***Visas på Scrappizbloggen***

Jag fick chansen att testa nya papper från Evalena via Scrappiz. Hon har målat med akvareller och sen gjort om de till scrappapper.

Ett kort och en LO har jag att visa upp, skapade med de pappren.Jag började med att göra det här kortet. Kände att jag ville låta pappret tala för sig själv, så jag har beskurit det uppifrån och ner, så att pappret fick ett mått av 12 x 30,5 cm. Vek på mitten och fick på så sätt ett stående kort (med vikningen uppe). Klippte ut en fjäril från den andra halvan och satte med 3D-kuddar uppe i hörnet, målade dit några svarta streck och prickar och gjorde slutligen en egen skylt (också på 3D-kuddar).Skördetid var det enda jag kunde tänka på när jag såg detta papper, så naturligtvis har jag byggt upp min LO utifrån det temat. Det är underbara färger i pappret, som ger ett brett spektra att välja bland. På grund av gräsmattan och äpplena på fotona, valde jag att bygga min LO utifrån den gröna färgen. För att förstärka både färgvalet och temat, lade jag en lace bakom mina foton. Har klippt till lacen i nederkant för att bättre följa mönstret. Som brytande färg valde jag att plocka upp den gula färgen, som Andrea har i sin tröja, med hjälp av ett band och rubrik.


***Ny LO***

Här har jag en LO jag har gjort idag. Den är inte i världsklass, men det var en sån där som jag kände att jag var tvungen att göra, mer än att jag faktiskt ville.Den har i alla fall glada färger.... ;)

***Mormor är hemma igen***

2 stycken sår hade hon i magen (eller rättare sagt: det ena var i tolvfingertarmen), men igår fick hon i alla fall komma hem. Väldigt trött och matt men glad att vara hemma. Såklart, hon blir ju inte yngre heller, så det tar ju på krafterna när något sånt här händer. Dessutom kan hon ju bli matt av medicinerna, vad vet jag. Jag har själv inte pratat med henne. Känner att jag ger henne ett par dagar för återhämtning först. Jag misstänker att hon har tillräckligt mycket folk ändå som ringer.
På onsdag kommer mamma och pappa hem. Hoppas hinna få tag på dem direkt när de landar. De kanske vill åka den vägen förbi och då är det ju dumt att lämna Stockholm åt skånehållet till.
Min lilla skruttant. Skönt att det inte var värre.

***Förbereder renoveringen***

Som ni säkert minns, ska vi alltså inte bygga ut vårt hus, utan vi ska strukturera om lite i befintligt hus och totalrenovera nedervåningen. Den 14 april kommer byggubbarna och innan dess ska köket vara rivet. Passar bra att jag och barnen åker till mamma och pappa under påsken, för då stannar Daniel hemma och river.
Vi håller i alla fall på att förbereda här hemma för det som komma skall. Vi har städat förrådet, vi har åkt till tippen med alla gamla möbler som stod i garaget, vi har tömt 2 överskåp i köket (i låder ut i förrådet) och dessutom skruvat ner de skåpen och burit ut dem. Sen har vi tömt furuskåpet i köket. Samma skåp, tillsammans med bordet och 6 stolar har vi idag skurat, fotat och lagt ut på Blocket för försäljning. (De är dessutom utburna till garaget och så har vi ett annat bord i köket). Vi har också städat ur spegelskåpet i hallen, så att det som skulle kastas har kastats.

På tal om att kasta... Det är ganska befriande att få röja ett skåp i taget och verkligen gå igenom vad som finns där. Jag har redan slängt massor!!! Gammalt porslin och annat. Har jag inte använt det sen jag flyttade in för 10 år sen, lär jag inte sakna det sen heller. SÅÅÅÅ SKÖNT!!!

Under veckan ska jag fortsätta städa ur kökssåpen, för där finns en hel del saker som jag kan klara mig utan ett tag. Det är bara det allra viktigaste som ska vara kvar. Jag måste också tömma garderoberna i hallen och skruva ner den ena. Skåp ska flyttas. osv.
Men, eftersom Miranda fyller nästa helg och ska ha kalas, gör jag inte mer i möbelväg just nu.

I onsdags var vi på IKEA och beställde våra måttbeställda bänkskivor. Efter helgen ska vi åka dit och köpa resten av köket. Dessutom måste jag till färgaffären och kolla ut tapet och välja kakel till, så att det finns hemma. HÄRLIGT! Sånt älskar jag att göra, så det ser jag verkligen fram emot! Kul att spendera pengar!

Så, då är ni uppdaterade på vad som händer här hemma. Rörigt lär det bli, men jag längtar som en tok!!!

***Det blir nog bra***

Läkarna tror att mormor "bara" har ett magsår. Ska konfirmeras idag med en gastroskopi. Känns skönt att höra.

***Mormor på sjukhus***

Jag har nog alltid trott att min mormor är oövervinnelig, så att få ett telefonsamtal om att han åkt ambulans till sjukhus kommer lite som en chock.
Min moster ringde för ca 15 minuter och då hade hon precis skickat iväg mormor i ambulansen. Först hade hon lagat mat, men vaknat upp av att hon låg på golvet. Därefter hade hon börjat kräkas blod. Inget vidare.....
Mer än så vet jag inte nu. Moster är på väg till sjukan för att få veta vad som händer.
Det värsta är att mamma och pappa är i Venezuela på semester. Jag har ett telefonnummer dit, men vet inte om det är läge att ringa än. Mamma lär ju inte kunna komma hem tidigare ändå.....
Känner mig något lost.
...

***Mitt först DT-uppdrag för Handarbeta***

Fredagar kommer att vara min dag att visa upp desingalster på Handarbetas blogg.

Min första LO är gjord utan speciell tanke. Ville bara komma igång, kan man säga.Cardstock: Bazzil Bling - Diamond
Papper: My Minds Eye - Fresh As A Daisy
Dekoration: Bazzil Just the Edge - Hillary, Blommor Imaginisce - Chokolate, Tim Holtz Journaling Tickets, Stickles Yellow
Text: American Crafts Thickers

***LinköpingScrap i helgen***

Återigen var det vår tur att ordna stor scrapträff i Linköping. Det är faktiskt 5:e gången vi gör det nu, så det mesta går på rutin. Ändå är man nervös innan att allt ska klaffa, har man tänkt på allt osv. Denna gången var det också fler gäster än förut, vilket vi tyckte var väldigt kul!!
Det var en perfekt helg. Vi var en något desarmerad styrka, men "with a little help from our friends" löste det sig till det bästa. Det jobbiga med helgerna, är att de måste ta slut. När man som bäst har inspiration och skaparglädje, då är det dags att packa ihop.

Fick chansen att umgås med mina kära vänner!!! Bea, Rosario och Martina, ni var pricken över i! Dessutom fick jag träffa min nya DT-mamma, Sofia, som med sin butik Handarbeta gästade träffen. HÄRLIGT!!!!

Lite passade jag på att skapa också. Med blandat resultat, ska väl tilläggas. Tänk att ibland kör man fast alldeles och hur man än försöker går det verkligen inte att få till det, medans det nästa gång flyter hur lätt som helst. Återigen, denna process, skapandeprocessen, är väldigt fascinerande!

Först gjorde jag en LO på lördagen som var till en LIFT-tävling, där AnnaG stod för förlagan.Och nej, jag har inte skitat ner LO'n uppe i högra hörnet. Jo, förresten, men det är gjort med flit. ÄLSKAR mina flaskor med Glimmer Mist!!! Har sprutat både uppe i högra hörnet och på swirlen (som är målad med vitt i botten).

Nästa LO är en KIT-tävling och kitet var också den goodiebag vi fick när vi kom dit. Minst 4 saker var man tvungen att använda. Jag har använt 2 papper, spets och journalingruta.Därefter påbörjade jag söndagens SKISS-tävling och körde fast fullständigt. Det var så att jag ville kräkas på den. Slutförde den inte förrän sent på söndagen, forfarande med missnöje. Inte en av mina bättre stunder, men ibland blir det så.På söndagen skapade jag sen 2 LO's som jag verkligen blev nöjd!!! Först en LO med TEMAT "vågigt". Det började med det i tankarna, men slutade med att jag mer inspirerades av Rosarios fantastiska sinne för små detaljer. Tillägget av blommor, glitter, charms och band gör såååå mycket. SUPERNÖJD med denna.Sist hann jag med att skapa en LO som bara var jag. Utan förlagor eller tävling. Den blev jag också nöjd med.


***Sjuk idag***

Nu var det tydligen min tur att bli dålig. Vaknade i morse med huvudvärk och illamående, som resulterade i ett antal timmars springande mellan soffan och toaletten. Not nice.
Är piggare nu, men kommer att vara hemma imorgon också. Typiskt. Jag som skulle fixa naglarna ikväll, det sket sig. Och den där studiedagen imorgon som jag sett fram emot, den missar jag också. Jaja.

I morgon lovar jag att prata om helgens träff och visa upp mina alster därifrån. Nu väntar sängen.


***Designteam igen!!!***

JAAA, jag har blivit designer igen och ingår nu i Handarbetas team!! Jag är jätteglad och lite bubblig!! Ser såååå fram emot att få träffa min ny dt-mamma, som kommer med sin butik till LinköpingScrap nu i helgen. LÄNGTAR också att få sätta tänderna i någon spännande utmaning (dvs ett kit att jobba med).


Och imorgon är det LinköpingScrap. Kan livet bli bättre?!?!?!? Jag känner mig som ett barn dagen innan julafton!

***Spotify***

Tack Bea!!! Tack vare din inbjudningslänk lyckades jag äntligen få tillgång till Spotify. Sitter här och funderar och funderar på vad jag ska söka efter för musik. HÄRLIGT!! Har alltid saknat ordentlig musik i datorn.

Håller på att som bäst packa inför helgens LinköpingScrap!!! Håller verkligen inte igen på packandet den här gången, eftersom jag kände mig så hämmad på kryssningen (då med lightpackning).

Nu ska jag dock pausa i packandet och gå och natta barn istället. Tre trötta tjejer som har bestämt sig för att de ska sova alla tre i samma säng. Får se hur det går.

Jo, jag kan ju visa en LO jag gjort som visas på Scrappiz idag. Utmaningen var att skapa i vinterfärger, så som jag tänker mig vinterfärger.


***Skapat massor***

Tja, eller i alla fall en hel del, men det är ingenting jag kan visa för er riktigt än. Spänningen är olidlig........!


Däremot kan jag visa er denna LO som visas upp på
Scrappiz idag. Det handlar om att använda band på sin LO, lite mer än vanligt kanske.Det syns dåligt, men texten i cirkeln säger BAD MANNERS, som är titeln på en ny "serie" jag tänkt skapa om mig själv.

***En jag glömt att visa***

Här kommer en LO som jag skapat för bloggen på Scrappiz. Det handlade om att skapa med Making Memories Journaling-blad.


***Ännu en från kryssningen***

Här kommer ännu en LO från en av kurserna på kryssningen. En helt enkelt underbar LO, som återigen har element som jag nog inte skulle göra själv. Det är mycket lager på lager, med cirklar i grunden. Jag lärde mig också att göra en ny typ av egen bård, vilket var kul. Hade ett passande foto till, så nu är den klar!Älskar detta fotot på två av mina älsklingar. Det är ett så naturligt foto, med äkta känslor. Överväldigande i mitt sinne!

***En från kryssningen***

Här kommer en LO som jag gjorde på kursen med Jenny Sandberg. Det var en härlig kurs där åtminstone jag fick lära mig nytt. Skulle aldrig själv komma på tanken med akrylfärgen, att använda stämplar på en LO på de sättet eller att göra rutsystemet. Egentligen ska det vara ett stort foto som "lock" till rutorna, men jag har valt att strunta i det.


***Sugen på en liten vinst?***

Rosario kör en liten utlottning i sin blogg, om du är sugen på att försöka vinna. Klicka här för att komma dit.

***Blivit utmanad***

Lotta har utmanat mig i sin blogg. Måste såklart testa!

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg.

Utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?  Petra
2. Ett ord på fyra bokstäver:  Pist
3. Flicknamn: Paulina
4. Pojknamn:  Patrik
5. Yrke: Polis
6. Färg: Purpur
7. Klädesplagg: Poncho
8. Mat: Pasta
9. Sak i badrummet: Pall
10. Plats/stad: Pyramiderna
11. En orsak att vara sen: Parkering
12. Något man skriker: Pucko
13. Film: Pochahontas
14. Något man dricker: Pinã Colada 
15. Band:
the Poodles
16. Djur: Panter
17. Gatunamn: 
Polsvängen
18. Bil:
Passat
19. Sång: Power of love

Utmanar: Bea, Rosario, Sandra och Sara

***Hemma från kryssningen***

Åh, vilken underbar helg jag har haft!!! Jag, Bea och 133 andra scrappande människor. Vad kan vara bättre!? Tack, vännen, för att du stod ut med mitt hostande ;) Ett större tack för att du förgyllde min helg!!

En del har jag hunnit med att göra, men bara hälften kan jag visa upp nu. De andra är inte riktigt klara. Jag ska ALDRIG mer packa light!!! Såååå hämmad har jag kännt mig den här helgen, när det kom till att skapa egna saker. Nåja, jag har i alla fall lärt mig en läxa."Skidar på" gjorde jag till en skissutmaning på lördagkvällens cropparty. "För sina bubblors skull" skapade jag redan på fredagkvällen. Ett bidrag som min väldigt trötta hjärna knappt lyckades få ur mig. Puh, det var med nöd och näppe!"Långe Erik" är gjord idag, söndag, till en kurs som Lina höll i. Gillade denna LO'n. Ett typexempel på det man "lär" sig under de här kurserna: ett sätt att jobba på som jag inte själv skulle komma på tanken att göra, men som känns roligt att få testa.

Hjärnor är konstiga. Just nu känns det som om datorn står i uppförslut och min man sitter nedanför mig (bakom mig, vid sitt eget skrivbord) Hur snurrig i skallen skulle jag vara om det faktiskt hade gungat något på havet?!?!?!?!?! Misstänker dock att kombinationen med mina ögon som just nu spelar mig ett spratt, gör effekten dubbel. Kanske. Eller också inbillar jag mig bara.
God natt på er!!