***Nytt igen***

Fick mitt månadspaket från Lifetime idag, vilket gav mig massor med scrapsug. Dock använde jag ingenting av det jag fick idag, när det väl kom till kritan...

Ett något lustigt alster, som absolut inte känns som jag och som jag inte tror att jag är speciellt nöjd med heller...

fin i spegeln

Nu tänker jag spara mig till helgen istället!!!!

***Testpanelen***

Rosario har skapat en bi-blogg till Papp & Scraps blogg: en TESTPANEL. Alla artiklar vi skriver i DT och även de som skrevs under DT-tävlingens gång, finns där.

Just nu har jag skrivit en artikel om ett fantastiskt bra lim. Missa inte den!

***Först ut år 2008***

Nja, det stämmer ju faktiskt inte riktigt, men det är den första jag gör som inte är ett DT-alster. Så, scrappar gör jag hela tiden, men jag visar er inte dem på en gång.
Denna gjorde jag igår och jag kan inte påstå att jag tycker att det är den bästa LO jag har gjort, men man kan ju inte alltid ligga på topp ;)!

tofs

Tyvärr kom inte den smala remsan med text längst ner riktigt med, men så är det med A4 scanner. Där sitter även 4 brads, i ungefär samma färg som blommorna.
Notera gärna att jag gnuggat fast en liten [style]-gnuggis på det högra fotot. Tyvärr gled den och har därför blivit lite sned.
Heidi Grace papper har jag använt. Det rosa är dessutom flockat.

Längtar som attan efter vår stora
scrapträff här i Linköping nästa helg. Anmälningstiden gick ut i fredags, men är du nyfiken och intresserad eller bara vill shoppa, så är du ändå hjärtligt välkommen! På lördagen ska jag dessutom hålla i en nybörjardemo, som är öppen för allmänheten. Kl 12 är det.
Ska även bli kul att träffa min DT-mamma, Rosario igen. Det är tur vi har träffar en gång i halvåret, så vi har en anledning att träffas. hihihi
Ni har väl hört att jag fått 2 kollegor i DT? Ullrika/Lillblomman och Lisa/Örnen. Det känns jätteroligt och jag ser verkligen fram emot att få jobba ihop med dessa tjejer!

Nu ska jag gå och tömma en garderob, som ska bytas ut mot en ny, större. Puh!

***Fortsatt ner***

I går var det vägning igen, efter 3 veckors rivstart med GI. Jag ligger på sammanlagt -4,2 kg, -10 cm i midjan och -8 cm över stussen. Nästan halvvägs av vad jag vill gå ner.... SUPERKUL!!

Kommer att förlänga min rivstart ytterligare en vecka.

***DT-alster med Stitch-bazzil***

Har fått testa på de nya sybara cardstocken. Materialet till det mesta finns i Papp & Scraps butik.
Resultaten blev 2 stycken LO's i två olika färgtoner:

vem hade kunnat ana

Här har jag sytt med ett band i det mittersta hjärtat. Under de övre och undre hjärtat har jag målat med vit akrylfärg, för att låta hålen synas lite mer.
 
Cardstock: Bazzil + Stitch
Papper: Karen Foster
Dekoration: Band, Brads från American Crafts, Blomma, Floss och en Charm
Text: QK Abigail Grande, handskrivet och dymo


var är stjärnorna på dagen

Cardstock: Bazzil + Stitch
Papper: Chatterbox Plum Daisy
Dekoration: Floss, Brads från American Crafts, Blommor och band + lite chalk: chestnut roan
Text: QK Studio Classic och handskrivet.

För eventuella frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

/ Petra

***DT-alster***

Här kommer lite inspiration åt er. Jag har gjort en LO om det traditionella "framför-granen-fotot" som (åtminstone jag) man tar varje år.

Julafton

Cardstock: Bazzil
Papper:
Best Creation: Sugar Cane
Dekoration: Line Art Stickers från Making Memories, American Crafts Large Brads
Text: American Crafts Felt Thickers

DAGENS TIPS 1: Notera gärna att jag har satt små peel-off stjärnor uppe på bradsen, detta för att lyfta dem lite mer och göra dem lite mer synliga.

DAGENS TIPS 2: Ett enkelt sätt att få sina bokstäver att räcka längre, eller en sak att ta till när de redan är slut: rita av konturerna av en bokstav.

***Minus igen***

Idag var det åter dags för vägning, efter 2 veckors Rivstart med GI-metoden. Jag har gått ner ytterligare, så sammanlagt har jag gått ner -3,5 kg. I midjan har jag sammanlagt förlorat 9 cm. Känns så himla skönt att det går framåt! Tycker fortfarande inte att detta är svårt eller jobbigt, men det är klart att det känns ännu enklare om det går på rätt håll.
Kommer att fortsätta i Rivstarts-fasen en vecka till.

***Award***

Tack snälla Sandra och Annika för era utmärkelser!

image

Jag skickar denna award vidare till:

http://www.sajk.com/
http://smamirakel.blogg.se/
http://annag.blogg.se/
http://bhu136.blogspot.com/
http://camillasscraprum.wordpress.com/
http://ltannerfalk.blogg.se/
http://snorsk.blogg.se/
http://malenascrap.blogspot.com/
http://epona.blogg.se/
http://carlson.rosario.se/

Jag är inne på dessa sidor varje dag och hoppas på nyheter, inspiration mm. Nu har du som jag utmärkt, i uppgift att skicka vidare till 10 bloggar som du tycker extra mycket om!

***DT-alster: Julalbum***

Här kommer ett litet minialbum jag gjort med papper från Papp & Scrap (Best Creations och Déjà Views) För att få se fler bilder, gå in på Papp & Scrap's blogg. Detta lilla julalbum handlar om våra traditoner inför julen, alltså allt vi gör om och om igen, varje december.

julalbum 1

julalbum nära 1

julalbum nära 2

För övrigt är vi nyss hemkomna från mina svärföräldrar. Det gick över förväntan att klara av att hålla emot allt fika under kalaset igår. Jag tjuvåt faktiskt världens smalast bit med kladdkaka med vispgrädde. Men, jag känner mig väldigt nöjd ändå! När de andra fikade, åt jag några mandlar istället och eftersom mandel är godis för mig, var jag inte ledsen för det alls!

Däremot höll jag på att krypa ur skinnet i ren desperation, när jag surfade runt på mina scrapbloggar i går och hittade såå mycket inspiration och sen inte kunde göra något åt det (eftersom vi var nästan 20 mil hemifrån mina scrapsaker). Det var jobbigt och mycket frustrerande. Som tur var hade jag nya Creating Keepsakes med mig, så jag åtminstone kunde läsa lite.  

***Glad!***

Klockan är före 06.00 på morgonen, men detta blir kanske min enda chans att skriva något idag. Jag har precis vägt mig, efter en veckas inskrivning på GI-viktkoll. Och vågen visar -2,3 kg! Måttbandet visar -4 cm!

Ville bara säga det.

***Detta visste ni inte***

Förra fredagen reggade jag mig på GI-viktkoll, efter att ha läst Linas blogg. Jag har ett mål att gå ner 10 kg innan sommaren. Från början hade jag tänkt att jag inte skulle berätta det för någon, eftersom om man berättar det så får man också större krav på sig att lyckas. Eller rättare sagt, det känns mer skämmigt om man misslyckas... Sen insåg jag på jobbet igår att det var omöjligt att hålla det hemligt, eftersom jag har matvanor jag annars inte har. Och, har jag berättat det där, kan jag lika gärna berätta det här också.

Känner mig lite ledsen idag... Jag hade ingen matlåda med mig på jobbet, eftersom jag alltid äter pedagogiskt på tisdagar. Det var panerad fisk till lunch. Åt lite fisk och en hel del grönsaker. Dessutom åt jag lite youghurt till mellanmål, utav det som serverades på plats.
Det genererade en GB poäng (glykemisk belastning, bör ligga under 10 under mina två första rivstarts veckor) för dagen på totalt 17 (!) och jag är helt nedslagen, känns det som.

Är så besviken på mig själv, fast egentligen var det ju inte mitt fel. Jag måste ju äta på tisdagar, det ingår i jobbet. Har verkligen varit duktig fram till idag och tyckt att det inte alls varit svårt eller jobbigt. Nu känns det som om jag fick benen bortsparkade när jag såg poängen. Fastän att jag ändå var duktig och höll mig borta från bröd och potatis, så blev det bara fel. SKIT OCKSÅ!

Vill börja se resultat snart. Ska bli intressant på fredag, när det är dags för min första vägning och mätning efter "inskrivning". Det känns inte som om det händer ett jota. Går man ner även om man inte rör sig så mycket? Det är den stora frågan just nu. Men jag har i alla fall gått 2 raska promenader à 30 min på dessa 5 dagar jag hållit på, vilket är bra för att vara mig. Så, deppardag på viktfronten.


***handlat***

Har beställt ett alfabet till min Revolution: Blossom Grande. Hittade det ganska billigt på ShopRememberWhen. Har fått bekräftat att det är skickat från USA, så vi får väl se när det droppar ner i lådan.

Jobbat första dagen efter jullovet idag. Ganska skönt att komma i ordning igen, speciellt att få barnen att (förhoppningsvis) komma lite tidigare i säng än de gjort under lovet. Det enda som är riktigt tråkigt, är att behöva stiga upp tidigt också!
Vi har mest städat på jobbet, men man behöver ju det också ibland.

Dags för TV-spel....

***Inte lång tid kvar***

Ni glömmer väl inte bort att anmäla er till LinköpingScrap, som går av stapeln 2-3 februari. Bara 21 dagar kvar att anmäla sig på!! Kan också meddela att platserna gått åt fortare den här gången, så hur länge vågar du vänta...


***TÄVLING***

Just nu pågår en skisstävling på Papp & Scrap's blogg. Fina vinster delas ut! Bra tips för dig som behöver lite extra inspiration så här i vintermörkret.