***Oacceptabelt***

Ställde mig på vågen igår morse och konstaterade att jag gått upp 4 kg sen senast jag vägde mig, vilket var strax efter jul. DET ÄR INTE ACCEPTABELT!
Så, mitt delmål är nu att gå ner de 4 kilona, men sen skulle jag gärna gå ner 5 till. JAG SKA gå ner 5 till, för att nå min drömvikt på 65 kg.

Började faktiskt redan i måndags med "mitt nya liv". Hade väl på känn....
Käkar lite GI inspirerat: dvs äter väldigt lite kolhydrater och inget socker. Eftersom jag är pasta-narkoman, så äter jag på tok för mycket kolhydrater, men det blir ändring på det nu. Jag tror inte på att man ska utesluta någonting helt, kroppen behöver lite av allt, men istället för att ta mest pasta (tex) och lite kött, gör jag tvärtom.
Dessutom äter jag nu mycket mer frukt grönt. Dricker mer också. (vatten alltså)
Min ambition är också att ut och gå minst 30 minuter varje dag. Gärna 45. Gick igår på min rast på jobbet. Ikväll går jag när de andra är på ridskolan och sen har Daniel lovat att påbörja nattningen själv, så jag kan gå direkt efter maten på kvällen.

Nu väntar jag på ett läkarsamtal. Har fortfarande ont i svanskotan så jag håller på att bli tokig! Hoppas få komma och visa upp mig nu igen, så får de komma på en ordentlig lösning den här gången.

***Familjekväll***

Denna LO handlar om när vi hade familjekväll på dagis innan sommaren.

Familjekväll

Idag har vi varit i badhuset i 3 timmar. Miranda har sin simskola kl 12.05 och Paulina har sin kl 13.50. Alltså är vi där i tre timmar och hinner bada en hel del. Eftersom Andrea inte fick någon tid den här terminen, känns det extra viktigt att vara där. Kanske gör vi någongång så att vi åker varsin gång, men vi får se. De var ganska trötta när vi kom hem.
I övrigt har vi haft städdag idag, vilket resulterade i att vi upptäckte att barnen faktiskt har golv i sina rum ;) *hihihi*

***Symaskin***

Titta vad jag fick när jag handlade på Jotex! En liten minisymaskin. Ni ser hur den ser ut jämfört med min revolution. Inte stor, men söt!
Tyvärr syr den bara raksöm, men jag tänker ändå ha den på scrapbordet. Något enklare för enklare saker.

symaskin

Har varit hos frissan idag. Sköna 2 timmars lugn! Permanentade mig. Skitsnyggt. Inte krull-krull, utan stora, vackra, naturliga lockar. Dessutom endast bak, vilket gör att det känns som om man ska på fest jämt. Skön känsla, så därför är detta andra gången.

Daniel åkte sen och fixade ner vårt förtält på husvagnen. Det har ju inte regnat på några dagar, så det var helt perfekt. Nu återstår bara att köra hem den, vilket vi kanske gör imorgon. Det är dock simskolestart imorgon, så vi får se hur mycket vi orkar. Eftersom Miranda och Paulina börjar i varsin grupp, kommer vi att spendera 3 timmar i badhuset....

Nu väntar nattning och någon bra film.

***Här kommer den***

...LO'n som jag gjort under kvällen. Enkel, men det fyllde sitt syfte och jag kände att det var allt jag orkade prestera efter denna veckan.

krocket

Texten nere till höger ser lite kladdig ut. Jag skrev först med vit penna, men tyckte inte att det funkade, så jag bytte till svart och då blev det sådär. Hjärtat är stämplat med en av mina nya clearstamps!

Nu väntar sängen och en god natts sömn.

***Paket idag igen***

Ja, idag kom mitt paket från Scrapperiet precis som jag hoppades. Är speciellt nöjd med clearstampsen!

inköp 2

Håller på med en LO som jag hoppas kunna visa er senare i kväll. Känner mig dock ganska trött efter min första "riktiga" vecka efter semestern. Har faktiskt somnat före 22 flera kvällar, vilket inte alls är min stil.
Nu väntar lite fredagsmys innan barnen ska gå och lägga sig.

***Spännande***

Den 15:e drog Lifetime pengar för månadspaketet som vanligt. Igår hade de dragit en siffra till (ca $19). Det enda jag har beställt för övrigt, är en "preorder" på en bok. Men det konstiga är att den kostar nästan $20 utan frakt. Siffran de drog måste ju vara inklusive frakt. Fattar inget. Kan boken helt plötsligt ha blivit billigare. Nåja, spännande är det i alla fall.

Vilken dag som helst borde det dyka upp ett paket från Mosh Posh och Lifetime. Dessutom la jag en beställning på Scrapperiet häromdagen, som jag hoppas kommer idag. Får dock vänta till sent innan jag vet om det kom eller inte.
 
Har precis varit och lämnat Miranda vid skolbussen. Är nu hemma för att dricka kaffe. Kl 9.30 åker jag, Paulina och Andrea till stan för att handla skor. Har 15 minuter på mig på plats innan jag måste åka hem igen, för att hinna lämna barnen på dagis och sen åka till jobbet. Puh! Men vad ska man göra. Paulina behöver verkligen skor, för hon klagar på ont i tårna när hon har sina gympaskor på sig.
Jag stänger dessutom idag, så jag är inte hemma förrän närmre 18.30 (Daniel hämtar på fritids/dagis).

***Paket idag***

Idag kom mitt andra månadspaket från Coordinates Collections. Det känns att hösten börjar närma sig, när man ser färgen i pappren. Pappren i sig var väl så där, men jag gillade bokstavsarket, blommorna och de små klisterlapparna att skriva på.

Coordinates 2

För övrigt har jag inget att visa upp just nu. Har jobbat ganska mycket ett par dagar och dessutom var vi inte hemma under helgen, så jag hopps hinna göra något ikväll. Daniel var inte hemma igår och då har jag svårt att slappna av och få något konstruktivt ur mig.

I måndags började Miranda förskoleklass och hon var ganska nervös. Det släppte dock så fort hon fick komma in i klassrummet och det verkligen började.

Nu tror jag att jag ska ta och lägga en beställning på något kul ;)

***LO om att åka tåg***

Här kommer en LO som jag gjorde igår kväll. Den handlar om när vi åkte tåg till Köpenhamn i somras för att gå på Tivoli. Barnen tyckte det var väldigt spännande och därför känns det viktigt att få med den delen i mitt blivande semesteralbum.

åka tåg

Fredag idag. Öppnade på jobbet i morse, så jag fick stiga upp kl 05.00. TRÖTT! Inte alls van. Tur att det bara var en engångsföreteelse.
Nu håller jag på att försöka tänka tillräckligt klart för att kunna packa med barnen och hunden + allt vi behöver, för en helg hemma hos svärföräldrarna. I morgon väntar både dop och kräftskiva. Gäller att hinna sova ut litegrann.
Ha en bra helg alla!!

***cool***

Här kommer en LO med ett fint foto på Andrea. Hon ser verkligen cool ut i de där jeansen och med kepsen bak och fram. Använt min dymo på vellum till höger om fotot. Där står: "Tuff", "Häftig", "Glad", "Vacker", "Bestämd" och "Rolig".

cool

Idag såg det ut som om det skulle bli varmt, men nu blåser det som attan och det finns inte ett hål i molnen så långt ögat kan nå. Skitväder med andra ord. Typiskt, när jag slutar jobbet tidigt och barnen ser fram emot att (bla) leka ute.
På jobbet har vi bestämt att vi måste ha ett kvällsmöte snart. Vi har sååå många roliga idéer, som vi bara hasplat ur oss, så nu behöver vi sätta oss ner och bringa ordning i tankarna. Det går inte att göra det under dagen, det är ca 60 barn varje dag (och då har inte ens skolan börjat än) och tid att sitta ifred flera stycken är otänkbart.
Har ju blivit utsedd till dataansvarig på jobbet och har redan börjat få förfrågningar och uppgifter kring det. KUL! Dessutom ska jag vara med i skoltidningsredaktionen i år igen, så det lär bli fullt upp de där ynka timmarna jag gör innan fritids. (Jag jobbar ju bara 75%, vilket inte ger speciellt många timmar under skoltid)
Men, DET ÄR SÅ HIMLA KUL ATT VARA PÅ JOBBET!! Trivs bättre än bäst!! Det har fortfarande, efter 8 år i kommunen (minus grav-ledigt) aldrig varit tråkigt att gå till jobbet. Och nu är det om möjligt ännu roligare! Det underlättar ju dessutom att veta att mina barn ÄLSKAR dagis och fritids. Inga skuldkänslor här inte.

Nej, nu får det vara slut med hyllningar till jobbet. HiHiHi
Dags att se på Pippi Långstrump, tycker Andrea.

***En lo med berättelse***

Här kommer en LO som jag gjorde i morse, som handlar om blåtiran jag fick precis innan semestern. Har faktiskt skrivit texten på datorn, vilket är ovanligt för mig. Dessutom har jag skrivit ut på vellum, vilket är första gången. Dock inte den sista....

blåtiran

Miranda gjorde sin andra dag på fritids idag. Hon har redan skaffat sig en ny bästa kompis, en tjej som dessutom kommer att gå i hennes klass. Känns jättekul att hon funnit någon så snabbt och som hon dessutom verkar passa bra ihop med.
Ganska skönt, tycker jag, efter en lång semester, att börja återgå till fasta rutiner. Dagarna och kvällarna är mycket enklare då, på något sätt och nattning och sånt flyter på utan komplikationer. Dessutom slipper jag laga mat 2 gånger per dag ;)

Nu ska jag nätshoppa lite medan barnen spelar kvällens omgång med TV-spel. Därefter nattning.

***Daniel på dop***

Ja, jag lyckades förhandla bort att åka på dop i Karlskrona idag. Tänk er bara: 3,5 timmar i bil (barnen måste sitta stilla), sen sitta stilla i kyrkan, sitta stilla under fikat efteråt och sist sitta stilla 3,5 timmar i bil hem. Nej, det kände jag att det klarar vi inte av. Det blir för mycket för barnen. Det skulle innebära ett helvete ikväll, även om de klarar det för stunden. Så, Daniel har åkte själv. Jag gjorde i alla fall ett dopkort igår kväll.

lukas dopkort

Nåja, det får duga (är verkligen ingen kortmakare).

Det tråkiga med detta är i alla fall att jag missar dagens scrapträff, något som får det att skrika i hela kroppen. JAG VILL VARA MED!! De blir ovanligt många idag, dessutom flera nya som jag ville träffa. Blääää!
"Men du har ju varit på scrapträff var 3:e vecka hela sommaren, så varför kan du inte missa den här gången", kanske ni säger. Ja, det vet jag att jag har, men jag vill inte missa i alla fall. Jag vet ju hur kul det är. Dessutom är det skittråkigt väder idag, så det hade varit en perfekt sysselsättning.

Nu måste jag fixa frukost åt mitt mellersta barn, som tog sig en sovmorgon idag.

***Mirandas första skolväska***

Har gjort en LO som handlar litegrann om att Miranda köpt sin första skolväska, vilket hon tycker är en jätteviktigt händelse.

skolväska

Började jobba i måndags, vilket känns bra. Det tog dock 2 dagar innan hjärnan ställt in sig på att vara där och börja tänka på rätt sätt igen. Vi har en extremt lugn vecka, med bara 12 barn/dag. Nästa vecka är de 60...

Är sur på tandläkaren. Fick en tid skickad till mig tidigt under sommaren, som jag avbokade via mail. Idag ringde de och undrade varför jag inte kommit på morgonen... Men om de uppger ett telefonnummer och en mailadress, då måste det väl innebära att man kan maila dem, eller?!?! Tydligen har de ju inte läst mailen i alla fall. SUR!

***Om Paulina's barnkalas***

Här kommer en LO som handlar om Paulina's första barnkalas. Det hade hon i år, när hon fyllde 4 år. Det blev en dubbel-LO, men det kommer att bli ännu en dubbel för att kunna berätta hela storyn. Dessa foton är från det som hände inomhus, men sen fortsatte kalaset utomhus och jag har flera foton ifrån det som jag också vill scrappa.

barnkalas vänster

barnkalas höger

Har kommit fram till att jag tänker mer och mer på vilka historier jag vill scrappa. Förut har jag alltid bara scrappat det fotot som tilltalar mig för stunden. Nu kommer jag på mig själv i vissa situationer att jag tänker: Å, detta måste jag fota, för det är en viktig historia att berätta. En förändring är på gång alltså. Tex bad jag Daniel fota mina solglasögon, när de sitter i mitt hår, vilket de gör under det ljusare halvåret. (i princip konstant) Sen ser jag saker omkring mig som jag vill fota, som är viktiga smådetaljer, inte för att de är vackra att se på. KUL!! Gillar denna förändringen. Men sen finns det fortfarande stunder när jag bara scrappar för stunden, med det foto som verkar roligt just då.
Härligt med en hobby som man tycker att man växer i, som hela tiden lär en nya saker och för en framåt.

Det har varit en jättefin, solig dag här idag. Barnen har lekt från det de steg upp, till de tvingades i säng ;) Det innebär att jag och Daniel haft gott om tid att sitta på altanen, i solen och dricka gott kaffe.
Tack J och T för ölen på eftermiddagen!!

Bara en dag kvar på semestern för min del (Daniel och barnen har en vecka till). Har börjat ställa in mig i ett par dagar nu, så det känns riktigt bra faktiskt. Hoppas bara att hjärnan sätter igång när jag stiger in på jobbet, för just nu kan den inte tänka en klar tanke om vad jag ska göra när jag kommer dit ;) Hihihi

Kram på er alla!

***Ni missar väl inte...***

...att vi kommer att ha en stor scrapträff i Linköping, 29-30 september. Dit är alla välkomna att vara med och scrappa, passar även nybörjare. Det blir även saker för dig som är kortmakare.  
Kanske är du bara nyfiken och vill komma och titta. Det går alldeles utmärkt! Vi öppnar kl 10.00 på lördagen och slutar kl 18 på söndagen.
Dessutom kommer det att finnas tre butiker i lokalen: Stellas, Papp & Scrapp och Pysselpassion.
Utmaningar och spännande demonstrationer blir det också.
Blir du nyfiken, så har vi en
hemsida där det står mer information. Det är dags att anmäla sig nu!

VÄLKOMNA!!!