***Veckobilder***

Är inte riktigt i fas, som ni märker. Visar här vecka 44 till mitt "Projekt 52 veckor" album. Känner viss konflikt i kroppen nu: vill både fortsätta scrappa och spela Wii samtidigt!! Båda är lika lockande just nu och därför har jag varvat lite. 
Var ju inne och jobbade igår. Öppnade kl 06, vilket jag annars aldrig gör. Sov ungefär 15 min (!!) på hela natten bara för det. Det var dock ganska underbart att veta att jag skulle gå hem igen efter några timmar och att jag återigen är ledig över en vecka. Skönt. 
Längtar som en tok till nästa onsdag. Då ska "
mitt lilla gäng" ses för en heldags scrappande! Ska bli så kul!! Camilla kommer dessutom att ha med ett paket som jag beställt från designat med sig, som jag också längtar efter. Mums!

Här kommer layouten nu.


***Härligt att vara ledig***

...men i morgon ska jag jobba! Börjar kl 06.00. Usch, jag känner redan nu hur kallt det kommer att vara att sätta sig i bilen. När jag slutar är jag sen ledig igen till den 7 januari, då jag börjar igen.

Julen har varit jättebra! Som den ska vara. Mamma och pappa var här, barnen var glada, snön lyste vit och jag somnade till Kalle Anka. Hihi, det märks att man blivit vuxen. Igår åkte mamma och pappa hem och vi trängdes tillsammans med tusentals andra på affärerna för att försöka byta ut tre plagg som inte passade riktigt. Vi gav dock upp och åkte hem med sakerna igen. Det var såna fruktansvärda köer, så vi hade nog varit kvar där än.

Idag åkte vi till stan igen. Först var vi på bio med barnen och såg Alvin och gängen 2. Därefter åkte vi och handlade ett Nintendo Wii med tillbehör. Hrm, det var ju inte billigt, men oj så roligt!! Barnen spelar tennis som om de aldrig gjort något annat. Spelen vi fick med oss hem var Wii Sports, Wii Play, Mario Kart, Mario Galaxy och Scooby Doo. Dessutom har jag nu beställt Wii Fit till mig! Ett perfekt sätt att hinna med att träna trots att barnen är hemma.

Det enda som varit tråkigt den här veckan är min förbannade huvudvärk. Den här veckan har jag bara varit fri från huvudvärk måndag och fredag. Jippi.... (ironi). Idag släpper det dessutom inte. Tror dock att det beror på ett alltför stort sockerintag den här veckan. Det verkar som att jag är känslig för det. Måste ta mig till doktorn i det här ärendet. Nu när jag dessutom har migrän minst två gånger i månaden (förra veckan 3 gånger....), vilket jag inte haft sen innan barnen föddes. Få se vad han säger. Jag har varit noga sen i augusti och skrivit ner när jag har huvudvärk/migrän. Övervägande kan jag se att det är i slutet av veckan jag mår dåligt, nästan varje vecka. Fan, jag vill ju inte må som sämst när jag är hemma! Slutade dricka kaffe för 6 veckor sen (dricker the istället), men jag märker ingen skillnad.

Nu måste jag natta barn. Klockan är 21 och jag vill hinna provspela lite innan jag ska sova!


***Lucia med Pink Paislee***

Här kommer veckans skapaede alster för designat. Missa inte att det just nu pågår en tävling i bloggen, med slutdatum på nyårsafton. Du hinner fortfarande vara med! 

Så var det redan dags för annandag-jul, trots att det nyss var första december. Visar upp en layout med jultema, då jag antar att många av er börjar framkalla era decemberbilder och därför är sugna på att hugga in i julpappren. Just mina papper kommer från Pink Paislee. Det är underbara, dubbelsidiga papper. De är visserligen inte extremt juliga, men det gillar jag.
Pappren jag har använt mig av heter Joyeux Noel, Santa's Workshop, North Pole och Naughty or Nice. Bakgrunden är ett Kraft från Jillibean Soup.
För att skapa remsorna som går tvärs över layouten, har jag använt mig av tre olika bård-stansar. Bland annat Martha Stewarts Pine Needle.
Som dekoration har jag använt en Journalingcirkel från Making Memories, en badge från American Crafts och blommor.
Blingstenarna som sitter i blommorna sitter på alfabetsarket från Prima som jag använt till rubriken. Dessutom har jag använt ett minialfabet från Jenni Bowlin.

***Rolig utmaning***

Idag är jag hemma, eftersom Andrea fortfarande är sjuk. 39,2 redan kl 7 i morse. Det innebär att jag faktiskt fick jullov när jag kom hem kl 11 i fredags, eftersom jag bara skulle ha jobbat idag och imorgon också, men nu blir jag alltså hemma. Har passat på att grava lax, lägga in sill och baka ett bröd. Jag känner mig alltid så huslig inför julen! ;)

På scrapfronten har jag en LO, som idag finns att beskåda på
Scrappiz, att visa upp. Det var en kul utmaning vi fick när vi var i Jönköping. Först en skiss och sen fick man dra två lotter. På den ena stod det färgkrav och på den andra stod det dekorationskrav. Jag fick färgerna rött och svart, samt dekorationerna snöre, öljetter och blommor. Nedan ser ni mitt resultat, men för att se skissen och de andras bidrag (med helt andra kombinationer) klicka här.  
Jag har faktiskt en LO till att visa upp, som jag skapat i rent "privat" syfte (alltså inte på uppdrag). Det är inte det bästa jag har gjort, men så kan det inte alltid vara. Jag är ledsen om den är suddig, den var lite för tjock att scanna.Nu ska jag gå och se om brödet är färdigt i ugnen.

***Skapat med Pink Paislee***

Lördag igen. Sista helgen före jul. Jag visar er här en layout jag skapat för desginat och som jag visar upp på designats blogg idag. Missa inte att där just nu pågår en tävling!

Jag har använt mig av Pink Paislee's julpapper, men skapat en layout som inte är julig överhuvudtaget. Denna LO ska ingå i mitt album med veckobilder, som ska pågå i ett år. Vissa veckor blir det dock inte så mycket fotograferat som jag skulle vilja, vilket är anledningen till att denna heter "Vecka 40 + tre till".
Som grund har jag använt ett prickigt, ljust papper från Bo Bunny som heter Almond Dot.
Ifrån Pink Paislee har jag använt Raindeer Games och Misteltoe & CO Postcards.
På tre ställen har jag använt mig av rubuns som dekorationer: nere i vänster hörn, uppe till höger över fotot och uppe till vänster på den röda journalingrutan. Det är rubons från Fancy Pants som heter Christmas Magic Rubons. Utöver det har jag faktiskt bara använt mig av brads från Pink Paislee och Alfabetet från Prima. Ibland är det bara så att pappren i sig räcker för att dekorera en sida!

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg, så här i julstökstider. Glöm inte bort att scrappa bara!

***Använt spillpapper***

Scrappiz idag har vi ett inlägg om att använda spillpapper. Jag har varit med och skapat till det inlägget och eftersom jag aldrig använder spillpapper i vanliga fall, var det kul att vara med!För övrigt är jag hemma idag. Andrea fick feber igårkväll och har även feber idag, så hon får vara hemma imorgon också. Hon är genomförkyl, mitt stackars barn, har nästan ingen röst och hostar ganska mycket. Jag har precis själv haft samma sak, för mig gick det över på två dagar, så jag hoppas det blir så för henne också, att hon blir frisk i helgen.
Nu ska jag ta och scrappa lite!!

***åhhhhhhh***

Åh, snälla, rara, måtte det bli jul snart!! Jag håller på att bli galen på mina sura, decembertrötta och lovsugna barn!! Varenda dag är det någon form av tjafs, om minsta lilla skitsak. Snart spelar det ingen roll vad jag säger, för jag är tydligen bara "elak" och "dum" hela tiden. Är såååå less just nu. 
Det räcker att de vaknar på morgonen och får syn på mig och varandra så är det kört. Det är tur jag är på jobbet i några timmar på mitten av dagen, annars vet jag inte hur jag skulle orka just nu. 
Och så är det det där med läxor för min äldsta madam. Ingen höjdare. Hon verkligen hatar läxor och naturligtvis är det jag som får skiten för det. Hon gnäller på att jag inte påminner henne och när jag gör det gnällor hon för att hon aldrig får ha ledigt. Osv. Oavsett hur, när och vad så blir det fel. 
Till råga på allt känner jag mig inte 100% kurant just nu. Har slemmig hosta och ont i halsen. Men inte normalt ont, när man sväljer, som att man är svullen. Nej, det skär som knivar i halsen när jag hostar, vilket ju är riktigt svårt att undvika. Som om jag har sår i halsen. Trött är jag, blir andfådd av minsta lilla, känner mig svettig men fryser. Har dock ingen feber, så jag ska inte klaga.....;) 

***Lördag=alster för Designat***

Här är dagens inlägg till Designats blogg. Missa heller inte butiken, där det varje dag fram till julafton finns riktigt bra erbjudanden!

Jag gissar att du, som jag, skickar en del julkort i december månad. Jag är ju dock ingen kortmakare, utan håller mig till ett få antal egengjorda kort, som jag skickar till de närmsta.
Utav mitt underbara paket med Pink Paislee-papper, har jag till denna gång skapat två julkort.
Gemensamt för de båda korten är ett brunt Bazzill, pappren Naughty Or Nice och Misteltoe & CO Postcards. Även stämpeln från Inkido är samma på båda.På kortet ovan har jag dessutom använd mig av pappret Joyeux Noel, ett härligt tvåsidigt papper i vacker brun färg. Jag har också använt mig av ett tvåsidigt band, en kantstans från Martha Stewart (klicka här för andra stansar från MS) och alfabet + bling från Prima (halvpärlorna sitter på samma ark som bokstäverna)På det andra kortet har jag, förutom det gemensamma, använt pappret North Pole. Som dekoration har jag använt en rubon från Fancy Pants, en brad från Pink Paislee och ett glittrande strassband.

Det var allt för mig idag. Ha nu en riktigit trevlig Lucia och tredje advent!

***Projekt 52 veckor***

Jag har scrappat nästa vecka i ordningen, fast faktum är att det blev två veckor ihopslaget, eftersom jag fotograferade väldigt lite i början av hösten.Glad att det är fredag idag. Behöver vila, känns det som. Längtar som en galen efter lovet och då brukar det kännas i kroppen när det börjar närma sig sista veckan, som om den lägger ner/slappnar av i förväg. Det märks på barnen också att de behöver lite ledigt. Slippa kliva upp i mörkaste mörker osv.
Nu måste jag gå till Andrea, som vill att jag ska titta på Scooby Doo med henne en stund innan vi åker till dagis.

***Mönstrad bakgrund***

Idag har de ett inlägg på Scrappiz-bloggen om att använda mönstrat papper som bakgrund (i stället för cardstock). Jag har bidragit med den LO som ni ser här.


***Julstjärna***

Idag visar jag upp på Scrappiz hur man kan vika en 8-uddig stjärna utav två 12"x12" papper. Ni ser det färdiga resultatet på bilden här, vill ni ha instruktionen klickar ni här.


***Så trött***

Jag är såååå trött!! Det var en sån där dag på jobbet när det var mycket pyssel, mycket ljud, men inte mycket bråk. Det gick bra fram till 16-tiden, sen blev jag helt urlakad. Och bättre blev det inte av att jag fick åka raka vägen till Mjölby för att se på när Miranda spelade fiol i terminsavslutningskonserten. Det var en jättebra konsert, men eftersom jag redan var så trött och det kändes lite stressigt att komma iväg, samt att det slutade efter jag egentligen ville ha barnen i säng (så det fick bli "Macke D" på vägen hem), så var jag om möjligt ännu tröttare när jag kom hem.
Nu är klockan strax före 22 och jag är helt slut. En kopp the och lite Timell (tack och lov för inspelningsbar box) var allt jag hann med som egen tid idag. Nu väntar sängen.

Men jag hann med att öppna ett paket från
Designat också!! Med en så söt väska i plus en massa annat smått och gott!

***Avlånga foton***

Scrappiz visas idag upp ett inlägg kring att använda avlånga foton. Jag har medverkat med en layout, som ni kan se här.Jag tycker det känns som om motiven, som i det är fallet är fotade på ganska långt håll, kommer närmre i och med att man beskär fotona.

***Nytt för Designat***

Redan andra advents helgen. Här kommer en LO jag skapat för designat, med foton tagna veckan före första advent. Missa inte bloggen, där det under december pågår en julkalender med fantastiska erbjudanden varje dag.
Denna gång har jag fått underbara papper från Pink Paislee. Det är en julserie, som jag gillar skarpt. Mest gillar jag färgtonen, men också det faktum att pappren inte är extremt juliga, vilket gör dem väldigt användbara, till olika foton och tillfällen. Just de papper jag har använt här heter Santa's Workshop och North Pole. Grunden är ett rött Bazzill.För att bryta det rutiga mönstret och känslan av att det är små delar som inte hänger ihop, har jag gjort flera saker. Jag har använt rubons från Fancy Pants både uppe och nere för att sticka ut utanför rutmönstret. Jag har använt mig av en kantstans för att göra en anorlunda form på en av rutorna, jag har struntat i mellanrum mellan fotot och det nedre bruna pappret och jag har en "skylt" som sträcker sig över två rutor. På så sätt, tycker jag, blir rutsystemet mer intressant och händelserikt.
Just skylten har jag skrivit ut själv, men har dekorerat den med ett band och en brad från Pink Paislee.
Slutligen har jag använt ett alfabet från Prima, som är lite brunfärgat.