***Vägt mig idag***

Och blev riktigt glad! Har gått ner ytterligare ca 700 g så jag är nästan ända nere på 68 kg!! TJOHOOO!!!!
Äter ju mer normalt nu, men väldigt mycket mindre kolhydrater än jag gjorde innan jag började. Unnar mig dock lite extra, som ett par godisar ibland och så. Åt dock 4 våfflor i tisdags och det skulle jag inte ha gjort. Jag hade JÄTTEont i magen dagen efter..... Inte kul, men då vet jag i alla fall att jag åt för mycket.

Ska åka till Örebro idag och det ska bli jättekul!! Jag kan behöva något roligt i den här förbaskade förkylningen. Jag har så ont i halsen att till och med vatten skär som eld hela vägen ner. Stoppar i mig alvedon för att fungera någorlunda normalt. Dessutom äter jag lite slemlösande, eftersom jag också känner av mina bihålor. (trevligt samtalsämne....)

Vi höres efter helgen! (ska packa och beställa nya kläder!)

***Nu är vi på gång***

Åh, nu känns det som om vi faktiskt är på gång med vårt utbygge av huset. Vi har pratat om det lite löst ganska länge men egentligen inte speciellt seriöst förräns för ett par veckor sen. Jag har i alla fall pratat med kommun om detaljplaner för tomten, Daniel har pratat med banken, jag och mamma har ritat en massa ritningar och på tisdag kommer en arkitekt hit som ska rita det på riktigt! Nu rullar det på, med andra ord! Bara han har ritat så ska vi söka bygglov och försöka hitta någon som kan göra det! TJOHOOOO!!

Just nu mår jag ganska bra, för jag lever i en alvedon-dimma, men för ett par timmar sen mådde jag sämre. Vaknade i morse med ont i halsen, som bara blev värre och värre. Dessutom började jag få ont i höfterna, men det övergick till värk i hela kroppen. Ligger på gränsen till feber och ont i huvudet. Så, jag tog en alvedon (för huvudet) och det bedövade såklart bort det andra också. Fast egentligen gillar jag inte att veta att jag har ont, fast jag kan inte känna det.
Nåja, får se hur jag mår i morgon när dimman har lagt sig... HiHiHi

Ser fram emot scrapträffen i Örebro på lördag. Jag ska hjälpa Rosario med
butiken: vrålkul!! Ska bli intressant att vara på en stor träff, från andra sidan (så att säga, eftersom jag ju brukar vara med och ordna dem).

God natt på er!

***Mer Chatterbox***

DT-alster för Papp & Scrap.

Dessa foton är tagna på Kålmården förra sommaren, när Miranda står och härmar hur aporna ser ut.

härmapa

Cardstock: Bazzil
Papper: Chatterbox Folksy Small och Dress Dots.
Dekorationer: Fotohörn, Blomma, Brad, Floss, Chalk och Journalingruta.
Text: Velvet Stickers, handskrivet och QK Katie Classic (stansat i självhäftande cardstock)

Dagens tips: Sätt någon form av dekoration i en ensam blomma, för att förhöja effekten av den.

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Det blev en till***

Idag kom vi hem från Västerås på eftermiddagen och jag hade enormt sug i scraptarmen. Jag fick dock spara mig tills barnen gick och la sig, men jag hann få med ännu ett bidrag till Cybercropen på Scrappiz. Det är till ännu en skiss-tävling, men här var man inte tvungen att göra LO (vilket jag dock gjorde i alla fall).

simmar

Nu väntar sängen. Riktigt efterlängtat kan jag säga! Jag har ju fortfarande väldigt ont i min svanskota, speciellt när jag åkt bil halva dagen, så jag behöver vila kroppen. God natt på er!

***LO's från Cybercropen***

Detta är det jag hunnit med att skapa, under en härlig liten scrapträff igår hemma hos Camilla.

Först en LO till skissen som var för DT-medlemmar och som dessutom hade tema nöjd:
 
nöjd

Därefter ett kort till kortskissen:

grattiskort2

Sist gjorde jag en LO som endast skulle skapas med svarta och vita färger (man fick ha ett färgfoto):

nappen

Jag känner mig riktigt nöjd med alla tre!! Nu har jag inte tid, måste ta hand om Paulina som vaknade i natt med hög feber.
Kram på er!

***DT-alster med Chatterbox***

Var så klart tvungen att göra en LO om min andra katt också: Sandy. Om Michelle (som jag hade på min förra LO, med Kattlådan) är en fin dam, så är Sandy en pojkflicka, dessutom världens klumpigaste sån.

Dessa Chatterbox-pappren, precis som jag tror att jag redan skrivit en gång förut, är helt underbara! Älskar färgerna och det fräscha i dem.

söta Sandy

MIna papper räckte även till ett kort och eftersom jag inte är kortmakare, får ni ha överseende med enkelheten....
Tycker ni det ser skumt ut vid kanterna, så är det för att jag har använt ett scalloped papper som bas.

kort

Cardstock: Bazzil och
Scalloped
Papper: Chatterbox Foyer Dots och Foyer Stripes
Dekoration: Overlay, Band på LO, Band på Kort, Chalk och självhäftande cardstock
Text: American Crafts Velvet Stickers
Stämpeln kommer från Panduro

Dagens tips: Använd dina Overlays på ett annorlunda sätt.

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Gjort ett grattiskort***

Har gjort ett grattiskort till en pojke i Mirandas klass som ska ha kalas nästa vecka. Till dagen efter det måste jag göra två grattiskort till, för då är det ett dubbelkalas. Men för första gången i mitt liv tycker jag att det är roligt och därför ser jag fram emot det.

Hmmm, jag har bara en sak att säga innan jag visar kortet.... Nu vet jag att jag inte ska använda den stämpeldynan när jag målar med Pro Marker pennorna.....

grattiskort

Den ser mer flammig ut så här än i verkligheten. Jag har dock en blender-penna på ingång, så jag ska försöka rätta till det när den kommer. Jag lyckas inte släta ut kanterna med bara den färgade pennan.
Ett enkelt kort, men det fyller sin funktion.

Jag har varit hemma igår och idag, eftersom Paulina kräktes en gång igår morse. Så, nu har alla tre haft samma sak: Andrea kräktes EN gång förra söndagen, Miranda kräktes EN gång i fredags och Paulina EN gång igår.... Konstig magsjuka tycker jag.

Påsken närmar sig och en scrapträff med den! Ska bli jättekul med lite privatträff. På fredag blir det.
Min lillebror, Patrik, kommer hit på fredag en snabbsväng på kvällen, eftersom det är Aikido-läger i Linköping. Därefter åker vi till Västerås och hälsar på min mormor.  

Nu har vi bestämt hur vi vill göra med utbygget på vårt hus, så idag ska jag ringa kommun för en detaljplan och därefter ta kontakt med en arkitekt som får hjälpa mig att rita. Sen är det bara att köra på!! LÄNGTAR!! Jag tycker det går alldeles för långsamt, för som vanligt vill ju jag att det skulle vara klart igår....

***Resultatet av scrapträffen***

Idag har vi haft "vanlig" scrapträff i Linköping. Jag gjorde 1 dubbelLO och 2 kort + stämplade lite från Lotta J's (TACK SÅ MYCKET!!) pärm.
Jag är inte hypernöjd med dubbeln, har alltid haft svårt att få till de av någon anledning.

julbak vänster
julbak höger

Tycker mina kort blev ganska bra med tanke på att jag inte är någon kortmakare.

glad påsk 2

glad påsk 3

(sorry att den blev lite suddig, det är pga att bradsen lyfter locket på scannern)

Nu ska jag och resten av familjen bänka oss framför melodifestivalen. God kväll på er!

***Nytt DT-alster***

Här kommer mer på det DJURTEMA vi har på Papp & Scrap's blogg hela månaden! Här kommer en LO med ett foto som verkligen definierar ordet kattlåda... Papprena är härliga, med fantastiska färger tycker jag.
Katten i lådan är min äldsta (fyller 12 år i höst) som heter Michelle. En underbar dam, aristokrat ut i klospetsarna (tycker hon själv i alla fall).

kattlåda

Cardstock: Bazzil, brun
Papper: Chatterbox Dress Stripes och Dress Squares
Dekorationer: Blommor, Fotohörn och Journalingruta
Text: BossCut alfabet Liqurish, stansat på självhäftande cardstock.

Dagens tips: Använd dina fotohörn till något annat än det de är gjorda för!

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Utmaning***

Jag har blivit utmanad av Ullis/Lillblomman att svara på några frågor:

1. Gör du kort eller scrappar? Har fram tills jag köpte mina promarker pennor, endast scrappat. Kort i nödfall, men det börjar alltså komma mer och mer.

2. Favorit färg som du gärna använder? Rosa, brunt och svart

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan? Olika typer av Thickers-alfabet

4. Vilket är ditt bästa köp? Pappersskäraren ligger högt upp på listan, men även min skrivare (som jag köpte pga av att jag börjat scrappa och ville ha valmöjligheter med mina foton)

5. Finns det något du ångrar att du köpt? Jag har en hel del konstiga stickers som jag köpte i början, men som jag aldrig kommer att använda.

6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst? När jag scrappar blir det mycket barn. Stämplar jag så är det just nu Magnolia som gäller.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken? Prenumererar på CK och Scrapbooking mm, men köper även lösnummer av Scrapbook Trends.

8. Favorit pysselblogg du brukar besöka? Nej, ingen direkt favorit, utan alla bloggar som jag besöker, besöker jag ju av en anledning. Ingen är bättre än någon annan.

9. Vad/vem inspireras du av? Från scraptidningar och scrapbloggar, skisser och andra utmaningar. Den inspiration jag får från vardagen handlar oftast om rena fototillfällen, som jag bestämmer att jag vill srappa.  

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då? Har sagt ett tag att jag är väldigt mättad på papper, men insåg igår att jag inte alls är det längre! Tycker att det jag har börjar bli gammalt och förlegat, så mer papper blir mitt svar.

Jag utmanar vidare: Sandra, Camilla, Sara, Anna och Rosario

***Miniträff idag***

Idag har jag varit iväg på en miniscrapträff i Mantorp, eftersom jag inte kunde träna (förkyld). Härligt att komma hemifrån idag!

Jag hostade fram denna LO och även ett kort (!) till tävlingen på Hobbyhuset, så jag väntar att visa den.

latmask

Detta är ett så himla härligt foto tycker jag, taget på Kålmården i somras. Skrev inte mycket, för jag tycker fotot säger så mycket i sig själv.

Så hände det idag.... Andrea slängde sina nappar! Som vanligt (månne om hon ärvt det av sin otåliga mor ;) ) gick det snabbt som attan. Vi nämnde det ju för första gången i söndags och två dagar senare slänger hon sina nappar i soppåsen och säger: "Nu åker vi och köper leksak, mamma!". Vilket vi naturligtvis gjorde: en rosa pudel med tillhörande trimningsattiraljer såsom hårfön, kam, sax, schampoo mm. Endast ett försök att plocka upp dem ur papperskorgen på hela dagen. Snäll som jag är, lämnade jag alltså mannen hemma själv vid eldprovet: nattningen! Det hade gått hur bra som helst, hon hade frågat efter den, men mer var det inte. Så, nu får vi anse den borta för evigt! (klarar hon en natt så börjar vi ju inte om, menar jag) Min duktiga, stora tjej!!!

Detta innebär att på scrapträffen på lördag, kan jag scrappa det photoshoppade fotot (som syns här nedan) och berätta hela historien!! (för i övrigt har jag extremt tråkiga foton just nu)

***En jag inte visat***

Denna LO'n skapade jag till skissutmaningen på SWEScrapbook förra veckan, men den kom inte med, så nu visar jag den här istället.

efterlängtade sol

Det kanske är svårt att se, men solen är alltså mellan trädstammarna, en centimeter ovanför taket.

Idag (efter att bara ha talat om det i 2 dagar) sa Andrea helt plötsligt att hon ville kasta sina nappar och åka och köpa en leksak istället. Så, i soporna åkte de och nu ska vi åka på affären. Jag undrar om hon fattar vad hon gjort, men idag är lika bra som någon annan dag, så nu kör vi hårt! Var tvungen att jämföra (eftersom jag glömt): Paulina slängde sin napp när hon var 2 år och 5 månader. Andrea är nu 2 månader mer än det, så det är i god tid!

Vi är hemma och vabbar idag igen, men som sagt, ingen är egentligen sjuk. Paulina har en riktigt tråkig dag, men jag hoppas att hon lugnar ner sig snart. Jag tycker det är lite jobbigt idag, jag har inte hunnit med någon egentid, varken igår eller idag och jag känner att jag är i behov av det. Får se till att fixa det ikväll.

Jag ska inte träna ikväll, eftersom jag är ordentligt förkyld. Känns lite som en risk. Kanske skulle jag fråga Anna om scrapträffen ikväll...?! *sugen*

***TIll kursen***

Här kommer min före och efterbild till den senaste inlämningsuppgiften i photoshopkursen. Återigen skulle man bara ta en bild och bildbehandla fritt utifrån den kunskap man har till dags dato.

andrea napp före

andrea napp efter

Jag hade ingen som helst plan med fotot när jag började, men insåg att bilden illustrerar väldigt väl vår kamp om nappen just nu: nappens vara eller inte vara. Från Andrea's perspektiv illustreras drömmen om att få stoppa nappen i munnen. Från mitt perspektiv, drömmen om att nappen ska kastas bort.

Kan också meddela att detta är ett av många foton som jag och Andrea ordnade igår. Jag spände upp lakan och så körde vi på i 180-knyck (och lika många foton ;) ). Ni lär få se fler i samma serie, för det var många som blev riktigt bra!

Är hemma och vabbar idag, eftersom Andrea kräktes en gång i går. Och eftersom de har 48 timmars regel på dagis, innebär det att jag är hemma idag och i morgon med en fullt frisk liten brutta!! Nåja, jag passar på att städa och tvätta, så slipper jag det till helgen (för då ska jag på scrapträff!)

***Minialbum***

Igår fick jag 15 nya Pro Marker pennor, vilket gör att jag har 31 st sammanlagt. För att försöka bringa ordning i detta och veta exakt hur färgerna kommer att se ut, gjorde jag ett litet minialbum med färgerna i. Albumet kommer från 7 gypsies och är 10,5 x 11 cm stort.

minialbum 1
minialbum 2

Jag vill meddela att färgerna är lite mer oranga i verkligheten (om man tittar på det jag målat tex). Nyckeln är en grungeboard, som jag målat med akrylfärg, sen dragit lite med creamy-brown chalk över och tillslut duttat dark-brown utmed högra kanten. I verkligheten ser den faktiskt gammal och rostig ut!
Papprena är Scenic Route.
Jag blev jättenöjd med detta lilla söta album!! Nu gäller det bara att jag hittar någon bra förvaring för pennorna.... Just nu är de i en stor påse, vilket inte känns särskilt inspirerande. NÅGON SOM HAR EN IDÈ??

Fick även 4 Magnolia stämplar igår! (Jisses, Petra har blivit galen, hon köper stämplar!! hihihi) Hoppas jag får mina 2 Filurer från Kortmakaren idag. Satt så klart och provmålade igår. Har dock svårt för att göra kort, när jag inte har någon att ge dem till, men det kommer kanske.

Härligt med fredag idag!! Mannen är hemma igen efter (nästan) 2 dagar i Tyskland. Det var strejk när han åkte ner, så jag visste inte om han skulle komma hem ordentligt, men kl 01.00 i natt dök han upp. Jag tycker ju verkligen inte om att sova själv, så jag känner mig helt slut när han väl kommer hem.

Fattar ni att jag har tappat 16 cm i midjan!!?? Helt otroligt mycket, speciellt tydligt blir det när jag håller måttbandet runt mig och sätter det på det äldsta/största måttet. Det ser helt befängt mycket ut, nästan så jag tror att jag mätt fel.
Väger alltså just nu 69 kg, vilket känns otroligt kul! (jag är 170 cm lång, för att ni ska "se" proportionen) Jag mår så himla bra också. Magen sköter sig utmärkt, huvudvärken är mycket mer sällan, jag är mer glad osv. Tänk att ett beslut kan bli så stort, så livsomvändande. Här satt jag och läste
Lina's blogg och tog ett icke speciellt genomtänkt beslut efter 15 minuter och x antal veckor senare (jag har tappat räkningen, men det är minst 8) har jag bytt livsstil helt. Mest på mat men även det faktum att jag tränar och tycker det är kul! Nu börjar allt gå på rutin också, jag behöver inte tänka längre, utan hjärnan är inställd på att äta rätt och det går HUR BRA SOM HELST! Sen unnar jag mig en liten smul fredagskaka (tex) nu förtiden, jag kan äta 3 salta godisar som barnen inte vill ha på lördagen och jag äter några tuggor pasta. Men det tar emot, ska ni veta. Det låter fjantigt att säga att man unnar sig 3 godisar, för det är ju ingenting, men jag kan verkligen inte tänka mig att äta mer.

Nu är det snart dags för jobbet och jag har svamlat klart för idag.
Lämna gärna en kommentar så att jag vet att du finns!
Kram på er.

***Nytt DT-alster***

Här kommer mitt första bidrag på månadens DJUR-tema, skapat för Papp & Scrap. Jag visste precis vilket foto jag ville scrappa när jag fick dessa underbara papper från Chatterbox. Fotot är på mitt absoluta favoritdjur, den afrikanska elefanten. Det är dock inte jag som har fotat henne, utan min lillebror: Patrik Unné. Tack brorsan för det!!

favorit

Cardstock: Bazzil
Papper: Chatterbox Foyer Stripes och Woods Floral (även det bruna som är baksidan)
Dekorationer: Fotohörn, journalingcirkel och chalk
Text: American Crafts Velvet stickers, handskrivet och använt dymo på självhäftande cardstock (som också finns i butiken)

Dagens tips: Använd journalingcirklar (eller andra former) som dekoration (då ej med mycket text på)

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Ny tävling hos Papp & Scrap***

Ja, idag och 14 dagar framåt pågår en ny tävling på Papp & Scrap's blogg. Eftersom temat för månaden är DJUR, ska du inspireras av en hundmatspåse.

1:a pris är ett kit till ett värde av 200 kr.

Missa inte det!!