***LinköpingScrap 14-15 mars***

Har du tänkt att vara med på vår nästa stora träff i Linköping i mars? Då börjar tiden rinna ut. Trots att det är ganska lång anmälningstid kvar, kan jag meddela att det endast är ca 10 platser kvar innan vi når taket. Hur länge vågar du vänta?!

***Ny dator***

Så, nu har jag fått mig en ny liten leksak och allt bara för att musen gick sönder för 2 dagar sen.... HiHi, nja, jag hade nog bytt dator i alla fall. Jag blir nämligen galen över att barnen bara vill sitta i mitt knä, vid min dator, vid mitt scrapbord varje dag, så jag insåg att det var dags för dem att få en egen liten dator som de kan titta på barnprogram på. Eftersom min bärbara är över 2 år, bestämde jag mig för att det var bättre att jag köper en ny och barnen tar min gamla.
Jag har dock köpt en stationär dator den här gången, en Packard Bell återigen, med en 20" Samsung skärm. Kompletterade med trådlöst tangentbord och trådlös mus. Perfekt, för då kan jag lägga undan dem när jag behöver ytan för att scrappa på!!

Köpte också världens lilla sötaste mus till barnen (eftersom den andra är trasig), så de är också nöjda! Dessutom fick de gå in i leksaksaffären (så här 2 dagar efter jul.....) och köpa sig en sak för sina julklappspengar. Jag visste vad de ville ha, eftersom det var en sak de inte fått i julklapp: "hemlig-agent-attiraljer", så det var det de köpte. Handklovar och allt.

Så, hela eftermiddagen och kvällen har gått åt till att få den nya datorn i körbart skick. Det är Vista på den, så det är lite förvirrande att hitta, ända tills Daniel hittade att man kunde ändra till ett mer traditionellt utseende! Tack för det! Dessutom hade jag väldigt mycket på min bärbara som jag förde över till den nya, som jag annars skulle sakna. Lite program och så.
Därmed är den bärbara tömd såpass att barnen kan få ha den att leka med.

Är scrapsugen som f-a-n, men det känns som om kl 23.30 är lite för sent att börja..... Får ta igen det imorgon istället om dagsformen tillåter.

***GOD JUL***

Julafton idag! Nu tycker ni inte att jag är klok, som har datorn på. Men, jag lovade min mamma ett julfoto på barnen och familjen, så jag har skickat det till henne. Dessutom kan jag behöva en liten stund ifrån lego-byggandet innan det är dags för mat och Kalle Anka ;)

Jag passar på att hälsa er alla en riktigt GOD JUL och visar upp dagens familjefoto framför granen.


***Ölandsalbum***

Trodde ni att jag var klar med Ölands-albumet? Då trodde ni fel! Efter denna är det dock bara 2 dubblar och en singel kvar att göra, sen är jag färdig. Ska försöka bli klar före årsskiftet!!


***Presentation***

Idag är jag med i Scrappiz-bloggen för första gången, eftersom det är en presentation av hela Skissteamet där. Så kul att det är på gång på riktigt, så att det syns utåt. "Inåt" har det märkts ett tag, eftersom jag är en av de ansvariga för teamet, är det en hel del att hålla koll på och fixa med. Fast det är bara roligt!!!! Missa inte den första skissen: 2/1-2009!!

Upptäckte i förra veckan att Andrea inte riktigt hör vad jag säger, i vissa situationer där jag tycker att hon ska höra mig. Tex om jag är bakom henne, i ett tomt, tyst rum och pratar i normal samtalston!
Så, idag var jag på vårdcentralen, för de skulle kolla om det satt någon vaxpropp. Det visade sig dock att hon har en liten tyst öroninflammation, men eftersom hon inte visar tecken på att ha ont eller någon feber, avvaktar vi. Doktorn trodde inte att det behövde bli värre, utan att det är på väg tillbaka. Så, om ett tag bör hon börja höra normalt igen.

***Nu är det över***

Nu är det officiellt. Tyvärr kommer Papp & Scrap att läggas ner. Eftersom jag vetat om det ett tag och orsakerna till det, respekterar jag och förstår till fullo Rosarios beslut. Det innebär dock inte att jag inte tycker att det  är tråkigt. Jag har ÄLSKAT mitt arbete för Rosario och kommer att sakna det. Att få skapa under olika premisser och sköta bloggen... Det har verkligen passat mig!


Tack Rosario för allt förtroende och tiden som varit!

***DT-uppdrag***

Jag har, med de fantastiskt härliga Kaiser pappren, skapat 4 julkort. Korten är i storlek 9x12 cm, vilket innebär att jag fick ut alla 4 på ett enda cardstock.

Cardstock:
Reprint, röd
Papper: Kaiser Scrapbook Dash Away All - Prancer och Comet
Dekoration: American Crafts Brads, Stickles, Röd Spets, Prickigt band, Grönt Band, Kaiser Scrapbook Rheinstones och Fluid Chalk
Text: Olika typer av biljetter

För frågor om det jag har skapat, maila på designteam@pappochscrap.se


***Julavslutning***

ÅHHH, det är jullov!! Eller tja, om några timmar i alla fall. Klockan är 08.40, jag är på jobbet och väntar på att det är dags för själva julavslutningen, där jag ska vara med i en pjäs som vi ska visa barnen. Jag spelar både tomte och en pappa.
Kl 13.00 slutar jag och åker hem till mamma och pappa, som är hemma hos mig med mina barn, som började sitt jullov igår.
Alldeles pirrig i magen var jag i morse när jag vaknade, av förväntan och längtan att få vara ledig. En underbar känsla, eftersom den är precis den samma som när jag var liten. Det är något speciellt att jobba i skolans värld och få vara med om skolavslutningar.
Nu måste jag rusa.

***GODKÄND!!***

Tjoho, 7,5 högskolepoäng i digital bildbehandling är nu mina!! Idag (lördag?!) fick jag mitt efterlängtade mail om att jag klarat min slutuppgift och därför är godkänd.
*glad, gladare, gladast*

***Slutuppgiften***

Jag har ännu inte fått godkänt på min slutuppgift, inte ens en kommentar i forumet/klassrummet (där man också måste visa vad man gjort). Så, är jag först att bli underkänd....:( ;)
På begäran :D visar jag nu upp mina bilder här också!

Det är två foton, som jag konverterat till svartvitt. Båda är tagna vid samma tillfälle i Böda på Öland i somras. Med mina foton ville jag att kontrasterna skulle öka och att känslan av litenhet, ensamhet, stort/smått och avstånd skulle finnas.
Visar orginalet först och konverteringen sen.
***Lämnat in min slutuppgift***

Igår kväll (nästan natt) lämnade jag in min slutuppgift till photoshopkursen. Ska bli mycket intressant. Misstänker att jag blir den första någonsin som inte blir godkänd..... Har rejäl prestationsångest just nu, speciellt när jag varit inne och kikat vad de andra eleverna hittat på. Återkommer i detta ärende.

I lördags hade vi vår årliga pysseldag, tillsammans med barnens farmor och farfar. Daniels syster och familja var också här. Mycket pyssel blev det, men pepparkakshuset blev ett totalt misslyckat projekt. Vi brukar få till det, men den här gången var det som om vi byggde ett korthus istället.

Nu när photoshoppandet äntligen är över, så kan jag kanske börja ta tag i scrappandet i stället. Jag har inte lyckats skapa det parallellt. Men nu ska det bli ändring. Jag har en LO att göra för
Papp & Scrap, som visas i nästa vecka och sen ska jag göra min första skisstolkning till Scrappiz. Missa inte starten där den 2/1!!

***Photoshop***

Detta har ni inte hört talas om på länge; hur det går med min photoshopkurs, som jag ju började i våras. Min man somnade i en lektion.... Och sen kom vi av oss för att det blev sommar.... Och så såg vi om allt vi redan gjort och Daniel somnade på samma ställe..... hmmm. Hur som helst så har jag återupptagit pluggandet. Har faktiskt bara slutuppgiften kvar, som jag just nu håller på att planera. Men, jag har gjort en svart/vit inlämningsuppgift som jag inte visat.

Före och efterbild kommer här:

Jag är nöjd och blev godkänd. Har sett klart alla filmerna och gjort tentan. Bara en grej kvar alltså! Härligt. Min man är snart i kapp också, så det är bra. Ska bli klar den här veckan är min plan, men det kanske dröjer till mitten av nästa. Det beror på hur mycket tid jag får ihop.

***Skisstolkare***

Jippi!! Jag blev med i skisstolkar-teamet på scrappiz!!!! Underbart kul!!

***DT-alster***

Så var det då december.... En månad full av väntan och förväntan. En månad i färgernas, dofternas och ljusets tecken. Temat på Papp & Scrap's blogg för december är såklart JUL.

Vi kommer att göra denna månad lite kortare på bloggen än vad vi brukar göra. Vi kommer bara att "hålla igång" till den 19 december, för att sen ta jullov. Det kommer att bli 2 lite större tävlingar, som löper parallellt, men mer om det i morgon.

Min första LO denna månad är skapad med fantastiska julpapper från Kaiser Scrapbook. Det går inte att missta sig på vad den handlar om: julsnapsen. Snapsglaset har jag ritat själv och klippt ut, målat med ProMarker-pennor och satt på
3D-kuddar.Cardstock: Reprint Avalanche, vit
Papper: Kaiser Scrapbook Dash Away All - Comet och Prancer
Dekoration: Spets, American Crafts Premium Brads Gold, Stickles Christmas Red och 3D-kuddar
Text: S.E.I stickers och handskrivet

Har du några frågor om det jag har skapat, maila oss på designteam@pappochscrap.se