***Skapat för Designat***

Eftersom det är lördag, har jag lite att visa upp som jag skapat för Designat. Kika in på bloggen också, som varje dag uppdateras med ny, härlig inspiration.

Så var då halloweenhelgen här. Dagen till ära har jag faktiskt fixat till en pumpa. Det är så långt jag sträcker mig att fira denna tradition. Här har jag faktiskt "vänt" layouten lite bak och fram..... Cardstocken, ett Bazzill Glazed - Wallpaper Raven, ligger nämligen över det mönstrade pappret från Pink Paislee - Sunset. Eftersom den glansiga cardstocken är helt underbar, ville jag att den skulle synas ordentligt och inte hamna i skymundan. Jag skar dock bort en ruta i mitten, ruffade till kanterna lite med min Edge Scraper och la det mönstrade pappret bakom. Cardstocken fick nästan effekten av att vara en ram.Jag slipade lite på mitt foto med en sandpapperskloss, för ett lite mer ruffigt utseende. Därefter satte jag dit ett band från Making Memories i en härlig orange färg och klippte ut en textruta från Pink Paislee pappret Twilight Postcards. Jag tog en bit svart tyll och knölade ihop den på mitten, dekorerad (och ihophållen) med en grön brad från Pink Paislee.
Satte därefter dit rubriken, också det från Pink Paislee - Whimsies Alpha Pumpkin och sist fick några blingstenar från Prima pryda layouten.

Jag fortsatte med att göra ett kort, tänkt till en värdinna på en halloweenfest.Cardstocken är ett Bazzill - Straw. Pappret kommer från ett journalingpaket från Basic Grey som heter Take Note Eerie. Textrutan med häxan har jag klippt ut från Pink Paislee pappret Twilight Postcards. Även fladdermusen har jag klippt ut från det pappret.
Det som ska föreställa ett spindelnät har jag skapat med lite sönderklippt svart tyll och svart sytråd.
Den röda blomman är från Prima. De små gröna rosorna är från You Do.
Sist skrev jag texten "till värdinnan" med Pink Paislee alfabetet Whimsies Alpha Pumpkin.

Hoppas ni fått lite halloweeninspiration denna lördag. Ha en riktigt trevlig helg!!***Band och höst***

Har skapat tre layouter till Scrappiz, som visades upp igår och idag. Igår handlade det om 5 olika sätt att använda band.

Först använder jag banden helt rakt, som ett istället för olika mönstrade papper.Därefter visar jag hur man kan riva sönder pappret och låta bandet kika fram.Idag har jag med en layout där vi blev ombedda att scrappa i det som jag anser är höstfärger. Då valde jag genast orange och brun.Det är höstlov. För att barnen ska få vara lediga hela veckan, kom mamma hit i söndags. Hon stannar till torsdag morgon. På torsdag är Daniel ledig och på fredag är jag ledig. På så sätt har vi fördelat gracerna. Inte alltid lätt att pussla, men jag kände att det var nödvändigt. Barnen behöver få vara lediga. De var trötta sista veckan. Jag är också trött, men har fått förklarat för mig att det antagligen är allergimedicinen. Får ge dessa ett tag till, sen får jag se om jag kan be om en annan sort. Väntar remiss till allergicentrum och förhoppningsvis ett pricktest. Min läkare förklarade dock att eftersom blodprovet visade positivt på hund, är jag definitivt allergisk mot hund. Ungefär som ett graviditetstest: ett negativt test kan ljuga men inte ett positivt. Lär inte kunna behålla hunden länge till. Det är inte värt det! Och risken för att det blir ännu värre och att jag utvecklar full astma är överhängande (eftersom jag redan uppvisar så pass retade luftvägar). Tänker på mina 3 attacker jag haft där jag faktiskt fått kämpa för att tvinga in luft i lungorna. Nej, ingen trevlig upplevelse och inget jag vill utsätta mig för när jag har en valmöjlighet!!


***Skapat för Designat***

Återigen är det dags att visa upp vad jag skapat för Designat. Kika gärna in i deras blogg, som fylls med härlig inspiration nästan dagligen.

Bara en vecka kvar av månaden oktober och i och med slutet av månaden är det dags för Halloween. Vad man än tycker om den traditionen, går det inte att förneka att färgerna förknippade med den är hur tuffa som helst!! Här har man (åtminstone jag) chansen att vräka på med både färger, mönster och dekorationer som man kanske inte annars använder så mycket.
Här har jag använt mig av Pink Paislee papper. Jag började med att skära bort en bit och sen nagga alla kanterna på den oranga sidan av pappret Dusk. Jag var inte rädd för att göra för mycket när jag förstörde kanten, utan ville få en riktigt ruff känsla.
Därefter använde jag både fram och baksidan från pappret Nightfall, eftersom jag både ville ha med lite svart på layouten och för att det colla kyrkogårdsträdet inte gick att vara utan.
Som grund till det hela har jag använt mig av ett Kraft från Jillibean Soup, som har en härligt ruff känsla.Journalingarket kommer från Basic Grey. Missa inte det! Hur underbart som helst, med både papper och plast i. Just det jag använt heter Take Note Eerie.
Jag har fäst alla de största rivna partierna med häftklamrar, utom ett längst ner till höger, som jag fäst med en brad från Pink Paislee.
Uppe till vänster har jag skapat en dekoration av svart tyll, en grön blomma från Prima och två svarta rosor från Inkido, en stor och en liten.
Rubriken är också från Pink Paislee, ett underbart ark med 2 olika teckensnitt på - Pumpkin.


***Skapat och dödsfall***

Börjar väl med dödsfallet, eftersom jag misstänker att det var det ordet i rubriken ni fastnade på. Det är min farmor som gått bort, 95 år gammal. Hon dog i lördags efter att hon helt enkelt inte återhämtade sig efter ett lårbensbrott ett par veckor innan. Och ni behöver inte skriva några "beklagande" kommentarer, för jag är som alltid realist och känner ingen egentlig sorg. Min farmor var en gammal gumma, som helt enkelt levt sitt liv färdigt. Ingenting konstigt med det. Dessutom känner jag att min farmor redan varit borta i flera år, eftersom jag upplever att hon endast varit här rent fysiskt. Jag är glad för att det gick relativt snabbt, för alla inblandade parters skull.

Nu tar vi skapandet. Känner själv att min blogg är lite "låg" just nu, men faktum är att jag skapar flera gånger i veckan. Jag har ju uppdrag både till
Designat och till Scrappiz, så en del skapas som ni får se senare. Just nu har jag dock skapat en enkel layout enkom för nöjes skull. hihiNu ska jag lyssna lite på Harry Potter innan jag går och lägger mig. Tidig morgon imorgon.

***Skapat för Designat***

Jag har skapat för Designat. Missa heller inte bloggen, där det just nu pågår en spännande färg-inspirationstävling.
Bara sex veckor kvar till 1:a advent..... Jag tycker personligen att det är oerhört mysigt att få adventspynta, att återinföra lite ljus i tillvaron. Fotot på adventsljusstake är inte det allra bästa, men jag ville få en känsla av hur jag faktiskt upplever ljuset, snarare än att få så skarp bild som möjligt. Även denna gång har jag använt mig av Inkidojulpapper - Ruta Grön och God Jul Röd. Helt underbara papper, med fina färger. Det är roligt att få använda ett papper med svensk text på också.
Bakgrunden är ett Bazzil - Kraft, ett cardstock som är väldigt användbart. Jag återkommer hela tiden till detta papper när jag känner att svart är för mörkt och vitt är för ljust (vilket är de cardstock jag oftast använder annars).Det blev en väldigt enkel layout den här gången, med få dekorationer. Jag tyckte att känslan i fotot var tillräckligt. Det jag dock har med är ett vitt satintband och ett rött satinband. Dessutom har jag med brads från Doodlebug. Dessa har en härligt glittrig yta. Strecken har jag dragit med en brun Zig-penna och rubriken är gjord av ett brunt Jillibean Soap alfabet.


***Jul med Inkido***

Nytt för Designat. Kika gärna in på bloggen också, där det just nu pågår en tävling.

Det är ju faktiskt snart jul! Jag inser det när jag bläddrar igenom min kalender. Så, vad passar inte bättre då än lite julinspiration, lite påminnelse om de (för mig) härliga känslor och färger som julen för med sig.
Denna gång har jag skapat med underbara svenska julpapper från Inkido. Just dessa papper heter Stjärna och Snöboll. Cardstocken är ett Bazzil - Maraschino.Även stämpeln och de hjärtformade bradsen kommer från Inkido. Det är underbart, tycker jag, att få stämpla med svenska ord.
För att dekorera min stämplade cirkel lite mer, använde jag mig av vit tyll och ett vackert band med två färger. För att få ytterligare en lite vintrig touch, skapade jag egna snöflingor av Rock Candy Stickles på OH-plast. Slutligen använda jag mig av ett brunt alfabet från Jillibean Soup för att sätta dit en rubrik.
Jag måste erkänna att jag blir lite sugen på jul när jag ser denna layout, sugen på mina barns glädje och alla färger, dofter och smaker. Snart, snart!!

***Lördag=Designat***

Eftersom det är lördag, har jag idag en layout som visas upp på Designats blogg. Missa inte heller det de andra i teamet skapar!

Jag tänker försöka inspirera er med härliga papper från Glitz Design. Jag har denna gång jobbat med flera fotomattor på mina foton. Det stora fotot har det randiga pappret Stripes som mellan-matta. Det lilla fotot har den gröna baksidan av Distressed som mellan-matta. (Med mellan-matta menar jag att det är fotomattan i mitten. Jag har nämligen ett vitt närmst fotot, sen mönstrat och svart i botten.) Den stora biten papper är Scallops.
Bakgrunden är ett Bazzil Dotted Swiss - Celtic Green. Det är synd att det syns dåligt på bilden, för det ger verkligen karraktär åt layouten att använda den knottriga ytan.Den svarta scalloped-kanten är ett klistermärke från Glitz: Audrey Borders. Ett ark med flera snygga kant-remsor. Även fåglarna (som är rub-ons) och journalingrutan (klistermärke) är från Glitz.
Knapparna är från Basic Grey. De kommer i flera, väldigt användbara färger.
Rubriken är skriven med My Little Shoebox Mini Alpha Fog. Älskar dessa minialfabet!! Finns i flera fantastiska färger och är i lagom storlek när jag vill skriva mer än ett ord.

***Skapat åt Scrappiz***

Idag påbörjas en ny skissutmaning på Scrappiz. Jag har skapat en layout efter den skissen som också visas upp där idag. Och här kommer den!


***Scrapkryssning***

Har väntat och väntat och idag var det dags!!! Jag har anmält mig till 2010-års scrapkryssning och väntar bara på en bekräftelse att jag kom med. Längtar redan! Halva nöjet är ju att spendera helgen med Bea och jag hoppas vi får minst lika trevligt som förra gången. Denna gång ska det vara mer egen scraptid, vilket känns som ett plus i kanten. Jag blir så full av inspiration när jag är iväg på sånt där och det är synd om man inte har tid att hinna utnyttja den på.

Jag var tvungen att spendera dagen hemma igen. Återigen med Miranda, men denna gång inget värre än rejäl huvudvärk som orsak. Det var dock tur att jag valde att ha henne hemma, för trots upprepade tillfällen av alvedonintag, släppte den inte på hela dagen. Stackars min lilla gumma, jag hoppas inte att hon har ärvt sin mammas huvudvärk.....

Var på 4 års kontroll med Andrea också på morgonen. Hon ser och hör som hon ska och hon fortsätter att följa sin vikt- och längdkurva. Hon är under medel på längden och medel på vikten. Jämfört med Miranda som är under på vikten, över på längden. Paulina är medel på vikten och mycket över på längden. Det ska bli kul att se hur det slutar i vuxen ålder!!