***Andrea's rum***

Andrea's rum har genomgått en förändring under veckan. Förra helgen målade vi om och sen har det lagts nytt golv under vardagskvällarna. Igår kväll fick hon flytta tillbaka in igen.

Så här såg det ut innan vi målade. Notera det gråa golvet....Så här såg det ut idag när jag fotade:Gardinerna har hon själv valt i Jotexkatalogen, så då var ju jag "tvungen" att köpa dem. Passar på att visa Paulinas gardiner, för de är snarlika och dem har hon själv valt.Jag kan meddela att Andrea är VÄLDIGT nöjd med sitt rum och med den rosa färgen. Det är en enorm skillnad mot det mörkgröna som var innan. Golvet gör också att det känns som om rummet vuxit med flertalet kvadratmeter.
I och med detta är vi klara på övervåningen så långt vi kan renovera innan bygget är klart. När bygget är färdigt återstår det att fixa i ordning allrummet, men det är inte lönt förrän sen.
På byggfronten har vi inte kommit speciellt mycket längre. Det som skulle ta byggubben 2 veckor, har snart tagit 6 månader..... Min tillit till den här branschen är inte på topp, som ni kanske förstår.
Daniel pratade i alla fall på telefon med honom häromdagen och nu lät det som om han verkligen skulle räkna på det. Men, det har vi ju som sagt hört förr. Den andra byggubben vi har på gång är så himla svåra att få tag på i telefon, men vi kämpar på. I år ska det bli klart och jag så ska ut och snickra det själv!!

Nu kommer maten!! Kinamat!! Mums, är JÄTTESUGEN!!! Och hungrig!!!

***Äntligen nått att visa upp***

Här kommer en LO som jag gjorde igår. Satt ganska länge med den. Fick inte riktigt ihop det som jag ville, men det löste sig tillslut. Men det var skönt att sätta sig med den. Jag har haft en jobbig vecka, med möten och annat. Dessutom ännu ett aura-migrän anfall (2 sen jul) och väldigt ont i kroppen.Jag hade ingen tanke på att det skulle bli en monokromatisk LO, men det blev så i alla fall. Ser ni den stora stjärnan under "Paulina"-lappen? Det är en clear-stjärna, så den syns bara lite vagt.

Sista dagen på januari idag. Bara 29 dagar kvar till den första vårmånaden!!! Åhhh, vad jag längtar efter sol!! Tror inte jag har sett solen mer än ett par gånger sen i november. Jag är svältfödd!!!!
Dessutom är det ju bara 27 dagar kvar till kryssningen!!!! Det ser jag verkligen fram emot!!! Jag behöver shoppa. Kände igår när jag satt med den här LO'n att jag har skittråkiga dekorationer, så det är det jag är på jakt efter. Det och cardstock, som börjar tryta i vissa färger.
Nu är det städning som gäller. En fördel med den självgående dammsugaren, är att man kan lägga den tiden på att städa och plocka i annat, som man annars bortprioriterar för att dammsugningen är viktigast. Nu sköter ju sig dammsugningen av sig själv, så nu ser jag det andra på ett annat sätt.

***Nytt och kul***

Igår kom det en del kul på posten. Först kom mina Scott Kelby böcker (Digital Fotografi del 1 och 2) direkt i postlådan. Väldigt lättlästa! På en, som jag tyckte, kort stund hade jag redan hamnat på sidan 93. Tyvärr var inte boken så teknisk som jag hade hoppats. Men egentligen borde jag kunnat ha gissat det, utifrån de erfarenheter jag har av Scott Kelby sen innan. Han är mer än "gör så här, steg 1 och 2"-människa. Så, jag kommer att vilja köpa en bok som är mer teknisk i sin utformning, som berättar om fotograferingens ABC. Någon som har ett tips?

Senare på eftermiddagen kom ett SMS om att mitt objektiv och fjärrutlösare kommit till posten. Daniel hämtade det (och ett paket med kläder ;) ) när han var i stan på kvällen.
Så, nu sitter jag här med en liten Nikon fjärrutlösare (som fungerar alldeles utmärkt) och dessutom ett Sigma EX 50/2,8 DG Macro 1:1 Objektiv. Har egentligen inte hunnit testa det än, men jag tog ett foto av min frukost i morse och jag gillade resultatet!!! Notera hur det korta skärpedjupet får bilden att se vinjetterad ut. Me Like!!!Vi är hemma idag också eftersom Andrea var dålig i magen i går. Ganska skönt med långhelg, även om det tar ett tag för hjärnan att ställa om när man så plötsligt blir ledig. Hoppas hinna måla Andrea's rum den här helgen, så det blir klart någon gång. Skulle ju ha gjort förra helgen, men det blev inte av. Vi ska ju lägga golv där också sen, när det är målat. Börjar lessna på att ha en "plankhög" i sovrummet...... Konstigt....!

***Skissinspiration***

Har glömt att visa denna. I Scrappizbloggen var det åter dags för en skissutmaning förra veckan och till den skissen har jag skapat den här:Har jag förresten berättat att jag numera ingår i Scrappiz bloggredaktion " på riktigt"? Så är det i alla fall och jag känner mig hedrad och tycker det är jättekul!!!

Trött som en, jag vet inte vad, är jag idag. Ögonen klipper till och med nu, när jag sitter här framför datorn. Men, det är dags att lägga barnen och sätta sig i soffan och slöa med lite kaffe, så känns det kanske bättre.... HiHiHi

***Årets första kort***

Har liftat/casat (vet inte exakt var gränsen går) ett kort som Fialoppan gjort på Kortskissen. Min ena arbetskamrat har nämligen fött barn precis och hon kommer till jobbet imorgon och hälsar på, så hon ska få kortet. Orginalet ser ni här.

Så här blev mitt kort. (Ursäkta den usla scanningen!!!!)


***Scrapträff idag***

Vi som fixar LinköpingScrap-träffarna, träffades idag för ett planeringsmöte och några timmars härlig scrapstund. 3 layouter gjorde jag, men en får ni vänta på (eftersom jag väntar på att lite glossy ska torka) tills imorgon. Det blev bara julbilder (som sagt, bäst att smida medan järnet är varmt) och dessutom blev det 2 foton på varje LO!! Fortfarande bara en LO i år med ett foto. Trendbrott hos Petra?!?!
Innan ni får se vad jag gjorde, vill jag sända ett särskilt TACK till Malena som återuppväckte mitt intresse och min nyfikenhet inför fotografering. Känner att jag stått stilla ett tag och inte utvecklats speciellt mycket. Men tänk att det inte krävs mer än lite information (och en beställning på två Scott Kelby böcker ;) ) för att göra så mycket. I morgon blir det fota av!!
Här kommer layouterna:

Åh, börjar bli sugen på en A3 scanner. Men, tills dess får ni stå ut med att nedre delen på bilderna försvinner.

Notera att jag på de 3 senaste LO'erna använt samma röda AC-alfabet..... Tja, är det jul så är det! Någonstans där det inte är jul längre, är här hemma i huset. Det är bara gardinerna kvar, men de får jag ta i morgon eller nästa helg. Min man och mina barn har varit så duktigta idag och städat bort allt. Skönt! Hur mycket jag än älskar julen, så försvinner oftast känslan så fort det blir en vecka in i januari. Dessutom hade vår gran gjort sitt nu. I

Min självgående dammsugare kom igår!!! Den är huuuur bra som helst!!!! Det blir verkligen rent och den fungerar klockrent: återgår själv till laddaren när det gått en timme, eller tidigare om han bedömer det tillräckligt rent. Perfekt städhjälp. Bara nu jag och mannen ser till att golven är rena från leksaker varje kväll, så kan jag starta den när jag åker till jobbet. Me like!!! Det är det närmsta jag kommer till hemhjälp just nu.


***Äntligen lite julbilder***

Inte förrän i måndags dök mina julfotografier äntligen upp. De hade jag ju beställt så långt i förgväg och verkligen hunnit vänta på! *ironi, eftersom jag beställde dem dagen innan*
Hur som helst, har känt att det är dags att göra lite jullayouter medans jag fortfarande har lust, för ganska snart har jag tröttnat misstänker jag.Känner mig ganska nöjd med den här. Har kommit på att jag inte alls har lika svårt med tomhet på LO'erna som jag hade förr. Jag kan lämna ganska mycket tom cardstock utan att jag dånar.

***Med i tävling***

LenaS firar att hennes blogg fyller 2 år och därför har hon ordnat en tävling (eller egentligen 2). Det är skisstävlingen där jag har hakat på, mest för att jag tyckte skissen passade så bra till det jag ville göra med dessa foton. Notera att jag gjort 5 LO's på rad med mer än ett foto på!!! (Men jag har inte visat alla här i bloggen, eftersom de skickats till annat)Börjar irritera mig på att jag inte får med nedrekanten i min scanning. Scannar ju redan varje LO 2 gånger och så stichar jag ihop det, men skulle jag få med nedrekanten måste jag scanna 4 gånger och det ids jag aldrig. Får nog börja kika efter en A3 scanner. Några förslag?

***Scrappat mycket***

...men har bara en som jag kan visa upp nu. ;)
Har verkligen varit inne i ett stim, har lagt i från mig och sen påbörjat nästa. Det är tur att barnen har haft ett par bra dagar också. Här kommer i alla fall kvällens alster, som är en LO om Paulinas första tand som hon tappat på riktigt (de andra 2 har ju slagits ut). Som kommentar vill jag säga: jag visste att den där (hemska) overlayen, som för övrigt är mer grön i verkligheten, skulle komma till nytta någon gång. Verkligen inte min färg, men som vanligt hittar de flesta saker hem till slut!Har haft en kort liten arbetsvecka, som varit ganska lugn och skön. Men, f-n, det kan inte vara meningen att man ska jobba hela livet! Jag känner det ännu mer när jag har varit ledig. Det är ganska sjukt, när man tänker på det, hur mycket tid vi jobbar och spenderar ifrån familjen. Barnen växer sååååå fort och snart är det slut! Ibland känns det verkligen så och av dygnets 24 timmar, spenderar vi (läs jag, som bara jobbar 75%) bara ca 5 timmar ihop! Usch, det är ganska deprimerande att tänka så. HELT GALET KNÄPPT!!
Nu släpper jag det, annars........suck.

***10 i Topp 2008 - LO***

Ser att det är många som rankar sina 10 favoriter på scrapsidan, från det gångna året och jag ska inte var sämre!!!

Året genererade: 75 st LO, 27 st Letter, 3 st 6x12, ca 30 kort, 2 minneslådor och diverse småalbum.
Jag presenterar mina 10 i topp i den ordning jag gjorde dem, förutom de två sista, eftersom de är i ett annat format:

Så, kan jag då dra några slutsatser om vad jag gillade år 2008?? Tja, det verkar som om ett enda foto är ett måste, de flesta har ett band på sig i någon form och jag har ökat antalet dekorationer i slutet av året jämfört med början. De flesta av dem är dessutom gjorda under någon form av press, dvs DT-uppdrag eller tävling/utmaning. Jobbar bäst under press?!

***Sist och först***

2008 års sista LO och 2009 års första LO är båda i dubbla letter och tillhör mitt Ölandsalbum. Nu har jag bara en singelLO kvar att göra, så är albumet färdigt.
Fick igång min scanner idag, äntligen, efter datorbytet, så därför har jag inte visat den första av LOsarna förrän nu. Otroligt, min 10 år gamla scanner funkar mot Vista.... (och jag som trodde jag skulle få köpa en ny ;) )
***Skissinspiration***

Idag är det den första skissinspirationen på Scrappizbloggen för det här året, en skiss som jag varit med och skapat till (i egenskap av skissteams-medlem).
Denna gång finns det också ett pris att vinna, sponsrat av Pappersvinden. Kika gärna.

Här är i alla fall min tolkning på skissen:Tack Fnyz, för att jag fick en härlig skiss att skapa till!!


Är tillbaka hemma idag efter nästan en hel vecka hemma hos barnens farmor och farfar. Det var trevligt, lugnt, skönt och mysigt, men det känns ändå otroligt skönt att komma hem! Peppar, peppar, sen jag gått ner i vikt har jag inte längre lika jobbigt med att sova i andra sängar, så kroppen har orkat med att vara borta, så att säga. Tyvärr (!) var vi på bio med barnen förra lördagen och efter det har jag haft väldigt ont i min svanskota, så på grund av det har jag varit lite stel och haft svårt att sitta och så. Då är det jobbigt att inte vara hemma, där man kan fläka sig i soffan precis hur man vill, utan hänsyn till någon annan.
Nu ska jag spendera några timmar till att komma i någorlunda ordning igen: tömma resväskorna, tvätta osv.

God fortsättning på er!!