***LO från Eventet***

Jag har gjort färdigt den LO jag påbörjade under Karen Foster kursen på ScrapEventet i Helsingborg.Verkligen inte min stil, men jag tyckte att den var cool och ville ändå använda den. Det riktigt svåra var att hitta foton som passade (bara 6x5 cm), men det gick vägen!

Idag är det 2 veckor sen jag senast hörde ifrån byggubben. Han sa att det skulle ta dem 10-14 dagar att räkna ut vad det hela kommer att kosta, så jag hoppas verkligen få veta det idag.....

***DT-uppdrag***

Här kommer min sista LO till temat FÄRG OCH FORM.Cardstock:
Prism Polish Black 
Papper: Creative Imaginations, Rhonna Farrer, Artesian Crinkle, Hambly Mini-Graph (genomskinlig)
Dekoration: Vit rick rack och blå rick rack, Chipboard (? och !, målade med vit akryl), Stickles
Text: QK Studio Classic och handskrivet

Dagens tips! Skriv på långa remsor, men sätt som en fotomatta på varje remsa.

För eventuella frågor om denna minidemo, maila på designteam@pappochscrap.se


***Publicerad***

Tjoho!! Jag upptäckte precis att jag lyckats bli publicerad på SWE Scrapbook. Det är den här dubbel LO'n som jag fått uppvisad där, efter en skiss som Webmoster ritat.Här ser ni varje sida för sig (det andra blir så smått)

Glad är jag!! Alltid kul att "bli sedd"! Lilla jag. Trallallala.

***Startskott***

Idag, kan man säga, gick startskottet på allvar för vår husrenovering. Eftersom det dröjer in i augusti innan själva bygget kan komma igång, tänkte vi börja med att renovera toaletten på övervåningen redan nu. Alltså for vi till stan för att leta möbeler och en ny dusch. Var först på IKEA och sen på K-rauta. På IKEA hade de inget vettigt (grejen är ju att vi har snedtak på toa). På K-rauta var man tvungen att köpa handfat med tillhörande skåp och då kostar det jättemycket. VAR KÖPER MAN BRA BADRUMSMÖBLER????? Och då menar jag bara själva skåpen. Vi vill inte behöva köpa nya handfat för att få skåp! Idéer mottages med glädje.

Vi åkte hem utan någonting, men det känns ändå som om vi har börjat. Vi har kommit på att det just nu känns väldigt jobbigt att inte ha några släktingar in närheten, för vi skulle behöva få gå runt och titta själva, utan 3 barn som beter sig som yra höns och som vill åka hem efter 10 minuter.....

Kram på er!

***Scrappat lite***

I tisdags kväll var jag på scrapträff. Trevligt! Hann påbörja 2 LO's som jag gjort färdigt hemma. Vill såklart visa upp dem.Den andra är i letter-format:Det syns lite dåligt, men det sitter faktiskt en genomskinlig fjärli fastsatt med två brads på den runda chipboarden (som jag för övrigt färgat med vit akryl + rosa och brun chalk)

Nu ska jag strax åka till jobbet. Tyvärr känns det redan som om hjärnan lagt av inför semestern. Jag tycker personligen att det är lite för tidigt (det är bara 5 veckor kvar!!), kunde ha väntat in i juni tycker jag. Men, min hjärna tycks ha bestämt sig. Detta resulterar i att jag inte alls har lust att gå dit, vill bara vara hemma, scrappa och ta det lugnt. Nåja, med tanke på med vilken hastighet veckorna rullar fram i, så är jag snart där!

***LinköpingScrap***

Nu har vi bestämt nytt datum för LinköpingScrap. Det kommer att gå av stapeln 13-14 september. Butikerna Papp & Scrap, Stellas och Minelle är klara och kommer att finnas i samma lokaler som oss. Det kommer att bli utmaningar och demonstrationer för både scrappare och kortmakare.
Vill du vara med under en helg med mycket scrap, skratt och inspiration?
För mer information, besök vår hemsida: LinköpingScrap

***Pratat med byggubben***

I onsdags var en person från byggfirman här och diskuterade vad det är vi vill ha gjort. En stor sten lyftes från mina axlar när vi kom fram till att fuktskadan inte kommer att kräva så himla mycket som vi befarat. Istället för 4 veckors jobb, lutar det åt en vecka. Dessutom kommer det inte att påverka användning av spis, tvättmaskin eller toalett!! HÄRLIGT!!

I går hade de möte på byggfirman för att se om de överhuvudtaget hade chans/lust att ta sig an vårt fall. Han ringde på eftermiddagen med det glädjande beskedet att de var villiga att fortsätta och att de skulle fundera ut ett pris för det hela. Han avslutade med att säga: "bara så du vet det, kan vi rent praktiskt inte påbörja någonting förrän den 15 augusti". Det betyder att vi i princip har ett färdigt startdatum!! Och det känns underbart!! Det innebär att, om vi har tur, är hela skiten klart före jul!!
Jag känner mig riktigt lycklig över att ha fått ett halvt klart besked!  Tjohooo!

***Fått beställning***

För första gången i mitt liv har jag fått en beställning på ett kort, av en jobbarkompis till mig. Så här blev det (eftersom jag gladeligen antog beställningen!För första gången har jag också använt punchinella i mitt skapande, eftersom jag fick min laddning från USA häromdagen. Härliga färger som gör mig alldeles lycklig!

***Skisstävling***

Jag har gjort ett bidrag till skisstävlingen i Scrapperiets blogg. Rubriken kan tyckas lite konstig, men jag tänker verkligen på hur ystra kalvarna och korna är när man släpper ut dem första gången på våren, när jag ser detta fotot. Alltså fick det bli den titeln.


DT-uppdrag MINIDEMO

Jag har fått äran av Papp & Scrap att demonstrera PROMARKER pennor för er och olika användningsområden för det. Det allra vanligaste är att man använder dem för att färglägga sina stämplade motiv, vilket jag kommer att visa sist i denna demon.

Promarkerpennor

Men först vill jag visa en LO som jag gjort. Från början var allt (i princip) vitt på denna LO och med hjälp av PROMARKER pennorhar jag fått färg på det!

Klubba

Jag använde PROMARKER pennor för att fylla i 2 hjärtan på det svart/vita pappret, målade blomman på ett separat papper, målade dit en stjälk, målade på vita knappar, målade swirls och en journalingruta direkt på cardstocken och jag målade på mina foam-bokstäver. Klicka på bilderna för att se de i större format.

           

Det som är så bra med PROMARKER pennorna, är att de fäster på alla material!

När ni stämplar, tänk på att använda en vattenlöslig stämpeldyna ihop med dina PROMARKER pennor. Bra med pennorna är också att det är lätt att få till olika nyanser i färgerna.
På den första lilla bilden har jag bara målat ett varv, rakt upp och ner. På den andra bilden har jag målat igen och igen där jag vill att det ska bli lite mörkar. Klicka på bilderna för attse de i större format.

  

Färdigt resultat! (jag ursäktar om jag målat lite slarvigt)

Stämpel färdig

För eventuella frågor om denna minidemo, maila på designteam@pappochscrap.se

***Fått paket idag***

Har fått ett paket från A million little things idag, med härliga alfabeten. Fint med de olika färgerna tycker jag.

Handlat

Idag har vi haft studiedag på jobbet, med "guldkant" (dvs personalen gör något kul ihop, som en kick off fast i slutet av terminen). Vi har cyklat sammanlagt 3 mil och jag har såååååå ont i baken, låren och svansen!! Har inte suttit på en cykel på nästan 10 år, så musklerna var inte riktigt vana....
De första 2,5 milen gick bra, de var innan lunch. Men sen tog vi det lugnt i 3 timmar innan vi skulle hem och då var det jobbigt!! Att sätta sig en gång till! Men som tur var var det ju bara en halv mil kvar då, så jag kom hem i alla fall. PUH! Nästan som sjöben när jag klev av (fast cykelben då), inte riktigt stabilt om jag säger så.
Behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte kan träna i morgon.... Möte istället, kan jag glädja alla er som ser fram emot den fjärde
LinköpingScrap-träffen..... Vi är på g.....

***Utmanad***

Jag har fått en utmaning av Ullis idag!

Tre namn du går under:   1. Petra   2. Mamma   3. Fröken
Tre saker som skrämmer mig:   1. Hajar   2. Höjder   3. Att barnen ska skada sig
Tre saker som jag har på mig:   1. Kjol   2. Blus   3. Klocka
Tre sanningar:   1. Jag älskar värmen!   2. Jag är lycklig!   3. Jag längtar efter att bygget ska starta!
Tre saker jag verkligen vill ha:   1. Ny kyl och frys   2. En huvudvärksfri vardag   3. En diagnos på min svanskota
Tre pysslare jag skickar vidare denna utmaning till: Camilla, Sandra och Sara 

***Scrapträff idag***

Idag var jag med, för första gången på länge kändes det som, på scrapträff! Eftersom vi är barnlösa den här helgen stannade jag bara halva tiden, så jag och mannen kunde passa på att njuta lite av solskenet (i lugn och ro) också.
Jag hann med två LO's, varav den ena är min allra första i letter storlek.

Men först en "vanlig" LO, med ett foto som Andrea tagit på mig.

En lo skapad med ett foto min yngsta dotter tagit på mig, samtidigt som jag fotar henne.

Här kommer lettern, som tyvärr är lite suddig eftersom det är flera knappar på som öppnar scannern lite för mycket.

Min första i letterstorlek

Det var inte meningen att vi skulle vara barnlösa den här helgen, men Miranda ville så gärna till farmor och farfar, så hon ringde och frågade dem. Så, igår åkte vi halva vägen var, barnen bytte bil och åkte med farmor och farfar hem och jag och Daniel fick helt plötsligt helgen för oss själva. Vi ska dock på samma dop i morgon, så vi hämtar upp barnen då.

Jag har scrappat ett dopkort också, men jag visar det senare.

Jag kan också berätta att jag var hos läkaren med min svans i torsdags. Igen. Hon ska skicka mig på en magnetröntgen, men jag förstod att eftersom jag inte är ett prioriterat fall, kan det ta precis hur lång tid som helst innan jag får komma dit. I nästa andetag säger människan att "ibland får man helt enkelt acceptera att man har ont utan orsak och då får vi väl skicka dig till smärtlindringsenheten...." !!! *skakar på huvudet och suckar*

***Nytt DT-alster***

För att fortsätta med FÄRG och FORM temat som vi har den här månaden på Papp & Scrap's inspirationsblogg, har jag denna gång skapat en MONOKROMATISK LO. Det betyder att jag håller hela LO'n i samma färgskala, men får använda svart och vitt som komplementfärg.
Jag gillar verkligen Lacen (det pappret som har bokstäver på sig), den ger ett härligt luftigt intryck till LO'n tycker jag.

blåsippan

Cardstock: Prism Polish White
Papper: Basic Grey Wide Tie, Basic Grey Buckle och lace PC Hangman Navy
Dekoration: band, chipboard swirls och stansade blommor (använt crinkle papper)
Text: Dymoremsa

Dagens tips: Använd mer 3D kuddar på dina LO'sar!

närblid blåsippan

För eventuella frågor om denna minidemo, maila på designteam@pappochscrap.se

***Extremt pysselsugen***

Jag pysslar som en dåre (skapar åt Papp & Scrap, ni får se senare), men ändå har jag ingen hejd på lusten! Synd att det är så fint väder, eller så är det just det fina vädret som skapar lusten.

Var och tränade igår för första gången på 5-6 veckor (på grund av sjukdom mm). Trodde att det skulle kännas som att börja om från början, men det gick faktiskt riktigt bra! Grundkondisen har blivit bättre, med andra ord.

I morgon ska jag till läkaren för min svanskota. ÄNTLIGEN!! Har höga förhoppningar, fast jag misstänker ändå att jag inte kommer att få några svar. I och med strejken... Jag behöver röntgas och annat, vilket kanske kan bli svårt. Vi får se. Jag är mest glad att jag åtminstone kan börja se ett slut....

Men först och främst är det idag och vilken strålande dag det är! Det är minst 22 grader varmt och jag sitter på altanen i bikini och läser bok. Kan det bli mer skönt än så?!?!?! Och dit ska jag återgå nu.
Kram på er!

***Dubbel LO***

Här kommer en dubbel LO som jag gjorde på Maja Design-kursen under eventet. Härliga papper i precis min färg!
Har färdigställt den med foton från Valborg. Av någon anledning får det stora fotot mig att bli alldeles överväldigad av kärlek till barnen, fast egentligen är det ju ett ganska intetsägande foto, så det är lite konstigt.

vänskap

vänskap 2

Bokstäverna som jag använt som barnens monogram, är grungeboard. Jag har använt mig av olika chalks för att få fram ungefär samma färg som pappret (efter att först ha målat dem vita med akrylfärg). För övrigt har jag också lagt till en klocka (som symboliserar tidlöshet) utöver det som följde med i kitet.

Nu väntar en film!

***2 från Eventet***

Jag har inte sagt så mycket om Eventet, men tänkte göra det nu. Det var FANTASTISKT roligt och jag hade verkligt trevligt Eventsällskap!! Tack Bea och Rosario för att ni var med och förgyllde helgen!

Jag skapade naturligtvis en hel del under kurserna, men det är ingenting som är färdigt. Jag hade nämligen inga passande foton med mig. Det hindrade dock inte att jag lärde mig en del nytt, fick en del nya infallsvinklar. HÄRLIGT! Det är ju det det går ut på.
Jämfört med förra året var det mycket bättre den här gången! Maten var bättre, lokalen var bättre, goodibagen var bättre, kurserna var bättre och mer varierande. På det hela taget, helt perfekt!

På lördagkväll var det dessutom en scrapträff, för att få skapa lite mer fritt. Jag hann påbörja 2 LO'sar som jag gjort färdigt igår. De tänker jag visa nu för er:

Miranda gräddnos

tandlös

Nu ska jag rota foton, för jag är SÅÅÅÅÅ scrapsugen! Började bli det redan igår, eftersom jag höll på att omorganisera lite i min scraphörna. När jag "pillade" på alla mina saker, blev jag superinspirerad.

***Nytt DT-alster***

1:a maj idag.... Härliga tider framför oss! I maj tänker vi i Papp & Scrap's designteam inspirera er med temat FÄRG OCH FORM.
I den LO jag har gjort dagen till ära, har jag siktat in mig på FORM-delen, jag har blandat några stora former. Jag har dessutom försökt plocka upp några av de färgerna som finns i den tavlan Miranda skapat på fotot.

gjort en tavla

Cardstock:
Prism Metallic Pearl (som skimrar)
Papper: Artesian Crinkle, Basic Grey Skinny Jeans, Creative Imagination Spirit
Dekoration: Avec Rubons, Blommor, Rheinstenar, Blommigt band, MiniRickRack, Pärlfloss och Fjäril
Stämpel: IB See D's Note It 
Text: American Crafts Velvet Stickers 

För eventuella frågor om denna minidemo, maila på designteam@pappochscrap.se