Ni glömmer väl inte?!?!?!

Att anmäla er till den stora scrapträffen i Linköping 3-4 februari, i John Bauer Gymnasiets matsal.
Sista anmälningsdag är 21 januari. Om ni klickar på bannern (skylten) här ovan, så kommer ni direkt till en informationssida där det står hur man går till väga för att anmäla sig. Alla är välkomna!!

I morgon är det nyårsafton. Så snabbt det här året gick då. Jisses! Vi ska ha en lugn fira-med-familjen-dag. Vi är ju hemma hos mina svärföräldrar just nu och kommer inte att åka hem förrän på tisdag. Här är allt lugnt och skönt! Ett riktigt jullov med andra ord.

Saknar dock mina scrapsaker och tycker det är jobbigt att inte sitta vid min egen dator. Hoppas på två paket när jag kommer hem: min mobiltelefon och ett scrappaket.

Nu ska jag inte slösa pengar på modemet längre (hur klarar sig folk utan bredband???).
Kram på er alla!

Annandagjul idag!

Hoppas att alla har haft en fantastisk julhelg. Det har jag haft!
Hade ni varit snälla då? Fick ni några julklappar? Jag fick lite pengar, en ring, ett halsband, ett skärp, en BH, lakan, duk och ett MYCKET efterlängtat smyckeskrin!! Det är såå snyggt. Öppnar man locket är det ett lager högst upp med flera olika fack inkl ringställ. Under det är det sen 2 lådor med olika stora fack och under det ännu en låda + ett reseetui. Allt i "läder". Skitsnyggt och jag har som sagt väntat i flera år!!
Jo, jag fick en numpad till min dator (ett externt siffertangentbord, alltså). Eftersom min dator är bärbar, blir jag knäpp på att jag inte kan använda fingersättning när jag ska lägga in räkningar och så. Det tar ju minst dubbelt så lång tid att bara skriva med ett finger.

Idag är jag på stort shoppinghumör, men vet inte hur vi ska lösa det. Mamma och pappa åker hem idag, men jag vet inte riktigt när. Men jag skulle behöva ut, för Andrea behöver en ny jacka, då hennes andra gick sönder häromdagen.

I morgon sticker vi till Daniels föräldrar och beräknas inte vara tillbaka förrän den 2 januari. Nytt år!! Får se hur mycket tillgång till datorn jag får... Brukar dock stjäla några ögonblick varje dag.
Så, jag säger GOTT NYTT ÅR till er nu, ifall jag inte hinner höra av mig.

JULLOV!!!!

Japp, idag jobbade jag min sista dag före jul och nu är vi (hela familjen) lediga till den 8 jan. Det var en väldigt lugn dag på jobbet, inte många barn alls. Vi gick mest omkring och mös.

Jag började dock min dag i förmiddags med att lägga in två sorters sill. Åhh, det luktade så gott!
Eftersom jag hade magsjuka ett par dagar före jul förra året, blev det aldrig någon sill då. Så det är två år sen sist! Jag längtar...

Har haft en LO i huvudet hela dagen, så ikväll gjorde jag den. Den heter "Morgonstund har guld i mun". Tyvärr ser ordet "mun" väldigt konstigt ut. Ännu mer tyvärr är att jag skrev direkt med svart penna, så jag kunde inte ändra när jag väl gjort det. Så, nu är det som det är.

Morgonstund

Minitagsen som är högst upp, är från mitt QK-klubb-paket som kom på posten idag. Den diesen har två små tags och så fick jag en stjärna och en som ser ut som en knapp.

Får se hur mycket jag kommer att blogga under julen, men om jag inte "träffar" er innan dess, säger jag:
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!!!!!

Nu ha jag beställt den!

Ja, det blev som jag misstänkte: jag kunde inte hålla mig längre på mobil-fronten. Daniel var så snäll att han ringde Siba idag och kollade om den guldfärgade varianten överhuvudtaget fanns där, men det gjorde den inte. Alltså fanns det ingen anledning att inte beställa den där jag hittat en guldfärgad.
Ska bli intressant att se hur lång tid det tar.

Nu är det dags att åka till tågstationen och hämta min käre man. Miranda och Paulina ska nämligen på ridskola ikväll, sista gången på terminen.

Håller på att baka!

Nyponbullar, kallar jag de för, bara för att man byter ut vatten mot nyponsoppa. Världens enklaste frallor, om ni har lust att testa!! Oroa er inte för nyponen, jag gillar verkligen inte nyponsoppa, men det smakar inte i brödet. Det blir bara ett mustigar bröd.

50 g jäst
4 dl ljummen nyponsoppa
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 12 dl mjöl (går att blanda i lite rågsikt också)
1 tsk bakpulver.

Rulla genast bullar. Rulla gärna i lite mjöl. Jäs 10 min på plåt.
Ugn: 250 grader, 10 min långt nere.
KLART!

Blir ca 12 bullar på en sats. Bra att veta.

Just nu har jag första plåten i ugnen (gjorde dubbel sats), så strax är allting fix och färdigt, på ungefär en timmes jobb.

Minspel

Åh, idag var jag faktiskt riktigt sugen på att scrappa. Började vid 10.30 och gjorde lite men sen tog det stopp. Men, nu i kväll, efter  barnen lagt sig, gav sig resten av layouten och jag kunde slutföra den. Använt Making Memories glitter på chipboard-doodlarna, så nu kan jag tala om att jag har glitter överallt här hemma.

Minspel

Som vanligt får ni tänka er en centimeter till längst ner på den scannade bilden, den försvinner alltid!

Idag har det varit glögg-mingel på jobbet och vi "lekte" den där julklappsgrejen, när man ska slå med tärning och efterhand plocka åt sig paket. Jag fick inget, innan det var klart, men en snäll arbetskamrat som fått flera saker, delade med sig till mig. Tack C!!
Riktigt roligt att återigen börja få känna delaktighet med arbetskamraterna. Eftersom jag jobbat så lite i höst (30%) har jag inte engagerat mig speciellt mycket. Jag visste ju heller inte att jag skulle få vara kvar. Nu ska jag ju det och det känns så himla bra!!!! Kom på mig själv att tänka, i bilen hem, att jag faktiskt ska få vara med på glögg-mingel nästa år också och ser fram emot att få spendera lååång tid på samma ställe.

Uppdatering på mobil-fronten.... Har inte köpt den än, men faktiskt tryckt på "köp" knappen på internet vid två tillfällen idag. Snacka om att det kliar i fingrarna. Men, jag vill först kolla om den finns i butik i stan, så slipper jag ju frakt. Känner dock att jag skulle vilja veta om det är lönt att vänta till mellandagarna, eller om jag ska beställa via nätet. (Menar: om den inte finns i butik, så kan jag ju lika gärna beställa nu)

Jag har bestämt mig!!

Igår kväll började jag så smått att fundera på om jag eventuellt ska köpa en ny mobiltelefon. Vill gärna ha en vikbar. Så, nyss bestämde jag mig för vilken jag vill ha: en Samsung E-380. Som vanligt så är jag ju sån att om jag väl bestämt mig, så ska det helst redan ha hänt. Ett ganska högt "jag vill ha den nuuuu" rungade i huset. Får se om jag ens ids vänta på mellandagsrean. Tänk om den tar slut....

Hela dagen idag har jag städat och fejat, men det har inte känts så betungande som det gör ibland. Visserligen känns det i kroppen att jag i princip inte suttit ner på hela dagen, men det är ändå en bra känsla.

Igår shoppade jag dessutom klar (nästan) all julmat, så nu kan det bli jul vilken dag som helst. ÄLSKAR att bulla upp så hela kylen är full. Känner mig så husmorsaktig då. Ser verkligen fram emot den här sista veckan, med lite småplockande, mamma och pappa som kommer på torsdag och så en lugn jul. Har ingen stress i kroppen, bara en känsla av välmående. Allt är liksom klart, förutom det där sista att nissarna ska dekorera granen på natten innan julafton, sillen ska läggas in på fredag och skinkan ska göras på lördag. Men det är sånt jag så gärna gör så det känns inte jobbigt. Dessutom är ju mamma här och jag gillar att göra såna saker tillsammans.

Nu är det dags för kaffe.

Scrappat en skateboardåkare!!

Kände att jag behövde en spark i arslet (rent ut sagt) till att scrappa, så jag tog förra veckans skiss på Scrappiz. Så här blev resultatet och jag är helt nöjd.

Skateboardåkare

Kände att jag var tvungen att bryta det randiga lite, vilket jag gjort på två sätt. För det första kapade jag ränderna, så de inte går hela vägen över (lagt varannan åt höger och varannan åt vänster). Sen vände jag även rand nummer 2 (uppifrån) så det är "avigan" man ser.
Det andra jag ville var att plocka upp den rosa färgen i Mirandas hjälm, vilket jag gjorde i blomman, med brads och med att texten är skriven med rosa penna.

Det är så svårt att få till någon scrapping just nu, vilket till största delen beror på att jag har PÅ TOK FÖR SOMRIGA FOTON!!! Jag vill scrappa höst-teman, eftersom jag har fantastiska höstpapper att använda. Men, tyvärr var sommaren för lång, så jag har inga foton från hösten. Det var alltid för dåligt ljus ute (läs molnigt som fan) när jag hade tid att gå ut med kameran och helt plötsligt var alla härliga höstfärger borta. Nu är det ju skittrist att fota!!! Om det vore snö skulle det funka, men inte i den här gråa tillvaron.

Idag delade jag ut mina tändsticksaskar på jobbet! Det lät som om de uppskattade det! Kände mig lite som en liten flicka som gav något hon själv gjort till sin mamma..... Bara för att jag tyckte det var roligt att göra dem, är det ju inte alls säkert att andra ser det som annat än barnsligt skräp. Vad vet jag. Usch, vad synisk jag kände mig nu. Beror säkert på att min egen mamma inte alls verkar uppskatta sådana saker. Hon brukar säga: var har du fått den genen ifrån (som gillar att pyssla). Hon har ingen förståelse för att det tar tid, att det är en process och hela den biten. Jag vet heller inte om hon faktiskt ser vad jag gjort, om det är fint i hennes ögon.

Ups, sorry! Inte meningen med det gnälliga slutet, men jag tror ni tål det! ;)

Lucia igår

För att uppdatera er på historien om mitt månadspaket, kan jag tala om att jag fick ett mail där de sa att de skulle sätta in 35 dollar på mitt konto och på så sätt får jag till och med tillbaka mer pengar än jag löste ut det för.

Igår blev jag också klar med alla mina julkort och tändsticksaskar som jag pulat med. Idag hade jag med mig till arbetskamraterna, de fick varsin tändsticksask och det verkade de uppskatta.

Igår var det ju också lucia. Vi var på dagis vid 16-tiden för att kolla på barnens lucia-tåg. Vi var utomhus och tyvärr blåste det väldigt kallt och väldigt mycket. Barnen var jätteduktiga!! Miranda har utökat hur mycket hon varit med alla år: första gången satt hon bara i mitt knä. Andra gången satt hon med de andra, men sjöng inget, förra året var satt hon vid sidan om men var uppe i 10 sek och sjöng. I år sjöng hon och var med hela tiden och dessutom spelade hon teater med 3 kompisar. Min lilla skrutt börjar bli stor.

Efter dagis, rusade vi hem och åt lite snabbt och sen stack Daniel med barnen till ridskolan.

Idag, nu efter maten, ska vi åka på Paulinas sista simskola. Hon kommer inte att gå kvar där nästa år, eftersom det inte går att förena med mitt schema. Miranda har fått tid på söndagar, så vi sa att då passar vi andra på att bada samtidigt och på så sätt har vi en bestämd tid för bad hela familjen varje vecka.

Äntligen kom mitt månadspaket!!

Det är nästan dags att betala nästa paket, så jag har väntat länge!
Men, igår kom det äntligen, från Lifetime. Problemet var bara att det fastnat i tullen och jag fick lösa ut det för 218 kr.
När jag sen kom hem och tittade på kartongen, fick det sin förklaring. Som "value" stod det $78!!!!!!!!!
Hmmm, jag har ju bara betalat $29... Jag har mailat dem, får se vad de säger.

Idag har jag scrappat lite. Pga mycket foton, kände jag att papper (utöver cardstock) var överflödigt.

Kanelbullens dag

För övrigt, så har vi haft "pynta-barnens-julgran-som-de-har-på-sina-rum" dag. Har faktiskt köpt dem varsin liten plastgran (120 cm), eftersom det inte längre finns någonstans att köpa självhuggna granar här och jag tycker det är så tråkigt att övriga granar bara dör på 2 dagar.
Därmed är det ordentlig jul på barnens rum!

Igår kom mina nya julgardiner till vardagsrummet och det blev jättefint!!!

gardiner
Det börjar åtminstone kännas som jul inomhus.....


Vilka dagar!

I måndags kom min rektor med en lapp där det stod ett telefonnummer till en annan rektor på en annan skola. Jag har ju vetat att jag kanske inte får vara kvar på den skolan jag är på nu, efter jul, eftersom jag vill gå upp i tjänst och de inte har så mycket att erbjuda mig där jag är.
Så, jag ringde och var där och besökte dem igår (onsdag). Talade om för dem att det kändes bra och att om inte något oförberett händer innan 22 dec så tänkte jag börja hos dem i januari.
Sen kommer jag till jobbet idag och berättar att jag tackat ja till en annan tjänst. Då viftar en av tjejerna och säger att hon kommer att sluta i mitten av februari, för hon har accepterat en annan tjänst på en annan skola.
Så, det blev en promenad bort till rektorns rum och då konstaterade vi att jag kommer att få stanna kvar! Förbehållet var att jag jobbar lite mindre än tänkt fram till mitten av mars. Så, minst 50% får jag jobba i 2,5 månader och sen blir det 75% som tänkt.

Allt löser sig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stor Scrapträff i Linköping!!!

Ta fram era almanackor och boka helgen 3-4 februari 2007!! Då får alla som vill komma till Linköping och träffas för att scrappa tillsammans. Från kl 10.00 på lördagen till kl 18.00 på söndagen tänkte vi hålla på.


Scrapperiet, Papp & Scrap och Pysselpassion ställer upp med sina butiker i samma hus som vi håller till! (John Bauer Gymnasiet, Linköping)


Det kommer att bli tävlingar, för både kortmakare och scrappare!


I priset ingår mat och fika:

Hela helgen: 400 kr

Lördagen: 250 kr

Söndagen: 200 kr


Vill du vara med??? Anmäl dig!!!


Anmälan sker i två steg: Först måste du betala in anmälningsavgiften på PG: 1082582-6 (Åsa Ekholm) Det är viktigt att du lämnar ditt namn i meddelanderutan.

Därefter går du in på sidan http://linkopingscrap.sajk.com och fyller i anmälningsformuläret där.


OBS!!!! Det är inbetalningen som räknas som anmälan!!


Sista anmälningsdag är 21 januari 2007!!


Annan viktig information (som vägbeskrivning mm) skickas separat till de som anmält sig.


Har du frågor? Maila oss på: [email protected]


Julpysselhelg!!

Igår kom barnens farmor, farfar och ena faster hit för vår traditionsenliga pysselhelg! Efter lite fika gjorde vi ett pepparkakshus. Som vanligt hade jag köpt en färdig sats, som vi sen bara sätter ihop med kristyr och dekorerar med NonStop.

Pepparkakshus

Därefter målade vi några fanér-julgrans-pynt med hobbylack. Efter det gjorde vi gammeldags apelsiner med nejlikor i. Åhhhh, det luktar verkligen fantastiskt gott. Den till vänster, med allt samlat i en klump, har Paulina gjort, Andrea gjorde mandarinen, Miranda gjorde en gubbe och den sista är min.

Apelsiner

Sist men inte minst, gjorde vi lite julgodis. Tog en nougatbit och satte i mitten av en marsipankula och doppde sedan allt i blockchoklad.

Idag gjorde jag iordning vårt tomtelandskap, som vi brukar ha varje år.

Tomtelandskap

På eftermiddagen idag har vi varit på julskyltning. Det var riktigt trevligt, med musik, lotter, tipspromenad mm. Det var bara 5 grader varmt idag, så det kändes i alla fall i luften att det skulle kunna vara vinter.

Men dagen är inte slut, i och med detta. Om mindre än en timme, ska jag iväg på nästa möte om vår stora ScrapTräff i Linköping, 3-4 februari. Det har ni väl inte glömt att boka?????
Efter idag hoppas jag kunna gå ut med utförligare information och påbörja anmälningar, för de som är intresserade!


Äppelplockare

Scrappat lite idag. Behövde rensa hjärnan lite, efter ännu en vaknatt. Paulina började återigen att spy kl 02.00 inatt, så sen dess har jag i princip varit vaken. Kände mig något urblåst på jobbet, men som tur var var det lugnt. Denna LO har jag gjort för att senare hänga ihop med den jag gjorde till Scrapbooking mm. Det är absolut ingen dubbel, men färgerna är lika och de ska kunna passa ihop i ett litet album.

Äppelplockare

Det är med en klump i magen jag snart går till sängs. Hoppas såååå innerligt att ingen blir sjuk i natt. I morgon har vi nämligen vår årliga pysseldag med mina svärföräldrar, något som vi alla, men speciellt barnen, ser fram emot extremt mycket. Om någon blir sjuk under natten, måste vi ställa in det och ställer vi in, kommer vi inte att hinna träffa dem innan jul.
Så, håll alla tummar.

Och, en sista sak: MARKUS ÄR BÄST!!!!!!! Rätt kille vann IDOL 2006!!!!!!!!!