en modern syjunta! Jag gillar konceptet: kaffe, snack, skratt och scrap!

Känner att jag börjar växa in i rollen som scrappare. Känner att jag har hittat min stil lite. Vet vad jag vill när jag börjar. (kan dock inte alltid få fram det). 
Har tex två LO som jag gjort innan den här, som jag inte ens tagit kort på. De känns liksom inte klara än, så ni får se de senare. 

Paket fick jag från Pysselpunkten igår. Nya chalks, papper, boot loopy brads mm. 
Ser verkligen fram emot att få det första månadspaketet därifrån snart!!!!! 

Vår lilla skönhet


Blåtunga

Detta är mitt fjärde bidrag, som också är mitt femte...

Jo, mitt fjärde till SZ men även ett tävlingsbidrag till Pysselpunkten.
Så, jag har följt skissen från SZ, men använt teknikkriterierna från Pysselpunkten (mönstrat papper i rubriken, minst tre remsor papper och använda band på någon kul sätt)
Plockade för första gången fram min symaskin till scrapping. Som synes på stygnen ute i "ramen", så lyckades inte alla stygnen att fästa ordentligt. Har ingen aning om varför?????????
Har även sytt runt remsorna, men det syns dåligt.
Blomman är alltså tre band som jag korsat och satt fast med en brad i mitten och sen en ute på varje "blad". Runt de som är på "bladen" har jag sedan trätt floss. Bara för att på något sätt runda till de annars ganska kantiga banden.

Blåtunga


Ängel på jorden

Mitt tredje bidrag är till kortskisstävlingen. Så fort jag såg skissen, som bestod av en cirkel med dekoration på och ett rutnät bakom, tänkte jag på en JORDGLOB. Försökte få till det. Kortet är ämnat för min mellersta dotter, Paulina.

Ängel på jorden


Iskristaller

Detta är mitt andra tävlingsbidrag, denna gång till en teknik tävling. Kriterierna för denna tävling var:
En blandad rubrik med eget skrivet, klistermärken, rub-ons och stämplar.
Ett eller flera fotohörn.
Använda Chalk.
Klippa ut en form från ett papper.

Jag fick med allt. Satte några blingblingar också på slutet, för jag tyckte det behövdes. Kan inte säga att jag har någon rasande "JIPPI"-känsla av den här, men jag har försökt i alla fall.

Iskristaller


Piratprinsessa

Den här helgen har det varit cybercrop på Scrappiz. Så, tillslut fick jag ihop 4 tävlingsbidrag. Detta är en dubbel LO, följt en färdig skiss.
När jag hade lagt rutmönstret på den högra sidan, var jag inte alls nöjd. Vågade språnget och tog fram min mossgröna Fluid Chalk. Gick lös med den på alla skarvar och resultatet blev mycket bättre än det var från början.
Det gjorde också att texten, som ni ser här på smala remsor, gav sig. Hade inte vetat riktigt vad jag skulle skriva, men sån LO'n blev tillsammans med titeln löste det dilemmat. Ville få fram dubbeltydigheten i titeln: PIRATPRINSESSA, där pirat i det här fallet får stå för busigt och smutsigt, medan prinsessa står för det fina, snälla.
Det rosa pappret valde jag eftersom jag tyckte det matchade hucklet perfekt, men ville också fånga upp de blå blommorna hon har "i håret". Tyckte det blev väldigt bra tillslut, men det kändes inte så när jag kommit halvvägs.

Piratprinsessa


Höger bild

Piratprinsessa


Andrea ett litet frö...

Gjorde för första gången en dubbelsida. Den här hör ihop med bilden nedan. "Jag och min pappa".
Den här sitter till vänster och är så att säga först, men jag gjorde den som nummer två.
Fick, äntligen, min Quickutz tång igår, så jag har för första gången använt den för att stansa bokstäverna.
Tyckte det var lite "jobbigt" att scrappa på vit botten. Det är en utmaning bara det, att inte känna att man måste fylla alla tomrummen. Konstigt att en färg har den effekten, att kännas tom...

Andrea ett litet frö...


Jag och min pappa

Ja, eller rättare sagt Andrea och hennes pappa. Detta är den högra sidan på ett dubbeluppslag. Hänger ihop med bilden här ovan, "Andrea ett litet frö..."

Jag och min pappa


Omringad av kärlek

Här är dagens gjorda LO, efter skissutmanings-skissen på Scrappiz.

Måste också nämna något om min yngsta dotter, Andrea. I måndags fyllde hon 9 månader och dagen till ära lärde hon sig att sitta från knästående. På kvällen lyckades hon dessutom ställa sig upp för första gången. *inte så lite stolt*

Oringad av kärlek


Mammas Ängel

Dagens scrappade kort. Gjort till skissutmaningen på Scrappiz den här veckan. Eftersom jag precis börjat intressera mig för stämplar och distresser (en hel vetenskap i sig), kändes det ganska givet att för första gången använda ett stämplat och embossat motiv.
Kortet är gjort åt min äldsta dotter, Miranda.

Mammas Ängel