***6x12***

Min första 6x12 LO kan ni beskåda överst på denna sida. Det är nämligen min "skylt" som står som rubrik för denna bloggen. Det var inte meningen att det skulle bli en LO med foto och allt, men det blev så i alla fall. Det var inte ens meningen att det skulle bli det formatet. Känner mig nöjd med den och jag måste erkänna att jag blev förvånad över hur kul det var att skapa den. Trodde det skulle vara svårt med så litet, men det var riktigt enkelt och kul! Blir till att köpa ett sånt album.... ;)

***Det snöar***

Nej, inte riktigt, men det är det Paulina säger vid detta fototillfälle, när hon kastar löven över huvudet. Så klart var det ju tvunget scrapmaterial. Jag inser att de 3 senaste LO'sarna varit väldigt enkla i sin karraktär, till och med för att vara mig, men jag känner att jag saboterar fotona om jag sätter dit mer.

det SNÖAR

Idag kom nya Scrapbooking mm, ska bli skönt att krypa upp i fotöljen och läsa sen när barnen lagt sig. Eller inte, med tanke på hur ont jag har i svanskotan av att sitta. Ringde kirurgen i måndags, jag står på väntelista för en telefontid... Lär ju knappast hjälpa, men då får jag i alla fall prata med hon som anses vara speciallisten. Snart ger jag upp! Det gör jätteont och jag är så less det att jag håller på att gå i bitar.
Längtar efter mamma.... Lät ju konstigt. Hon och pappa är i Kina på semester och kommer inte hem förrän om en vecka (då har de varit borta i 15 dagar). Så skönt att få gnälla lite för mamma. Saknar henne när hon är borta.

Nu väntar matlagning!

***Vilket tempo jag lagt in***

Jo, det är sant. Jag har scrappat idag också. Daniel höll på att föra över mina foton till den externa hårddisken, vilket tog 20 min. Då kunde jag inte göra min bloggrunda, utan fick scrappa istället. ;) Denna tog verkligen inte lång tid, eftersom fotot är så stort finns det inte mycket utrymme till annat att fundera över. Nöjd blev jag i alla fall.

stillsam HÖST

Nu ska vi äta, sen är det dags för Paulina att åka på simskola och jag ska simma en kilometer igen. Skönt att kunna passa på att träna när man ändå är där. Då blir det mindre jobbigt också, eftersom jag slipper åka iväg endast för min egen skull.
Ikväll väntar bion, barnen är fortfarande extremt nyfikna!


***Lugn lördag***

Idag har vi verkligen bara haft en lugn och skön dag. Barnen steg upp strax efter 7, men var så snälla så de startade TV-spelet och lät mig och Daniel sova vidare till 8.15.
Sen åt vi en långsam frukost, jag dammsög lite, surfade runt på datorn medan jag drack kaffe, barnen lekte. Efter lunchen åkte vi till affären för att barnen skulle få köpa lördagsgodis. Daniel åkte sen till stan och köpte en extern hårddisk, som vi ska använda till backup. Barnen såg en film och åt godis, medan jag scrappade lite. Sen var det dags för kvällsmat med efterrätt. Nu har de precis sett på DisneyDags och snart är det dags för sängen. Daniel tror jag sover framför TV'n... ;)

Så, jag har gjort en LO som heter "nyfiken KO".

nyfiken KO

Tja, den är lite konstig, men jag känner mig nöjd i alla fall. Ordet "nyfiken", står uppifrån ochner på de där konstiga klistermärkena som är mot det svarta.

Barnen fick en ny kusin i torsdags. Grattis T och A!!

Hihihi, ni skulle se barnen nu. I full färd med att leta efter hemligheten! Jag har precis bokat biljetter får att se Routtatuille (eller hur det nu stavas) på bio i morgon, så jag sa till barnen att jag har en hemlighet. Just nu håller de på att leta igenom hela huset. Inte blev det bättre av att jag förvirrade dem med att ge dem ledtråden "mat" (eftersom råttan ju ska jobba som kock). Nu håller Miranda på och frågar hur det ser ut, om det är inslaget, i vilket rum det finns osv. KUL MED HEMLIGHETER TYCKER JAG!!

***Harmoniskt***

Så heter en LO jag skapat under de 2 sista dagarna. När ni ser den kommer ni att tänka "hon är inte klok, tog det 2 dagar att åstadkomma det lilla". Så är det! Jag la dit fotot, papperscirklarna och skrev texten. Det gjorde jag igår. Sen har den legat för jag kunde inte hitta någonting som passade att ha på mer. Det kändes som om allt jag tänkte mig ha på, förstörde den. Det är inte mycket på den, men det bestämde jag mig för (idag) att det inte ska vara den här gången. Det förstör harmonin.... Så, nu är den så här:

harmoniskt

Sorry, den har blivit lite sned (nere till höger) och suddig i scanningen, men jag iddes inte göra om det.

Jag är trött, känner mig lite nere av någon anledning. Misstänker att det går över om jag får sova, så det tänker jag göra nu. Tänkte bara berätta att igår simmade jag 40 längder (dvs 1000 m) medan Miranda var på simskola. Tänker göra om det på söndag när Paulina har sin simskola och så har jag löst motion 2 dagar i veckan fram till jul ;)  Dessutom brukar jag promenera 20 min i riktigt rask takt på tisdagar, under min rast. Så, idag har jag skön träningsvärk lite överallt, men det är bra, då vet jag att jag gjort något.

God natt på er! Glöm inte tävlingen på
Papp & Scrap, det är bar 6 dagar kvar av tävlingstiden.

***7 sanningar***

Har blivit taggad av Annika att berätta 7 sanningar om mig själv. Okej, inte världens enklaste uppgift, men jag gör så gott jag kan.

1. Gillar inte att prata i telefon. Näst intill en fobi. Funkar om det är folk jag känner, eller jag vet exakt vem jag söker och vilket ärende jag har, men så fort jag blir osäker, är det jobbigt. Kan någon annan ringa istället för mig, så överlåter jag det gladeligen!

2. Alla tror jag är skånska.... Men egentligen är jag uppländska! Åtminstone är jag född i Uppsala, men flyttade till Kristianstad i Skåne vid väldigt liten ålder. ;)

3. Om det skulle vara en nyhet för någon.... Jag bodde i Israel år 1990 (då jag var 14 år) eftersom min pappa var FN observatör. Fortfarande går det nästan inte en dag utan att jag kommer på något som hände det året, minnså något kul/tråkigt. Kan inte fatta att det redan gått 17 (!!!) år. F-n, det betyder ju att jag börjar bli gammal ;)

4. Jag kallar mig själv "extremrealist", dvs jag är så realistisk i mitt tänkande (oftast i alla fall) att jag nästan uppfattas som känslokall. Det är jag inte! Det är bara det att det inte är lönt att slösa energi på sånt man inte kan påverka eller saker som redan hänt, oavsett vad det är.

5. Min hemliga dröm är att hålla på med (amatör)teater. Älskar att stå på scen!

6. Gillade inte mitt förnamn när jag var liten, utan ville hellre hete mitt mellannamn, Maria, eftersom det var mer vanligt. Nu skulle jag absolut inte vilja heta det, utan är stolt över mitt namn.

7. Blodpalt är supergott! Det är mitt norrländska blod som gett mig det. Min mamma är nämligen från Jokkmokk, så det är inget konstigt alls.


Här är reglerna:

1. Länka till den som har taggat dig!
2. Berätta 7 personliga sanningar om dig!
3. Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg!
4. Skriv ett meddelande i de 7 personernas blogg så att de uppmärksammar att de blivit taggade

De 7 som jag taggar vidare är: Bea, Malin, Sara, Emma, Teres, Malena och Rosario.


***Nytt DT-alster***

Här kommer ännu ett alster jag skapat för Papp & Scrap. Älskar de här pappren, för de är så otroligt glada!!!

klättermaja

Cardstock: Bazzil
Papper: Reminisce (2 stycken ur Love Collection: Crazy Love och Sweet Spots)
Dekoration: Band, brads (making memories mini flowers), knappar, overlay
Text: Gnuggisar från Gin-X, handskrivet

***Mosh Posh***

Fick mitt 3:e paket från Mosh Posh idag. Eftersom det var en tremånadersprenumeration, måste jag nu ta ställning till om jag ska fortsätta med dem eller inte. Har inte bestämt mig än, men det lutar åt ett ja....

MoshPosh 3

***Scrapträff idag***

Idag har vi träffats igen, på vår "vanliga" träff, som vi brukar ha var 3:e vecka. Intresserad av att vara med? Klicka här.

Jag hann endast med en LO, men jag var ju bara där i 3,5 timmar, med paus för fika ;)

Tack Karin för lånet av de båda blossom-alfabeten! (det ena är mini, det andra är grande)

årets enda dopp

Sen vill jag, så klart, påminna er om tävlingen på Papp & Scraps blogg, som jag arrangerar. Det är klart att du ska vara med! Fina priser står på spel! Endast 1,5 vecka kvar av tävlingstiden.

***Mycket som händer***

Åh, det händer så mycket roliga saker, så jag hinner nästan inte blogga ;)

Mindre kul var att Andrea kräktes en gång i tisdagskväll, så vi var hemma i onsdags och torsdags, ifall det var maginfluensa (de har 48 timmars regel på dagis).

I förgår, efter samtal med
Bea, anmälde jag mig till en distanskurs på högskolan i Jönköping, 7,5 poäng i kvartsfart: "digital bildbehandling", dvs photoshop. Kursen börjar i vår och sker helt på internet. Min man tyckte att det verkade intressant, så han anmälde sig till samma kurs. KUL!

Igår scrappade jag en DT-LO som jag inte tänker visa än, men kul var det! ;)
För övrigt, vad gäller dt-sidan, är jag jätteglad att ha fått anordna tävlingen som just nu pågår på Papp & Scraps blogg. Du tänker väl vara med!!!!

Igår upptäckte jag att min "{hö}st"-LO sitter högst upp i bannern på Scrappiz, vilket känns som en stooor ära och värmer hela hjärtat. Tack Sara, återigen!

Igår kväll hade vi också utvärderingsmöte efter Linköpingsscrap-helgen. Det visade sig också att det blev ett uppstartsmöte inför nästa träff, som egentligen inte ligger så himla långt fram i tiden, om man tänker efter. Så håll utkik efter info på hemsidan, det kan komma när som helst.

Idag ska jag dessutom anmäla mig till ScrapEventet som går av stapeln i april 2008.

Nu måste jag åka och jobba, vilket (hör och häpna) också är fantastiskt roligt!

***TÄVLING***

Jag har fått äran att fixa en tävling på Papp & Scrap's blogg . Det är en BURKSKISS-TÄVLING!

Jag har alltså gjort en skiss som du ska inspireras av till att skapa en burk, av valfri form eller storlek.

En jury, bestående av Rosario och hela designteamet, kommer att utse vinnarna. Första pris är ett scrapkit värt 200 kr!

För mer information om hur tävlingen går till, läs här.

Så här ser skissen ut:

image372

Här kommer lite inspiration (klicka på dem för att se de i större format):

           


***DT-alster***

Här kommer mitt tredje DT-alster för Papp & Scrap. Allt material jag skapat med finns i shopen.

Cardstock: Bazzil, mer grön än vad jag upplever den på bilden
Papper: Reminisce (3 olika i Love Collection - 2 olika wavy love och love lines shimmer)
Dekoration: På fotot, uppe till vänster, sitter 3 tropic mini flower-brads från Making Memories. Jag har sytt med symaskin som en ram runt alltihop. De stora klamrarna har jag klippt ut själv från kartong och målat med akrylfärg.
Text: QK-alfabet STUDIO Classic

swing it

Jättehärliga papper är detta!! Glada färger. Dessutom har det pappret med lodräta linjer, en pärlemoeffekt, vilket tyvärr försvinner på bilden. Supersnyggt!!

***Ny fotoleverantör***

Tack Bea för den fantastiska rekomendationen! Det visade sig att Daniel hört gott om samma företag från sitt jobb. Det fantastiska fotoföretaget heter Crimson (www.crimson.se). Jag beställde där i torsdags och fick bilderna igår, fredag, dvs dagen efter!!!!!!!
Fantastisk färg och kvalité var det dessutom. Inte farligt dyrt. Ca 1,70 (inkl frakt) per kopia, men det är det värt när man ser färgerna och betänker hur fort det gick.
Dessutom var det en smidig sida som gick fort att ladda upp på och så har man flera valmöjligheter för att få sina foton precis som man vill.

Har inga nya bilder att visa upp. Jag har faktiskt scrappat lite under veckan som varit, men det får ni se på Papp & Scrap's blogg nästa vecka ;)
Däremot kan jag passa på att visa vad jag handlade under träffen förra helgen, för det har jag missat att göra.

Först ut är ett antal nya cardstock, en overlay, frills, band och fastenater's. För att göra lite reklam återigen för Papp & Scrap, så är cardstocken, banden och fastenater's därifrån.

image366

Jag köpte 3 fyrkantiga lådor och en flask-"låda" på Papp & Scrap. Lådorna ska jag ha till lite minnessaker för barnen, typ första biobiljetten, lite teckningar osv.

image367

Detta är vinsten jag vann! Plus 2 små påsar från Rosarios demonstrationer.

image368

Detta är alla alfabet jag köpte!

image369

Detta är övrigt högen: clearstamps, rub-ons, blommor, band, paperpiercer, brads, förvaring, stickles och chalk.

image370

***Helgens alster***

Nu har jag äntligen scannat in mina alster från scraphelgen som var. Måste återigen få uttrycka vilken FANTASTISK helg det var!! Hade så otroligt kul.

Först ut är en LO som jag gjorde till lift-tävlingen på lördagen.

Framtida yrke?

Därefter var det en LO till annonsutmaningen (också på lördagen). Denna tävling VANN JAG!!! Blev så himla lycklig! Att någon ville rösta på mig och dessutom så många att jag vann.

uttrycksfulla ögonblick

Jag var helt slut efter det som hände Paulina på fredagen och det faktum att hon höll mig vaken hela natten, så det är ett under att denna LO över huvudtaget blev till.
Jag gjorde den efter middagen på kvällen, någon gång efter 19.00.

på väg mot KROCK

Sen blev det söndag och dags för 2 nya tävlingar. Först ut var en skisstävling.

hö(st)

Sist ut blev min LO till tekniktävlingen, där man skulle ha med 3 olika mönstrade papper, något rivet, chipboard, egengjord dekoration och metall.

modefluga

Nu måste jag ställa mig och laga lite kvällsmat innan barnen startar slagsmål....

***Mina första DT-alster***

Börjar skriva där jag slutade i fredags.....
Åkte in med Paulina till tandläkaren kl 15. Där var det inget snack om saken, utan de plockade bort tänderna. Tack! Så, jag blev något sen med att hämta A på vägen mot starten på träffen. Eller, ja, åtminstone för oss, eftersom vi skulle fixa alla bord mm + att affärerna var där och packade upp.

Tyvärr blev det så att Paulina höll på och spydde hela natten (trots att hennes mage var precis tom) som en reaktion på medicinen hon fått hos tandläkaren, så jag sov nästan ingenting på hela natten.

Scrapträffen var FANTASTISK!! Jag var så lycklig när jag kom hem i söndags kväll. Trött och fattig, men lycklig! ;) Återkommer med de 5 LO's jag hann med och berättar mer i morgon. 

Jag ju äran att få vara med och representera
Papp & Scrap under träffen, med egen t-shirt och allt. 2 av mina LO's (som jag gjort i förväg) användes till tävlingen som P&S höll i. Så här såg de ut:

image359

Cardstock: Bazzil (den är lite ljusgrön, vilket kanske syns dåligt)
Papper: Sandy Lion
Dekoration: Chipboardblommor från Lil' Davis, blandade band och rhinstenar. Jag har även använt chalk och akrylfärg.

Allt material finns i shopen!

image360

Cardstock:
Bazzil
Papper: Sandy Lion
Dekoration: Utstansad dekorgummi, pärlfloss, Mademoiselle Darling frame (plast overlay) och silvercharms.
Text: Filt Thickers från American Crafts

Allt material finns i shopen!