***En jag inte visat innan***

Här kommer en LO som jag gjorde åt Scraphönans midsommartävling på SWEscrapbook. Det var en skiss och krav på ett visst antal saker: chipboard, dold journaling, brads, band, blommor och gnuggisar (tex).

Så här blev den (den andra bilden visar den dolda journalingen)

image274

image275

I morgon åker vi tillbaka hem. Det ska bli ganska skönt att återgå till ordningen, samtidigt som det alltid är lite tråkigt att åka ifrån mor och far. Önskar emellanåt att de bodde lite närmre....
Tyvärr har veckan inte haft det bästa vädret man kunde önska sig. Vi hade nog planerat att kunna åka ut på sjön någon dag, men så har det inte blivit. Tivoli blev det dock och det var en helt perfekt dag!! Barnen åkte massor, inklusive Andrea.

Jag löste ett problem igår... Eller egentligen två. VI har ett något för litet kök, vilket innebär att vi just nu utnyttjar en del av vardagsrummet som matsal. I stället för att bygga ut köket, som varit vår plan i några veckor, så bestämde vi oss igår för att helt enkelt slå ut väggen mellan kök och vardagsrum. Har ritat lite ritningar och det kommer att bli sååå bra! Vardagsrummet går ju i vinkel, så det kommer att bli helt naturligt. Jag tänker dessutom bygga till en liten vägg (1-1,2 m) mellan matsalsdelen och vardagsrumsdelen, som innehåller två utdragsdörrar, för att kunna stänga igen om det behövs.

Det andra problemet är att vi sover i allrummet på övervåningen. Miranda har vårt sovrum och de andra två har de två små rummen. Det känns inte längre hållbart, eftersom vi insett att det är ganska skönt att ha alla sovrummen på samma plan, så ville vi hitta en permanent lösning, vilket vi alltså gjorde igår. (Alternativet har varit att ta bort den nybyggda klädkammaren i vårt sovrum och göra om det rummet till två lika små rum som de andra, vilket inte kännts rätt)
Alltså, vi kom på att om vi satte upp permanenta väggar i allrummet, där vi nu byggt fuskväggar med hjälp av garderober och bokhyllor, får vi ett sovrum som blir samma kvadrat som de andra barnens rum. Och vi kan flytta tillbaka till vårt sovrum. Alltså, Miranda och vi byter plats. På söndag räknar jag med att kunna åka och handla timmer (det är ju scrapträff på lördag, så då hinner jag inte) och till nästa helg borde det vara klart. SKA BLI SÅ KUL! Och detta är den största anledningen till att jag längtar hem nu: VILL BÖRJA BYGGA!! Jag älskar att fixa och känna att jag kommit på en lösning som jag kan leva med. *klappar i händerna*

Nu väntar en bailys och en kopp kaffe.....

***Tivoli idag***

Vi trotsade vädret, efter noggranna kontroller med SMHI i går och tog tåget till Köpenhamn. Har spenderat en helt perfekt dag där, på Tivoli. Vädret var perfekt och inte allt för mycket folk.

Har egentligen inte tid mer, för det visas "Morden i Midsommer" på TV (vilket jag behöver efter en lång dag), så jag visar bara två foton istället.

Först är det Daniel och Andrea i flygplanen: Andrea's debut i Tivolisammanhang.

flygplan

Därefter har vi mina stora töser, som numer klarar sig ganska själva i de olika attraktionerna. Miranda åkte senare till och med stora berg & dalbanan med mig.

hoppgunga

Jag hör av mig snart igen!
God kväll!!

***SEMESTER!!!***

Är det någon mer än jag som har börjat sin semester i och med midsommar? Jag kan tala om för alla er som inte har börjat än att det är HUR SKÖNT SOM HELST!! Visst, lite bättre väder kunde det ju vara.... Här i Skåne har det regnat konstant sen jag steg upp i morse.

Vi har alltså inte lämnat huset under hela denna midsommarafton. Känns som det kvittar med detta väder. Men, vi har ätit god mat och mumsiga jordgubbar + druckit snaps, så det känns som om det var en bra dag i alla fall.

Är som sagt i Skåne och hälsar på föräldrarna. Kom fram till att det var ett helt år sen jag var här senast med barnen. Daniel är det ännu längre sen för. Han var inte med förra gången, men jag har glömt anledningen. Ska åka och hälsa på barnens nya kusin i helgen och sen bär det av till Tivoli i Köpenhamn en dag. Åker hem senare i veckan, eftersom det är scrapträff på lördag ;).

Vi hörs en annan dag!

***Äntligen scrappat igen***

Ha, jag lyckades få till det. Med tanke på hur svårt det känts på sistone, så är det en bedrift. Dessutom höll jag mig till bara ett foto och då är det mycket enklare. Hade en LO i CK som inspirationskälla när jag gjorde den.

Hibiskus

Bara två dagar till semestern!!! Ska bli så himla skönt. Barnen gör sin sista dag på dagis idag, förutom en liten fest på torsdag. Daniel är tvungen att infinna sig i Hovrätten på torsdag uppe i Stockholm, vilket ställde till lite för oss. Eftersom jag sover på jobbet i morgon natt (läger), så behövde vi barnvakt på torsdag morgon. Svärfar är ju lärare, så han kommer eftersom han ändå är ledig. TACK!
För Miranda är det alltså sista dagen på dagis, någonsin! Hon börjar ju fritids efter sommaren. Helt otroligt....

Undrar hur länge det dröjer innan jag får komma till sjukan med min svanskota. Den oroar mig. Först hade jag ju jätteont och den var ganska stor (knölen alltså). Hade alsolspritsomslag på den och då krympte den till pytteliten och gjorde nästan inget ont. Sen växte den igen. Så var jag hos distriktan och dagen efter försvan den och jag hade inte ont på två dagar. Sen började det kännas lite igen, men den var bara en centimeter när jag träffade läkaren. Nu har den vuxit igen, fast jag har inte alls lika ont.... ??? Dessutom upplever jag att den inte sitter på exakt samma ställe som innan. Jaja, tids nog kommer nog remissen. 

Nu ska jag dricka lite kaffe, innan jag åker till jobbet. Har en del saker att förbereda inför western-festen imorgon: en kossa ska byggas, saloondörrar, tipis, indianfjädrar, smycken mm mm. KUL!!!

Fick förresten löneförhöjning igår. Mitt mål var att komma över 20 000 kr-strecket och det gjorde jag! 

***Skapat?!***

Tja, jag har gjort ett alster som jag inte alls vet vad jag tycker om. Känner mig helt låst numera när det är fler än ett foto. Knäppt!

Dans

Av någon anledning har jag helt kommit av mig i mitt scrappande efter att jag läste så länge. Det känns besvärligt att gå att sätta sig, för det känns inte som jag har några idéer överhuvudtaget. Det som motsäger allt detta är att jag ändå är sugen på att scrappa, men allt annat tar över just nu. Det är tur att vi har scrapträffar regelbundet numera, så jag får lite sparkar i arslet... hihihi

Var hos läkaren igår med min svanskota. Han remiterade mig till US, eftersom de inte har tillräcklig utrustning på vårdcentralen för att ta reda på vad det är. Hoppas det inte dröjer alltför lång tid, för nu börjar jag bli less. 2 månader har jag gått med detta nu. Ont som attan, i hela kroppen, eftersom jag sitter och ligger så illa i och med att det gör ont i vissa lägen.

Testade min nya allergi-medicin i onsdags, punktmarkerat inför barnen kom hem från ridskolan. Det verkade faktiskt fungera och har jag tur räcker de pillren ett tag. Allergin har ju för min del accelererat ganska snabbt, så jag misstänker att denna medicinen snart har förbrukat sin kapacitet att lindra.

En vecka kvar tills vi börjar vår semester!! På torsdag, kl 10 slutar jag jobbet och sen är jag ledig i 6,5 veckor!! Ska bli så himla skönt! Både jag och Daniel anser att det är så livet borde vara: det är tiden vi är tillsammans alla 5 som är det viktigaste. Ibland hör/läser jag om att "folk" brukar gräla på semestern, därför att de byggt upp förväntningar så länge, så det blir som ett antiklimax när semestern väl kommer och så spenderar de mesta tiden med att vara osams. Det har vi aldrig varit! Tvärtom, på semestern brukar det inte förekomma någonting sånt, eftersom det är då livet känns helt rätt!!
Däremot kan jag inte fatta att det redan är dags för semester. Sen april har tiden gått gräsligt snabbt. Första sommarlovsdagen på jobbet idag. Skönt! Tempot brukar bli något annat, även bland barnen som inte har så mycket krav på sig. Det är skönt att jobba under lovtid!

***Nu är det dags!!***

Nu, alla mina kära bloggvänner, kan jag meddela att det återigen är dags för en STOR SCRAPTRÄFF i Linköping, denna gång i slutet av september. För mer information, ber jag er klicka på den lila skylten här, överst på sidan. Notera att vi denna gång faktiskt håller ännu bättre pris på tillställningen än förra gången. VÄLKOMNA ATT DELTAGA!!!!!!!

***Studentkort***

Ja, min "lilla" kusin tar studenten på fredag och jag har gjort henne ett kort. Jag är ju som sagt ingen kortmakare.... Inuti har jag, på vänster sida, gjort som en "tag-pocket" att sätta lite pengar i. På höger sida har jag skrivit ett litet brev till henne.

Elinore

Tack, Annika, för lånet av stämpeln.

Nu ska jag packa in hela barnaskaran i bilen och åka för att hämta Daniel vid tåget. Därefter ska vi in till grannen på grillning.
Trevlig minihelg på er!!

***3 alster igår***

Vi hade scrapträff i går, SUPERTREVLIGT!!! Hade riktigt roligt och verkligen en heldag. Daniel och barnen lämnade mig där vid 10-tiden, på väg till Nyköping. Sen hämtade de mig på vägen hem, kl 18.30.
Tre LO's hann jag med att göra. Det märks att jag inte scrappat på ett tag, jag känner mig lite ringrostig och det kändes svårt att komma igång. Nu är dock inspirationen på topp, så nu måste jag hinna sitta lite idag.

Först ut kommer "Drömkalas", så klart beroende på att fotot har en drömlik känsla över sig.
drömkalas

Därefter gjorde jag en som går under namnet: "Lilla Fröken P".
Fröken P

Sist kommer "Första husvagnsdagen".
Första husvagnsdagen

Nu har jag inte tid att sitta här något mer. Om 3,5 timmar börjar barnkalaset och jag måste städa, göra tårtan och hinna få i barnen lite lunch.
Vi hörs!