Ännu en dubbel

Här kommer ännu en av mina Legolands-dubblar (som senare ska bli ett eget album). Jag har använt mig av Kaleidoscope-papper jag fick i månadspaketet från Pysselpunkten.
Tycker fortfarande att det är ursvårt med dubblar... Får liksom inte alls till det tycker jag.

Åka runt, runt
Åka runt, runt2

Ni ser ju på "kryssen" i kanterna var mittlinjen ska vara!

Idag har jag jobbat mina sista timmar innan Mallorca! Åker i morgon kväll. Planet går strax före 19.
Mamma kom igår, min mormor idag. De ska vara barnvakt. En hel vecka! ÅHHHHHHH *suck*

Sand som slipar min diamant

Här kommer dagens DT-alster för Minelle. Här vill jag verkligen visa på enkelhetens värde.

Sand som slipar min diamant

Älskar detta fotot, som är taget efter att Andrea strött sand på benet. 

Första DT-mötet idag! Gick bra och vi har bestämt en del spännande saker för framtiden...;) 

Lite mer om datorn...

Nu sitter jag vid min nya dator igen, men den här gången är den vid mitt scrapskrivbord!!! Daniel har idag fixat med nätverket, så nu har jag tillgång till internet även här nere, vilket var ett krav från min sida. Har 2 små rullhurtsar under skrivbordet och på den ena står min dator. Så, när jag inte vill ha den, rullar jag bara in det tillbaka under skrivbordet. Känns riktigt bra faktiskt!!
Vilken lyx det känns som att ha ett alldeles eget arbetsbord, med alla de tillbehör jag vill ha precis här.

Idag kom mitt månadspaket från Pysselpunkten + mina MM Flower foamstamps som jag beställde.

Bara 4 dagar kvar till Mallorca. Fattar det inte. Det kändes ju så avlägset när vi bokade resan och nu är vi helt plötsligt där. Ska bli skönt!

NY DATOR!!!

Här sitter jag vid min alldeles egna nya dator!!! Var och köpte den i morse, en bärbar Packard Bell. Känns hur kul som helst!!! Vi har reda2 datorer, en urgammal (köpt -97) och en något nyare. Den äldsta har min man som "lekdator" och den beövde en ny skärm. Men det tyckte jag var knäppt, att köpa en ny skärm till en hypergammal dator. Så, han får överta den stora, stationära datorn till "lekdator" (den nyare av dem alltså) och så köpte jag en till mig i stället. Så, nu kommer vi att kunna hiva ut den allra äldsta och det kommer åtminstone att spara plats!!

Lite ovant att skriva än på denna, hittar ni stavfel skyller jag på det. ;)

I övrigt har det inte hänt så mycket. Jag har varit med Paulina på 3 års kalas. Hon var för första gången bjuden utan att storasyster var det och det behövde hon nog: att känna att hon ibland får göra saker som inte någon av de andra får göra.

Slutligen: Bara 5 dagar kvar till Mallorca.......


Minelle's officiella blogg!!

Från och med nu har Minelle en egen blogg, där allt designteamet gör hamnar och även skisser för er mm. Bloggen hittar ni här.

Jag har gjort en DT-layout idag, där jag använt papper från K&Company. (eller i alla fall en del av mönstret ;) )
Första stegen

Tycker själv att denna blev fin! I verkligheten matchar det utklippta mönstret och Andrea's byxor mycket bättre!
Hur gör ni andra nu när det inte går så bra att fota utomhus alltid. Var tar ni era foton på Layouter? Och hur undviker ni blixtfläckar?

Idag har mannen varit och hämtat hem vår husvagn, för att ställas upp för vinterförvaring. Har sagt upp den sässongsplats vi hade, för vi känner att vi ändå inte har tid att vara där så mycket som vi tycker att priset kräver... Får se hur vi gör nästa sommar, om vi i stället drar iväg den någon annanstans, för en vecka eller så.

Faktiskt lite skönt att känna att hösten är på gång. Jag behöver i alla fall inte få dåligt samvete över att jag sitter inne och scrappar när det är 30 grader varmt ute... hihihi

Ni har väl inte missat...

...att det är en svensk scraptidning på gång? Jag har redan skrivit upp mig för prenumeration. Kolla SWE scrapbook för mer info.

Jag vill också passa på att göra reklam för att Minelle kommer att ha öppet hus lördagen den 9 september, mellan 12 - 18.


Idag trodde jag att vår hund försvunnit. Jag vet att jag släppte ut henne för morgonkissning, men jag minns inte att jag släppte in henne... Så, när jag kollar ut och konstaterar att hunden inte finns på tomten, då börjar mitt lilla roliga. Ropar, skramlar med mat, kollar inne, ropar ännu mer och ännu mer. När det gått en timme packar jag in alla barnen i bilen och vi kör runt i byn 2 varv i 10 km/h, med nervevade rutor och ropar. Kommer hem, konstaterar att hon inte kommit  hem, bestämmer mig för att ringa polisen, letar upp numret, går upp och hämtar papper med hennes id-nummer på och går ner igen för att ringa.
Då öppnar Paulina dörren till toaletten...
Och där hade hon varit hela tiden utan att säga ett ljud. Sabla hund att skrämmas!!!

Nu har jag skickat iväg min QK-tång, den jag hade dublett av. Sålt den för det jag ville ha för den, så jag är nöjd. Har nog bestämt mig (till 99% i alla fall) att jag ska köpa en Boss Cut också. Att ha hemma liksom. Bara ta med tången på träff. Bossen har ju sina fördelar, med stora dies, att den tar fler typer osv. Ja, det blir nog så.

Ska på vårt första DesignTeam-möte på tisdag. Det ska bli jättekul att träffas i det sammanhanget! Ser verkligen fram emot det!!
Sen är det bara 7 dagar tills jag och Daniel åker till Mallorca. Bara han och jag!! Barnen får stanna hemma, min mamma och mormor kommer hit och är barnvakt. Ska bli underbart!! En hel vecka ensamma! (Dessutom inga barn i sängen...;) ) 

Hallå alla glada!

Igår var jag hos Elle och lämnade de två senaste layouterna + min pärm, så är ni nyfikna vet ni vart ni ska åka!! (i verkligeheten alltså, de syns ju här också)
Sen var jag ÄNTLIGEN på apoteket och köpte silkestejp, så nu kan jag fixa det sista på pärmarna. Gillar inte att ha saker som är halvfärdiga liggande...
På kvällen var jag faktiskt iväg och scrappade hos FruH. Mycket trevligt!!! Gjorde en LO, så sammantaget igår gjorde jag två LO, som synes.

Båda två är DT-layouter:
Simskola

Blomsterbud

Vill ni ha mer information om vad jag använt, går det att läsa på Minelles blogg.

Igår kom också min Rolodex, äntligen! Så, nu är jag i full färd att göra idé kort!!
Rolodex

Idag ska jag jobba i ynka 2,5 timmar. Känns skönt! Så, från kl15 idag är hela familjen tillsammans och det behövs. Jag ska erkänna att jag blir lite stressad av allt farande: lämna barnen, hämta barnen kl 11, äta lunch, åka igen 11.50, hämta Daniel kl 12, jag börjar jobbet 12.15. Helst skulle jag vilja ha barnen kvar över lunch de dagar jag jobbar, så att Daniel hämtar dem på väg hem strax efter 12. Men det får jag inte... Buuuuu...

Fan Fan Fan!!!

Det verkar som om Andrea har fått en svinkoppa!!!!!! Vi hade stora problem med det förra hösten, då de två äldsta hade 4 omgångar efter varandra (varje gång blev det penicilin), jag hade en gång och t.om Andrea hade en gång (hon skulle ju inte få, för hon ammade ju och var så liten...2 månader). Jag vill bara kräkas!!! HATAR denna j-la sjukdom!!! Å Paulina som redan är ansatt av inflammation i sina mollusker. Får hon det, så kommer hon (som vanligt) att drabbas 10 gånger hårdare än de andra 2. JAG VILL INTE!!! Kan man lämna allt och komma hem när det är över.......

Hur som helst... Vi pratar om något trevligare. Vill ni veta hur man gör en pärm? Jag gjorde en pärmskola på
Minelle's blogg igår, så kolla gärna där om ni är intressreade. Där finns även de andra DT-medlemmarnas alster.

Har ett annat DT-uppdrag att jobba med i kväll, men det får jag återkomma till senare! ;-)

Pärm-barnens

Här har jag gjort tre pärmar till barnen: Mirandas är blå och vit, Paulinas är grön och svart, Anrea's är rosa.
Den som är Andrea's har jag gjort som ett DT-jobb åt
Minelle.

Mirandas har papper från Arctic Frog
Paulinas har papper från Rhonna Farrer
Andrea's har papper från K&Company

Pärm-barnens

De är 18X18 cm stora och tanken är att jag ska fylla dem med små anekdoter eller nått. Det ska i alla fall bli scrapping utan foton, det har jag bestämt. Tex bästa godnattvisan, bästa sagan eller så.


Dagens scrappade DT-layout

Japp, jag har scrappat idag också. Utmanade mig själv att använda mycket dekorationer (mer än vad jag gör normalt). Pappren är från Gin X, blomman är Heidi Swapp och i mitten av den en Heidi Swapp Puffy Floral Center.

Pappren och blomman finns hos Minelle.

Rubriken är alltså: Behöver kanske lite mera salt...

behöver mer salt

Är väldigt nöjd med denna! Skönt att kunna bevisa för mig själv att jag KAN scrappa med mycket saker utan att för den skull fotot "försvinner".

Mitt nya skrivbord

Här kommer först en bild på hur det såg ut innan. Då hade jag ett klaffbord, ett gammalt köksbord som var lite rangligt. Det stora problemet var dock att det var ben överallt!! Därför, om ni noterar, var jag tvungen att ha hurtsen åt vänster sida, vilket gjorde den ganska svåråtkomlig från sittande läge.

gamla skrivbordet

Med skrivbordet "Jerker" blir det så här.

Nya skrivbordet

Jag köpte till en hurts och lådor "Trissa" som nu kan stå under skrivbordet.

Nya skrivbordet_hurtsar

Även köksgrejer går bra i scrapsammanhang. På första bilden kryddhyllor med blommor + akrylfärg på. Därefter en stång som jag skruvat fast i bordsskivan och kan hänga S-krokar på (väntar dock på att Andrea ska bli äldre, för hon vill gärna plocka där)

Nya skrivbordet_småhyllor
Nya skrivbordet_stång

Gjort mina två första DT-layouter

Igår, äntligen, kunde jag sätta mig ner och scrappa lite. Hade påbörjat en idé i huvudet under resan till Stockholm och igår fick jag slutföra den.
Har använt mig av papper från Dianes daughter och ett cardstock från Prism. Blomman är en Heidi Swapp. Allt finns hos
Minelle.
Hade tidigt sett framför mig en LO med många små rutor på. Bestämde mig också att det skulle bli snyggast med sepia-foton. Blomman och speciellt den blå färgen, är där för att bryta av det linjära. Har en baktanke med allt!! :)
minnesfragment

Den andra LO'n gjorde jag i morse. Här hade jag bestämt mig i förväg för att det skulle finnas knappar med som dekoration. Det är en sån sak som jag brukar glömma bort, så detta blev en utmaning åt mig själv. Rubriken är "Det ska börjas i tid" (Andrea läser Creating Keepsakers...) och är "skriven" med vinröda gnuggisar från MM. Tyvärr syns de inte alls här, men de syns i verkligeheten.
Papper här är från Gin X, cardstocken från Prism. Pappren och mina LO's (om ni vill kika på dem live) finns hos Minelle.

Det ska börjas i tid

Sen har jag varit på IKEA idag och inhandlat ett nytt skrivbord, en hurts, lite lådor mm förvaringsmöjligheter. Kommer att fixa före/efter foton nu i helgen.

Hoppas få kommentarer på mina nya alster. Alltid kul!!!

Mama Mia!!

Igår var en hektisk dag, som slutade fantastiskt bra!

Lämnade barnen på dagis kl halv 9.
Kl 9 åkte jag till stan för att träffa Elle halv 10. Det var jätteroligt att få mina första DT saker, men en klump i magen att inte kunna åka hem och hugga in i dem med det samma...

Kl 11 hämtade jag barnen på dagis, vi åt lunch, packade och kl 13.30 åkte vi till stan igen och hämtade Daniel på jobbet. Därefter åkte vi till mina svärföräldrar, som bor mellan Nyköping och Södertälje.
Lämnade barnen där och åkte till Stockholm för att se Mama Mia på Cirkus.

Jisses, så bra det var!! Trots att jag känt innan att det mest var ett problem, så blev det superbra till slut. Tjejen bredvid mig var härligt sjövild och diggade hejdlöst, så tempot i publiken var det inget fel på heller. Dessutom fullsatt...

Men, nu vill jag bara scrappa!! Jag har haft en idé ända sen jag var hos Elle igår... Kanske får ni snart se den!! Men, jag behöver jobba lite idag också, sen kan jag sätta mig!!

Ha det bra!!

JAG ÄR DT MEDLEM!!!

Åhhhh, jag är så lycklig!! Och inte så lite stolt. Idag har jag blivit DT medlem hos Minelle i Linköping. (Någon snäll själ som kan tala om hur jag skapar en länk av namnet)
Jag känner mig som en stolt tupp, eller kanske giraff, för jag tror jag växte en decimeter på höjden!!!!!!!

Jag får återkomma när jag landat!! HiHiHi

Hemma igen!

Idag, för några timmar sen, återvände vi till Östergötland. Som bekant är det ju hemma som är bäst... Skönt! Jobbigt att köra i regnet tycker jag.

Här kommer två foton från när vi var ute med båten.

kör båt

åker båt

Här kommer också bilder på de dubbel-lo's jag gjorde i tisdags på träffen.
legoland vänster
legoland höger

fika vänster
fika höger

Scrapsugen till tusen är jag, trots att det bara var 5 dagar sen träffen. Nåja, jag har ju halva dagen kvar!!


Är i Skåne

Är "hemma" hos mamma och pappa och hälsar på i några dagar. Men, det är väldigt svårt att hålla sig ifrån datorn... HiHiHi
Bestämde detta hastigt och lustigt i måndagskväll. Men eftersom jag skulle på scrapträff i tisdags, kunde vi inte åka förrän på onsdag morgon. Daniel började jobba i måndags och därför är det bara jag och barnen som är här.
Eftersom jag åkte tidigt i onsdags, har jag inte hunnit lägga in bilder från träffen. Men, det blev två dubbel-LO's som handlar om legoland. Jag åker hem på söndag morgon, så om ni håller er lite så får ni snart se.
Jag kommer att börja jobba mina 30% på måndag. Barnen börjar åter på dagis (tre timmars) då. Andrea ska dock inte börja dagis förrän efter jul, så därför kommer min man att vara lite ledig nu när jag jobbar. Det kommer att bli toppen bra!! Att barnen får se mer av pappa även i veckorna. Annars åker han ju innan barnen stiger upp och kommer hem en timme innan det är dags för nattningsritual. De ses ju i princip bara på helgerna. DET BLIR BRA!!!!

Idag har vi varit på sjön (Ivösjön) med mammas och pappas båt. Så härligt!! Det är en sak som jag kan sakna hemma ibland. Barnen badade, vi fikade och så fick de provköra båten!! Jättespännande. Tyvärr kan jag inte visa bilder, eftersom mor och far inte har rätt sladd till datorn...

Jag hör av mig en annan dag! Ha det gött, alla!!


Använt min skrivare

Japp, för första gången har jag använt min skrivare och skrivit ut foton. Har skrivit ut på matt papper, vilket jag tycker är jättefint! Det är också premiär för att scrappa ett foto som är större än vanliga 10x15. Chipboard-bokstaven och pilen har jag gjort helt själv. Ser kanske inte mycket ut (hela LO'n) men den tog faktiskt ganska lång tid att göra. Mycket pill. 
Drar man i fotohörnet där pilen pekar, är det lite dold journaling där det står om hur skönhet kan finnas i olika former, vilket är lite det jag vill visa med min LO.  

Vacker

Ni kanske tycker att färgvalet är lite konstigt, men jag matchar exakt den oranga och blå färgen i hennes byxor. Kan ju inte direkt ha värsta tjejiga LO'n när kläderna är lite mer åt det grabbiga hålet.


Systrar med go i

Japp, det blev en scrappad sida idag också. Snart uppe i 50 st sen i april ungefär. Här har jag använt mitt nya typist-alfabet. Snyggt och användbart är mitt betyg.

Systrar med go i

Idag är det ingen sommar alls, snarare höstrusk. Men, det har funnits höjdpunkter idag ändå. Tex att jag konstaterade att jag glömt bort hur snygg min man är i långbyxor! ;)

Barnen har varit på gnällhumör mest  hela dagen. Men jag fick dem faktiskt att hjälpa till att städa lite: genom att tala om att alla som städade ordentligt skulle få ett pris. Miranda uppfattade det genast som tävling, så jag fick förklara ett par gånger att det inte handlade om att städa snabbast.
Priset blev varsin klubba och de blev jätteglada. Hade kanske inte riktigt trott att en klubba skulle räcka, men det gjorde det idag. Därefter har de faktiskt varit på lite bättre humör, men det har legat på gränsen hela tiden.

Fortfarande har ingen hört av sig från jobbet. Har egentligen ingen lust att vara den som "ger sig" och ringer, men det känns som jag måste. Daniel måste ju också få veta hur han ska jobba. 

Idag, efter nästan 2 år, har jag äntligen strängat om min gitarr. Konstaterade direkt att naglarna var lite för långa, att fingrarna är lite långsamma, men i övrigt satt "takterna" i. Är väl inget större gitarress, men det duger för hemmabruk och jobbet. När Miranda och Paulina var små satt vi varje dag och sjöng och spelade på golvet. De fick bläddra och välja, jag spelade. Kände att jag vill ge Andrea samma sak, musiken ska finnas som en naturlig del av livet, så nu var det dags att få det gjort. 

Vi hörs (och ibland syns) bloggvänner!! Fått mitt CK typist paket idag

I paketet fanns det en blå QK tång, en blå QK pärm, CK typist alfabete + 3 dies. Detta innebär nu att jag har en blå tång över... Kommer att försöka sälja den nya, som ju alltså inte är använd alls, för 450:- (frakt tillkommer) Så, om du är intresserad eller känner någon som är, så kan du maila mig på petraunne@hotmail.com. Kommer att sälja den till den första som tackar ja! Först till kvarn alltså....

Scrappat ett kort

Min mormor fyller år om några dagar och det är klart att hon ska få ett kort till sin födelsedag!! Har följt kortskissen på SZ för den här veckan.

Grattis mormor

Igår fyllde Andrea 1 år. Helt otroligt!!! Återigen har tiden satt rekord! (att det här året har gått så fort menar jag) Hon var lycklig när hon fick öppna paket!

Andrea öppnar paket

Snart har jag varit hemma det jag ska. Känns som det är slut, fast jag ju bara ska börja med att jobba 30%. Börjar jobba på "riktigt" efter jul. Men, kommer inte att jobba heltid, utan gå ner till 75%. Skulle aldrig med gott samvete kunna jobba heltid igen. Inte så länge barnen är små i alla fall. Det suger lite i magen att tänka på det. Att tiden går så fort. Att de snart inte är små längre. Att (som Bea säger) nästa gång jag är långledig, är när jag blir pensionär....

Nåja, ser fram emot scrapträff på tisdag. Den här gången blir vi dock dubbelt så många mot föregående gånger. Ska bli kul att träffa alla efter semestern.

Bye Bye för den här gången.