***Önskelista***

Har sökt en Designteamsplats och fick till svar att jag står på en önskelista!! HÄRLIGT!!! Sånt gör mig glad!!

***Äntligen!!***

Nu har vi fått ett bud på det minimerade bygge vi vill ha utfört istället för utbyggnaden. Det känns som att det är ett acceptabelt pris, så nu är vi nog i färd med att godkänna det och ÄNTLIGEN kanske komma igång. (Jag drömde inatt att han inte skulle börja förrän i vecka 52.....*mardröm*)

ÄNTLIGEN är det också dags för scrapkryssning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bara 2 dagar kvar. Längtar som en galen tok. Har packat allt i scrapväg, men ska packa övrigt imorgon. Börjar bli smått pirrig i magen av förväntan. Bara morgondagen går fort!!!!

I dag har jag bara varit på jobbet i en och en halv timme. I natt var nämligen Miranda vaken mellan 3-5 eftersom hon helt plötsligt drabbats av någon form av nackspärr. Hon hade ont och eftersom hon inte var pigg efter natten, fick hon vara hemma idag. Jag åkte till jobbet kl 7 och åkte hem igen 08.30, så Daniel kunde få åka till jobbet istället. Känner mig helt tom i bollen, efter en del bråk mellan barnen. Jag är dock för förkyld för att orka bli sur själv, så de har fått stå för det sura och jag har sprungit runt och tröstat än den ena och än den andra. Puh. Hoppas mannen kommer hem snart, så jag kan försöka börja tänka igen.....

***Ytterligare en***

En sjätte LO har jag hunnit med till CC'n på Scrappiz (men det är bara till 5 tävlingar). Denna gång skulle man lifta en blogg. Superkul!! Den tilltalade mig mycket, med små textrutor på båda sidor om bilden i mitten. Här kommer min tolkning:Okej, jag vet att jag sa att jag ledsnat på julen, men det blev visst en till. Har såååå tråkiga foton just nu, så jag får verkligen ta vad jag har. Blev dock väldigt nöjd med denna.

Imorgon kommer barnen hem. Det ska bli skönt! Det är skönt när de är borta, men mest för att det stillar mitt samvete om att jag måste jobba trots att barnen har lov. Det är däremot ännu skönare när de kommer hem!!!!! Saknar dem. Pratade med Paulina som ringde när Melodifestivalen var slut. Då var hon ledsen och ville komma hem till mamma med en gång. Åhhh, min lilla gumma. Det är inte lätt när man är liten och trött.

***2 layouter till***

2 layouter skapade till samma skiss (en av utmaningarna på Scrappiz cybercrop). Den ena hör dessutom ihop med den svarta jag skapade häromdagen.

Har varit på stan idag. Först var jag hos frissan och permanentade håret (hihi, göra stort hår större!!). Skitsnyggt blev det. Sen var jag och gjorde en synundersökning, som resulterade i att jag var tvungen att köpa glasögon. Är översynt och har brytningsfel.
Därefter åkte vi till ett möbelföretag och beställde mitt nya matsalsmöbelemang. HÄRLIGT!!!
Nu väntar god mat och melodifestival.


***Cybercrop***

Sen igår, onsdag, har det pågått en Cybercrop på Scrappiz och idag har jag hunnit med att göra 3 bidrag. Tack Åsa, för sällskapet!!!

Det första är en ren skissutmaning:Den andra skulle prydas av smyckesdetaljer: (pärlhjärtanen på fotot, nyckeln och 2 pins)Den tredje hade en lista med saker som skulle vara med: 2 band, minst 2 foton, minst 2 olika bokstavssorter, något från mitt "spill", något från mitt senaste köp, max en metalldekoration.Igår lämnade jag barnen hos sin farmor och farfar. Därefter åkte jag till stan och mötte min käre man (som jag knappt höll på att känna igen, eftersom han fått sina glasögon) och vi var på en restaurang och käkade. Sen spenderade vi ett par timmar på IKEA och bestämde en del detaljer till vårt nya kök. HÄRLIGT!!

Idag har jag haft Åsa här på en mini-scrapträff. Det var precis vad jag behövde idag. Rena rama drömmen att få sätta sig vid pysselbordet redan kl 15!!!

Nu väntar sängen, för jag är enormt trött! Klockan är nästan midnatt. Kanske förklarar en del.... hihi


***Inget bygge***

Vi har tagit en del beslut om bygget över helgen. Det kommer helt enkelt inte att bli av. Att ge lika mycket för bygget som för hela huset, känns verkligen inte aktuellt. Dessutom misstänker vi att det inte kommer att bli så väldigt mycket billigare att bara bygga ut köket där nere och då är det inte värt det heller.
Så, planen är nu att Miranda flyttar in i vårt sovrum. På så sätt kan vi få allrummet återställt, vilket har kännts som en viktig sak. Barnen behöver den stora, gemensamma ytan. Vi kommer istället att flytta ner vårt sovrum till kontoret och med hjälp av lite omförflyttningar av garderober, skapa en pysselplats i sovrummet.
Vad gäller köket.... I dagsläget har vi ett vardagsrum i vinkel, där ena halvan är vardagsrum och den andra halvan är en matsalsdel. Helt enkelt delar vi av vardagsrummet med en vägg och tar istället bort den vägg som är mellan köket och matsalsdelen. På så sätt blir köket ungefär lika stort som det skulle ha blivit med bygget, men lite mer långsmalt.

Så ser planen ut. Nu ska vi bara fixa byggubben, så han kommer hit och fixar fukten (som förövrigt inte skulle kosta 200 000 som jag befarat, utan 25 000!!!), river en vägg och bygger upp en annan. Det kan väl inte bli så himla dyrt, eller?!

***Julefrid***

HiHi, kanske en något knepig titel, så här i februari, men titeln syftar bara på den LO jag skapade igår. Eller rättare sagt, slutförde igår. Den har tagit mig över en vecka att göra klar, av en anledning som jag inte förstår. Tyckte den var tråkig att göra bara. Misstänker att det är dags att sluta scrappa julbilder ;) ;)


***Avslag på DT-ansökan***

Igår fick jag avslag på den DT-ansökan jag gjort hos Arkivet. Egentligen gör det mig inget, eftersom jag har fullt upp med mina båda uppdrag på Scrappiz. På tal om Scrappiz, kan du just nu hitta en ny skissutmaning i deras blogg. 

Hur som helst, så kan jag ju nu visa upp de 2 LO's jag skapade till min DT-ansökan. 

Först skulle man skapa en galen LO.... Så galen blev nog inte min, men det blev en med udda ytterformat ;)


Den andra heter hemmaSpa, som är gjord för att visa vem jag är, vilken scrapstil jag har. 
 

Sen kan jag meddela att jag fick mitt efterlängtade anbud igår... Inte någon rolig läsning. Hur kan ett bygge på ca 35 kvadrat kosta nästan lika mycket som hela vårt hus gjorde som är på 171 kvadrat?!?!?!?! Och då är det inte ens klart när de är färdiga (alltså inga tapeter, ingen målarfärg, inget målat ute, inga element, inget kök, inga möbler, ingen el osv) Obegripligt. Nej, det kommer nog inte att bli något bygge. Tyvärr ser vi dock inga andra, bra alternativ heller, så det känns fruktansvärt tröstlöst just nu.

***Härlig helg***

Jag har haft en härlig och lugn helg!! Vi har visserligen städat en del, men eftersom vi ju har WallE känns inte det så betungande. En hel del tid till annat har det också blivit.

Så här ser vår WallE ut, förresten.We loooove him!!

Jag har dessutom skapat 2 layouter den här helgen, men det är inget jag kan visa nu. Fniss, visst är det härligt med lite hemligheter!! Jag lovar att ni får se dem tids nog. Skulle nästan kunna påbörja en tredje, men tvingar mig själv att inse att jag också behöver sova.... Tråkigt!

Börjar bli smått nervös inför veckan.... Vi ska ju få domen på husbygget. Fast egentligen kommer den siffran att kvitta. Vi måste helt enkelt ha det här bygget! Trycket på huset kräver det. Inser att det är mycket jag måste börja ta tag i, som vi fördröjt så länge det går. Tex att riva altanen, röja garaget så att nya saker får plats osv. Kommer att börja köpa in de saker som vi behöver så fort jag har en tidsplanering att gå efter. Men, med en erfarenhet jag har av byggare och tid.... Jag väntar som sagt tills jag har en tidsplan. Annars är risken att jag får ha sakerna stående i garaget i ett år (eller mer).

God natt på er och hoppas ni får en trevlig vecka.

***Gjort en LO***

Jag har äntligen gjort en LO. Det känns som om det var ett tag sen sist. Har jobbat en hel del med saker till Scrappiz, som har varit väldigt roligt att få göra!! Det har dock varit mest jobb på datorn, så idag kliade det rejält i pysselfingrarna, att få skapa mer praktiskt.

Det blev en ganska enkel LO, återigen med jultema. Än så länge har jag inte riktigt lessnat, men kanske att detta blev den sista. Vi får se.Ser fram emot en lugn helg. Hoppas att snön vi fått ligger kvar, så att barnen kan få vara ute och leka lite. Det har de inte varit (här hemma alltså) på flera veckor. Hoppas få lite mer scrappat i helgen också, det kryper i hela kroppen av lust att skapa.
Min man lagar maten idag, så nu ska jag gå och hjälpa honom med dukningen. Trevlig helg på er!

***Kanske bygge på gång***

Igår hade jag byggubben här tillsammans med en elektriker som skulle kolla lite och ställde en del frågor. Så, nu är jag lovad att få prisförslaget nästa vecka. ÄNTLIGEN!!!!
Känns så himla bra, för det måste ju i så fall betyda att de kommer att starta fram i vår någon gång. Eller så är det bara jag som hoppas.
Jag längtar efter bygget så det kryper i hela kroppen! Ingenting är i ordning för allt är put on hold. "Vi gör det när bygget är klart", "det där ska vi fixa, men det går inte än" osv. Det kommer att bli väldigt många nya garderober i och med färdigställandet av detta projekt, så det är mest dem jag väntar på för att få ordning. Men sen är det ju så enkelt som att Miranda har ett alldeles för litet rum som det är nu, hon behöver sitt nya rum och barnen behöver det gemensamma utrymmet som allrummet kommer att bli.
Köket längtar jag också efter, att få nya, fräscha skåp och golv. Längtar också som en tok efter det TV-rum jag ska bygga. Helt enkelt så LÄNGTAR JAG!!!