***Mest nöjd med för året***

Nu har jag läst hos både Sandra och Lina om att Mikaela utmanar oss att lägga upp de 10 LO's som jag har skapat under året, som jag är mest nöjd med.
Kan tala om att det inte var lätt. Jag hade en lista med 20 stycken som jag är mest nöjd med (av de ca 115 jag skapat i år och då har jag inte tagit med DT-layouter). Tillslut har jag i alla fall valt ut dessa:

Stjärnstatus

***Stjärnstatus*** Den är jag verkligen nöjd med. Den är olik mig, tycker jag, fast ändå gillar jag den.

stillsam HÖST

***Stillsam höst*** Här är det mest fotot jag är nöjd med, det passade så bra i A4-format.

modefluga

***Modefluga*** Skapades på den stora scrapträffen i Linköping i september, för en teknikutmaning.

Prinsessa med grön bladkrona

***Prinsessa med grön bladkrona*** Gillar fotot jättemycket här. Gjord till en cybercrop på Scrappiz.

Gammal

***Gammal?*** Älskar detta fotot! Men är också väldigt nöjd med den blandade rubriken.

Fotboll

***Fotboll*** Här är det inte så mycket LO'n jag är nöjd med, utan fotot.

i väntan på vår

***I väntan på vår*** Upplever harmoni när jag ser denna. Gjord för svenska tidningen (Scrapbooking mm)

kaffestund

***Kaffestund*** Älskar denna färgkombinationen!

?lskade unge

***Älskade unge*** Denna är gjord till en tekniktävling under en cybercrop på Scrappiz. Gillar färgkombon och idén med en delad cirkel.

Mallorca Palmer

***Mallorca Palmer*** Jag gillar palmer och här verkligen känner jag dem!

Så, vad kan vi dra för slutsatser om vilka jag är mest nöjd med?! Tja, för det första kan jag ju konstatera att detta varit ett år med väldigt många singelfoton på LO'sarna, gärna uppförstorade. De allra flesta har mjuka, lite dova färger. Det är väldigt sparsmakat med dekorationer. Band är det som förekommer mest.

Vad tycker ni? Hur verkar min stil? Kan tillägga att jag faktiskt tycker att det är i år som jag har hittat mig själv i scrapbookingen.

Sist men inte minst, vill jag tala om för er att det kommer att hända spännande saker på Papp & Scraps blogg under första veckan i januari. Missa inte det!!

Gott nytt år på er!
Kram / Petra

***Scrapträff idag***

Idag har vi varit på mellandagsscrapträff, vilket som vanligt var otroligt roligt och inspirerande. Faktum var att det kändes riktigt skönt att vara där, för det var länge sen jag var där utan att ha huvudvärk, vilket jag alltså inte hade idag. PERFEKT!!

Påbörjade ett minialbum, som jag inte visar nu, eftersom den inte är klar. Utöver det blev det 3 LO'sar som kommer här nere.

Vill bara berätta att jag såg på
Stellas att jag vunnit ett litet paket i utlottningen i hennes senaste tävling. JÄTTEGLAD!

3 på bänken

Rastar lite

Andrea 2 år

I morgon ska vi åka till Örebro och titta på en bil. Håller alla tummar jag kan att den ska vara bra. Vi vill verkligen få detta löst innan jobbet börjar igen.
Nu ska jag gå och vara trevlig med svärföräldrarna som varit här i några timmar. Vi ska få låna deras hund i några dagar, nämligen.

***Efter julen***

Halloj på er! Hoppas att ni alla haft en härlig jul. Vi hade det superbra: mamma, pappa och lillebror var här hos oss och barnen var (nästan) på sitt allra bästa humör.
De fick ett Harry Potter-hus med tillhörande figurer i julklapp, mitt på dagen, vilket föranledde lite bråk... "Jag vill ha Hermoine", "Nej, jag ska ha henne", "Nej, jag!" osv.
Det lugnade dock ner sig under eftermiddagen, i väntan på att tomten skulle komma, vilket han gjorde rätt snart efter Kalle Anka.
Jag fick en del saker jag också, bla ett stativ och en extern blixt (med bouncer) till kameran!! Jippi, jippi, jippi!! :D

Lillebror åkte hem på juldagen, mamma och pappa på annandagen. Då kändes det lite tomt och tyst i huset i ungefär en kvart (!hihi!), innan känslan av normalitet infann sig igen. 
Shoppingbehovet infann sig hos mig på annandagen, så till igår hade vi planerat att åka på stan. Tyvärr blev Tone sjuk på natten, kräktes och hade sig, så vi fick börja dagen med ett veterinär-besök. Vi var rädda att hon ätit upp de 9 glaskulorna till ett spel vi saknade, men det visade sig att hon inte ätit något utan bara fått maginfluensa, vilket tydligen hundar också kan få. Idag är hon pigg och har fått börja äta igen. 
Vi åkte till stan på eftermiddagen och handlade en del kläder till barnen på rea. Till mig själv gjorde jag inga inköp, eftersom de (barnen) lessnade så fort vi kom dit. 

Idag har vi också varit på stan, eftersom vi bestämt oss för att köpa en bil till. Tänker oss en golf eller vento, senare hälften av 90-talet. Finns dock inga såna på firmorna, utan det får bli privatköp. Har skickat mail till två intressanta bil-försäljare, så jag hoppas på svar snart. Vill gärna att det blir klart innan vi börjar jobba igen. 

Nu har jag packat klart till scrapträffen jag ska på i morgon. Längtar vansinnigt efter att få utlopp för den kreativa sidan hos mig själv, har inte blivit mycket av den varan de senaste dagarna. 
Hoppas kunna visa upp några bilder i morgon!
Kram på er! 

***GOD JUL***

Vill så klart hälsa alla mina trogna och tillfälliga bloggläsare en RIKTIGT GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!! Kan inte garantera att jag kommer att uppdatera så mycket här under helgerna. Men, så klart, jag ska ju på scrapträff de29:e så då kanske jag har något att visa upp!

Har min mor, far och lillebror här över helgen och det känns väldigt mysigt! Ser fram emot att spela spel och verkligen umgås.

Just nu väntar jag på att mina barn ska somna, så nissarna kan ta över och pynta julgranen och ta fram alla julklappar.
ÅÅÅhh, jag älskar verkligen julen! Ska bli så fantastiskt att åter uppleva en sån mysig dag tillsammans med barnen, för det har verkligen övergått till att bli en dag för deras skull. Längtar så mycket att det till och med pirrar i min 31 åriga mage, vilket inte händer så ofta.

Nej, nu är det dags att sätta igång.
Kram på er!

***DT-alster***

Jepp, ett sista alster hinner jag med före jul, som är skapat med saker som finns i Papp & Scrap's shop. Kan också meddela att jag numera inte bara är gäst, utan ÄKTA DESIGNTEAMSMEDLEM!!

Till detta alster har jag använt härligt Best Creation papper, Page Pebbles, Peel Off band och Felt Stickers. 

Jul i sikte

Nu ska jag starta ett brödbak, som verkligen sköter sig själv. Man gör degen, lägger hela klumpen på en plåt, ställer i kylen i 5 timmar och sen ska den in i ugnen i 1,5 timme. Klart! Tar lite tid, men då hinner jag göra annat.
Längtar vansinnigt efter att vara ledig. Känns i hela kroppen, den har liksom lagt ner den här veckan, tar inte tag i något på jobbet, för det finns ingen anledning. Känns som om de här sista två dagarna är jättelånga och samtidigt vet jag ju att det går jättefort. Tid är konstigt. Kan inte säga det för många gånger.

God Jul på er, om jag inte hör av mig innan!

***Papp & Scrap***

Ni missar väl inte Papp & Scraps inspirationsblogg?? Eftersom det jobbar ett helt DT (med 4 tjejer) utöver mina gästande inslag, så kan det vara värt att hälsa på där emellanåt! 

Här kommer i alla fall ännu en LO som jag skapat åt Papp & Scrap

Tid för advent

Vi har firat Lucia i veckan. I tisdags kväll var vi i Mirandas klass och blev lussade för. Igår var det dags för Lucia på dagis. Utomhus var vi. Jättesöta var barnen, klädda som små michellingubbar, med luciaskjortan utanpå ytterkläderna. 
Har panik för att jag inte skickat några julkort än. Inte har jag köpt några heller. Har bara 2 scrappade och 4 andra hemma, så jag behöver 15 till. Inga frimärken har jag köpt heller, så det börjar verklige bli kris!! Nåja, i värsta fall får jag väl strunta i det, eller så får folk få de lite försenade. Jag har i alla fall inte fått något julkort hit heller, så jag är inte sist ;)
Kram på er! 

***Antagen***

I går fick jag veta att jag blivit antagen till kursen jag ska läsa i vår: digital bildbehandling (7,5 poäng). Ska bli jättekul, men jag undrar om jag är redo för det jag gett mig in på. Jag har ju inte mycket tid över som det är nu.... Nåja, det löser sig. Sen tänker jag så här: om jag inte klarar kursen, så spelar det absolut ingen roll! Det är ju inte så att en examen hänger på det, för det har jag ju redan klarat av. Nej, det ända som händer är att jag inte får poängen och det är verkligen inte hela världen. (allt för att släppa på kraven och stressen)

Ni vet mitt magonda som jag hade förra veckan. Efter det har jag varit konstant hungrig! Konstaterade igår när jag läste om magkatarr på
vardguiden.se, att det nog är det jag lider av (efter att någon sagt det åt mig på jobbet). Symptomen stämmer: smärta eller obehag i övre delen av magen, tidig mättnadskänsla och hungersugningar. Tyvärr inser jag också att om det är det, så är det bara att leva med det, för enligt guiden finns det inget att göra åt det.

Har skapat lite också, men eftersom det för Papp & Scrap, får jag återkomma med att visa upp det. Har gjort 2 kort också, väldigt snabbt. Ska ju fira Lucia i Mirandas klass ikväll och behövde kort till fröknarna.
Jag visar det ena, eftersom det andra ser i princip likadant ut. Jag har i efterhand också satt på lite grön stickles i blommorna.

image401

Nu ska jag rusa till jobbet. Har en praktikant som ska ha helhetsansvar idag, vilket innebär att jag ska låtsas som om jag inte är där, som om hon är jag. Ska bli intressant.

***Nytt DT-alster***

Här kommer en LO jag skapat för Papp & Scrap. Pappret jag använt är riktigt vintrigt och härligt! Det kommer från Déjà Views. Framsidan är det randiga och baksidan är det jag skrivit texten på.

tänk vad lite snö kan roa


Sen har jag faktiskt skapat en "vanlig" LO också (låter ju inte riktigt klokt att säga så, men ni fattar va?!)
Jag är nämligen hemma idag. Fick gå hem från jobbet igår eftersom jag hade så otroligt ont i magen. Fort gick det också. Var bara på jobbet i 45 minuter. Sen värkte det hela förmiddagen, gick över och började igen på eftermiddagen och höll på till mitt i natten någon gång. Inte direkt illamående, även om jag i det där läget hellre hade spytt och det hade slutat.
Idag är jag hemma och återhämtar mig. Känns som om jag haft maginfluensa, eftersom jag är extra trött, hungrig men svårt för att äta, matt osv. Är livrädd nu att det ska börja om igen, eftersom det gjorde det igår.
Hur som helst, så har jag i alla fall suttit (korta stunder i taget) och fått ihop en LO på samma fototema som de två senaste jag gjort.

charmtroll

På tre ställen sitter det brads, som ni kanske sitter lite konstigt, men de håller plats varsin ghost-blomma, som syns väldigt dåligt här.
Nu ska jag gå och lägga mig i soffan igen.