***Minneslåda***

För ca 1,5 år sedan gjorde jag en minneslåda till Miranda och nu har jag äntligen gjort låda nummer 2. Tänker samla saker till barnen i dem, som de sen kan få när de blivit vuxna, typ teckningar, biljetter mm.
***Ölandsalbum igen***

Jag har gjort min första dubbel till mitt Ölandsalbum i stående letter-format. Kanske inte det bästa jag gjort i mina dar, men det duger.

Idag på morgonen har jag varit på magnetröntgen, för att förhoppningsvis få svar på vad det är för fel i mitt ryggslut som gör att jag har så ont. Det är jävligt trångt i den där mackapären och förskräckligt högljutt! Jag fick ha hörselskydd på mig. Och jag som trodde jag visste allt efter att ha följt House.... ;) Det gick bra i alla fall och jag lyckades slappna av så pass att jag blev smått sömnig. Något svar får jag ju dock inte idag, utan svaret skickas till min läkare som sen ska höra av sig till mig, men jag misstänker att det dröjer (så här i semestertider).

På tal om semester påbörjar jag min sista vecka nu. Börjar jobba på torsdag nästa vecka.
I morgon ser jag fram emot att min mormor ska komma hit och stanna över helgen. Andrea fyller ju 3 år på fredag, så hon kommer bla för att fira henne. Mamma och pappa kommer först på lördag. Sen har Miranda bestämt att hon och Paulina ska följa med mormor och morfar hem, så hon har ringt och fixat med sin mormor kring det. Så, nästa vecka är de där. Får se om jag lyckas hålla Andrea hemma...
Hon längtar, ska ni veta, till sin födelsedag. Jag tror aldrig något av mina barn har längtat så mycket någon gång tidigare. Det är jättegulligt! Hon fullkomligt studsar på stället så fort vi nämner något om det. Min lilla plutt, som börjar bli så stor.

***Ölandsalbum***

Jag har bestämt att jag ska göra ett separat album om vår semester på Öland, med hjälp av BIA-maskinen. Jag har 59 framkallade bilder därifrån, så jag känner att det måste bli ett helt album. Jag har dessutom utmanat mig själv med detta album, eftersom jag valt att göra det i stående letter-format.
Här kommer första sidan:Det har varit en het dag idag och (eftersom vi bor endast 100 meter från en badplats) varit och badat i omgångar. Härligt! Mindre härligt är att Daniel började jobba idag, men det är ju som det är med det och inget att göra åt. Men, helst vill jag ju såklart ha honom hemma.

Tänker åka med barnen på stan imorgon. Behöver lite kläder. Det känns inget kul att springa runt i shorts som är ett nummer för stora. Det sitter inte vackert, om jag säger så. Återkommer om jag hittar något.

***Vår framsida på huset***

Här kommer först lite före-bilder, precis när vi började gräva. Notera att den stora rishögen var det som växte i rabatten mot vår ytterdörr. Notera också (om ni ser någonstans) att det finns en rabatt till vänster om grovköksdörren.     (rishögen)

     (här växte rishögen)

     (utmed husväggen längst bort är en rabatt)

Så här blev det färdigaresultatet:

     (Det ska naturligtvis planteras i krukorna)

     (Detta är rabatten bredvid grovköksdörren)

    (Vi har använt de gamla stenplattorna och köpt till de små runt omkring)

     (Ett litet cafébord passar här, eftersom detta är vår enda skuggsida av huset och det är svalast här.)

Jag kan inte med ord beskriva hur nöjd jag är med detta!! Den här sidan av huset var mitt dåliga samvete förut, igenvuxet,, risigt och fult. Dessutom kunde man inte se vår huvudentré (som är den ni ser på fotot ovan). Eftersom man är tvungen att passera vår grovköksdörr för att komma till huvudentrén, ville vi att den ska synas ordentligt, så att folk fattar att det är hit de ska gå. Vi får väl se om det blir så.

***Publicerad!!!***

Jag gjorde en LO när jag var på scrapträff igår (jag gjorde även en till, men den visar jag inte än) som var till en skissutmaning på Scraputmaningen och idag på morgonen såg jag att jag blivit publicerad med den där!!! Glad är jag!!! Det är alltid lika kul att få bli uppvisad, att någon valt det jag skapat.

Den här LO'n var det:


Fyndig titel, tycker ni inte?!

Kan meddela att våra plattor är färdiglagda!! Jag är väldigt glad och nöjd! Ska visa er bilder senare under dagen. En vecka tog det precis, med att gräva bort allt, fylla på och lägga. Torsdag till torsdag. Sen har vi spenderat dagarna med att bada!!
Tyvärr är det så att min man börjar jobba i morgon, vilket inte alls känns kul. Han har redan varit hemma i 5 veckor, men vi har bara haft 4 ihop. Känns ALLDELES för kort.

***Nytt i Papp & Scrap's blogg***

Kika gärna in i Papp och Scrap's blogg och missa heller inte butiken, ständigt full av nyheter.
Det är Lisa som ger er inspiration i bloggen dessa tio sista dagar i juli. Det är tyvärr också det sista vi ser av henne på Papp och Scrap, eftersom hon valt att sluta som designer.
Med det sagt, vill jag bara säga: missa inte starten på bloggen i augusti!!

***DT-uppdrag***

Här kommer min andra LO för juli månad, skapad för Papp & Scrap. Ännu en gång med underbara papper från Maja Design!Cardstock: Bazzil
Papper: Maja Design Carina 1 och Carina 2
Dekoration: Små blommor, Stor blomma, Knappar, Pärlfloss, Chipboard (färgad med Akrylfärg och BrunBlå Fluid
                      chalk), Journalingruta 
Text: Stora från Creative Imaginations och Små från EK Success

Dagens tips!! Blanda vanliga färgfoton med foton i sepia eller svartvit ton

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***MiniDemo i Papp & Scrap's blogg***

Just nu finns det en minidemonstration om öljetter i Papp & Scrap's blogg, väl värt ett besök.

***Förlösande scrap!***

Efter att ha varit 10 dagar på Öland (bott i vår husvagn), varit hemma i 1 dag, åkt till Finland i 3 dagar och sen kommit hem i torsdags, har jag haft svårt att komma igång med pysslandet. Det är som att det stannar av och att jag måste sparka igång mig själv igen. Det har jag äntligen gjort idag! Och det känns så himla skönt! Jag vill ju scrappa, suget finns där, men ändå lyckades jag inte sätta mig förrän idag.Nu sitter vi här och väntar på våra djur. De har bott hos mina svärföräldrar sen midsommar, så det var ett tag sen vi såg dem. Vi ska dessutom ha en extra hund i några dagar, eftersom mina svärföräldrar ska ut på resa.

***LinköpingScrap september 2008***

Inte många chanser kvar att vara med på nu.... LÖRDAGEN ÄR FULLBOKAD!! Platser finns endast kvar på söndagen. För mer information, besök vår hemsida.

***DT-uppdrag***

Det är min tur att ta "sommarpasset" på Papp & Scrap's blogg, som bla kommer att inkludera en minidemo om öljetter. Men först kommer min första LO för juli månad.Cardstock: Bazzil
Papper: Maja Design Carina 3 och Carina 4
Dekoration: Pärlfloss, Blommor, Knappar, Smycke, Journalingruta, Band och Häftklamrar
Text: Stickers från EK Success, QK Blossom Grande (stansat i foam)

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Utmanad***

Jag har blivit utmanad av Ullis.

Regler:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
- Packa
- Hinna med tåget
- Hinna med tunnelbanan
- Hinna med färjan
- Dricka vin och slappa

Vad gjorde du för 10 år sedan?
- Pluggade till fritidspedagog, flyttade in i en trea.

Ställen du bott på?
-
 Knislinge
- Israel (både Tiberias och Nahariyya)
- Norrköping
- Linköping

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
- Eftersom vi precis står med ett klart bygglov för att förstora vårt hus lite, skulle jag vilja säga att pengarna skulle gå till det. Men faktum är att i så fall skulle jag bygga ett helt nytt hus, ett som jag ritade åt mig sjäv för massor av år sen. Det vore drömmen.
Dessutom skulle jag anställa en inneboende städerska/hushållerska, för jag anser att tiden är för viktig för att slösa på städning och matlagning.
En trädgårdsmästare vore också bra.
Jag skulle istället ägna min tid åt att resa, leva livet med familjen och köpa alla scrapsaker i hela världen!
Jag har dessutom en drömhusvagn: Solifer Finlandia 600 NS, vilken jag skulle köpa på stört!

Jag utmanar: Rosario, Bea, Sara, Sandra och Malin

***LinköpingScrap***

Är du intresserad av att komma på vår stora Scrapträff i Linköping 13-14 september, börjar det brinna i knutarna. Det finns endast 4 platser kvar på lördagen och 15 på söndagen. (De 4 på lördagen gäller även för de som vill komma hela helgen)

För mer information, se vår
hemsida.