***Poolkul***

Eftersom Miranda hade feber i söndags, var vi hemma igår för att få en feberfri dag. Så, jag passade på att scrappa lite, samtidigt som jag lyssnade på tredje boken av Harry Potter. Detta fick jag till, en lift från en layout i ett nummer av Creating Keepsakes.Nu ska jag leta upp vår borrmaskin...... Ska ta med den till jobbet för att borra hål i ett bord. Det är inte så konstigt som det låter. Jag ska dra ner alla sladdar från skärmarna på bordet, genom hålet, för att få en mindre sladdhärva.


***Miranda sjuk***

Igår kväll fick jag åka in med Miranda till jouren på Motala lasarett. Hon låg och vred sig som en mask på sängen och skrek i högan sky för att hon hade så ont på sidan bak på ryggen strax nedanför revbenen (dvs där det sitter en njure). Hon hade ont i magen natten till torsdag och då trodde vi att hon hade gaser i tarmarna, för det släppte sen. I fredags hade hon tydligen lite ont hela dagen (utan att säga något) och i går också, som ökade på och blev värre under kvällen. Jag oroade mig mest för ännu en gång med lunginflammation, eftersom hon också verkade ha svårt att dra djupa andetag. Sänkan var dock under 8, men hon hade feber och sen visade det sig att hon hade vita blodkroppar i urinen. Så, hon lider av njurbäckeninflammation, övre urinvägsinfektion. Hon andas dåligt då lungorna trycker på njuren som är öm just nu.
Fick med mig penicillin och smärtlindrande medicin hem och nu hoppas vi att hon blir bättre. Hon är trött och gnällig. Dock tror jag inte hon har så mycket feber idag (om ens någon), men vi stannar nog hemma imorgon i alla fall. Hon behöver vila.

Kan passa på att visa upp två layouter jag gjort under de senaste dagarna. Den första påbörjade jag redan under LinköpingScrap-träffen i början på september, men inte lyckats få klar förrän nu.
***Nytt för Designat***

Jag har skapat ännu en layout för Designat. Kika också gärna in i bloggen för att kolla vad de andra tjejerna i designteamet hittar på.

Är man som jag, lite galet förtjust i alla typer av turkosblå och petrolblå färger, då kan man inte låta bli att älska Botanical från My Little Shoebox. Här har jag fokuserat på baksidan av det pappret, men använt från framsidan också. Baksidan är i en härligt petrolblå färg med diskret, användbart mönster.
Som cardstock har jag här valt ett Bazzil Straw.Den som är uppmärksam ser kanske att jag använt mig av min egen skiss som förlaga till denna layout. Jag har gjort den utom tävlan, så klart, men hoppas att ni lämnar in många alster! Du kan vinna presentkort eller en gäst-dt plats.

För att rama in mina foton och min rubrik lite mer, valde jag att göra klamrar av kork. Hjärtanen är från Heidi Swapp. Jag har piffat upp både dem och blommorna med Pearl Maker vit. Blommorna är för övrigt från Prima.
För min lilla journaling har jag använt flaggor från Nikki Sivils. Väldigt användbara i det lilla formatet! Det lilla bandet är en bit nylonspets. Slutligen har jag använt My Little Shoebox Mini Alpha Lilac som rubrik. De två klistermärkena med ord på som sitter vid blommorna kommer från ett litet ark som följer med alfabetsarket.

Hoppas att jag kunnat inspirera dig lite denna lördag!

***Måndag igen***

Jag fattar inte var veckorna tar vägen. Det känns som att det bara är måndag och fredag hela tiden. Puh. Och snart är det jul.... ;)
Sitter på jobbet, jag har rast och gömmer mig undan resten av arbetslaget en liten stund. Känner att jag har behov av att bara vara mig själv en stund, att tänka mina egna tankar. Mitt liv pockar på, så att säga. Känner ni så ibland? Att ni har ett behov av att vara er själva, få tänka det ni vill tänka (utan influenser). Krav från jobbet gör ju att jag är en viss typ av människa på jobbet och visst är det jag själv, men det känns som att man inte får lov att tänka det man helst vill tänka. Jag skulle ju vilja, om jag fick välja, att bara tänka på böcker, film, scrapbooking och mina barn hela tiden, men på jobbet sopas de tankarna under mattan och jag känner mig som en halv Petra. Eller nått. Egentligen får jag nog inte fram exakt hur jag menar här, men men.... Ni kanske är klokare än jag och förstår vad jag menar.
Och inte blir det bättre av att Andrea var ledsen när jag lämnade henne i morse. Hon var inte ledsen för att jag lämnade henne, utan för att hon vet att hon kommer att bli sist kvar på dagis idag. Fan, jag skulle ha gift mig med en snorrik karl, så jag inte hade behövt jobba. Lyxhustru och hemmafru, det hade passat mig! hihi

***Twilight-sagan är slut***

Det är flera dagar sen jag läste ut den sista boken i Twilight-sagan. Mer eller mindre förkrossad.... Tills jag kom på ett underbart faktum: att det ju är filmatiserat! Första filmen är just nu på väg hem till mig och jag ser fram emot de allihop. Det var länge sen jag blev så tagen av någonting jag läst. Vill inte förlora känslan än på ett tag och ser fram emot att kunna leva med Edward och Bella i bild också. Gissar att det blir min nya Dirty Dancing.... ;) (15 gånger på 2 dagar...)

Var tvungen att kasta mig in i att lyssna på Harry Potter, mest för att döva tomheten efter den andra boken. Börjat bok två idag och inser att ljudböcker passar mig väldigt bra! Jag stör mig dock på en del uttalsproblem.... Namn är namn oavsett på vilket språk och jag gillar inte när det försvenskas. När hon dessutom läser förnamnet på svenska och efternamnet på engelska, då blir det ännu värre. Människan som läser upp boken kan aldrig ha sett filmen och vet hur saker och ting ska låta (för det handlar ju om betoning också), till exempel trollformler.

Ledsen över att helgen är slut....redan.... Fattar inte hur fort saker och ting går. Det kan inte vara meningen att man ska jobba så mycket som man gör och vara så otroligt liten del hemma, med det viktigaste vi har: barnen. Jag hinner inte med! Räknade timmar häromdagen. Jag jobbar 29 timmar varje vecka (75%) och eftersom jag är på fritids läggs min arbetstid för att täcka eftermiddagen i första hand. Andrea blir mest gagnad av det och gör 31 timmar på dagis/vecka. Mina två barn som dessutom har skoltid gör 40 timmars veckor.... DET ÄR HELT SJUKT!!!!
Nej, nu blir jag så upprörd, så jag måste sluta.  

***Nytt för Designat***

Det är lördag och jag har återigen skapat för Designat. Kolla in bloggen också för mer inspiration från de övriga i designteamet.
Serien In Bloom från My Little Shoebox erbjuder fantastiskt glada, klara och härliga färger. Till denna layout har jag valt pappren Vines och 2 smala remsor från Petals. Dessutom har jag använt en del av ett runt papper, Blossom. Cardstock är ett vitt Bazzil, Lily White.Min journaling"ruta" är också från My Little Shoebox. Flera ark med sådana journalingrutor finns här. Det vita hjärtat är från Heidi Swap, Glossy Hearts. Har du inte redan upptäckt dessa hjärtan, kan jag meddela att de är väldigt användbara.
Min rubrik består delvis av My Little Shoebox Mini Alpha Stickers, Lilac. Dessutom har jag stansat ut "6 år" från ett korkark.

***Twilight***

Inte mycket kvar att läsa nu i bok nummer 3. Håller på att gå ihjäl av spänning!! Samtidigt som jag vill komma framåt, vill jag absolut inte att den ska ta slut. Serien alltså. Vad ska jag göra sen? Misstänker en mindre depression nästa vecka....hihi
Ska våga mig på att prova ljudböcker för första gången och tänker börja med Harry Potter. Har ju redan lästa alla 7 böckerna, men högt för Miranda. Kommer inte in i en bok på samma sätt när jag läser högt, så jag vill läsa om dem för min egen skull. Eller, lyssna på blir det ju. Ska bli intressant att se om jag kan komma in i den på samma sätt när jag inte läser själv. Just nu är det dock bara Edward och Bella som gäller. Nästan så jag önskar att en vampyr skulle komma insläntrande i mitt liv. :) Huh, jag som egentligen hatar vampyrer. Vad lite kärlek kan göra för inställningen!!! Tur att True Blood går på onsdagarna, så jag får en liten dos av det varje vecka i alla fall. ;)

***Härligt med Glitz***

I mitt paket från Designat senast, fanns det helt underbara papper från Glitz Design. Pappren som jag valde till just denna layout, blev Distressed och Floral. (Överkanten på det gröna pappret har jag gjort med en stans, så det är inte så pappret ser ut) En relativt rak och enkel layout, för att försöka hålla samma dämpade ton som Miranda gör på fotot. Kände att fotot försvann lite på det mönstrade pappret, så jag har använt mig av dubbla fotomattor för att lyfta det. Grunden till layouten är ett Bazzil, Orange Peel White.Glitz Design gör också otroligt inspirerande dekorationer och jag har använt mig av deras journalingstickers och alfabet: Audrey Journaling och Audrey Alpha. Mini alfabetet är från My Little Shoebox och har färgen Fog. Just nu har dessa minialfabet ett litet stickersark som följer med, med olika ord på. Jag har använt ett sånt klistermärke, som det står Love på, till höger om rosorna.De underbara, stora rosorna kommer från Prima. För övrigt har jag dekorerat med nylon spets och en knapp från Basic Grey; Lemonade.

Titta gärna in i butiken, som hela tiden fylls på med underbara nya saker. Många går inte att hitta på så många andra ställen i Sverige. Missa heller inte bloggen, som uppdateras hela tiden. Snart ska det bli tävlingar där också!!

***Okej, jag är knäpp***

Hmmm, jag tror jag går in lite för hårt i mitt läsande. Just nu har jag påbörjat andra boken i Twilight-serien. Edward har precis berättat för Bella att han tänker lämna henne och det är så förfärligt att det känns som om jag också blir lämnad! Jag går runt här med en väldigt dyster känsla i kroppen som vägrar släppa. Det var inte kul att behöva lämna boken och åka till jobbet, men nu är jag här och hoppas att dagen ska gå väldigt fort.
Jag behöver en kram!!! Buuuuu ( ;) )

***Twilight***

Tack underbara Bea för att jag får låna böckerna. I LOVE THEM!!! Och för er som inte vet, menar jag Twilight-serien. Har bara några sidor kvar i första boken och jag är helt såld. Min hatkärlek för vampyrer har just nu förvandlats till ren och skär förälskelse ;) Edward är otroligt romantisk och underbar på alla sätt och vis och det stör mig varje gång jag kommer på att det faktiskt handlar om 17-åringar. Okej, Edward har ju varit 17 år i nästan 100 år, så det kanske inte räknas..... hihi
Det är ju rena drogen detta! Jag har hjärtklappning när jag inte läser och en ännu värre hjärtklappning när jag väl kan återvända till boken.
Redan nu fasar jag för slutet.... Vill inte att det någonsin ska ta slut och hoppas att det är ett tillräckligt bra slut, så jag känner att jag kan lämna dem där. Bara 3 böcker kvar....

Nu ska jag återvända till boken....;)


***Mina alster från LinköpingScrap***

Här följer de layouter och kort jag skapade under helgen:

Först en layout gjord till en lifttävling (och dessutom faller den under mitt 52 veckors projekt):Sen en LO som var till kitutmaningen (jag ber om ursäkt för den usla scanningen här):

 

Därefter hakade jag på
Stellas liftutmaning:20 minuter innan inlämningsdax på lördagen kom jag på att jag också ville göra ett kort till kitutmaningen och jag hann med 10 minuters marginal!!!!!!!!!!!!Sen påbörjade jag en "fri" layout som jag slutförde söndag morgon:Sen högg jag in på söndagens tävlingar. Först till skisstävlingen:Sen gjorde jag Stellas lift för dagen och den vann jag också på sen!!!!!!!!!!!!!!!!!Jag hann påbörja ännu en LO, men den är inte klar att visa upp ännu.

Nu ska jag hugga in på mitt designpaket!!!!!!!!!!!

***Åhhhh så kul!!!***

I helgen gick höstens LinköpingScrap av stapeln. Jag vill bara säga att om du inte var där så missade du verkligen något!! Det var såååå kul och jag är så full av inspiration, intryck och glädje att det kommer att räcka ända fram till jul. Jag hann med flera layouter och ett kort (hör och häpna). De är scannade och klara men jag är på jobbet, så ni får hålla er till tåls till ikväll.

Sen fick jag ett underbart nytt designpaket från Designat!!! Jag går här på jobbet och längtar efter att få åka hem och sätta tänderna i det (so to speak). Har duortfarande inte kikat in i den butiken, så säger jag återigen att då har du verkligen missat något. Skynda!

***Nytt för Designat***

Här följer min andra layout för Designat.

Jag har återigen skapat med underbara papper från Nikki Sivils serie Victoria's Street. Det blev även denna gång en väldigt enkel design eftersom jag tycker dessa papper utstrålar en fräschhet som kräver mycket luft kring sig.
I grunden har jag ett Bazzil Cardstock; White. Pappren jag använt är Taylor's Seat och Taylor's Light. Dessutom har jag använt en bit av den vågiga kanten på pappret Victoria's House.Min lilla journalingruta har jag stämplat med en del av Unity Stamp Company's julipaket. Jag har stämplat med kopparfärgad dyna på OH-plast och embossat med ett Clear pulver. Jag har också använt en bit spets från Melissa Frances' Beige Ribbon Collection. Till rubriken har jag använt ett American Crafts thickers alfabet, som är tygklätt och heter Patchwork Aqua.