Gjort en julkrans!!!

Blev så sugen på jobbet i början på veckan, för de höll på att göra dörrkransar där. Jag har aldrig gjort någon förut och tänkte att någon gång måste vara den första!!! Sagt och gjort, när jag åkte hem i tisdags, hade jag hela famnen full av gammalt björkris. Det var nästan man kunde misstänka att det var dags för påsk.......
Den kvällen gjorde jag själva stommen och ikväll gjorde jag klart resten, efter en del inköp....

Julkrans 2

Julkrans 2

Julkrans 3

Igår var tredje och sista gången jag följde mina barn till ridskolan. Har ju aldrig varit allergisk, men de två första gångerna nös jag som en IDIOT!!!!
Den här gången höll jag knappt på att få luft när vi skulle därifrån. Det kändes som om jag hade vatten i lungorna och det var väldigt tungt att andas. Dessutom kliade det som f-n på halsen och när jag hostade (vilket jag undvek efter första gången) gjorde det riktigt ont i övre delen av lungorna. Så, nu får Daniel ta hand om ridskolan och så hoppas vi att jag kom undan tillräckligt tidigt för att inte även reagera bara för att de varit i stallet.

Natten till idag spydde Paulina och hon har inte mått så bra under dagen, med en del feber också. Nu, kl 17, var första gången hon ätit idag. Får se hur många fler i familjen som åker på det....

Scrappat!!

Men, jag har inget att visa upp!! Kryptiskt, eller hur?!?!?!
Det är nämligen så att jag har scrappat en sida efter februari-skissen i den svenska scraptidningen "Scrapbooking mm" och jag känner att jag inte visar upp den förrän jag vet om den blir publicerad eller inte. Högst troligt är ju att det inte blir något, väntar på bekräftelse.

Idag sa min chef att det ska vara studiedag i mars och hon vill att jag håller scrapbookingkurs för hela kommun!!!!                               !                    !                         !

Tja, jag måste definitivt fundera på det ett tag. Och rådfråga
Karin!!!

För övrigt då?? Jag har en PMS som inte är av denna värld!!! Önskar jag kunde gräva ner mig, eller gömma mig under ett täcke tills det är slut. Som tur är "bryter det inte ut" förrän Daniel kommer hem. Slappnar väl av då och litar på att någon sopar upp spillrorna!! HaHaHa!!!!!
Något bättre idag än igår, så jag antar att mens borde dyka upp i morgon eller senast torsdag. Ska bli intressant att se om spiralen gjort någon nytta än!

Ännu ett avslag!

Nej, det blev inget designuppdrag hos Forma Hantverk heller. Dessa två LO's var de jag tävlade med.

lilla Maria nyckelpiga
Här skulle man bara använda sig av färgerna svart, vitt och rött.

Det var en gång
Här skulle man använda stämplar och då inte "vanliga" bokstavsstämplar. Jag har ju inte så många stämplar, men hörnen är det och nallen. Det är förresten nallen som berättar "sagan". Och så fick jag ju en anledning att använda mitt "Maddie Anne"-alfabet!!!!!!!

I fredagskväll började den.... JULEN!! I och med att vi smakade på den jumma, nygjorda pepparkaksdegen så startade min favoritmånad på hela året!!! Vi börjar alltid veckan före advent med att baka. Igår bakade vi pepparkakor (och därefter åkte jag till Tornby och handlade KLART alla mina julklappsinköp). Idag bakade vi lussekatter. Fick perfekta degar båda gångerna: pepparkaksdegen var lättkavlad och lussedegen kladdade ingenting.

Nu, efter att precis ha sett "Pirates of the Caribbean, Dead mans chest" för första gången, ska jag gå till sängs. Måndag i morgon igen, så lite sömn vore inte fel! Tack, J, för att vi fick låna filmen!!

Daniel hemma igen!

Åhh, jisses så skönt det är!! De senaste gångerna han varit borta med jobbet, har det alltid varit något barn som varit sjukt, denna gång inget undantag. Andrea har ju varit förkyld, som startade samma dag Daniel åkte till Stockholm. Men, som tur var, hade jag ju mamma här som backup.

Idag mår Andrea bättre, men de andra två har varit i luven på varandra sen de vaknade. Trots detta oväsen (eller kanske pga...) har jag lyckats scrappa en LO idag. Inte för att ni missar så mycket, men den nedersta centimetern syns inte (ifall det ser lite avhugget ut). Beklagar det.

Härlig sommar dag

Ingen designer...

Nej, det blev inget DT-uppdrag för Hobbyhuset. Däremot en erbjudan om att vara gästdesigner någon gång nästa år, vilket jag ser som en liten delseger!!

Här är bilderna som jag tävlade med. Den första är den bästa LO jag någonsin gjort (i mitt tycke) och kommer att vara min självklara favorit för låååång tid framöver!!! När jag hade gjort den satt jag bara och stirrade på den i en kvart, utan att riktigt förstå att det var jag som hade gjort den.

lilla fröken Andrea

DEN ÄR MYCKET BÄTTRE I VERKLIGHETEN!!

När jag skulle göra den andra, utmanade jag mig själv att använda min Karen Fostre metallark.

Verkar fundera på något

Stor SCRAPTRÄFF

Japp, nu är det bokat och bestämt. Ta fram era almanackor och skriv upp att ni ska på ScrapTräff i Linköping den 3-4 februari!!!!! Vi börjar kl 10 på lördagen och håller på till 18 på söndagen.
Mer info kommer snart!

Mina nya foton har kommit!!

Men, jag har scrappat med "gamla" foton, trots det. Kände faktiskt att jag inte kunde hålla mig ifrån scrapbordet idag. Det är ju fredag och jag har varit helt ledig hela dagen. Då blir jag piggare och mer sugen på scrap.
Glad promenad

Det syns verkligen dåligt, men runt mina stämplade akrylblommor, har jag satt grön och rostfärgad stickles, som ju är som ett glitterlim. Stjärnorna runt rubriken är också gjorda med stickles. Så, i verkligheten glittrar den här ganska bra.

I natt var andra natten jag sovit med min bettskena och idag är första dagen på RIKTIGT LÄNGE som jag inte håller på att börja skrika av smärta så fort jag rör mina tinningar!!! Det är en STOR triumf!!!!!! Hoppas bara att det är skenan det beror på och inte något annat temporärt. Och, det jag verkligen hoppas på, om mina spänningar i ansiktet försvinner, så kanske jag inte får lika mycket huvudvärk.

Oooo, fick paket igår förresten. En röd omlottklänning som jag ska ha till jul, ett par guld/beiga skor till det och ett linne som satt som gjutet på mig!!! Allt passade perfekt och jag känner mig riktigt lycklig över det också!!!!

Inte mycket scrappande just nu

Nej och det finns nog två orsaker till det. För det första vet jag att jag kommer att få 140 nya foton i morgon att gotta mig över. Har lessnat på de jag har hemma. För det andra är jag så inne i min BOM just nu. Funderar och funderar, men saknar foton, så jag kommer inte så långt där heller just nu. Sen är nog hösten/vintern/mörkret ännu en stor orsak.

I tisdags var jag hos tandläkaren och nu har jag äntligen fått min bettskena. Den satt stenhårt den här gången, så det tog en timme att slipa till den så den passade lite bättre. Därför missade vi Andrea's bad.
På kvällen fick vi veta att barnen ÄNTLIGEN ska få en liten kusin!!! Daniels äldsta lillasyster väntar sitt första barn. Eftersom jag inte själv har några systrar, blir detta det närmsta jag kommer att bli moster, så jag ser mig som det.

Igår var vi hos tandläkaren igen: den här gången var det Paulinas första besök där. Det gick jättebra och hon hade fina tänder!
På kvällen var det dags för ridskola. Barnen tycker verkligen att det är kul, men jag känner att teori-biten är på alldeles för hög nivå. Det är som att de tror att de har att göra med 7-8 åringar. (minst)

Idag har det varit utvecklingssamtal på dagis. Andrea lekte med de andra barnen medan jag försvann in på personalrummet i en timme. Det kommer inte att bli några problem att skola in henne i januari!!!
Jag stannade kvar med barnen i en timme till och passade på att titta på allt de gjort och de visade vad de brukar leka med. Sen åkte vi hem kl 10 allihop! Skönt! En halv dag bara.

Nu väntar lunch och sen ska jag till jobbet i 2,5 timmar. Därefter gör vi helg!

Min första BOM-sida!!!

Debutsidan i min BOM blev bokstaven "E" (ska ju göra i ABC-form). Mina ord till den bokstaven är: EGYPTEN, ENGLAND, ELEFANTER och EXTREMREALIST.
Är riktigt nöjd med hur jag gjort upplägget, ännu mer nu när jag ser exakt hur det blir (ritade skissen för länge sen...). Det enda jag inte visste var hur mycket jag skulle få plats att skriva, trodde det bara skulle räcka till 2 ord eller så, men det räcker mer än jag trodde!!
BOM-E

Idag har det varit riktigt pissigt väder. Men det slutade regna vid 16-tiden och då ville Miranda gå ut och räffsa löv (igår var det massor kvar på träden, idag fanns ALLA löv på marken). Så, det gjorde vi och det var riktigt roligt när alla var tillsammans.
Sen åt vi middag, något jag längtat länge efter: fläsklägg och potatismos!! Åh, det var så gått att jag lätt skulle kunnat föräta mig.

Just det. Jag har slutfört ett projekt idag också. Mitt LEGOland-album. Tog sån där grå kartong, som jag använde för att göra pärmar. Skar två lika stora sidor, la en över och en under plastfickorna, fäste ihop med ringar, satte på ett guldband och målade LEGO med stora svarta bokstäver. Det blev riktigt bra! Känner inte alls för att överarbeta själva albumsidorna, det är ju innehållet som är viktigast!!!
Tyvärr kan jag inte visa, för det får inte plats i scannern (och ljuset kl 23 är inte det bästa för att fota i.....)

Nya grejer!!

Ja, igår kom mitt paket från Scrapaddicted. Det var brads, cardstock, vellum och 8x8 album.
Dessutom hade min skärmatta från Panduro kommit. Den är 45 x 60 cm, så nu funkar den även som underlägg. JÄTTEBRA!!
Idag åkte jag och J till Minelle för att shoppa lite. Köpte ett nytt 12x12 album, glitterlim och nytt fotofix.

Har massproducerat grunden till min BOM (boken om mig). Så här ser det ut:
BOM-mall

I mitten kommer det att bli ett stående foto, med text på både höger och vänster sida. Nere till höger, för att vara motpol mot bokstaven, kommer någon form av dekoration. Hoppas att ni kan tänka er, fram till min första sida är helt klar.

Åka kana

Så här ser dagens scrappade alster ut. Kändes på något sätt som om jag bara var tvungen att scrappa något, oavsett hur det blir, bara för att inte fastna i att inte göra någonting... (Var det någon som begrep det där...?) Tyvärr har den nedersta centimetern inte kommit med i scanningen.

Åka kana

I väntan på paket!

Känns konstigt att inte ha några bilder inlagda på länge. Har ju gjort 4 LO, men de kan jag inte visa än. Har scrappat lite till ett av barnens små album (15x15 cm), men det var verkligen inte mycket att visa. Jag väntar på ett paket från ScrapAddicted, det är därför jag inte tar mig för något. Har beställt cardstock (för det har jag dåligt av) och ett 8x8 album som jag ska göra en BOM i.
Men idag har jag i alla fall lagt fram några foton, så jag hoppas det blir något gjort under dagen. Känns jobbigt med sommarfotona just nu. Gillar att scrappa sånt som är aktuellt.

Idag har jag varit på Kvinnohälsan och fått min spiral, så nu kanske det blir ordning på kärringen!! Har varti lite upp och ner de sista veckorna. Ska bli riktigt skönt att slippa tänka på piller och sånt under 5 år.

Ikväll ska jag med Miranda och Paulina på ridskola. De gick ju första gången förra veckan, men då jobbade jag så det var Daniel som for med dem. Ska bli kul att se hur det är.

Återkommer senare om det blev någon bild att visa upp!!

Var på Sy-mässan i Sollentuna

I fredags åkte vi upp till Daniels föräldrar, av ingen egentlig anledning alls. I lördags morse kände jag att jag faktiskt var sugen på att åka upp till mässan, som ju också innehöll en del scrapsaker. Sagt och gjort, jag och mannen åkte upp på en liten ensamtripp. Vi var inte där så länge: 1 timme ungefär. Jag är som vanligt en ganska snabb shoppare och får  rätt fort ögonen på det jag vill ha. Det blev bara papper den här gången, bla de nya bling-bling pappren från Bazzil. Det är vanlig cardstock fast med glitter i. URLÄCKRA!! Jo, jag hittade en hörnrundare också, modell större, så den köpte jag också.

När jag lämnade mässan mådde jag fruktansvärt dåligt, med en extrem huvudvärk. Denna gång berodde det dock på att vi passerat lunchtid med råge, utan något i magen. Daniel kom på att han måste nog lära sig tecknen och trycka i mig något ätbart, även om jag protesterar, så blir det bäst för alla parter. Det tog honom bara 10 år att komma på det.... HiHiHi

Idag åkte vi hem fram på eftermiddagen och har tagit det lugnt resten av dagen. Nu väntar kvällskaffet och "Starsky & Hutch".