***ScrapIdol-tävlingen, vecka 3***

Utmaningen för vecka 3 var att skapa till en av ABBA's titlar (det fanns 4 stycken att välja på). Gärna något altrat. Jag gjorde en toalettskylt till sången Does Your Mother Know, med följande motivering: En toalett kallas också för hemlighus, vilket för mig in på ordet hemligheter, något som man verkligen inte vill att ens mamma ska veta.
(Min mamma trodde att jag tänkte på DASS.... (eftersom låten börjar med does)

Jag vann inget den här veckan heller (ingen som blir förvånad, eller hur), men jag gillar i alla fall min skylt och den hänger faktiskt på toalettdörren.Det syns dåligt, men bakgrundspappret går i grönt. Bokstäverna har jag stansat i foam.

***Ölandsalbum***

Här kommer en dubbel (av tre) som handlar om när vi var på lådbilslandet.När som helst nu kommer barnen hem. Jag längtar efter dem nu, har ju inte sett dem sen i söndags. Men det har varit skönt att vara själva några dagar, jag har verkligen passat på att njuta av det! Att vakna när man vill, se på TV när jag vill, tysthet och lugn. Härligt. Ett tag, men nu vill jag att det ska bli som vanligt igen.
Trevlig helg på er!!

***DT-uppdrag***

Välkomna in på Papp & Scrap's blogg, som just nu bjuder på månadens sista LO i temat HÖST/MAT. Det är Rosario som har skapat en LO som heter "Skogens guld".
Nästa månad blir en fullspäckad månad med tema RUBRIKER/JOURNALING, med start lördag. Missa inte det!

***Bonus i Idol-tävlingen***

I måndags lades det ut en bonusuppgift i Idol-tälvingen hos Pysselpassion, som jag väldigt snabbt gjorde ett bidrag till. Det handlade om att göra ett bröllopskort, antingen ett "ge-bort"-kort eller ett inbjudningskort. Jag gjorde ett inbjudningskort och det tog mig ungefär 15 (!) minuter.Det är ett embossat papper, som jag klätt med rosa vellum på insidan och så detta band + hjärta på framsidan. För att öppna kortet, knyter man upp rosetten.
Återkommer i morgon med mitt egentliga bidrag till vecka 3, något jag är stolt över!

***Skapar!***

Jag skapar här hemma, men det är inget jag kan visa upp än. Bland annat är det till Idol-tävlingen, så det kan jag visa på torsdag.

Allt är lugnt här hemma. Väldigt lugnt! Barnen är hos sin farmor och farfar hela veckan, vilket känns "samvetstryggt" för mig, eftersom det är höstlov och vi måste jobba hela lovet. Nu får åtminstone de lov. På ett sätt betyder ju det att också jag och mannen får lov. Både före jobbet och efter jobbet har vi extra mycket tid åt varandra och våra hobbies. I morgon ska jag faktiskt ut och shoppa julklappar. Bäst att passa på när ingen kan se vad jag kommer hem med. Har städat i klädkammaren för att få plats med julklapparna också!

Nu ska jag fortsätta scrappa. Sitter nämligen med ett underbart DT-kit för november månad. Missa inte november på
Papp & Scrap!!

***Vecka 2 i Idol-tävlingen***

Har lämnat in bidrag till vecka 2 i Idol-tävlingen hos Pysselpassion. Utmaningen var att scrappa till temat GIRLPOWER och samtidigt ha med glitter, zickzack och lager på lager. Bonusprodukten för veckan (som ger extra poäng om du får med) var lace-cardstock. Mitt girlpower handlar om flickornas kraft/makt på mig som mamma.Jag lämnade inte in förrän kl 17 på onsdagkvällen, eftersom jag var hos mamma och pappa i Skåne över helgen. Då, kl 17, upptäckte jag att de lagt ut ännu en chans till bonuspoäng, som gick ut på att scrappa till ordet STJÄRNA. Det skulle vara inlämnat 6 timmar senare... Som tur var fick jag en tanke direkt och skapade utifrån den. Det blev ett enkelt julkort, med den text jag direkt fick i huvudet när jag läste ordet stjärna.


***DT-uppdrag***

Just denna månads tema, HÖST/MAT har varit lite besvärligt för mig, eftersom jag så sällan fotar den typen av foton. Det innebär att detta foto, som jag använt till denna LO, är lite ospontant..... Gjort som en symbol för något annat. Tillsammans med de fantastiska Kaiser pappren och overlayen, känner jag dock att jag är extremt nöjd med resultatet. Ibland kan man till och med förvåna sig själv.Här följer en närbild på min dolda journaling.Cardstock:
Bazzil
Papper: Kaiser Hideaway Sanctuary och Kaiser Hideaway Haven
Dekoration: Hambly Overlay, Brads med Blingstenar, Sammetsband, Magnetlås
Text: QK Journal Grande och QK Studio Classic

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

***40% rabatt***

Ni missar väl inte att den stora rean på Papp & Scrap fortsätter. Nu är det 40% rabatt på allt i hela butiken (det tillkommer porto som vanligt). Skynda in och kika!!

***Mitt första bidrag***

Har hoppat på ScrapIdol tävlingen hos Pysselpassion. Mitt första bidrag kommer här:Temat var FÖDELSEDAG. Sen skulle man ha med saker från 5 TILLVERKARE + Chalk, Brads, Blommor, Bling och Chipboard. Dessutom fick man extra poäng om man fick med spets.
Mina tillverkare: Bazzil (cardstock), Cosmo Cricket (mönstrat papper), 7 gypsies (tygtejp med siffror), Making Memories (akrylfärg till chipboarden) och American Crafts (journalingrutan, pennan jag skrivit med och vinylbokstäver)
Ännu mer extra poäng fick man om man skickade in inom 24 timmar, vilket jag gjorde.
På lördag är jag dock hos mamma och pappa.... Så, jag lär missa 24 timmars gränsen.

***Scrapkryssning***

Tjoho, jag ska på scrapkryssning! Kommer att göra det istället för eventet nästa år. Ska bli superkul! Har redan fixat på jobbet så jag kan vara ledig, det kallar jag framförhållning!

Nu ska jag strax åka och träna. Det ska också bli kul, det var 2 veckor sen sist.

***Nervös!***

Är hypernervös!! Jag och Bea ska åka på scrapkryssningen i februari har vi bestämt. De släppte de 100 biljetterna för bara några dagar sen. När Bea väl skickade in sin anmälan visade det sig att det bara fanns 21 platser kvar och det var flera timmar kvar innan jag skulle komma hem från jobbet och kunde maila min lapp. Nu väntar jag (nervöst) på ett bekräftelsemail...... Bea fick svar fort, men jag har fått vänta..... JOBBIGT!!

När jag nu ändå är här, kan jag visa upp en dubbel till Ölandsalbumet.Bara några LO'sar kvar nu, så är det albumet klart. Känns jättebra.

Nu måste jag gå på Paulina's cirkus.

***Tävlingsbidrag***

Jag har precis skickat in ett bidrag till oktobertävlingen på Scraputmaningen. Utmaningen låg i att använda stämplar på sitt alster.
Jag har använt stämplar på 3 ställen: På det ljusa BG pappret stämplade jag med ett clearstamp-hjärta och satte 3 färger på det på en gång (stämplade såklart hela raden med hjärtan). Därefter stämplade jag journalinghjärtat. Sist stämplade jag orden "glädje i att".Jag tycker om den här! Mest för att det är så här jag tänkt länge att jag skulle kunna göra och nu fick jag till det: att bygga på med fler och fler saker. Jag har ju annars en tendens att sluta innan jag dekorerar.....

Vet ni att jag till och med har använt min lilla batteridrivna symaskin?! Jag veckade det rosa organzabandet som är bakom det gröna blad-bandet och sydde rakt över det för att hålla ihop vecken. Kryss i taket för mig!

***GästDT***

Just nu är Marie Glader gästDT hos Papp & Scrap. Kika gärna in för att se de alster hon skapat (eller i alla fall en del av dem...)

Välkomna!

***MiniDemo hos Papp & Scrap***

Kika gärna in på Papp & Scrap bloggen, där Maria/Saawan just nu visar upp en härlig demo om att sy på sina layouter. Åtminstone jag, som aldrig syr, blev jätteinspirerad!!

Missa heller inte att rean på Papp & Scrap (30% på allt!) fortfarande pågår.

Välkomna in!

***Nu är det höst på riktigt***

Och vad passar bättre då än att visa upp en LO med foton från den tidiga sommaren! hihiSer verkligen fram emot en härlig höstdag snart, utan en massa moln. Jag vill ut och fota, men ljuset är inte precis inspirerande.
Har haft en skön och slapp helg. I lördags var visserligen mannen på soptippen och sen åkte vi på stan en runda (jag handlade klart vinterskor till barnen och 2 barnjackor), men på det hela taget var det lugnt och skönt. Trodde ju knappt att vi skulle komma iväg, eftersom barnen betedde sig så tråkigt på morgonen, men när de väl fått i sig frukost, började de leka och allt var frid och fröjd.
Igår gjorde vi ingenting. Jag hade sovmorgon och sov till nästan 10! Okej, jag tvättade lite och vi dammsög, men annars var det slött. Härligt, vi behöver såna helger också!

Nu väntar jobbet som lär gå i ett rasande tempo: planering till 11.30, lunch, åka med chefen på möte, tillbaka och jobba mindre än 2 timmar..... Inte mycket kvar av den dagen.

***Strandliv***

Här kommer ytterligare en sida till mitt Ölandsalbum. (känns som om jag sagt den meningen förut... ;) ) Jag räknar med att det kommer att bli 5-6 dubblar till innan det är klart. Skönt, då kan jag släppa det!Jag tror faktiskt att jag, i och med denna LO, har blivit av med min oskuld....... För första gången har jag en uggla med! hihi
Min kära man undrade över syftet med en uggla, men det var bara att jag gillade pappret och att det hörde ihop med det blå pappret. Jag är inte säker på att han nöjde sig med det svaret...

Just nu är min man på soptippen och slänger en del av den bråten vi hade i garaget (en del gamla element, madrasser mm). Sen skulle han åka till ICA och hämta ut ett paket till mig, som är min hett efterlängtade höstjacka!! Hoppas nu bara den passar och att jag trivs i den.
Därefter skulle vi behöva åka till Linköping. Vår lilla kamera är nämligen äntligen färdiglagad. Vi lämnade in den för en månad sen. Dessutom behöver M ett par innetofflor och M + A behöver varsin jacka. Får se om vi orkar. Morgonen var jättejobbig med 3 otroligt opigga och otrevliga barn, men just nu leker de faktiskt, så har jag tur har de lugnat ner sig. Inte direkt något som gör att man längtar efter att åka på stan med dem i alla fall.

Sen längtar jag efter att mamma och pappa ska komma hem (och med hem menar jag hem till dem). De är nämligen på Malaga och solar och badar. Äckligt. Hur kan de vilja det! Bättre att vara hemma ;) ;) ;). Har faktiskt bokat tågbiljett, så jag ska åka hem (utan man och barn) den 17-19 oktober. Jag och mamma ska gå och se Mamma Mia på bio och det ska bli jättemysigt. Det är så sällan jag träffar dem ensam, så jag ser fram emot det.

***DT-uppdrag***

Fick ett underbart kit den här månaden med härliga papper från Kaiser Craft! Färgsättningen på dessa papper är helt underbar och passar väldigt fint ihop med hösttemat.
Som synes har jag siktat in mig på matdelen av detta HÖSTIGA BILDER, MAT OCH DRYCK-tema.

Jag vill på förhand be om ursäkt för att inte allt av det som jag har med på LO'n finns i butiken. Detta pga den pågående rean på
Papp & Scrap, som gör att mycket utav det jag visar upp redan är slutsålt. Ni får ta det som ren inspiration istället.Cardstock: Bazzil, grön (fast ser grå ut på bild, ber om ursäkt för det)
Papper: Kaiser Craft (Det finns andra papper i samma serie som är underbara! Se här: 1, 2, 3, 4, 5 och 6)
Dekoration: Sammetsband Grönt, Making Memories Crystal Brads och Basic Grey Gnuggisar
Text: QK Studio Classic, stansat i White Silhouette Adhesive Vinyl Brown

För eventuella frågor om det jag skapat, maila på designteam@pappochscrap.se

Födelsedagskort

Har snabbscrappat ett litet enkelt kort som M ska ha med sig på ett barnkalas i helgen. Känns som ett lagom kort för ett barn tycker jag.Stämpeln är en underbar katt från
Bildmålarnas Motivstämplar, som jag köpte under vår stora träff i Linköping.

Är enormt scrapsugen idag! Gjorde klart en LO till Papp & Scrap igår, som jag blev riktigt nöjd med och den gav helt enkelt mersmak! (Ni får vänta ett par dagar till innan jag kan visa upp den) Jag fick dessutom mitt första månadspaket från My Scrapbook Nook som var heeeelt underbart och också gav väldig inspiration!
Så, nu har jag 3 månadspaket, så jag handlar inte så mycket utöver det. Kommer antagligen att släppa ett, men ska testa Nooken först innan jag bestämmer mig. Det är mycket roliga dekorationer jag är ute efter och jag har stora förhoppningar på Nookens paket.

Imorgon ska jag vara flygvärdinna...... Några av barnen på jobbet ska ut och flyga. Måsta plocka fram en svart kjol, vit blus och pumps ikväll, att ha med i morgon. Berättar senare hur det gick. Nu är det Heros!

Skapat efter skiss

Scrapbookbutiken har haft en skisstävling i deras blogg, som jag skickat in ett bidrag till. Idag såg jag att mitt bidrag visades upp där och då ska det vara okej att lägga upp den här också.Syns kanske dåligt, men det sitter en plastfjäril uppe på blomman. Som sagt förut, LO'sar gör sig bäst i verkligheten....

Har en stressig vecka just nu. Hoppas att det ska lätta till helgen, att jag känner att jag hunnit med det där jag känner att jag måste hinna med. Puh.
Jobbigast för mig, det som stressar mig mest, är allt himla farande! Och tidspassande. Först få upp alla barn på morgonen, skicka Miranda till bussen (vilket beroende på dagens humör, är olika enkelt från dag till dag). Sen är det lugnt en stund innan jag ska ha in resterande två i bilen och skjutsa dem till dagis. Därefter lägger sig lugnet för mitt sinne under de timmar jag är på jobbet. Där är stressen en annan, men den tär inte lika mycket. Sen ser det ut så här:

Måndagar: slutar 17, hämtar M och därefter de andra. Hemma ca 17.30. Stressigt med mat, blir något snabbt vid 18. Nattning vid 19 och lugnet lägger sig 19.30.
Tisdagar: slutar 16, hemma 16.30. Har en timme på mig att laga mat. Därefter åker D med mellantösen på simskola. 19.15 tar jag de resterande två till badet, där D tar med alla hem igen och jag tränar.
Onsdagar: slutar redan 11.30, så dagen är lugn. Kl 17 måste jag packa in alla i bilen och skjutsa M till musikverkstaden. Åker hem och lagar mat. D hämtar M på väg hem från tåget.
Torsdagar: Slutar 16.30, hemma 17. Slänga i A mat, för före 17.30 ska hon åka på sin simskola.
Fredagar: Slutar vid olika tider olika veckor, men eftersom det är en fri kväll, är den lugn. Ska ingenstans när jag väl kommer hem. Om det inte behöver handlas vill säga......

Det kanske inte låter som så mycket, men det stressar mig att knöla in 3 barn i bilen, på rätt tid och hinna dit vi ska i rätt tid. Sätter sig ett barn på tvären, är vi genast försenade. Inget kul tycker jag.
Nu har P fått en tidigare badtid, så från och med nästa vecka ska trycket lätta även på tisdagar. Då kommer D att hämta barnen och jag kan laga mat i lugn och ro, för då äter vi när de kommer hem och sen åker jag och tränar. Känns bättre.

Nog tjatat om detta. Dags att hänga tvätt.

***Ny månad på Papp & Scrap***

Ny månad betyder nytt tema och ny tävling på Papp & Scrap bloggen. Missa inte Maria/Saawan's fantastiska höst LO som presenterar temat och missa heller inte skisstävlingen vi har just nu.

Välkomna in!