Min nya scraphörna!!

Är så himla nöjd! Skickade mannen på IKEA efter middagen ikväll, så han kunde köpa lite hyllor. Sen fixade jag i ordning det sista och kan nu visa upp de första bilderna på mitt nya scraphörn!
Det blev jättebra och det bästa är att det fortfarande finns utrymme att hänga upp fler hyllor om det behövs. Mitt på skrivbordet, till vänster om fönstret, kommer (förhoppningsvis snart) min nya QK-förvaringsbyrå att stå. För ni har väl inte missat det snygga Magpie??

scraphörn 1

scraphörn 2

Nu längtar jag vansinnigt att få sitta här och scrappa, men det känns som om det dröjer. Jag brukar alltid bli så inför en scrapträff: att jag liksom sparar på mina tankar tills dess.
Bara 4 dagar kvar.... LÄNGTAR!!!

Miranda - en skönhet

Miranda - en skönhet

Gjorde denna igår, innan jag började flytta runt på mina möbler! Sitter just nu vid min nya plats och inser att det kommer att bli PERFEKT! Jag har över 3 meter väggyta att sätta hyllor på.... Ljusinsläpp från 2 fönster..... Bättre plats för benen (eftersom jag inte behöver ha allt under skrivbordet)

Fick förresten mitt Lifetime-månadspaket igår. SÅ HIMLA MYCKET KUL! Skitsnygga papper från Cherry Arte och Ki Memories, snygga band (4 olika), glitterprickar att limma fast, minibrads, jumprings, dingbrads (som ser ut som stora klamrar mm), akrylfärg med skumtopp och en stämpel!

Nej, nu måste jag kika lite på IKEA's hemsida..... ;)

Nästan klar med fixandet!

Men eftersom klockan börjar bli midnatt, får jag sluta nu.
Vad jag har gjort? Jo, eftersom barnen i princip aldrig leker i lekrummet, har jag bestämt att jag faktiskt kan vara där inne med mitt hörn.
Har flyttat ut barnens skrivbord (och ställt i hallen där jag hade mitt), tog ut dockskåpet och ställde det bredvid skrivbordet  hallen. Dessutom plockade jag ut det trappstegsformade skåpet med plastbackar, som är det barnen har sina leksaker i här nere och ställde det där jag hade skostället (vi har en grovköksentré också och det är den vi använder som hall, så när jag nu talar om hallen, menar jag den stora som vi inte använder)
Hallen blev på detta sett större, eftersom mitt skrivbord är större än barnens. Så, nu kan de sitta i hallen och rita, de har leksaker där och på övervåningen.

Kvar i lekrummet är mitt stora skrivbord med alla hurtsar och så. Sen sparade jag bäddsoffan och tv'n. Det innebär att lekrummet nu förvandlats till scrap-, gäst- och tv-spels rum.
Det finns även golvyta kvar för barnen att leka på, om de vill vara här inne i alla fall.

KÄNNS JÄTTESKÖNT!! Nu har jag mycket väggyta att få upp hyllor på! Det är det som är kvar att göra, som vi inte orkar med i kväll: att flytta hit mina hyllor (eller köpa nya ;) )
Hamnar i ett hörn nu, så bäst vore hörnhyllor.
Dessutom hamnar jag halvvägs framför ett fönster, så jag kommer att ha ett helt annat ljus!

Nu ska jag gå och lägga mig.

Längtar som f-n till scrapträffen i helgen! Var bara tvungen att säga det.

Återkommer med bilder när det är klart.
(P.S, för den som väntar på bilder från tvättstugan. Det är inte riktigt klart. Vi stötte på ett problem vid det sista momentet, att fästa linorna, så jag återkommer med det också när det är klart)

JAAAAA!!!

Jag har kommit på ett sätt att ändra om i huset så att jag får ett scraprum!!!

Återkommer om detta, lär fixa allt ikväll ;)

Pulkaåkning i solskenet idag!

Varit ute på förmiddagen, som tyvärr kom lite för tätt inpå lunchen (alla hann bli hungriga och ledsna).

pulka

pulka 2

Annars en fantastisk skön dag med -3 grader och strålande solsken!

Ska åka med J på IKEA i eftermiddag. Löningshelg.... lär bli livat! Behöver börja utnyttja hatthyllan (!) för mina scrapsaker (eftersom jag har mitt hörn i hallen), så jag behöver lite Glis-askar mm.


Paket idag

Fått paketet från Lifetime som jag beställde förra veckan. Det var ett chipboard-alfabet och lite olika gnuggisar.
Sen fick jag paket från Panduro med lite stämplar, mappar och canvas-dukar.

Eftersom Miranda och Paulina sovit i sina egna sängar i 9 resp 8 nätter, var det idag dags att ge dem mutan. Så, direkt efter jobbet åkte vi till Toys R us och de köpte varsin Barbie. Bara hoppas nu att de håller vad de lovat: att fortsätta sova i egna sängar. Jag är helt förundrad över hur bra det har gått! Och att Paulina gjorde det samtidigt, det blev liksom en bonus. Så skönt att sova själv!!!

Snart sista chansen!

Bara 4 dagar kvar att anmäla sig på... Ni vet vid det här laget: http://linkopingscrap.sajk.com
Kom båda dagarna! Kom bara ena dagen! Eller kom bara och titta vad vi gör och handla i butikerna!

Vi ses där!!

Mina sista Gäst-design alster

6 alster blev det till Hobbyhuset. De 4 sista kommer här.

Paulina - vacker som en dag

"Paulina - vacker som en dag".
Denna ÄLSKAR jag, Paulina är fantastisk på detta foto och jag tycker att hela LO'n ger sken av lugn. Pappret är Basic Grey och återfinns i shopen. För övrigt har jag målat en chipboardswirl i akryl och strött på MM glitter.

rena rama Paris Hilton manér

"rena rama Paris Hilton manér".
Scrappat utan papper, men med Magic Mesh, blommor och brads i stället. Tack J, för lånet av Stiletto!
Materialet återfinns i shopen.

Älskade julgran

"Älskade Julgran".
Ett Karen Foster papper, i julstil tycker jag. Passade på att använda banden på (ett för mig) ovanligt sätt.
Pappren, band och blad återfinns i shopen.

Min mormor

"Ingen annan är som min mormor".
Här har jag doodlat och sen hällt på blommor och blad. Där de landade, fäste jag dem, med brads i mitten. Materialet återfinns i shopen. I swirlarna har jag skrivit ord som beskriver min mormor: varm, trygg, stark, fantastisk, realistisk, underbar.

Jag tackar Cia på Hobbyhuset för att jag fick denna chansen!!! Jättekul att skapa "under tvång" igen! För mig är det superinspirerande.

Utsikt från vårt hotellrum

Ja, så heter dagens scrappade alster. Något bakis var jag när jag gjorde den, men känner mig ganska nöjd ändå!
Tack J och T för en väldigt trevlig kväll igår!

Utsikt

Som ni kanske förstår ska även denna in i mitt blivande Mallorca album!

Fortsatt med tvättstugan idag. De tre underskåpen (vanliga köksskåp) är ihopsatta, skivan på skruvad och alla dörrar påhängda. Jag har mätt upp var ho'n ska sitta, så jag väntar nu på att Daniel ska gå ut i förrådet och hämta sticksågen.
Känner att jag vill få klart ho'n och alla slangar ikväll, så jag åtminstone kan börja tvätta, även om inte allt är helt klart.

Bara en vecka kvar att anmäla sig till vår scrapträff! (känner mig tjatig...) http://linkopingscrap.sajk.com
Börjar verkligen längta efter den nu. Bara två veckor kvar!!!

Mallorca Palmer

Idag har jag scrappat en LO som gick förvånandsvärt snabbt! Hade i och för sig redan skurit till fotona igår kväll och hade bestämt LO'ns upplägg när jag gick och la mig, så det var bara att följa skissen i huvudet.

Mallorca Palmer

Just nu är min man på IKEA för jag har helt plötsligt, efter 7 år, kommit fram till hur jag ska göra för att få en ordentligt fungerande tvättstuga. Kommer med före och efterbilder senare.

8 dagar kvar att anmäla sig till träffen i Linköping!!
http://linkopingscrap.sajk.com

Pushar på er lite!!

Nu är det bara 10 dagar kvar att anmäla sig till den stora scrapträffen i Linköping 3-4 februari. Eftersom det börjar bli barnbidragstider och lönetider, har ni snart inga ursäkter kvar för att inte anmäla er! HihiHi
Det kommer att bli en fantastisk skojig helg, men det hänger faktiskt lite på DIG! Ju fler desto roligare!!!

Är du bara nyfiken? Vill komma och titta? Handla hos
Scrapperiet, Papp & Scrap eller Pysselpssion? Det går aldeles utmärkt! Dessutom är det gratis, med bara en liten slant för fika (som är frivillig).

För mer information och anmälan, gå in på http://linkopingscrap.sajk.com/, eller klicka på skylten jag har längst upp!
Tveka heller inte att fråga ifall du undrar över något!

Fått paket idag!

Hade beställt papper åt J och passade på att beställa lite klister, gluedots, akryl, penna, H2O-pensel och chipboard till mig själv.
Trots att jag vet vad som finns i när jag öppnar, känns det ändå som julafton!
Har gjort två beställningar från USA också. Från ShopRememberWhen har jag beställt STUDIO CLASSIC (alfabet till QK) och även EMPIRE (bara stora bokstäver). Dessutom en BossKut-die.
Från Lifetime har jag beställt gnuggis-alfabeten, flera stycken.

Dessutom är Lifetime-månadspaketet på ingång.

Sen behövde jag ett nytt album, så det har jag förbeställt från
Scrapperiet, eftersom hon ska till vår träff i Linköping.

Har scrappat 3 LO under förra veckan och igår, som jag ännu inte kan visa, eftersom det var till Hobbyhuset. Men håll ögonen öppna, för snart kan jag visa dem!


Gårdagens alster

Nu har jag gjort klart de layouterna jag påbörjade igår.

Den första heter "Baka Sand"

Baka Sand

Den andra heter "Två foton - samma verklighet" och föreställer två bilder av samma motiv. Min man lekte lite med kameran... Denna ska sen in i mitt (i och med denna) påbörjade Mallorca album.

Två foton - samma verklighet

(den är inte orange i verkligheten, utan gul)

J var inne här förut, för att hämta hennes QK-dies. Vet inte varför, men mitt vänstra öga svullnade igen fullständigt under tiden hon var här. Ser knappt ut! Och som jag ser ut!! 

Julen är utstädad!!

Vi städade undan det mesta igår. Det enda jag har kvar är gardinerna, men det ids jag inte göra förrän nästa helg.
Gjorde ett försök att möblera om på Paulinas rum idag, men det blev till slut så att vi fick sätta tillbaka det där det varit från början. Paulina var SUPERledsen, eftersom hon tyckte att det inte gjorde något att alla möbler inte fick plats...."Sängen kan stå här", sa hon och gick ut i hallen ;)

Igår var jag på miniscrapträff hemma hos C. Mycket trevligt! Kul med "intima" träffar ibland, för då hinner man prata mycket mera. Scrappade dock 2 LO. Har inte scannat dem än, eftersom det ännu saknas ett par saker.

Idag har vi första bad-dagen. Åker härifrån vid 12.30, alla badar ihop innan Miranda går in på sin simskola (i rummet bredvid) kl 13.15. Vi andra fortsätter bada och vi badar ev en stund till efter Miranda är klar.

Kl 16 idag är det julgransplundring här i byn. Hade tänkt att gå, men det är extremt dåligt väder, så jag vet inte än. Bestämmer oss 10 min innan ;)

Anmälan förlängd

Till vår stora Scrap Träff i Linköping den 3-4 februari, har vi förlängt sista anmälningsdag till 28 januari, av hänsyn till de som oroar sig för väglaget och för de som vill hinna få en lön till.

Är man intresserad, nyfiken på vad vi gör eller vill handla av Scrapperiet, Papp & Scrap eller Pysselpassion, går det jättebra att komma till John Bauer Gymnasiet under scraphelgen. Det är GRATIS, med endast en liten peng för fika (om man vill ha det). Perfekt för dig som är nybörjare, eller som vill veta vad scrapbooking egentligen är.

Vill ni däremot vara med på själva träffen, sker anmälan på
http://linköpingscrap.sajk.com (klicka på länken, eller bannern överst, så kommer ni dit).
Och det är klart att ni ska vara med!

Så mycket roligt att se fram emot!!

Först är det miniscrapträff hos C på lördag. Ska bli jättekul!
Sen är det den
stora scrapträffen i Linköping 3-4 februari. GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER; bara 12 dagar kvar.
Sista helgen i mars ska jag på scrapmässa i Göteborg.
Och, sist men inte minst, ska jag på ScrapEvent i Helsingborg sista helgen i april!! Det är dyrt, 2800 kr lite drygt, men jisses vad jag ser fram emot det!

Så, på scrapfronten är det en fullspäckad vår. HÄRLIGA TIDER!!

I natt ska det storma här. Det har redan under eftermiddagen börjat blåsa upp en del. Strömmen brukar sluta funka ganska kvickt här, så vi har förberett oss med att ställa i ordning ljus vid sängen och lagt dit tändstickor (alla ficklampor är paj).

Idag har jag fått nya numret av Creating Keepsakes, bara 2 vekor efter den förra. Men det beror ju på att den förra var extremt försenad.

Ska ha en lugn TV-kväll i dag, har jag bestämt. (ja och läsa nya tidningen så klart!) Har lite ont i halsen och känner bara inte för att göra något pyssligt idag.

Sockertopp

Här kommer dagens scrappade bidrag. Har ej använt cardstock, utan bara ett helt papper, med lite extra rött papper som fotomatta. Har skurit ut och "öppnat" det undre pappret lite, så jag kunde sticka in fotot (med fotomatta), så det ser ut som om blomman kommer uppe på fotot.

Sockertopp

Anser att detta papper (från Pink Martini) är så himla dekorativt i sig, att det inte behövdes mer än så.
Fotot är egentligen lite suddigt, eftersom Andrea gjorde en rörelse mot kameran samtidigt som jag tog fotot. Men det är ett så härligt och levande foto, att det ändå blivit en favorit. Om det är mig eller kameran hon vill till, förtäljer dock inte historien, även om mamman in mig tror att det är till mig!

I morse när jag vaknade kunde jag inte öppna mitt vänstra öga. Redan igår kväll hade det börjat ömma lite och i morse var det ihopklistrat med klet. Fick tvätta upp det och sen har jag varit svullen och haft ont hela dagen. Kan vara inflammation av något slag, säkert förknippat med att vi är mer eller mindre förkylda i familjen. Hade så i tonåren någon gång men minns inte att jag behövde medicin, så jag väntar och ser vad som händer.

Som sagt, jag har i alla fall kunnat scrappa idag. 5 LO på 3 dagar! Det är bra, med tanke på hur trögt det gått under hela hösten. Jag har dessutom en klar i huvudet, som jag ska påbörja ikväll. Det var som om nyårsskiftet var starten på något nytt, för då kom känslan av att vilja scrappa tillbaka på allvar! Kanske för att kroppen känner på sig att vi går mot ljusare tider....

Scrappat med månadspaketet

Fast, det är faktiskt förra månadens papper, från Lifetime. Däremot är den transparanta, oranga ramen på fotona från denna månaden.
Tycker dessa papper känns ganska svårscrappade, av någon anledning, men jag utmanade mig själv att använda dem. Är ganska nöjd, men...

Mammas lilla datasnille

Den vita blomman hjälpte verkligen till att lyfta LO'n. Innan jag satte dit den var allt bara grått och tråkigt. Det behövs inte så mycket ibland för att det ska kännas bättre.

Återigen vill jag påminna er om att anmäla er till Scrapträffen i Linköping den 3-4 februari. För mer information, klicka på bannern längst upp. Bara 2 veckors anmälningstid kvar nu!!

Så är det januari månad

Denna månaden är jag gästdesigner åt Hobbyhuset!! Känns jättekul och inspirerande. Har hunnit med att göra 2 alster med det paketet jag fått därifrån.

Som en liten brandsoldat

Papper: Basic Grey
Dekoration: ZickZack-band och brads
Text: Stämplat med magnetstämplar: Evolution

Vi älskar varandra

Papper: Rhonna Farrer
Dekoration: Knappar
Text: Handskrivet med svart och vit penna.
Här var jag tvungen att skriva ordet "syskonkärlek" med vit penna för att balansera det vita pappret.

Allt material utom knapparna, finns i shoppen.

Förutom detta paketet har jag fått ett paket innehållande min nya mobiltelefon och ett paket från ScrapAddicted med massor av nya papper. Så, när jag kom hem från svärföräldrarna i tisdags, var det rena julafton här. Skönt att vara hemma!

Igår spenderade vi nästan 4 timmar på stan. Var och handlade begagnade TVspel till vår Gamecube. Vi var på djuraffären och köpte nya fiskar. Men mesta tiden spenderade vi på IKEA, så nu har jag äntligen köpt mig en ordentlig kontorsstol till mitt scrapbord. Har ju suttit på en köksstol innan, men börjar tycka att det inte är så bekvämt.

Åh, nu måste jag sluta. Miranda var och hämtade posten och hade med sig mitt månadspaket från Lifetime!!!!