***Publicerad! :) ***

Åh, jag upptäckte idag att jag fått en LO publicerad på Scrapinspiration. JÄTTEKUL!! Det var efter en skiss de hade där för flera herrans veckor sen. LO'n jag gjorde var denna:Sitter här och är hur scrapsugen som helst, men av någon anledning hamnade jag framför datorn istället. Känner dock att jag blev lite taggad nu, så jag ska nog sluta blogga.... Närsom helst nu..... hihihi
Okej, nu slutar jag!
Kram på er!

***Dopkort***

Jag hittade ett kort på nätet, med en (förmodar jag) stämpel på som passade mitt syfte. Så, jag ritade av den för hand, på mitt sätt, men eftersom jag inte vet om man får göra så, visar jag kortet med en förvrängd bild på.
Vi ska nämligen på dop i morgon. En av Daniel's kusiner har fått en pojke.Som ni ser, så går kanten på kortet där den bruna kanten är, stjärnan sticker alltså ut utanför själva cardstocken. Min man tycker att jag numera också kan titulera mig kortmakare, men jag är fortfarande tveksam.

Vi har haft en lugn dag idag, tills det blev dags för kvällsmat. Vad gör man med barn som säger att maten är äcklig eller att de inte vill ha den, innan de ens har sett vad det är?!?!?! Så, då blev det bråk igen och eftersom barnen är så hungriga när de börjar bråka, blir det ännu värre. Speciellt min äldsta är väldigt känslig för lågt blodsocker, men ändå vägrar hon äta vissa dagar.

På tal om ingenting, så tog vi bort Paulinas plåster på magen (efter operationen) igår. Hon skrek som en stucken gris innan, för hon var så övertygad att det skulle göra ont, men hon blev glatt överraskad. Vi ställde henne i duschen och fick lite hjälp av att vattnet löste klistret på plåstret. Det ser riktigt fint ut! Hon har numer en normal navel istället för en som står ut. Det märks på henne idag att hon är nöjd över resultatet, för hon visar med glädje upp den för oss! Dock är det lite svullet än i själva såret, så det bör bli ännu snyggare innan det är färdigt.

***Fick en beställning***

Jag fick en beställning förra veckan, efter att Rosario bloggat i Papp & Scrap-bloggen om att göra album. Jag förklarade att det inte var jag som gjort det, men hon ville ändå att jag skulle försöka. HÄRLIGT med utmaningar!
Det hon ville ha var ett album med bokstäver, med ordet DREAM, ett påsalbum och ett helt alfabete som mallar till egna ord-album. Och det jag gjorde!


***Ni missar väl inte...***

Ni missar väl inte att vi den 13-14 september återigen kör ett race med LinköpingScrap!! Det är redan fullbokat för att komma med som sittande gäst, men det återstår en inbjudan till dig som är nyfiken, vill ställa frågor, bli inspirerad eller som vill handla i någon av våra 4 butiker!! Det är alldeles GRATIS att komma dit för de sakerna.

Är du nybörjare? Vill veta mer? Perfekt!! Vi håller en föreläsning för dig kl 12 på lördagen. Det är också GRATIS.

För mer information, se
LinköpingScrap's hemsida

VÄLKOMNA!!

***Mycket på Papp & Scrap***

Ni missar väl inte att det varje dag är olika erbjudande (till din fördel!) hos Papp & Scrap?! Stick dit och kolla!

Just nu presenterar vi också augusti månads andra gästdesigner på vår inspirationsblogg. Missa inte det heller.

***MiniDemo på Papp & Scrap***

Just nu demonstrerar vi hur du kan använda din EK Sucess hörnstans på ett kul sätt.Välkomna in till
Papp & Scrap's inspirationsblogg!!

***Ett foto***

Här kommer ett av de foton jag är nöjd med, som jag visar upp 3 gånger, fast med lite photoshopping gjord på 2 av dem. Tänk, vilken skillnad det blir!! Jag måste definitivt lära mig att leka mer med photoshop.
Egentligen är inte orginalet världsbäst, det är lite överexponerat, men jag tycker att jag blev bra, så jag ville försöka rädda det och göra det till något annat.(Det syns lite dåligt, men jag har färg kvar på det blåa i mina ögon, medans resten är svartvitt)

***Fotosession***

Min man och mina barn har hjälpt mig idag att fota mig lite. Jag är ju "aldrig" med på foto, så jag tyckte att det var dags att jag var det ordentligt.
Det blev en del bra foton, men de flesta ska jag photoshoppa lite med sen. Här kommer två.


Paulina har varit lite slö och haft lite ont idag, efter hennes navelbråcksoperation igår. Det var inte förrän efter kl 16 idag som hon överhuvudtaget har varit ur soffan. Hon går på smärtlindrande medicin, men hoppas att hon ska slippa det i morgon.
Hon har varit hur duktig som helst, min lilla plutta. Hon är mycket starkare än sin storasyster på såna saker (som nålar i armen och sånt). Jag är stolt över henne!! 

***MiniDemo på Papp & Scrap***

Just nu demonstrerar vi hur du själv kan göra ett minialbum som består av ett ord på Papp & Scrap's blogg.Välkomna in!

***Award***

Tack snälla Ullis, för awarden!Reglerna/The rules:


1. The winner can put the logo on her blog.


2. Link the person you received your award from.


3. Nominate at least 7 other blogs.


4. Put links of those blogs on yours.


5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated


Jag vill gärna ge dessa tjejer en award för att deras bloggar ger mig en glädjestund varje dag!!
AnnaG, Malin, Bea, Lina, Sandra, Annika och Sara.


***Viktkoll***

Ställde mig på vågen imorse, efter 2 veckors GI. Jag har gått ner 3 kg sen starten efter sommaren, 11 kg sammanlagt, vilket gör att jag nu väger 64 kg!!!!!! Helt otroligt!!! Hade någon sagt till mig i julas att jag skulle väga det efter 8 månader, hade jag inte trott det. Men här är jag nu och tror nästan att vågen ljuger när jag ställer mig på den. Det är ca 10 år sen jag vägde så här senast.

pssst.... jag har beställt lite nya kläder.....Sen kan jag tala om att jag fick svar på min magnetröntgen i måndags och det är tydligen inget fel på mig. Inte något som syns i alla fall (hur man nu ska tolka det). Kommer att ta kontakt med en sjukgymnast för att be om att bli ordentligt "igenomkänd", ifall det är så att problemet egentligen sitter någon annan stans, eller om det är där det är nu, men inte syns. Tänker i alla fall kolla, för jag tycker att det är konstigt att man inte kan få en diagnos.
Och så sa jag till läkaren att en av de värsta sakerna är ju att jag inte vet om jag gör mig själv mer illa: om jag sitter så det gör ont, blir det värre då eller spelar det ingen roll. DÅ svarar hon att hon inte tror att jag gör mig själv illa..... Hur i hela friden kan hon säga det när hon inte vet vad det är som är fel?!?!?!?!?!?
Hur som helst, jag kan verkligen inte nöja mig med: "ibland får man bara acceptera att det gör ont". Jag är 32 år, ska jag ha ont utan orsak i ytterligare 50 år?? Aldrig!

***Basic Grey***

Det var länge sen jag använde mina Basic Grey papper, så jag utmanade mig själv att använda dem till denna dubbel letter. Återigen är motivet från Öland, denna gång från dess djurpark.

Vet inte om jag är nöjd med den eller inte. Får låta det gå ett par dagar.....


***DT-uppdrag MiniDemo***

Just nu demonstrerar vi 3D-lack på Papp & Scrap's inspirationsblogg. Här kommer ett litet smakprov.


***Gissa.... Ölandsalbum***

HiHiHi. Okej, jag är officiellt tokig! Men, fördelen är ju, som sagt, att Ölandsalbumet går framåt. Bäst att passa på innan jag lessnar. Här kommer ännu en dubbel.Pappren kommer från S.E.I och är helt underbara! Cirklarna ser helt vita ut, men det är de inte. Jag har chalkat dem med ljus turkos och mörk grön, för att matcha färgerna i pappren.

Dags för kvällskaffe och en film!

***Min toa uppe***

Har väl berättat att jag fixat i ordning min toalett på övervåningen, men har inte visat er hur det ser ut.

Har fotat första fotot ståendes i dörren. Skåpen hänger alltså på vänstra väggen. Toalettstolen står direkt under fönstret och duschen är i hörnet bredvid dörren till höger.
Förut hängde där ett liiiiitet skåp, på en alldeles för liten höjd för att jag skulle kunna spegla mig och det var det enda! Till höger om toalettstolen var det en stång på väggen (direkt under snedtaket) där man kunde hänga 2 handdukar. Notera gärna mina krokar för handdukar som jag har nu. De syns längst till höger på bild 2. Duschhörnet var i plast med vita karmar och stången inne i duschen (där flaskorna står) var också i vit plast. Så här är det nu istället.

Igår var vi på IKEA och köpte oss nya madrasser till hela familjen. Idag är Daniel på IKEA och köper en ny bäddmadrass till vår dubbelsäng. Ångrade oss när vi kom hem nämligen att vi inte köpte en ny sån. Har inte sovit så bra inatt. Tyckte det var lite hårt, men det sägs ju att det tar 6-8 veckor innan man vant sig, så jag får väl stå ut ett tag till innan jag vet om det var ett felköp eller inte.

***Återigen Ölandsalbum***

Hmmm, det känns som om jag har fastnat.... Så fort jag ska scrappa, så blir det till Ölandsalbumet. Men, det är ju i och för sig bra, för då kanske jag blir klar någon gång. Jag har ju "bara" 12-15 dubbelLO's kvar för att få med alla foton jag vill.......

Nåja, här kommer gårdagens resultat:


***Ölandsalbum***

Ytterligare en dubbel LO i stående letter som jag ska ha till vårt Ölandsalbum har jag gjort. Gjorde det visserligen för några dagar sen, men jag har inte varit hemma för att blogga den.Bokstäverna har jag stansat ut med glittrigt papper som kommer från DCWV's "the glitter cardstock matstack". Det var en sån där grej som jag funderade länge på om jag skulle köpa, men som jag tvekade på. Tillslut gjorde jag det och det har jag haft stor nytta av! Perfekt för att förhöja tex bokstäver och sånt med.

Tyvärr misslyckades min stämpling nere till höger. Jag stämplade först med vitt, men det blev inte bra, så jag försökte stämpla en gång till uppe på med svart (det är själva cirkeln med siffror jag menar), men det blev bara grått. Skulle varit lika tydligt som cirkeln i mitten.

Nåja, jag tycker om den i alla fall!

***Frågor***

Var inne och läste på Lillblommans blogg och kände att jag också vill haka på denna "frågesport".
Det går ut på att man ska svara på frågorna med endast ETT ENDA ORD! Så, vi får se om jag klarar det ;)

1. Var är din mobiltelefon?       -   Handväskan
2. Var är din (o-)äkta hälft?      -   Jobbet 
3. Ditt hår?                                    -   Mycket
4. Din mamma?                           -   Bäst
5. Din pappa?                               -   Noga
6. Det bästa du vet?                   -   Sommar
7. Din dröm inatt?                       -   Livlig
8. Din dröm/ditt mål?                 -   Renovera
9. Rummet du är i?                    -   Scraprum
10. Din hobby?                            -   Scrapbooking
11. Din skräck?                          -   Ensamhet
12. Var vill du vara om 6 år?   -   Huvudvärksfri
13. Var var du igår kväll?         -   Hemma
14. Vad du inte är?                    -   Fransktalande
15. En sak du önskar dig?       -   Byggstart
16. Var du växte upp?              -   Tegelvilla
19. Det sista du gjorde?           -   Dammsög
20. Dina kläder?                        -   Tunika
21. Din TV?                                 -   Samsung
22. Ditt/dina husdjur?              -   Flera
23. Din dator?                            -   Bärbar
24. Ditt humör?                         -   PMS
25. Saknar någon?                  -   Mannen
26. Din bil?                                 -   Rullar
27. Något du inte har på dig? -  Strumpor
28. Favoritaffär?                       -   Nätbutiker
29. Din sommar?                      -   Härlig!
30. Älskar någon?                    -   Döttrarna
31. Favoritfärg?                         -   Turkos
32. När skrattade du senast? -  Idag
33. När grät du senast?           -   Igår

Provar du på att svara på dessa frågor, får du gärna lämna en kommentar här, så kommer jag smygande och kikar sen ;)

***DT-uppdrag***

Återigen har det varit dags för mig att lifta någon på Papp & Scrap's blogg och den här gången har jag valt en LO som Lilo har gjort. Jag fastnade främst för hennes sätt att lägga pappren i lager på lager och banden med häftklamrarna.Och här kommer min tolkning, skapade med underbara papper från K&Company.Cardstock: Bazzil, blå
Papper: K&Company Blue Awning Blue & Ivory Damask, Blue Swirl och Green Floral Damask
Dekorationer: Blommor, pärlfloss, journalingruta, knappar, nyckel i cardstock, rheinstenar, 3D-lack och häftklamrar
Text: American Craft Felt Stickers

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***Kunde inte hålla mig***

Tänker mig att bara ställa mig på vågen 1 gång i veckan, men jag kunde inte hålla mig. Igår var jag tvungen att ställa mig, mest för att jag var rädd att jag hade gått upp massor sen jag började med GI förra onsdagen, kände mig så svullen.
Men, det var ett glädjande besked istället. Har gått ner de 2 kg som jag gått upp under sommaren, vilket gör att jag nu är på 65 kg igen.

Sen har jag konstaterat att min stuss nu mäter exakt samma som min mage gjorde när jag började.... 106 cm. Min midja mäter nu 85...!

***Nytt utseende***

Gå gärna in på Papp & Scrap's inspirationsblogg och kika, för den har fått nytt utseende. Jag är lite stolt över den, eftersom det är jag som fixat.

***Ölandsalbum och sista minnslådan***

Nu har jag äntligen scrappat färdigt den sista minneslådan till barnen, vilket betyder att jag nu kan lägga i allt som jag sparat åt dem i andra skåp, men få det sorterat i deras egna lådor. Så här blev Andrea's:Alla tre lådorna blev väldigt enkla och det beror på att jag inte vill att det ska vara för många saker på som man kan fastna i med risk för att det lossnar.Jag har också gjort ännu en dubbel i letterformat till mitt Ölandsalbum. Scrappar fakiskt detta album i rätt ordning, så så som ni har sett dem komma är också ordningen det kommer att vara i albumet.För första gången på länge infann sig tanken "jag kanske ska spara dessa bokstäver till något bättre" (kanske för att jag tycker de är sååå fina, från Making Memories), men jag slog det ur hågen och sa till mig själv att det ju faktiskt går att köpa ett paket till!

***Byggoffert***

Idag, äntligen, efter 17 långa veckor, kom slutligen offerten på bygget. Det stämde ju inte alls med det som han talat om för oss på telefon. Den fulingen sa nog antagligen siffran utan moms.... Så, nu vet vi inte vad vi ska göra, för det blev plötsligt väldigt mycket dyrare! Dessutom är det ju så att det kommer att gå nästan 200 000 till utöver det han sagt till att köpa in golv, tapet, färg, kakel, klinker, golvvärme, element, nya fönster (byter i de befintliga rummen), badkar, kök, kyl/frys, möbler mm.
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!

***Börjat med GI igen***

Kommer ni ihåg att jag gick ner 10 kg med GI-metoden i våras. Har inte hållit på det alls under sommaren, så det har blivit mycket glass, kakor, bullar och annat gott (vin tillexempel). Har faktiskt dock inte gott upp mer än 2 kg, vilket jag tycker är bra. Jag var rädd att jag skulle bounca upp allt jag gått ner på en gång, men det gjorde jag alltså inte. Från och med idag är det dock rivstart som gäller igen, inte för att gå ner så mycket i vikt, utan mest för att komma igång med tänket igen. Men, får jag gå ner de 2 kg jag gått upp, är jag nöjd.
Så, startvikt är 67 kg.
Plockade fram alla mina gamla recept och satte genast ihop en meny för de första 5 dagarna. Det är mycket enklare då, tycker jag, när jag har handlat allt klart och vet exakt vad jag ska göra. Och eftersom jag vet att jag klarade det förra gången och vet hur enkelt jag tyckte det var, är motivationen inte så svår att hålla uppe. Dessutom mådde jag så himla bra av att äta så.
Andrea och jag åkte och handlade när vi skrivit listan klar. Miranda och Paulina följde med mormor och morfar hem efter helgen, så hon och jag är ensamma hemma. I morgon börjar jag dock att jobba igen, men det känns rätt okej. Ska bli skönt att komma in i rutiner igen.

Papp & Scrap söker en ny DT-medlem

Papp & Scrap händer det grejer den här månaden. Eftersom Lisa tyvärr har slutat, måste vi söka en ny DT-medlem. Det kommer också att behövas en vikarie ett par månader eftersom Ullis ska föda barn när som helst. Är du nyfiken och vill söka? För mer information, se vår blogg.

Eftersom det är ny månad, betyder det också nytt tema. Temat för den här månaden är att LIFTA NÅGON DU INSPIRERAS AV. För mig var det inte lätt, eftersom jag inte har någon speciell "idol" inom scrapvärlden. Jag är allätare och finner inspiration i alla möjliga konstelationer och bland olika människor. Men, efter lite letande hittade jag mitt första "liftoffer" som blir LINA. För att läsa ännu mer och för att se Linas orginal, besök Papp & Scrap's blogg.

Här kommer min tolkning:

 där är även blått i underkant, försvunnit i scanningen.

Cardstock: Bazzil, blå
Papper: K&Company Blue Awning Flowers & Butterfly och Blue Awning Blue Swirl
Dekoration: Knappar, Fjäril, Trollslända, Fluid Chalk och Journalingblad
Text: QK Maddie Anne Classic, dymo och klistermärken

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se