***Nikki Sivils***

Jag har skapat för designat idag.

Så var då januari slut och februari ska strax ta vid. I februari firar man ju Alla hjärtans dag och därför tänkte jag visa upp en kärleksfull pappersserie från Nikki Sivils. Temat på min layout är dock inte så kärleksfullt, det går att använda dessa underbara dubbelsidiga papper till annat också!
Pappren jag använt heter U R my Heart, U R Mine och U R my Cutie Cut Ups.
Cardstocken jag använt är ett vitt Bazzill.För övrigt har jag varit ganska sparsam med dekorationer. En rosa spets, brads från Sassafrass Lass, ett hjärta från Heidi Swapp och några halvpärlor från Prima.
Alfabetet jag använt är från Pink Paislee, otroligt snyggt och användbart med två olika typsnitt på ett ark (de små runda och så som trean ser ut).

***Muffinsform***

Igår på Scrappiz visade några i redaktionen upp den nya trenden med muffins och muffinsformar. Du hittar inlägget här.
Jag bidrog med följande layout, som är den första jag gjort med en muffinsform på.


***Fancy Pants vinterserie***

Jag har skapat två layouter till designat idag. Missa heller inte bloggen, där det bland annat pågår en tävling!
På den första har jag även denna gång använt den underbara vinterserien Frosted från Fancy Pants. Jag har däremot använt dem till en mer julinspirerad layout, men jag tycker att det funkar. Pappren jag använt heter Hill of Snow, Winters's Chill och Frosted Cards. Som bakgrund har jag ett Bazzill, vit cardstock.Jag vill att ni uppmärksammar den stora journalingbladet som jag har med på båda layouterna. De kommer från ett häfte med olika storlekar journalingblad (2 av varje "färg", 3 av varje form och 4 olika former, dvs 24 blad). Häftet är från Fancy Pants och är oerhört prisvärt!! Finns flera olika häften, som ni hittar här. Jag har använt mig av häftet Christmas Magic.

Molnet med text i på layouten ovan och de små klistermärkena + den vågiga kanten på layouten under, kommer från ett klisterark från Crate. Just nu är dessa ark på rea och ni kan hitta dem här.
Banden är underbar spets i ett elastiska material! De finns i flera färger. Jag har använt bla vinröd, men ni kan hitta fler färger här.
Jag har använt en brad med en julstrumpa på från Imaginisce. De är också på rea just nu!
Slutligen har jag använt ett alfabet från Basic Grey, vilket jag använt på båda layouterna.

Pappren jag använt mig av här är Fancy Pants String of Snow och Red/Green Half Bracket.
Bakgrunden är ett kraft-cardstock från Jillibean Soup.
Halvpärlorna är från Prima och bradsen är från Sassafrass Lass.

***Vintrigt för designat***

Jag har skapat årets första layout för designat. Älskar den butiken!! Missa inte den, det kommer in nyheter hela tiden.

Till denna gång har jag skapat med Fancy Pants pappersserie Frosted, som är en vintrig serie, trots att en del går i rosa. Jättefina dubbelsidiga papper! Pappren jag använt till idag är Snow Notes, String of Snow och Frosted Cards. Det sistnämnda består av flera rutor med olika text i eller journalingspots. På min layout är den den orange lilla rutan nere till höger. Cardstocken jag använt är en form av kraft, som heter Straw. Den är lite ljusare och gulare i sin karraktär, perfekt när helvitt är för ljust och vanlig kraft är för mörk.Jag valde det ljusare pappret, Snow Notes, närmast fotona, för att förstärka ljuset i dem. I den orange rutan har jag skrivit en liten kort text om vad fotona föreställer.
Jag plockade upp de rosa, vågiga kanten överst på pappret genom det rosa, elastiska bandet i underkant. För att rama in lite bättre, använde jag en liten bit av samma band uppe till vänster.
Min rubrik har jag skrivit med Basic Grey's Eskimo Kisses Alphabet Stickers. För att få med den isblå färgen, använde jag mig av en brad (uppe till vänster) samt pärlor från Prima. Blomman är från Imaginisce som jag har målat med några gråa streck. Ramen jag ritat är brun.

***Dilemmat löst***

Såååå skönt!!! Kenneln som vi köpte henne ifrån kan ta henne tillbaka!! En sten föll från mina axlar, det känns jättebra.

***Dilemma***

Vad gör man när man inte längre kan behålla hunden?

Alltså, det handlar om min allergi, som inte blir bättre av att hon bor hemma. Vi hade höga förhoppningar på svärföräldrarna, men de avböjde. Så vad gör vi nu? Tror inte att jag vill sälja henne. Då vet man inte var hon hamnar. Verkar bara finnas en väg kvar, den vägen som känns svårast för barnens skull. Men jag kan inte behålla henne för deras skull.
Dilemma, dilemma. Och ett j-la hjärta som vill vara med och bestämma! (mitt alltså, i motsats till hjärnan)


***Lugn lördag***

Visst är det härligt med helg! Trots att jag bara jobbat två dagar innan helgen, njuter jag i fulla drag av att vara hemma och ledig. Har ägnat dagen åt att städa, tvätta, prata i telefon, spela spel med barnen, skicka Daniel på IKEA och scrappa. Hur skönt som helst! Vi har nyss njutit av en JÄTTEGOD GI-tackopaj, som en bra avslutning på dagen. (Tja, för barnen i alla fall, som snart ska gå och sova)
Mycket beror lugnet idag på att barnen just varit lugna. De har haft en bra dag och lekt jättemycket, utan bråk. 
Det bästa är att jag har den bästa dagen av helgen kvar. Hur konstigt det än må låta och trots att det säkert är precis tvärtom för "alla" andra, så älskar jag söndagar. Jag kan inte svara riktigt på varför, men den känns alltid som att jag vilar mig mest då. Kanske för att man ganska ofta har annat att göra på lördagen, som att åka och handla eller nått sånt, men på söndagen gör man helst ingenting. 

Min layout för dagen blev jag väldigt nöjd med. Jag älskar detta fotot, trots att det är lite mörkt. Det är ljuset i fotot jag gillar och känslan av mjukhet. Trevlig fortsatt helg!

 

***Sammanfattning 2009***

Jag har skapat en dubbellayout med ett foto per månad från året 2009, som en slags sammanfattning. Vad var det som var "grejen" i varje månad. Den visas upp på Scrappiz idag, tillsammans med några sammanfattningar till från andra i redaktionen. Du hitter inlägget här.

Så här blev min layout. Visar den först som en helhet, båda sidorna bredvid varandra och sen varje sida för sig.För övrigt har jag jobbat idag, varit hos tandhygenisten, åkt pulka i -15 grader och sen lagat mat hela eftermiddagen. Det gäller att smida när järnet är varmt, brukar man ju säga. Idag var en sån där dag då det var riktigt roligt att laga mat! Gjorde först tre olika sallader, därefter middagen (kycklingfiléer i ugn, grädde, sambalolek, soja, vitlök) och en efterrätt (saffranskokta päron). Päronen har jag aldrig gjort förut, men de var RENA DRÖMMEN!!! Koka upp vatten, kanelstång, vaniljstång och saffran. Sätt i päronen som du skalat och låt sjuda i 20 minuter. SÅÅÅ underbart goda!!!! Och vilken doft!!! *andas in djupt med näsan*


***Scrapträff igår***

Igår var jag på scrapträff tillsammans med tjejerna i LinköpingScrap. Nästan alla var där. Jättkul!! Mycket scrap och skratt, det är sånt som förlänger livet. Tre layoter gjorde jag, varav jag kan visa upp två.

Fick med mig lite mums från designat hem också. Bland annat journalingbladet som syns på pepparkaks-layouten. Missa inte de blocken i butiken! Oerhört användbara och prisvärda!!

Har jobbat idag och ska jobba imorgon också. Det blir dock en mjukstart, med bara 4 timmars jobb/dag. Jag har sån tur att det var mina två kortaste dagar som sammanföll med slutet på lovet, vilket passar bra, så fick vi (familjen) lite mer tid tillsammans.
Nu ska jag nog scrappa lite mer!


***10 i topp 2009***

Jag har kollat igenom mina layouter och annat skapat från 2009. Det blev en hel del: 133 layouter, 18 kort och 4 altrade bidrag (jämfört med 105 layoter 2008...) Har hittat 10 favoriter i den högen som ni får se här.

Den lilla analys jag kan göra av mina favoriter är att de flesta är skapade under den senare halvan av året, de flesta är skapade på uppdrag (till Scrappiz eller designat). De allra flesta har endast ett foto, men det är fler med fler foton än år 2008. Fotot och placeringen av pappren är i de flesta fall väldigt centrerade, med en viss dragning åt nedre kanten. Nästan ingen av layouterna har papper som nuddar kanterna på cardstocken, utan allt flyter i mitten, låter cardstocken agera ram. De dekorationer som är ständigt återkommande är band, färdiga journalingrutor och färdiga alfabet (alltså stickers, inte sånt jag stansat eller klippt ut själv).

Och imorgon hoppas jag få till den första layouten för det här året!! 

***Gott Nytt År!!***

Och helt plötsligt är det januari igen. Nytt år. Härligt! Vi går mot varmare tider!! ;)

Hoppas du hade en härlig nyårsafton. Vi hade det jättelugnt, bara jag, mannen och barnen. Åt god mat, drack lite vin, spelade familjespel och såg på film. Kl 22.40 smällde vi hälften av våra raketer, för att Andrea skulle få se. Hon var jättetrött och somnade så fort jag la henne i sängen. De andra två var vakna till kl 01, så vi var ute och smällde den andra hälften på tolvslaget. Det var dock lite svårare att få dem i säng, de var lite uppskruvade.
Vaknade strax före 9 i morse och upptäckte att jag aldrig släckte lampan igår... hihi, lite trött jag också. Väckte barnen direkt, annars blir det inte lätt att få dem i säng ikväll vid en lagom tid.

Som en glittrig och sprakande avslutning på år 2009 visade jag igår upp tre layouter på
Scrappiz, i ett inlägg om 5 sätt att använda glitter. För hela artikeln, klicka här.
Mina layouter såg ut så här:På den första har jag gjort en egen glittrig swirl av lite OH-plast och glitterlim.Den andra har jag sprejat med 3 olika sorters glimmer mist på en vit cardstock. För lite mer liv, hade jag klippt ut löv i skräppapper och lagt på, så det blev vita lövfläckar i glittret.På den tredje har jag använt mig av färdiga glittermotiv, de två bårderna som sitter över och under fotot.

Jag återkommer snart med mina 10 favoriter från det gångna året. Har börjat titta på det, det är en del att gå igenom.
Kram på er!