***Jodå, vi lever***

Vi håller fortfarande på med renoveringen. Börjar lessna rejält på röran, men det går ju inte fortare för det..... Har inte uppdaterat på länge, men det beror mest på att barnen är hemma igen och tiden räcker inte lika långt då.

Vardagsrummet är färdigt, dvs nya väggen är målad. Har inte spacklat skarvarna mot gamla väggen, eftersom jag inte ville kladda på tapeten. Funderar på att göra någon slags ram precis över skarven, men vill möblera om först för att se hur myckte som syns. Har tyvärr ingen bild.

Hallen är också klar. Ska in lite mattor, ett par garderober och en sitta och prata i telefon-stol. Här har jag målat nedanför bården (men det är inte riktigt så ljust som på bilden)

Vad gäller köket så fick vi bänkskivorna igår (ej med på bild), idag kommer rörmockaren. ÄNTLIGEN FÅR JAG DISKMASKIN IGEN!! Kyl och frys hämtade vi i fredags, alla skåp är (nästan) på plats + luckor och lådor. Det som saknas är 2 rullar tapet, handtag, passbitar, dekorlist, täckskivor, socklar, kakel, lampor + lite annan inredning.Ikväll ska jag dra till IKEA och köpa lite ilägg till lådor och annat, så att jag kan börja få allt porslin tillbaka på plats.


***Golvläggningen har börjat***

Igår när jag kom hem från jobbet var den nya väggen helt klar! Dessutom hade de påbörjat golvläggningen i köket. Vi skyndade oss till färgaffären igår kväll och köpte färg till tak, vägg i vardagsrum, vägg i hall och sån där undertapet som gör att man inte behöver spackla. Så, det smackade jag upp igår på de skadade väggarna i hallen (eftersom vi bara kommer att måla det som är under bården. Det duger i några år) och så spacklade jag nya väggen i vardagsrummet medan Daniel målade taket klart i hallen. Känns som vi är på gång nu!!

Dagens bilder (eller rättare sagt gårdagens):

 Så här såg det ut när jag tittade in i köket.

 Och här ser ni hela vägen.

 Nya väggen från kökssidan.

 Limmat upp "undertapeten" på den skadade väggen.

 Den nya väggen från vardagsrumssidan, spacklad och klar.

Nu ska jag gå upp och sätta mig i min säng och bädda ner mig under täcket, för här är SÅÅÅ KALLT!!! I söndags morse var det bara 15 grader inomhus på morgonen, övriga dagar är det ca 17. VI har ju inga element igång, då vi blivit tvungna att dra proppen för dem. Håller på att frysa ihjäl. Sen har ju byggjobbarna dörrarna öppna ganska mycket, så det kommer inte upp någon värme med fläkten förrän framåt eftermiddagen. SÅ, kaffe, bok och ett tjockt täcke, det väntar nu.

***Upp med första skåpen***

Igår målade Daniel andra varvet i köket medan jag skruvade ihop de 5 överskåpen. Eftermiddagen gick sen åt till att sätta upp dem på väggen. Vi stötte på en del problem med det sista skåpet, så vi kommer att behöva plocka ner det idag och sätta om det. Men, det är sånt som händer.

Foton från igår:

Det kändes väldigt pirrigt att sätta upp det första skåpet, som naturligtvis var det skåpet som tog allra längst tid. Sen flöt det på i bra takt.

***Min födelsedag idag***

33 år fyller jag idag och det har jag firat med ett mindre sammanbrott. Idag är jag verkligen less allting, vill bara att det ska bli klart, ser bara hinder, känner tidspress osv. Ingen vidare kul dag med andra ord. Som grädde på moset fick jag migrän, det andra anfallet på 3 dagar!!! Jävla skit, rent ut sagt. Utslagen i ett par timmar.

Det enda vettiga jag har gjort idag är att måla taket i köket. Det gick förvånandsvärt snabbt och lätt. Några bilder:

 Igår när jag kom hem var allt arbete med fuktskadade syllen klar och igensatt.

 Målar tak.

 Här ser ni före och efter. "Efter" är plattan längst bort....

 Daniel tar bort en väggbit i köket som ska bytas ut.

Nu ska jag krypa ihop som en boll i soffan. Nacken gör ont efter målningen. Bara ännu en sak att gnälla över idag. Bu.


***Börjat på nya väggen***

Igår blev den nya syllen ilagd och en del av de avkapade bärande reglarna "lagade". Dessutom hann de börja på den nya väggen, så vi anar den i alla fall.

På kvällen fixade Daniel in rör i väggen (till eldragning), men det fotade jag aldrig. Det börjar arta sig, tycker jag. Fukten är åtgärdad (och det var visst inte så farligt sa byggarna som plockade bort den gamla syllen) och vid det läggs sista handen. Sen är det bara lite skivor på nya väggen som ska upp. Detta borde de hinna med idag, fredag. Hoppas det, så att det nästa vecka bara är golvläggningen kvar. Ju fler dar före torsdag som de är klara, desto troligare är det att vi är färdiga med köket tills barnen kommer hem. I helgen ska vi måla tak, börja tapetsera och hänga upp överskåp. Ska bli skönt att få hugga in!! 

***Huset på stöttor***

Idag har byggjobbarna stämt upp huset på stöttor, och så har de kapat de bärande reglarna som sitter på den fuktskadade syllen. Det sista av väggen har försvunnit. Igår tog dessutom vi bort det sista från köket: spis, diskmaskin och diskbänk. Nu blir det micromat för resten!

Idag har vi varit på IKEA och köpt hela vårt nya kök. Allt fanns inne och det känns skönt. Jag är dessutom inte 100% frisk idag, så jag var nog inte så behjälplig med att bära som jag brukar vara. Är väldigt förkyld, det trycker på öronen och jag börjar få ont i halsmandlarna. Får se vart det leder.

Här är i alla fall dagens bilder:

 

(psst, detta är ändå inte allt till köket.... det står en del i förrådet också...)

Nu ska jag krypa ner i soffan och tycka lite synd om mig själv.

***Byggjobbarnas första dag***

Igår när jag kom hem från jobbet, hade det verkligen hänt grejer. Byggjobbarna hade gjort sin första dag, så nu ser det ut så här:

 Mellan hallen och blivande sovrummet förbereds jobbet med den fuktiga syllen.

 Ingen vägg mellan köket och vardagsrummet. STORT KÖK BLIR DET!!!Där kanten på golvet går, kommer den nya väggen att sättas.

Idag är det onsdag, jag slutade tidigt från jobbet. Daniel har semester idag, så vi ska åka till IKEA och köpa kök.

***Mirandas nya rum klart***

Idag har vi burit in alla Mirandas möbler på hennes rum. Så här blev det:En del fix återstår där inne: tavlor, sänglampa osv.

30 min efter att vi fixat såg det inte lika snyggt ut, då vi var tvungen att bära upp mat, porslin mm som stod i hallen nere.

Nåja, allt har sin tid, så även rummets användningsområde..... Jag är glad att barnen inte är hemma! Det hade blivit svårt att fixa detta med dem här. Saknar dem oerhört dock, men en mammas hjärta måste plågas ibland.

Dessutom tror jag att jag blivit skimmad... Strax över 22000 har försvunnit från mitt konto (som jag skulle ha till att köpa kyl och frys). Det är en konstig siffra, med ,92 ören på slutet. Känns som någon snott en jämn dollar siffra.... Tyvärr har min bank stängt idag (även telefonbank) så jag får ta det i morgon bitti.

Nu är mannen och köper pizza, sen blir det film och tidig kväll. Har liksom förträngt att jag ska jobba i morgon.....

***Rivit Mirandas rum idag***

Idag har vi rivit Mirandas rum och flyttat runt lite. Orkade dock inte få in hennes möbler i hennes nya rum, så det får vi ta imorgon. Här kommer dagens bilder:

 Vi har börjat riva väggarna. Jag sopar lite.

 Nu ser vi igenom den första gluggen!

 Rivar mer!

 Ser igenom den andra väggen.

 Reglarna börjar försvinna.

 Klart!!

 

 Just nu står vår säng i allrummet, för att Miranda ska kunna få sitt nya rum. Vi flyttar ner vår säng när vårt nya sovrum är klart.

Trötta men glada över ett gott dagsverke är vi nu. Ska slänga mig i soffan en stund med en kopp kaffe. Gissar att vi somnar ovaggade ikväll. I morgon ska jag riva tapeter i köket, plocka ner ett par hyllor i blivande sovrummet och säkert lite till.***Rivningen fortskrider***

Idag kom jag hem efter 3 dagar hemma hos föräldrarna i Skåne. Barnen är kvar där och jag räknar inte med att de kommer hem förrän torsdagen den 23:e. Min man har varit duktig och rivit en hel del under tiden, så idag när jag kom hem, såg det ut så här:

Först bilder på köket.....Så här ser det ut i hallen:Detta är mitt skafferi just nu, också det i hallen:Vi skulle behöva åka en sväng på tippen:.....Nu, sen jag kom hem, har vi tömt Mirandas rum och ställt in allt i de andra barnens rum (Mirandas rum ska rivas så att allrummet kommer tillbaka)

Mirandas rum:


Paulinas och Andreas rum:
Nästa steg blir att riva Mirandas rum, men det får ni se i morgon!

***Visats på Scrappiz***

Jag har 3 alster att visa upp, som nyligen visats upp på Scrappizbloggen. Först är det en LO som är gjord med papper skapade av Evalena. Därefter följer ett kort med stämpel från samma företag.

Därefter är det en LO som jag skapat med utmaningen "Använd dina filtband" i bakhuvudet.Är riktigt nöjd med dessa layouter. Det är så himla kul med utmaningar!!!

Just nu skulle jag vilja scrappa, men jag har ändå inte lust. Det är en sån där dag idag. Av någon anledning har jag PMS i efterhand den här månaden.......! Det är såååå jobbigt att bli såååååå gnällig. Ingenting är roligt, allt är skittråkigt och deprimerande. BLÄÄ. Allt blir dessutom extra jobbigt. Laga mat. Gå till jobbet. Höra på barnens tjat. Osv. Men, som tur är varar det bara i 48 timmar, sen blir jag normal igen. Får helt enkelt stå ut.

***Flyttat kyl och frys***

Idag har vi flyttat på kyl och frys. Eftersom jag och barnen åker till Skåne imorgon, var det det sista som min käre man inte klarar av att flytta på egen hand. Så, så här ser det ut hemma hos oss just nu:Istället står de i vardagsrummet:


***Jobbat undan idag***

Idag har vi jobbat på bra med förberedelser inför bygget. Jag har packat ner hela köket (läs porslin mm) i flyttkartonger, som vi burit ut i förrådet. Det enda som finns kvar är en uppsättning av allt vi behöver (tallrikar, glas, kaffekoppar, bestick), grytor och all mat i skafferiet. I morgon kväll ska dock det plockas ner i pappkassar och placeras på lämplig plats.Även om det bara är överskåpen ni ser här, har jag tömt alla underskåpen också.

Vi har tömt de 2 garderoberna i hallen som ska rivas.Vi har burit bort alla möbler i hallen.

Möblerna från hallen står nu i vardagsrummet, på hög!Dessutom har vi tömt och plockat bort ett litet förråd vi hade byggt under trappan. Väggarna och dörren är borta, så att de kan lägga golv hela vägen in under trappen. Vi är osäkra på om vi kommer att bygga upp det igen.Och sist en bild på vår tomma matsal. Till vänster är köket så det är väggen ni ser där som ska rivas.Dessutom har jag idag plockat bort alla vinterkläder, vinterskor, mössor, vantar och halsdukar och plockat fram vårjackor och vårskor. HÄRLIGT! Idag var det dock inte sommar, som det var igår. Igår satt jag ute hela dagen och läste en bok. Det till och med syns på armarna att jag har fått lite färg. Idag var det mulet, blåsigt och ca 10 grader bara. Hoppas att det blir bättre under veckan. SÅ HÄRLIGT MED SOLLJUS!!!!!!

***DT-layout***

Kika gärna in på Handarbetas blogg. Där fylls det på med inspiration flera gånger i veckan och naturligtvis också nya saker i butiken.
Detta är en LO jag just nu visar upp där:


Cardstock: Bazzil, svart med slät yta
Papper: My Minds Eye - Bella Bella "Grace" och Bella Bella "Sophie" (både fram och baksidan)
Dekoration:
** Blomsterrand och hjärtrand: Bazzil - Just the Edge "Hillary" och "Ruby Red"
** Bling: Prima - "Say it in Crystals" (finns tyvärr inte exakt den jag använt just nu)
** Brads: Making Memories - Blombrads
** Chalk: Fluid Chalk - "Chestnut Roan"
Text: Stansat med QK Blossom Grande i självhäftande foam. Dessutom dymoremsor. 


***Vårt kök just nu***

Tänkte att jag skulle börja dokumentera och visa för er hur renovering fortgår. Vi har ju inte kommit så långt än, men så här ser det ut just nu: En glimt på den vägg där vi plockat bort skåp från väggen. Bordet är det som förut stod innanför dörren ni ser där borta. Där inne är det helt tömt, så där är klart.


***Liftat***

Har liftat en LO som var med i påsknumret av Scrapbooking mm och fick till den här.Är själv ikväll. Daniel är på bowling med jobbet, men det brukar betyda en del öldrickande också, så han kommer väl hem senare i kväll/natt. Har precis nattat barnen och nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och en bok. Igår när solen sken kände jag att jag var sugen på lite romantik i bokform, så jag påbörjade en Nora Roberts bok. Härligt lagom lättsamt!!