***Operationen gick bra***

Hemma igen....

Det hela började ju dock inte så bra. I tisdags kväll, när jag kom hem från jobbet, började både jag, Miranda och Paulina att må illa. Så, efter bara en timme spydde vi allihop. Jag kröp i säng och (FANTASTISKT) jag spydde inget mer, utan sov hela natten. Daniel, stackaren, fick hjälpa de andra två, som höll honom vaken halva natten.

Kl 07 steg jag upp och duschade inför operationen. Fick dricka fram till 09.30, så jag fyllde mig med sötat te och saft, eftersom jag var lite seg efter illamåendet. Kl 10 duschade jag min andra gång (egentligen skulle första duschen varit på kvällen innan) och sen strax före 11 skjutsade Daniel mig till sjukhuset i Motala.

Själva operationen skedde kl 13.50. Min sista tanke innan ögonen gick igen var: undrar om jag blir den första kvinnan någonsin som inte lyckas sövas.... hihi, svårt att hålla emot, vilket fascinerar mig storligen!
Halv 4 vaknade jag, hur snorig som helst och lite öm i svanskotetrakten. Så skönt det är att ligga och slumra, vakna, slumra, vakna....

Kl 17 ringde de efter en taxi, men den kom inte förrän kl 18.30, så då åkte jag hem. Jag var helt slut när jag kom hem! Inget ont i svansen, men helt slut i kroppen. Jag var ju verkligen fastande, eftersom jag kräkts upp föregående dags näringsintag. Tyvärr var jag så hungrig så jag kunde inte äta, vilket är ett problem jag har.

Somnade före kl 20.00 och vaknade kl 07.50 i morse när Miranda frågade: Mamma, är det idag jag ska åka bussen både till och från skolan?"
Då satte jag mig käpprakt upp, för skolan hade jag helt glömt bort. Senast 5 över 8 måste Miranda gå för att hinna och nu var hon nästan 8, men hon förstod alvaret och hann faktiskt både klä sig, äta frukost och borsta tänderna.

Går på värktabletter, vilket är tur. När jag vaknade i morse hade jag ingen effekt kvar av tabletterna och det gjorde ganska så ont. Nu, när jag ätit 2 kurer under dagen, känner jag inte mycket alls. Har hängt upp julgardiner och satt fram adventsljusstakar osv. Samtidigt, tycker jag, att det är lite läskigt att inte känna att man har ont. Tänk om jag gör mig själv illa, utan att jag märker det.

De har i alla fall plockat bort cystan och ett 2x3 cm stort hudområde (vilket jag misstänker är för att ta bort området med gångarna, som ju mynnade i huden)
Är supernyfiken på hur såret ser ut, men det får jag inte veta förrän på onsdag när jag ska dit på efterkontroll. Det ligger ett yttre tryckförband på just nu, som får plockas bort i morgon, för att undvika svullnad. När det är bortplockat får jag börja duscha igen. Men, det andra förbandet ska helst sitta tills onsdag, så jag får inte se något än på ett tag.

Ser fram emot att vara ledig i morgon också. Detta för att Paulina inte slutade kräkas förrän igår eftermiddag och de ju har 48 timmars regel på dagis. Ska bli skönt att hinna vila upp mig ännu lite till. Önskar bara att Daniel också var hemma, för det blir ju ändå en viss skillnad.
Som tur är har jag haft mamma här idag, så hon har skött markservicen med mat och så. Hon åker dock hem i morgon förmiddag.

I morgon ska jag på julbord tillsammans med de övriga tjejerna som ordnar vår stora
LinköpingScrap. Ska bli jätteroligt och jag ser verkligen fram emot det! Vi brukar ha väldigt trevligt och skoj ihop, så det är verkligen en höjdpunkt!
Bara en sån sak som att äta julbord. Det har jag bara gjort en gång förut, förutom hemma så klart.

Nu ska jag fixa lite till! Ha det gött.

***LinköpingScrap***

Nu är det återigen dags för Stor Scrapträff i Linköping!!
Den 2-3 februari är det dags. All information om hur man anmäler sig (eller om man bara vill komma dit och titta eller handla) står på vår
hemsida. Det går även att klicka på bannern här ovan till höger.

Nytt för i år är att antalet platser är begränsade och det är först till kvarn som gäller!!

Välkomna!

***Operation***

Yes, nu på onsdag är det dags för min operation! Helt plötsligt har det gått väldigt fort. Det ringde en narkossekreterare idag och meddelade att de fått ett återbud på onsdag, som om jag ville ha den tiden, så fick jag den. Så klart jag ville!! Känns jättebra att det äntligen ska bli av, men är som sagt, lite smått chockad över att det gick så fort. Det är ju bara 2 veckor sen jag ringde för att be om att få träffa någon och då sa de att det skulle ta flera veckor.
Och, så kommer den sanne scrapparen i mig fram.... Månne om man kan be någon av sköterskorna att ta ett foto under operation..... ;) Nu tänker du: hon är ju för f-n inte klok, men faktum kvarstår att jag är sövd och helt väck utan en aning om vad som händer. Tror bubblan hakar att jag vill berätta om denna historia i efterhand, för det är ändå en ganska stor grej i mitt liv just nu. Jag har aldrig blivit opererad i hela mitt liv, så det är lite spännande och helt klart ett scrap-material.
Men, jag misstänker att ur bakteriesynpunkt är en kamera i operationssalen helt off limit.

***Tävlingsbidrag***

Just nu pågår en kittävling på Stellas som jag är med i. Köpte mig ett kit med Heidi Grace papper i. Eftersom jag såg att mitt bidrag nu ligger upplagd på Stellas, ska det vara ok att lägga upp här med.

mitt hjärtas dam

Den heter "mitt hjärtas dam". Ordet "mitt" står skrivet i det gröna bladet som fågeln har i munnen.
Det som ni inte kan se är att det blåaktiga pappret är full med sammetsflock. Helt underbart är det!! Glittrar fint på något sätt.

Igår bakade vi pepparkakor här hemma. Härligt, nu är julen igång!! Tyvärr fick jag huvudvärk mitt i bakandet, så den sista plåten fick jag överge till min man. (var tvungen att gå och lägga mig)

Idag har vi bakat lusseatter också. Åh, jag ÄLSKAR saffran!! Det luktar såå gott!! Skulle kunna äta alla bullarna på en gång, men här gäller det att spara. Det ska ju faktiskt räcka ända fram till jul!

På det hela taget har det varit en lugn och väldigt härlig helg, med mycket familjemys. Så skönt att kunna få såna stunder. Miranda är ju, som sagt, en typisk sexåring och vissa dagar är i princip helt förstörda från det hon vaknar tills hon går och lägger sig, pga hennes dåliga humör. Men, inga såna tendenser den här helgen, det tackar vi för! 

***Angående svanskotan***

Var ju hos doktorn i tisdags med min svanskota och nu blir det äntligen operation! Ser det som en seger, eftersom jag vet att detta är det enda som hjälper. Har jag verklig tur kan det bli före jul, men jag räknar med januari. Diagnosen blev cystor, som orsakas av fistelgångar (det är liksom två olika varianter man kan ha: antingen blir det bara fistelgångar eller så blir det cystor, fast orsaken är egentligen samma sak)
Hur som helst så känns det jättebra att det äntligen är på väg att bli bra igen!!

Igår fick jag hem mitt paket från
Stellas som jag beställt enkom för en kittävling hon har just nu. Har scrappat en LO till tävlingen, men den får ni inte se förrän den är upplagd på Stellas hemsida.

Nu ska jag stöka lite här hemma innan jag ska till jobbet.

***Gjort en låda***

Scrappat en låda att ha minnessaker i för Miranda. Ska naturligtvis göra en till varje barn. Men, jag har jättesvårt att scrappa annat än "riktiga" LO's, så denna blev enkel och får så vara.
Tänker att det inte ska sticka ut så mycket på locket, så man kan stapla fler lådor utan att det går sönder.

mirandas minneslåda

Usch, har någon konstig känsla i kroppen av att något obehagligt ska hända. Hoppas verkligen att jag har fel.

Ska till läkaren i morgon. Angående min svanskota. Ringde dit och beklagade mig förra måndagen, om att en telefontid knappast kan hjälpa mig när jag inte ens har en diagnos. Ville så klart komma till överläkaren, som jag träffade i somras, men det var helt omöjligt på kort tid sa de. Jag skulle få komma till någon annan, men fick räkna med att det skulle ta några veckor till.
Sen på onsdagen fick jag en kallelse, till i morgon, till överläkaren!!!....... Fråga mig inte hur det gick till, men glad är jag för det! Det passar bra, just nu har jag faktiskt en knöl igen (förra gången jag träffade henne hade den ju försvunnit 4dagar innan).

***TÄVLING***

Jag har återigen fått äran att hålla i en tävling på Papp & Scrap's blogg. Denna gången är det en slags postlåda du ska skapa, du vet en sån där med 2 fack, för ut och in post.

Tävlingsregler och en skiss för att kunna vika en postlåda från en vanlig cardstock, finns på ovanstående länk till Papp & Scrap's blogg.

Det är klart du ska vara med! Fina priser utlovas!

Här kommer lite inspiration till tävlingen. Så här blev min låda, som i slutändan blev en låda för julpost.

postlåda1

postlåda2

Till Tina, som i en kommentar till förra inlägget, undrade vad det var för chipboard jag använt på min förra LO. Svaret är att jag vet inte! Förpackningen till chipboarden är borta sedan länge och tyvärr är jag dålig på att hålla koll om jag inte har förpackningen.


***Sugen idag igen...***

Ja, ibland går det inte att hålla sig i från skapandet i många minuter. Miranda har haft en kompis här idag, vilket sysselsätter alla barnen. Därför har jag haft tid att leva ut mitt skapar-sug!
Blev så nöjd med denna, att jag till och med surfat runt för att hitta eventuella tävlingar som den skulle passa till ;)

Titeln är STJÄRNSTATUS, vilket kanske inte är så uppenbart... (Stjärnan får stå för första halvan i ordet)

Stjärnstatus

***Miniträff idag***

Ikväll har jag varit på miniscrapträff tillsammans med Karin, Camilla och Annika. Jättetrevligt! Precis vad jag behövde på en tråkig, höstruggig torsdagskväll.
2 LO's blev det:

För den första var pappret givet, med kinesiska tecken på. Kläderna barnen har på sig är äkta sidenkläder som mina föräldrar köpt till dem på sin Kina-semester.
Kände att jag ville att pappret skulle synas, så det fick räcka så här.

Kinaklädd

Den andra har jag scrappat på begäran av min kära kompis C! (HiHiHi) Hon tycker nämligen att det är för lite husdjur på min blogg, så här kommer en på min lilla vovve, Tone. Nej, det har inte blivit fel nere till höger. Jag har ritat swirls över strecken, väldigt tunnt, så att det knappt syns. Det var meningen!

Tone

Tack Karin, för lånet av BossCut-hjärtanen! (Om det inte syns, så har jag sytt fast det lilla hjärtat med floss)

***Scrapträff igår***

Idag hade vi en av våra "vanliga" scrapträffar, som vi brukar ha var tredje vecka. 3 LO's blev det, även om jag avslutade den sista hemma.

Den första är inspirerad av en LO som finns på
Scrapperiets blogg (som heter Pumpapuss).

hallå i luren

Här kommer nästa. Tack Camilla, för blommorna! (Hade inga blommor med mig själv)

Här leker vi

Lånade en bok/tidning av Camilla, som heter Scrapbook Trends (som jag för övrigt redan har beställt för mig själv ;) ). Den första LO'n jag la märke till, gav inspirationen till den här.

Min man

cardstocken är inte lila i verkligheten, utan grå....

Det var allt jag hade att visa för den här gången.
Nu ska jag ringa mamma, som varit i Kina i 2 veckor. Misstänker att det lär bli ett lååångt telefonsamtal, med tanke på vilket fullspäckat schema de hade där....***Klocka***

Här kommer ett altered-alster, som jag skapat för Papp & Scrap nämligen en klocka. Den är gjord på en 30 x 30 cm canvas. JÄTTEKUL! Så snygg att hänga på väggen. Fördelen är ju också att man kan skapa årstids- eller tema-klockor, så kan man byta när man har lust.

Klocka

Klocka nära

Cardstock: Canvas duk och Bazzil
Papper: Daisy D's, Vintage Noel och Forest Green.
Dekorationer: Genomskinliga knappar, filtband från Queen & CO (Leaf Brown och Fall Leaves Green, chalk (chestnut roan)
Extra: Urverk

***DT-alster***

Här kommer en DT-layout som jag skapat för Papp & Scrap. Allt material, utom dymoremsorna, finns i shopen.

kärlekstrio

Cardstock: Bazzil Bling, In the pink
Papper: Reminisce, Love Collection (Love Lines Shimmer och From the heart shimmer) Det silvriga är baksidan.
Dekoration: Band (spring flowers), chalk (dark brown).
Text: ABC Round Denimoch dymo.

Hjärtanen är stansade med en QK-die. Den stora 3:an har jag klippt ut själv ur lite tjockare kartong och sen klätt med det silvriga pappret.