***30% på allt i butiken***

Just nu är det jätterea i Papp & Scrap butiken. Ut med det gamla och in med det nya är konceptet! ;)

Gör ett besök, innan det tar slut.

***Gästdesigner på Papp & Scrap***

Just nu har vi en gästdesigner som visas upp på Papp & Scrap's blogg, som heter Evelina. Hon har skapat 2 LO's och 2 kort som är helt underbara!! Det får du inte missa!
Välkommen in!

***Titta in vad Maria skapat!***

Just nu visar Maria/Saawan upp en härlig LO och ett ursnyggt kort på Papp & Scrap's blogg, som hon skapat utifrån temat SKAPA UTAN FOTO/STÄMPLAT MOTIV.
En liten aptitretare....Missa heller inte snabbtävlingen som pågår på bloggen. Ett litet inlägg bara och du är med i utlottningen av ett kit till ett värde av 100 kr!! Enkelt och snabbt.

***Nytt till Ölandsalbumet***

Här kommer den senaste dubbeln till Ölandsalbumet. Jag har för övrigt äntligen lyckats köpa ett album i stående letter-fomat, så nu behöver jag inte ha dem liggande på hög längre. Hade egentligen tänkt använda min BIA för att fixa detta album, men insåg att det blir på tok för många layouter.

Hur som helst, inte världens bästa LO, men det duger.Om ni undrar varför den nedre remsan med papper ser lite konstig ut i ytterkanterna, så är det så att jag har veckat dem en bit. Tänkte att om man kan vecka band, kan man väl också vecka papper, så det är ett test från min sida. Resultatet blev så där....

Nu är det snart dags för pyjamasparty för Miranda. Skönt att veta vad man ska ha på sig! hihihi

***Snabbtävling på Papp & Scrap***

Om du lämnar en kommentar till tävlingsinlägget på Papp & Scrap's blogg och samtidigt gärna ger förslag på någonting som du skulle vilja se i den bloggen (kanske en demo eller något annat), så blir du automatiskt med i vår utlottning. Att lämna förslag är inte ett krav, men det skulle hjälpa oss i vårt fortsatta arbete med Papp & Scrap bloggen.

En vinnare får ett kit värt 100 kr, efter lottdragning.  

Senast 27 september måste du ha lämnat en kommentar.

Hoppas på många härliga förslag!


***DT alster, Scrappa utan foton

Återigen har jag skapat till temat SCRAPPA UTAN FOTON, som vi har på Papp & Scrap bloggen under hela september månad. Jag fick fundera länge innan jag kom på vad jag skulle göra den här gången. Det har verkligen varit en utmaning för mig att scrappa utan foton, men en väldigt nyttig och trevlig sådan.
Jag valde att scrappa om de olika årstiderna och vad jag tänker på för ord till varje årstid.
De härliga pappren från 7 Gypsies passade perfekt för ändamålet och varje papper fick representera varsin årstid.Cardstock: Bazzil RawSilk Cashmere
Papper: 7 Gypsis NottingHill -- Westway, Victoria, Carlton och Westbourne
Dekoration: Blommor från YoDo, American Crafts Knappar, Prima Artful Leaves, Band, Stickles, Trollslända, Brads och Labelholder
Text: Handskrivet och dymo

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

*** okej, nu kommer de***

Nu kommer mina 7 LO's från träffen i helgen. Besök gärna vårt fotogalleri på hemsidan, för lite bilder från själva träffen.

Den första är gjord till lördagens lift-utmaning.Den andra är från kit-tävlingen på lördagen. Kitet var den goodiebag som alla gäster fick och ur den skulle man använda minst 4 saker.Den tredje var till Stellas lifttävling. Också den var på lördagen.Den fjärde påbörjade jag på lördagkväll, men gjorde klar på söndagen. Den är gjord efter min egen skiss, som användes i Papp & Scrap's tävling. Jag skapade den dock när tävlingen var avgjord.Nummer 5 kommer nu och är till tekniktävlingen på söndagen. Den skulle innehålla 4 mönstrade papper, plast, brads, band och något stämplat.Nummer 6 gjordes till lift tävlingen hos Stellas på söndagen.Den sista gjorde jag på 24 (!) minuter, för det var vad det var kvar innan sista inlämningstid. Den är nog inte klar, men jag visar upp den nu i alla fall. Det var en skiss.***7 LO's***

Håller på för fullt med att scanna in de 7 LO's jag hann med under helgens träff. Jag vill såklart visa upp dem för er, men ni får hålla er till tåls lite till. För övrigt om helgen kan jag säga att det var UNDERBART!!! Jag älskade varje sekund och ville inte att det skulle ta slut. Men det gör det så klart, men mentalt är jag i fortsatt, underbart skaparläge.

***Scrapträff i Linköping***

Kolla gärna in Papp & Scrap's inspirationsblogg, där jag just nu visar upp bilder från hur det ser ut i butiken under scrapträffen i Linköping, som går av stapeln nu under helgen. I morgon kommer det nya, fräscha bilder!!

***MiniDemo på Papp & Scrap***

Maria/Saawan demonstrerar just nu de små (men ack så användbara) ARTEMIO-stämplarna på Papp & Scrap's inspirationsblogg. Kika gärna in där, så får ni massor av tips och idéer för att använda stämplarna på.

***Längtar som en tok!***

Åh, nu är det bara några ynka dagar kvar!!! 4 dagar kvar till den stora scrapträffen i Linköping, men det är liksom bara 3 dagar kvar för oss som fixar, innan det drar igång på allvar. På fredagkväll träffas vi nämligen och ställer allt i ordning, butikerna kommer dit med sina saker och vi kan gå där och sukta lite.

Även om du inte ska komma och vara sittande gäst, är det GRATIS att besöka oss, inspireras, handla i butikerna, prata, ställa frågor och det finns fika för en billig peng. Dessutom erbjuds du GRATIS att gå på en introduktionsföreläsning kl 12 på lördagen, som handlar om scrapbooking för dig som är nybörjare.

Det var reklamen, åter till mina uppvridna känslor inför detta event. Jag har redan packat allt jag ska ha med mig, vilket blir en hel del. Det ser mest ut som om jag ska flytta hemifrån. Det märkliga är att mitt scraphörn ändå inte är tomt...... Anledningen till att jag packar så pass lång tid i förväg är för att jag ändå inte kommer att kunna få någonting gjort den här veckan. Det kan jag aldrig veckan före, för det är som om jag sparar mig.
Jag är lite irriterad på att min lilla svarta bok (som jag har som skiss och idé bok) är borta och den har varit borta ett tag. Tror faktiskt att den ligger i husvagnen. Hade med mig den till Öland, utifall jag kom på något som jag var tvungen att skriva ner. Sen dess är den borta, så den borde ligga kvar där.

Nu ska jag börja packa ihop oss, för snart är det dags att sticka till jobbet.

***Kika gärna in till Papp & Scrap***

Rosario visar upp sin första LO den här månaden på temat SCRAPPA UTAN FOTO i Papp & Scrap's blogg. Glöm inte att det pågår en tävling med samma tema, där du kan vinna ett kit värt 250 kr. Tävlingen gäller även kortmakare och bygger då på temat SKAPA UTAN STÄMPLAT MOTIV.

***Krig idag***

Inte roligt, men sant. Min äldsta dotter (7 år) är återigen inne i någon slags fas..... Hurra..... Hon testar oss till bristningsgränsen varje dag, flera gånger om dagen. Från de allra simplaste saker, till stora saker. Jobbigt! Idag fick hon faktiskt sitta på rummet ett tag och jag talade om för henne att jag var tvungen att kyla ner mig och att jag skulle återkomma när jag var mindre arg. Så svårt det är! Vad man ska ta till när man tycker att man provat allt.
Mest handlar det om att hon ska provocera oss, mest mig men även hennes syskon. Så blir de lessna och jag förstår dem! Och eftersom jag inte tycker att hon har ett okej sätt, ställer jag mig på deras sida i konflikten och på så sätt flyttas konflikten över till att gälla mig och henne istället.

Igår handlade det om att "bära sig åt" vid maten: säga att det är äckligt innan hon ens kommit in i köket, prata illa om hur det ser ut, hur det luktar, vägra smaka osv. När man hållit på så i en månad eller nått, så blir alla såna småsaker jättejobbiga. Hur som helst, hon ville inte äta och jag lät henne gå. En kvart senare säger hon att hon är hungrig......!! Okej, då var det bara att vara benhård. Har jämkat lite för mycket på denna punkt innan, men nu bestämde jag mig att regeln måste vara att man äter när maten står på bordet, annars blir man utan. Jag kan tala om att hon var väldigt hungrig när hon väl kom i säng! Nu hade jag ju bestämt mig och då går jag sällan att rubba. Förhoppningsvis lärde hon sig något. Får väl se hur det går vid maten idag.
 

***Nytt i Papp & Scrap bloggen***

Maria har skapat sin första DT-layout för Papp & Scrap. Kika gärna in i bloggen för att se vad hon skapat på temat  SCRAPPA UTAN FOTO.

***Dopkort***

Här kommer dopkortet jag fått beställning på. Det är faktiskt ett mini-påsalbum (endast en påse ;) )
Som ni ser sticker det ut 2 små flärpar på högersidan. Det är instuckna kort i påsens öppning som det står information om barnet på. Hennes födsel och om dopet.
Inuti har jag skrivit en dikt på vänstersidan och så får personerna i fråga skriva under på den högra.

Så här är dikten:
Det är mer än ett kort,
det är minnen att spara.
Det handlar om dig, du underbara!
Om tiden som gått,
din födsel och dop.
Vi gläds att vi tiden med dig får ihop.
Vår kärlek är gränslös,
vi är din farmor och farfar.
Vi din dopdag nu ärar, hyllar och hurrar!

(okej, jag vet att farfar och hurrar inte rimmar allra bäst, men ibland får det duga)

Och nu kommer kortet, som är sött och enkelt.


***Ölandsalbum***

Här kommer ännu en dubbel till mitt Ölandsalbum.Sen håller jag på med en dopkortsbeställning! Den får ni nog se i morgon.

***Tävling på Papp & Scrap***

Just nu pågår en tävling på Papp & Scrap's blogg, som går ut på att du ska SCRAPPA UTAN FOTO eller UTAN STÄMPLAT MOTIV.

Sista tävlingsdag 15 september. För mer info, besök vår blogg.

***DT-uppdrag - Månadens tema***

Jaha, så var det redan dags för 1 september. Otroligt så fort tiden går. Som vanligt betyder en ny månad också att vi har ett nytt tema på Papp & Scrap's blogg, vilket denna gång är SCRAPPA UTAN FOTO eller SCRAPPA UTAN STÄMPEL om man är kortmakare.

Att scrappa utan foto kändes verkligen inte som ett lätt tema för mig, eftersom det alltid är fotona som styr mina LO's. Den här gången fick jag tänka tvärtom.
Det blev en LO som handlar om mitt smeknamn på mina barn. Eftersom det är texten som ska vara i fokus, ville jag på något sätt förhöja den och då kom jag på att skapa en stor tag som jag dekorerade med gnuggisar. Underbara papper från 7 gypsies hjälper till att skapa helheten.Cardstock: Bazzil Orange Peel Olive
Papper: 7 gypsies Nottinghill -- Kensal och Victoria
Dekoration: Prima Artful Leaves, Blommor från YouDo, Änglavingargnuggisar från Heidi Grace och stickles
Text: Handskrivet med ZigJournal&Title penna (brun)

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se