***Spellbinders***

Vi blev utmanade i Scrappizredaktionen att använda Spellbinders på ett roligt sätt. Jag valde att stansa ut "hål" som också fungerar som ramar till mina dekorationer.Kanelstången ser ännu verkligare ut "irl" men är alltså inte äkta. Den är gjord av ett brunt papper och lite chalk.

***Snart Kiel***

Åhhh, vad jag längtar!! Nu är det bara 11 dagar kvar. Helt plötsligt. Igen känns det som att när det bestämdes var det jättelänge kvar och två sekunder (!) senare är det bara några dagar.
Ska bli underbart roligt att komma hemifrån, träffa Bea, scrappa och kryssa, allt i samma paket!!

Det konstiga är att trots att jag scrappar massor hemma, så vill jag bara scrappa mer och mer! Ska bli härligt med all den inspiration jag vet kommer på kryssningen. Och efter det är det inte mer än 3 veckor till LinköpingScrap!!! Kan det bli bättre ;) ?!

För att spä på min vampyrkälla (som aldrig får sina...) såg jag igår de tre första avsnitten av serien Vampire Diaries. Jättebra! Lite läskigare än True Blood (som ÄNTLIGEN drar igång igen efter OS), men fortfarande om en vampyr som blir kär i en riktig tjej. Ja, jag vet, jag har blivit helt frälst i vampyrer, men allt är Edward Cullens fel. Jag har i och för sig alltid haft en viss hatkärlek till vampyrer, skillnaden är att i och med dessa "goda" vampyrer, har hatet försvunnit. Skulle lugnt kunna drunkna i Twilight böckerna en tredje gång (bara en vecka efter jag slutade läsa förra gången), men jag måste hålla mig några månader. Ska nog läsa något annat emellan.

Sen måste jag berätta att jag helt fastnat i Café-världen på Facebook. Och inte bara jag utan hela familjen. Igår, till exempel, när vi var på Disney on Ice, bekymrade sig Paulina för om hennes tårta skulle hinna bli dålig när vi var där..... Har du nu inte spelat den typen av spel på Facebook, begriper du såklart inte vad jag talar om, men det är något beroendeframkallande med det. Till och med min man har fastnat, vilket inte säger lite. Så trivialt, men ändå fänglsande. Konstigt. Det är det och Mahjong, som jag inte kan låta bli.

Nu ska jag och Andrea göra oss klara för att åka. Ha' de'!!

***Fakta LO***

På Scrappiz visade vi igår fakta layouter, där texten är det man vill förmedla. Jag gjorde en som handlade om pepparkakor, ren fakta om kakan med passande foton till.Detta tyckte jag var en riktigt rolig vinkling på en historia som jag annars har visat varje år.... i flera år....

***Daisy Bucket***

Så var det lördag igen och jag har skapat för designat. Kika in i bloggen också, som dagligen fylls med inspiration från designteamet.

Jag har fått äran att skapa med underbara papper från Daisy Bucket. De är så mjuka i sin karraktär, nästan som sammet (men det finns inget tyg på dem). Pappren jag använt är At the Cape och Beach House. Allt ihop satt på ett vitt Bazzill.Det svarta ni ser har jag stämplat på OH-plast. Stämplarna kommer från Jenny Sandberg och säljs just nu på REA.
Journalingrutan är också stämplad, Purple Onion - Deluxe Labels.
Jag har använt mig av en QK-fjäril och en sjöstjärna i plast. Klamrarna är i chipboard som jag sprejat med Glimmer Mist. Dessutom har jag använt ganska mycket Fluid Chalk.
Alfabetet är ett American Crafts Vinyl Thickers.

Det var faktiskt allt. Ibland behövs det inte så mycket för att det ska bli bra.

***Lite julbilder***

Tänk vad underbart det är med helg! Jag kan inte fatta den där reklamen de kör på TV just nu som säger att de flesta människor mår bäst på vardagarna.... Då tillhör jag minoriteten i så fall. Inte för att jag mår dåligt under vardagen, men jag mår bättre på helgen! Har scrappat hela helgen, förutom mina första 4 vakna timmar igår när jag städade. Barnen har lekt så himla bra tillsammans, så jag har verkligen haft tid att ägna mig åt det jag gillar.

Jag inser just nu att nästa allt jag scrappar är på uppdrag till designat eller Scrappiz. Men idag har jag faktiskt scrappat bara för mig själv och den ser ni nedan.Jag har återupptäckt min edgescraper, som jag tycker jag använder på allt just nu. Även mina chalks används flitigt. Här har jag dessutom använt ett par QK-dies, vilket inte var igår.

Nu tror jag att jag ska umgås lite med mannen också!

***För designat***

Jag har skapat för designat. Missa inte att vi just nu har en skisstävling som pågår under hela februari. Kika in i bloggen för att läsa information om den.

Har ni inte upptäckt Nikki Sivils underbara, dubbelsidiga papper, hoppas jag att ni tar er en titt efter idag. Just den här serien med papper "handlar" om att kyssa grodor till prinsar. Eftersom de är dubbelsidiga, finns det alltid en sida som man tycker om.
Jag har använt pappren U R my Favorite, U R my Heart och U R my Cutie Cutups, allt på en bas av av Bazzill Kraft.Som dekoration har jag använt en bit vinröd spets, några halvpärlor från Prima Marketing och hjärtan från Heidi Swapp. Jag har använt två olika alfabeten för att få till min rubrik: ett minialfa från My Little Shoebox och ett större från Basic Grey.

En ganska enkel LO där budskapet är det viktigaste.

***Färgkombination***

Vi har en serie på Scrappiz som heter "dagens färgkombo". Jag står för kombinationen idag, GRÖNT och TURKOS och min layout blev som följer.Idag har jag varit med barnen och köpt lite nya skor. I den här snön har deras skor för kort skaft, så de är alltid blöta om fötterna. Tycker jag inte att de ska behöva vara, så nytt var att föredra. Hade tur, det var rea och jag kom undan ungefär tre gånger billigare än jag räknat med.
Mitt på skoaffären fick jag däremot migrän (börjar alltid med synrubbningar), så jag var inte säker på att jag skulle kunna köra hem. Som tur var var det ett lättare anfall än förra gången, så det blev inga problem med att köra. La mig när jag kom hem. Det är tur jag har vana barn, som vet att jag måste få vara ostörd ett tag (rör sig bara om ca 40 minuter), därefter var jag fortfarande lite trött i huvudet, men inte mer än så. Hoppas det dröjer nu till nästa gång.
Nu är jag trött, ovanligt trött. Klockan är inte ens tio på kvällen och jag tänker faktiskt gå och lägga mig. Det är VÄLDIGT ovanligt för mig att vara i säng före 23.30, så då är jag trött!