***Pappa 60 år***

Min pappa fyllde 60 år i början på juni och det ska firas nu på lördag. Med anledning av det har jag gjort en folder eller liten broschyr som beskriver hans present: en heldag här, med golfrunda och mig som caddy, avslutas med 3 rätters middag i mitt hus. Till det har jag skapat en stor (nästan 6" x 12") ficka/kort att stoppa foldern i.Den bruna, rivna kanten markerar fickans öppning.

Foldern ser ut så här (visar de så som jag skrev ut dem, så ni får tänka er att man viker ihop den).
Utsidan (där alltså högersida blir framsidan i ihopvikt skick)Och så här ser insidan ut:


***LinköpingScrap***

Nu går det att anmäla sig till höstens LinköingScrap, som kommer att gå av stapeln 5-6 september. Följ länken här, eller klicka på bannern här till höger (som det visserligen står fel datum på)

Återigen har vi ett tak på 50 sittande gäster, så hur länge vågar du vänta?!

***2 kort***

Har gjort 2 kort som jag kan visa upp för er. Studentkortet är till min kusin som tagit studenten och som ska få min present nu i helgen. Kortet är gjort av en papperspåse. Eftersom han ska få pengar av mig i present, har jag skapat en klämma för pengen som man stoppar in i det som var öppningen på påsen. Dock visar jag bara framsidan. Pappret med studentmössorna kan ni hitta hos Handarbeta.Det andra kortet är till min moster som fyller 50 år.Bara 2 arbetsdagar kvar nu! Åh, det är så härligt med dessa dagar innan tycker jag. Daniel är hemma, så jag slipper alla hämtningar och lämningar. Dessutom är det mycket mindre barn på jobbet och vi har det kul och mysigt på jobbet och njuter av värmen och ledigheten. Det är sköna dagar helt enkelt.
Men det är klart att den äkta varan är bäst: att vara ledig hela tiden!! I 6 fantastiska veckor! Det ska bli så skönt. Behöver verkligen vara ledig.

***Ännu en till Scrappiz***

Här kommer ännu en LO som just idag visas på Scrappiz. Denna gång handlade det om att använda en barnvisa som inspirationskälla. För att se vad några av de andra tjejerna i Scrappiz bloggredaktion gjorde, kolla in Scrappiz blogg.Har sugit i mig astma medicin i en vecka nu och märker en KLAR förbättring!! Jag hostar visserligen lite grann, men det håller mig inte längre vaken på nätterna. Dessutom kan jag andas fritt hela tiden! Ska bli intressant att se hur den här veckan blir, med tanke på att vädret ska bli bättre. Hur som helst, medicinen ska jag ju andas under hela sässongen, så att jag slipper må dåligt av allergin. SKÖNT att ha fått hjälp!! Äter också antihistamin, för det är det enda som hjälper mot kliandet i ögonen.
Idag har min man sin första semesterdag (jag jobbar denna veckan också) och han och barnen har passat på att spela minigolf när jag var på jobbet. Härligt för dem att vara hemma och bara tanken på det (och att jag slipper alla hämtningar och lämningar) gör att jag tycker det känns som semester för mig också.

***Visas på Scrappiz idag***

Har en LO som visas upp på Scrappiz idag. Utmaningen låg i att använda klockor på sitt alster.Passade också på att scrappa i oranga toner, vilket jag inte gör så ofta.

DT jobb för Handarbeta

Har skapat en LO för Handarbeta.Detta har jag använt:

Bazzil - Windy
Maja Design - Prästkragar och Passion
Tim Holtz Journaling Ticket
Making Memories Mini Brads - Metallic
Charms - Clover Luck
Blomma - Gardenia
Prima - Say it in Crystals
American Crafts Thickers Foam - Subway (den röda är slut, men jag länkar till den blå)

***Scrappat och fixat allrummet klart***

Idag var det skolavslutning!!! Satt i kyrkan på morgonen och tittade på när min stora tjej stod och sjöng tillsammans med de andra. HÄRLIGT!!

När vi kom hem fikade vi och sen bestämde jag och Daniel oss för att det var dags att ta i tu med allrummet där uppe (där det fram till nu bara stått massor av flyttkartonger och annat som inte haft någon annan stans att vara).
Började med att bära in det som skulle bäras in i förrådet. Blev bra ordning där inne:Därefter såg det ut så här i allrummet:Tömde det sista och möblerade det. Nu är det ett rum för barnen (så hela övervåningen är deras): en halva är TV-rum och en halva är pyssel- och lekrum.Sist av allt fick vi upp garderobsdörrarna, så vi slipper se röran innanför ;)Jag är jättenöjd!!!!!!! Ett rum till som är helt klart, vilket betyder att övervåningen är färdig och att det nere bara är passbitarna kvar i köket!!! TJOHOOOO!!!

Gjorde en LO igår:


***En LO att visa upp***

Här kommer en LO som jag skapade igår och som jag blev riktigt nöjd med. Tack Rosario, för länken om hur man skapar sina egna swirls!! Inser att jag måste köpa fler glitterlim ;)Angående det där om att jag lever..... Har ju glömt berätta att jag på gamla dagar gått och blivit allergisk mot något. Förmodar att det är pollen av något slag. Det har hållit på sen före påsk: en del rinnsnuva, nästäppa, hemska nysattacker och kliande ögon. Värst är dock det som sitter i luftrören: jag hostar och emellanåt kniper det åt så dant i lungorna att det känns som om jag inte får luft. Det väser och piper och det känns som om jag bara fyller lungorna till hälften när jag andas. 
Har varit hos en läkare för 4 veckor sen, som jag inte tyckte var bra. Hon sa att det var mina luftvägar som var retade (ingen allergi) och gav mig cortison-tabletter. Under tiden kuren höll på + två dagar mådde jag bra, sen kom det tillbaka igen. Nu står jag inte ut mer: äter clarityn men det hjälper bara mot de kliande ögonen. Så, jag ringde vårdcentralen i fredags och fick en tid nästa måndag. Hon tyckte själv att det var för lång tid, med tanke på hur jag lät och förberedde mig på att åka in akut om det behövs. Längtar efter att få hjälp! Är sååå trött hela tiden och andfådd. Och säsongen är ju inte slut förrän i september, så det är bra att få hjälp nu.

***Jodå, jag lever***

Jag finns här, även om jag är mycket tyst just nu. Vi njuter av att inte ha så mycket bygge att pyssla med, även om det fortfarande inte är klart. Har börjat scrappa igen och känner en enorm skaparlust, men har inget att visa då det är på uppdrag. Ni får helt enkelt vänta lite.

Har fått in vår garderob i sovrummet i veckan och nu i helgen har vi ägnat oss åt att bära ner kläder och slänga allt vi inte använder. Det har min man inte gjort någon gång sen vi träffades och han har väldigt svårt för det, men med lite hjälp från mig har vi lyckats slänga 3 pappkassar och 7 plastpåsar med kläder!!! När vår klädkammare nu är tömd återstår det att fylla den igen ;). Eftersom vi har två klädkammare och just denna står i Mirandas rum, lämpar sig den bättre till förråd. Där ska jag ha in kartonger med julpynt och såna saker som jag inte behöver ha hela tiden. I den andra klädkammaren kommer vinterkläder och sånt att vara. Uppdelat och bra! När all omorganisation är klar, känner jag att jag kan börja leva ett normalt liv hemma igen, utan en massa röra överallt. Har bestämt att det ska vara klart innan semestern, vilket är om 2 veckor för D och 3 veckor för mig.

Så här ser det ut i hallen under trappan just nu:


Och här har ni garderoben i sovrummet:


Nu ska jag se om jag kan scrappa lite innan vi ska på picknick med Mirandas klass. (Ja, en söndag....)

***Glömt att visa***

Lite snabbt (är på språng mot jobbet) vill jag bara visa en LO som jag hade med på Scrappiz för ett par veckor sen, där det var mamma-tema.Texten är skriven på vellum, med min skrivare.

Nu måste jag rusa.