***Utmaning på Scrappiz***

När vi var i Jönköping med Scrappiz bloggredaktionen, bestod en av utmaningarna att inspireras av hur LottaRos såg ut just då. För att se förlagan, se här
Detta skulle man få in: blått, rött, vitt, beige och svart. Spets, hjärta, metall, ängel och vingar. Jag lyckades få med allt!

 

***Almanacka och meny***

Jag har skapat för Designat. Kika in i bloggen för att se vad alla de andra tjejerna i designteamet hittar på. 

Idag bloggar jag två saker som jag normalt inte brukar göra. Först är det en meny, som kan stå på bordet och visa, framför allt barnen, vad det blir för mat i veckan. Det finns en förlaga, som jag blev inspirerad av, men jag kan för mitt liv inte komma på var jag såg det.

Därefter följer en almanacka för år 2010. Jag blev så inspirerad av Sandras födelsedagskalender, att jag själv dammade av min BIA.

Gemensamt för båda projekten är att jag har använt papper från Fancy Pants underbara serie Dancing Girl. Det som är så bra med dessa papper är de sobra färgerna som passar till så mycket olika projekt! Pappren heter: Dancing Girl Stripes, Dancing Girl, Girly Girl, Hip Hop, She Can Dance och So Cute.
Dessutom har jag genomgående båda projekten använt October Afternoons Label Stickers.Menyn är skapat som en trekant, för att den ska kunna stå. Jag har använt vanligt svart albumblad som stomme. Jag har sen klippt sönder en platsficka för att lätt kunna byta ut menyerna varje vecka. Blommorna är Inkido Cherry Blossom. Dessutom har jag använt två band, ett prickigt och ett med fjärilar. Dessa band återkommer även i nästa projekt.

Almanackan har jag också skapat med svarta albumblad som grund. Förutom pappren och journalingrutorna är Jillibean Soup Journaling Sprouts Calandar det viktigaste i min almanacka.På framsidan har jag dekorerat med en gren som jag klippt ut ur ett kork-ark, en uggla från Sassafrass Lass, lite spets, en gnuggis fjäril från Glitz Design och bokstäver från My Little Shoebox Mini Alpha.
Utöver det har jag på de olika sidorna nedan också använt tyll, satinband, brads, halvpärlor, ett rosa band och filtblommor.
Mycket att läsa blev det för er idag. Hoppas att ni får en fortsatt riktigt härlig första adventshelg!

***LinköpingScrap***

Nu har vi öppnat portarna och börjar ta emot anmälningar till vårens LinköpingScrap-träff. Det är max 50 pers/dag som får plats. Hur länge vågar du vänta?

VÄLKOMNA!!

***Nytt för Scrappiz***

När vi var i Jönköping, bloggredaktionen på Scrappiz, hade vi olika utmaningar till varandra. En av de utmaningarna visas upp på Scrappiz idag. Det var en burk, full med leksaker och annat smått och gott. Utmaningen var att välja två saker ur burken och bli inspirerad utav det.
Jag valde en guldfärgad leksakspeng och en liten fjäril. Utav det fick jag inspiration till en guldfärgad fågel som dekoration, som jag tyckte passade bra till de guldflygande löven på fotot.
***Mer Fancy Pants för Designat***

Det är lördag och jag har skapat för Designats fantastiska blogg. Kika in både där och i butiken, som ständigt fylls på med härliga nyheter.

Återigen har jag skapat med papper från Fancy Pants serie Dancing Girl. Det är en serie med härliga, färgsprakande papper som gör en riktigt glad. I botten har jag ett vitt Bazzill cardstock. Därefter tog jag den lila sidan av Dancing Girl Stripes och den prickiga sidan av Dancing Girl. Jag har dessutom använt den bruna sidan av Hip Hop när jag stansade rubriken.Det är ganska lite dekorationer på den här layouten, men ibland känner man att fotot inte riktigt tål det. Det lilla jag har använt är enkelt och subtilt och låter fortfarande fotot stå i centrum. De fantastiskt användbara Journalingrutorna kommer från ett stickersark från October Afternoons. De har milda, fina färger som fungerar till nästan allt. Att det dessutom är fullt med olika former och storlekar på arket, är ett stort plus.
Utöver det har jag bara använt ett vackert band och två små brads.
Rubriken består av två delar, där den första delen är Mini Alpha Stickers från My Little Shoebox. Den andra halvan är stansad med ett QuicKutz alfabet som heter Bouquet, som Designat just nu har på rea!

Missa inte vår tävling som pågår nu i november. Du kan läsa om den här intill eller klicka här.

***Liftstafett***

Jag har just nu en layout som visas upp på Scrappiz-bloggen, som är en layout av flera i en liftstafett. Min layout är nästsist i kedjan. Här kommer du direkt till inlägget och kan se resten av stafettbidragen.
***VAB***

Först var jag hemma 2 dagar förra veckan, eftersom Andrea hade lite feber på torsdagen. Hon har en tyst öroninflammation (inget ont, ingen feber i övrigt) vilket gör henne i princip döv just för tillfället. Hon har haft så en gång förut, för 1,5 år sen ungefär.
Igår ringde de från fritids för att Paulina mådde illa och jag hann inte mer än komma dit så spydde hon i vasken. Åkte hem och så spydde hon 4 gånger till på 10 min, sen somnade hon (kl 17.15) och sov till 07.30. Pigg som en lärka! De brukar ju dock råda till 48 timmar hemma med maginfluensa, så vi har varit hemma idag och kommer vara hemma imorgon. Passade på att åka med Andrea till BVC och ta influensasprutan, så kan hon "passa på" att ha feber imorgon.... :)

Tycker ni att jag visar upp lite dåligt med scrappade alster i bloggen? Jag skapar mycket mer än som märks, eftersom ganska mycket skapas för olika uppdrag, så de kommer att visas upp senare. Idag har jag dock gjort ännu en LO till mitt Projekt 52 veckor som jag kan visa upp.


***LinköpingScrap mars 2010***

Vi har bestämt datum för nästa vårs LinköpingScrap, som blir 20-21 mars 2010. Boka in det redan nu! Mer information och start för anmälningar beräknas komma om ca 1 vecka, så håll koll i bloggen.

Vill du hjälpa till att sprida budskapet? Använd gärna loggan här nere och lägg in på din blogg, tillsammans med länken till vår blogg:
http://linkopingscrap.blogg.se


***Två till Designat***

Det är lördag och jag har skapat två layouter till Designat. Kika in i bloggen, där det just nu pågår en lifttävling.

Till denna gång har jag fått härliga papper från Fancy Pants att visa upp för er. Det är dubbelsidiga papper i serien Dancing Girl, där det alltid finns åtminstone en sida som är riktigt användbar!
Till den första layouten har jag använt pappren Girly Girl och två remsor från Dancing Girl Strips. Cardstock är till båda layouterna ett vitt Bazzill.
Journalingrutan kommer från ett October Afternoon stickersark. Otroligt användbart i mjuka, snälla färger. Med underbar grön färg kommer den lilla cirkeln som det står "June" på, från Jillibean Soup. Det är ett kit med olika månads och datum cirklar. Dessutom har jag dekorerat med en vacker antikt färgad metall fjäril och en fin badge med glassar på.
Rubriken är på båda layouterna stansad med ett QuicKutz alfabet som heter Central Park. Det är verkligen snyggt och läckert i sin enkla utformning.Till min andra layout har jag använt pappren So Cute, Hip Hop och She Can Dance. Jag har också använt ett band, journaling från October Afternoons, datumcirkel från Jillibean Soup och en blomma från Inkido.Det var allt från mig denna lördag, redan i mitten av november.

***Härlig helg!!***

Jag var på en härlig liten resa i helgen som var. Vi var 8 tjejer från bloggredaktionen på Scrappiz som träffades utanför Jönköping, scrappade, planerade, åt gott, skrattade och scrappade lite till. Jag hann med så mycket som 10 layouter!!!! Det är nog rekord från min sida. På lördagen satt jag från 09.30 till ca 23.00 på kvällen, upp vid 8 och höll på till 14.00 ungefär. HÄRLIGT!!!! Jag hade såååå roligt!!!

Jag kan dock bara visa upp 2 av de layouterna jag gjorde där, de andra håller jag på lite till....;)
Den tredje layouten jag visar idag, har jag gjort just idag. Som synes är det mycket höstfoton just nu. Har i princip bara fotat vid detta tillfälle, med barnen i löven, så det blir flera layouter med samma tema.Nu ska jag gå och ta hand om mina kära barn, som har en sån där dag där de bara bråkar och bråkar, om allt och inget. Puh....
Tyvärr är det sista delen av True Blood ikväll. Vad ska jag göra sen på onsdagskvällar? Min favorit TV-kväll.

***Nytt för Designat***

Här kommer lördagens alster som visades upp på Designats blogg. Missa inte allt nytt i butiken heller!!

Denna veckan har jag gett mig på de underbara julpappren från Inkido, men bestämde mig för att använda dem till en icke julig layout. Just dessa papper - Ruta Röd och Stjärna Grön - har väldigt användbara mönster, som lämpar sig även för annat än jul. Cardstocken är ett Bazill som heter Pinecone, som jag tyckte fungerade mycket bra ihop med det mjuka ljuset i mina foton.Som dekoration har jag använt mig av ett satinband och lite vit tyll. Skylten har jag stansat ut och det är "innanmätet" som rubriken sitter fast på. Den är stansad i kork och fastsatt med två stycken brads från Doodlebug. Det syns väldigt dåligt, men ovanför den nedre skylten sitter det en remsa OH-plast med en swirl gjord av Stickles - Rock Candy.
Rubriken har jag skrivit med ett minialfabet från My Little Shoebox. Du hittar flera olika färger här.