***LinköpingScrap***

Nu går det att börja anmäla sig till vårens LinköpingScrap, som går av stapeln 14-15 mars 2009!!! För mer information gå in på vår blogg: linkopingscrap.blogg.se

Välkomna!

***Finalbidrag***

Jaha, då var det dags att visa upp mina 2 finalbidrag till Pysselpassions ScrapIdol-tävling. Det var inte enkelt, eftersom det inte alls var mina stilar, men jag gjorde mitt bästa i alla fall. Var med ända till slutet, vilket jag är stolt över.

Den första skulle göras i Shabby Chick-stil. Temat var kärlek och kravet var minst 2 foton och rivna kanter.

Den andra skulle vara i Freestyle-stil (något som jag verkligen inte behärskar). Temat var Simply the best, man skulle jobba medvetet med färger och det var krav på något som var mer än 20 år gammalt (jag tog ett frimärke från 1986)
***Demonstration hos Papp & Scrap***

Det finns, som ni med all säkerhet vet, hur många sätt som helst att skriva sin titel eller journaling på. Var inte rädda för att testa olika saker och nya saker.

Journaling kan du enklast skriva för hand, speciellt om du har väldigt mycket text att skriva. Andra sätt kan vara att stämpla, använda dymo, göra remsor, skriva med hjälp av datorn eller använda gnuggisar. Ibland är jornalingen lång och omfattande, ibland är det bara enstaka ord.
När du skriver för hand kan du också välja: att skriva direkt på LO'n, att skriva på små jorunalingspots eller kanske på en tag som du gömmer bakom något annat.

Här följer några exempel:

Enstaka ord med hjälp av dymoremsor


Journaling som är gjord på en halvt dold tag


Jornaling skriven på hand i olika långa remsor


Jornaling skriven direkt på LO'n, inringad av ett par gnuggisar


En färdig journalingspot


Journalingspot som är stämplad, färglagd och utklippt


Stämplad journaling, dessutom i "enstaka ord"-form


Journaling skapad direkt på fotot med datorns hjälpPassa även på att notera extremt olika titlar/rubriker jag har på dessa layouter: att skriva med blandade typsnitt, skriva förhand, sätta rubriken på en overlay, byta riktning på orden, rama in, dela upp osv.

Det finns otaligt många andra sätt att piffa till och förhöja sina titlar och journaling på. VÅGA TESTA!!

För frågor om detta, maila mig gärna på
designteam@pappochscrap.se

***ScrapIdol***

Tjohooo!! Jag lyckades ta mig till finalen i Pysselpassions ScrapIdol-tävling!! Av 69 deltagare, är jag nu en av 30 stycken som får lov att vara med sista veckan. Känns kul!!

Det här är mitt bidrag för veckan som gick: temat var 2.Gillar hur denna blev. Det var en kit-tävling, eller rättare sagt, det fanns möjlighet att köpa ett kit och det gjorde jag.

***Sommar***

Egentligen tycker jag att det börjar bli jobbigt att scrappa sommarbilderna, men vad gör man när man inte har några nya, roligare foton. Har ju inte lyckats få till en enda höstbild i år. Så fort det var bra väder, var jag på jobbet och när jag har varit hemma har det varit regn och moln. Nu finns det ju dessutom inga härliga höstfärger kvar, så det är kört för i år. Har haft en period nu när jag varit dålig på att fotografera över lag. Vet inte varför. Hittar inget kul att fota bara.

Hur som helst, här är LO'n:Nu väntar jobbet. Hej så länge!

***DT-uppdrag***

Denna månad har vi TITLAR OCH JOURNALING som tema på Papp & Scrap's blogg och utifrån det har jag skapat denna LO.
Så fort jag fick dessa Kaiser-papper i min hand, kände jag att det var läge för ett foto i sepia-ton. Färgerna i pappren är så där härligt brun/beige/guldiga. Precis som jag trodde var de som gjorda för sepia. För er som varit här inne ett tag, kanske ni känner igen detta foto. Det är en favorit i repris, men med ny LO runt omkring.
Rubriken var för mig given redan när jag satte mig med fotot. Jag hade en del tankar om hur jag skulle lösa journaling-biten, men bestämde mig till slut för att göra det i ord-form. Med "ord-form" menar jag inte att det är ord som hänger ihop i meningar, utan lösa ord, som talar för sig själv. För att få dessa ord har jag dessutom rotat fram mina gamla magnetstämplar!Cardstock: Bazzil Bling
Papper: Kaiser To Have & To Hold (ser ut som Forever, men är brun), To Have & To Hold Cherish
Dekoration: Reprint Flower Black & White, Svarta Bling Hjärtan, Vit spets (slut, ger exempel på en annan), Svart spets, Kaiser Designerbrads Ebony & Ivory, Biljett, Fluid Chalk Creamy Brown och Chestnut Roan, Rhinestones Round Black
Text: QK Marissa Mini, stämplat med magnetstämplar

Om du har några frågor kring det jag har skapat, maila mig på designteam@pappochscrap.se

***Mer Julkort***

Har gjort några fler julkort som jag gärna visar upp. De två översta är 15 x 15 cm, de sista två är 9 x 12 cm.
***ScrapIdol-tävlingen vecka 5***

Temat för vecka 5 var rock, med krav på att LO'n skulle vara mest svart, ha något sytt på och nitar eller nålar. Bonusprodukt var dessutom tyg + att man fick extra poäng om man lyckades koppla det till Nirvana på något sätt. Min är svart, har sytt kedjestygn på vänsterkanten av fotot och har en nål i varje biljett. Dessutom har jag tyll och band. Rubriken, About a girl, är en Nirvana låt från -94.
Texten på overlayen säger: det börjar bli färre prinsesskronor men fler dödskallar ("kronor" och "dödskallar" symboliseras i stället för att skrivas)


***Julkort***

Oj, jag har gjort 2 julkort idag och tyckte det var riktigt roligt!! Kanske att jag kan bli en kortmakare också, åtminstone så pass att jag själv blir nöjd. (vilket jag blev idag!)

Just nu är det roligt att skapa överhuvudtaget!! Kan inte låta bli att sitta här vid mitt skrivbord och skapa saker. Håller på nu också, men jag har en liten tankepaus bara ;)

***Bonusutmaning***

Det var en bonusutmaning i ScrapIdol tävlingen den här veckan, som gick ut på att scrappa i Pysselpassions färger och endast i de färgerna: grått, rosa och vitt.

Mitt bidrag blev så här:Jag blev väl "så där" nöjd, men eftersom det bara var utlottning av poäng, spelade det inte så stor roll.

Är förbaska trött idag. Sitter här framför datorn och nästan nickar till. Får nog bli en mikro-sömn i soffan innan jobbet.

***GI-uppdatering***

Känner att det är länge sen jag berättade något om hur det går för mig, mitt GI-ätande och vikten. Efter en sommar som jag inte brydde mig någonting, körde vi igång lite mer när semestern var slut. Egentligen ser det mest ut som så att vi äter strikt GI under veckorna men unnar oss lite mer vad vi vill under helgen. Det har åter blivit ett lyft sen jag köpte boken "GI dag för dag", som innehåller recept för 31 dagar. Det är så skönt att slippa tänka, tycker jag, slippa fundera över vad man ska äta, utan följa boken och se det mer eller mindre som medicin.

För så är det faktiskt! Det är ren medicin för mig nu, handlar ingenting om att jag vill fortsätta gå ner i vikt, utan det handlar om att jag inte har huvudvärk alls lika ofta som innan jag började med GI, jag har en mage som sköter sig som den ska och jag känner mig piggare över huvudtaget.
Jag väger 64 kg nu och drar storlek 38/40 vilket jag för ett år sen ALDRIG trodde att jag skulle kunna ha igen!! Det fanns inte på kartan. Men här är jag och det är nästan som en dröm. Vissa dagar är jag övertygad om att jag är större än någonsin, men varje måndag ser jag det svart på vitt när jag ställer mig på vågen, att drömmen är sann. Jag står still och det är jag nöjd med!!!!!

Men, som jag sa, det är medicin för mig. Istället för att ha huvudvärk 4 dagar/vecka, har jag det nu ungefär 1 dag/månad!!!! Fattar ni!?!?!?!? Jag lever ett normalt liv utan förlamande "skallebanks-attacker"!!! För första gången sen jag var 12 år. (Tja, lika ofta var det ju inte när jag var 12, men definitivt sen jag blev 18. De första åren var det mindre, men det ökade på mer och mer.) När jag tänker på det inser jag hur fantastiskt det är och på vilket sätt jag faktiskt lidit under åren och bara stått ut. 

GI har blivit mycket mer än jag vågade drömma om när jag började. Det började med att jag ville lära mig och inse att det finns annan snabb mat än pasta och jag möttes av en stor livsförändrande värld. Otroligt. På alla sätt och vis. Kommer aldrig att kunna sluta helt, det har förändrat mig. Men, när jag väl äter godis, eller vad det nu kan vara, så njuter jag mycket mer än förr. Dessutom har jag inget behov av att vräka i mig, utan det räcker med en pytteliten mängd. 

Så, det var en liten uppdatering kring det. 

psst..... min nya XXL väska kom idag!!! Jag har redan provpackat den (eftersom det är scrapträff i morgon) och jag inser att den rymmer MYCKET mer än min gamla Navigator. *nöjd och glad*  

***JAG VANN!!!***

Hurra! Jag har vunnit en veckofinal i ScrapIdol tävlingen hos Pysselpassion och jag är superlycklig!!! *ler*
Temat var SCHLAGERMINNE och jag passade på att berätta om hur jag brukade spela in melodifestivalen på min bandspelare, sittande på golvet med bandspelaren i handen framför TV'n.Och, sen kommer min nya XXL-väska på måndag. Livet är gött!!!

Trevlig helg på er!

***Scrapträff igår***

Hoppade över träningen igår och åkte till en scrapträff istället. Det var trevligare, men inte mindre varmt..... Jag var lite sen och därför hann jag bara med en LO. Tja, jag pratade en hel del också och det var definitivt trevligt! Jag passade dessutom på att låna jul-aktiga stämplar, så jag klarar av att göra några julkort....... om jag nu måste.
Hur som helst, här kommer LO'n och jag beklagar den suddiga scanningen, men det är för att blommorna är så tjocka.Nu är jag så trött så jag kan knappt hålla ögonen uppe. Bara tanken på min nya XXL-väska som är på intåg, piggar upp mig lite för stunden! Håller mig uppe så jag kan borsta tänderna i alla fall ;)

***DT-uppdrag***

Här kommer min första LO den här månden, till Papp & Scrap på temat Titlar & Journaling. På denna LO har jag lyckats få titeln och texten att gå ihop, dvs titeln är första orden i den första meningen. "2 ringar av guld glänser på mitt vänstra ringfinger" osv.
Väldigt stilrena papper från Kaiser har jag använt, vilket jag tyckte passade till mina ringar.Cardstock: Bazzil, svart
Papper: Kaiser Craft: To Have & To Hold - Eternity (dubbelsidigt, använt båda sidorna)
Dekoration: Chipboard, RicRac, Svarta Bling Hjärtan, Fluid Chalk Charcoal och Stickles Svart
Text: Dymo, stämplat och QK Maddie Anne Classic

Har du några frågor eller funderingar kring det jag har skapat, maila mig på designteam@pappochscrap.se