***Tjoho***

Tänk så glad man kan bli över så lite....

Upptäckte precis (efter att ha gjort ett test) att det fungerar alldeles utmärkt att scanna in ett gammalt foto och skriva ut. Kvaliteten duger!
Jag håller ju på att med ljus och lykta leta efter foton till min BOM så den ska bli färdig någon gång. Ska jag sen, dessutom, behöva rota efter negativ.... NEJ, nu slipper jag det! Eftersom det ska införskaffas en hel del gamla foton, som finns hemma hos mamma och pappa, så förenklar detta saken betydligt.

Åh, jag kommer faktiskt att leva gott på denna vetskap hela dagen!!!

härliga snö

Här kommer dagens scrappade alster, som är ett svartvitt foto, tagit en härlig vinterdag för några veckor sen. Så fick jag en chans att använda mina American Crafts-gnuggisar! De är verkligen fina tycker jag.
Jag fick i och med detta också en chans att sitta ner och ta en paus i allt organiserande jag håller på med. Det tar verkligen tid, men det blir nog bra när det är helt färdigt. Känns skönt att kunna kasta stora mängder skräp.

härliga snö

Scrappade faktiskt i fredags också, men den kan jag inte visa! Jag har mailat den till svensa Scrapbooking mm, så får vi se om de har lust att publicera den. Annars dyker den nog upp här snart. (läs troligen...)

Nyttscraprum...

... Nej, inte riktigt, men det har i alla fall skett en förändring där. Vi var på IKEA idag och köpte en ny soffa, som är lite mindre än den gamla otympliga.
Eftersom den är mindre, har jag kunnat möblera om lite, så att det nu känns som ett öppnare och mindre trångt rum.
Jag har också gått lös på alla leksaker. I scraprummet finns det nu endast en garderob med lite spel och pussel kvar, resten åkte upp på barnens rum (förutom Andrea's saker som är i hallen).

Nöjd är jag!

Fortfarande extremt förkyld. Trycket på öronen är i princip borta, men nu har det börjat göra ont i bihålorna istället. Ger det till i morgon kväll, sen får jag börja käka mina piller jag har hemma.

små bilder av vinter

Återigen efter att ha varit och inspirerats hos Asamia, det är väl egentligen mest skylten jag hämtat därifrån och sättet att rita riven kant. Så fort jag fick alvedon i kroppen, blev jag pigg och scrapsugen. Kommer nog att hamna här igen senare ikväll ;)

små bilder av vinter

Usch, mår pecka

Ja, nu har jag då blivit sjuk. Det var faktiskt ganska länge sen sist, över ett år sen, så jag ska väl inte klaga egentligen.
Det känns som om jag har en tennisboll i näsan, det trycker på öronen, halsen är svullen, det gör ont när jag sväljer och bihålorna gillar inte att jag lutar mig framåt.... Brakförkyld med andra ord!
Just nu har jag värktabletter i mig, så jag mår ganska bra. Känner mig riktigt scrapsugen faktiskt... Men, kanske borde jag passa på att göra lite nytta innan tabletterna slutar värka, för då är det nog kört.

Blir så inspirerad av ljuset som är idag. Det lyser faktiskt en sol! Och eftersom jag numer har min hörna vid ett fönster, känns det som om man bara vill hugga in i ett papper!

Ska nog passa på att göra något innan Andrea vaknar. Hej svejs!

IS

Gårdagens alster handlar om vinter. Skrivit ut fotot i A4 format. Det ser lite futtigt ut (på något sätt) så här på bild, men jag tycker den är mer värd att se på i verkligheten.

IS

Just nu är kl 05.25 på morgonen! Jag ska öppna på jobbet nämligen och måste vara där lite innan 6. Steg dock upp alldeles för tidigt, så jag fick en halvtimme extra på mig att fördriva. Då kan jag lika gärna sitta här, annars är nog risken att jag somnar.
Daniel ska vara pappaledig idag, eftersom jag kommer tillbaka redan vid 10. På så sätt har vi nästan fått en heldag tillsammans. Planen är att han ska ha packat matsäck när jag kommer, så vi kan åka iväg och åka pulka i några timmar.

Hade Miranda med mig på jobbet igår. Det gick bra och hon var väldigt nöjd när vi åkte hem på kvällen. Det svåraste var att lämna Paulina (och Andrea) på dagis, för hon var väldigt ledsen. Planen där är dock att hon ska få följa med i morgon, vilket hon visste, men det dög inte att vara på dagis om inte syrran var med. Bäst att hon vänjer sig; Miranda börjar ju förskoleklass på ett annat ställe i höst.....
Igår upptäckte också Miranda att hon har en ny lös tand, bredvid den andra, så hon kommer snart att få ett stort hål, då inga nya tänder verkra vara på gång än.

Nej, nu är det dags att åka till jobbet. Har aldrig jobbat sen de satte in nya larmsystemet.... Få se om jag får hela poliskåren åkandes dit! Daniels kommentar var: "Det positiva med det är ju att du slipper vara ensam". Undrar just om polisen ser det så ;)

Vår lilla prinsessa

Var inne på Asamia's blogg (Åsa) och blev så himla inspirerad av ett kort hon gjort, så då kom denna LO till. TACK!!

Vår lilla prinsessa

Har funderat under dagen (gjorde denna i morse) om jag skulle ha med några dekorationer, men bestämde mig för att den är klar så här.

Första sportlovsdagen idag. Lugnt och skönt på jobbet och massor av tid att förbereda/planera inför veckorna som kommer. Dessutom tid att sitta ner med kollegorna och prata lite. Det är verkligen lov för oss som jobbar också, trots att vi faktiskt jobbar. Barnen vi har leker så himla bra själva och de har väldigt bra fantasi, så de kommer på nya saker hela tiden. Det är skönt att hinna sitta ner ibland utan att få dåligt samvete.

Fått bekräftelse idag från Lifetime att mitt månadspaket är skickat. Hoppas det går riktigt fort, för jag längtar efter paket! Har inget annat på gång heller, så det är inte mycket att se fram emot posten om dagarna. Skulle vilja lägga en beställning, men får vänta till lön. Det handlas på tok för mycket bilar och diskmaskiner i det här huset, för att jag ska ha råd med scrapsaker! ;) Hahaha!

Barnens julgranar

Här kommer dagens scrappade ex. Hyperenkel och gick jättefort.

Barnens julgranar

Igår var vi ett varv till Karlskrona och vände. Daniel har en syster som fyllde 30 år och pga dubbelbokning fanns det inte någon sovplats åt oss. Vi bestämde oss för att åka hem på kvällen och det var faktiskt riktigt skönt! Annars skulle vi ha åkt senast kl 8 i morse, så det spelade egentligen inte så stor roll.
Just nu är det lugnt i huset. Andrea sover och Daniel är med de andra 2 i badhuset.

I fredags fick vi åka och köpa ny diskmaskin, eftersom den gamla pajat. Köpte en Husqvarna och hade lite flax att få en bättre maskin för billigare peng. Ville ju kunna ta med den hem på en gång och den vi ville ha fanns inte inne, så vi fick nästa (som var dyrare) för samma pris som den vi tittat på. Så, i fredags kväll när barnen somnat, kunde vi installera den. Funkar superbra! Korgarna är så himla praktiska, så risken är att jag glömmer alla finesser när jag väl behöver dem ;)

Hämtat bilen

Japp, för några timmar sen körde vi hem vår nya bil. Ganska snart efter vi kom hem, fick jag chansen att köra (provkörde aldrig, eftersom det bara var sommardäck), eftersom jag behövde åka och handla. Den känns jättebra på vägen och jag är verkligen nöjd! 

I morgon måste jag dock till stan igen, eftersom vår diskmaskin helt plöstligt började pumpa ut vatten över hela golvet.... Vi har försökt laga, men det höll inte så i morgon blir det att åka och köpa en ny.

Sen är det (redan) helg igen. Veckorna bara rullar på. På måndag börjar sportlovet. Jag har lite andra arbetstider då + en dag ledigt. Det ska bli jätteskönt! Dessutom verkar det inte bli speciellt mycket barn under veckan och då är det lov även för oss som jobbar.

Jag fyller 1 år!!!

Japp, det stämmer. Ungefär vid alla hjärtans dag, började jag scrappa förra året. Så, jag är en ettåring numera ;)!

Tänk, så svårt jag hade för fackspråket i början och hur jag var på träff hos Anna G och förundrades över att hon hade ett helt skrivbord med saker. Det kunde jag aldrig se skulle ske hos mig. Jag bar allt i en portfölj... Och detta bara för ett år sen. Otroligt!

Miranda har en lös tand

Här kommer LO'n jag har gjort om Mirandas först lösa och tappade tand. Köpte klistermärken (av Karen Foster) på vår träff i Linköping, från Papp & Scrap. Sånt brukar jag inte ha på mina LO's, men jag visste att Miranda skulle gilla dem och därför fick det bli så. Är ganska nöjd med den, trots att det ser lite skumt ut med foton endast på en mun ;)

Miranda har en lös tand

Imorgon ska vi hämta nya bilen! Ska bli kul att se den igen och få ta hem den (fan, det låter som jag pratar om en hundvalp ;) ). Mest av allt är det väl så att det ska bli skönt att affären blir klar och att det vi har grunnat på så länge, nu har löst sig. Vid det här laget har ni kanske lärt sig att jag inte tycker om att dra saker i långbänk (vilket är ungefär 2 dagar för mig *hihihi*).

Mallorca by night

Miranda har tappat sin första tand idag!!!!!!!!!!!!!!! Jisses, hon var stolt som en tupp och insåg rätt fort att det inte alls var så farligt som hon föreställt sig. Den har varit lös sen i mitten av januari, så det var på tiden. Hon höll på att äta korv och makaroner till lunch, när hon helt plötsligt spottade ut en korvbit för "det är ben i den". Men det var ju inte ben, utan tand!
Jag kan bara inte förstå att jag har en unge som är så stor att hon ska tappa tänder. Helt otroligt. Paulina är ju snabb på att hon vill följa efter, så hon frågade genast när det var hennes tur. Hon vill vara lika stor som syrran.

Har scrappat idag. Ännu en LO från Mallorca resan. Kommer bara att bli en till, för sen är fotona slut.
"Mallorca by night" heter den.
Både i ordet Mallorca, i swirlarna och runt bokstäverna i cirklarna, har jag använt grönt stickles. Ger en fin touch i verkligheten, men det syns dåligt så här.

Mallorca by night

Har städat ur bilen idag. Eftersom barnen ska på ridning i morgon, hinns det inte med då. Det var en hel del skräp under stolarna... Ett löfte till mig själv blir att hålla lite bättre koll i nya bilen.

Tror att jag kanske håller på att bli förkyld. Näsan känns tjockare än normalt och det killar i halsen. Men, ibland när det känns så här blir det ingenting. Faktum är att det oftast inte blir någonting, vilket jag hoppas på eftersom det är 30års skiva i helgen för Daniels syrra.
Tror jag ska gå och bädda ner mig och göra som min pappa brukar säga: "det bästa är att sova sig frisk"!
God natt på er!

Nu har vi (snart) ny bil!

Äntligen kommer jag in på bloggen! Har inte lyckats med min egen eller någon annans på hela helgen.

I fredags åkte jag direkt efter jobbet och hämtade Daniel, så vi hann till Volkswagen på kvällen. Vi var där för att titta på Touraner och Sharaner. Men, eftersom Touranen var för liten, hamnade vi snart framför en sprillans ny Sharan. Det bar oss emot, eftersom vi bestämt att inte köpa sprillans ny bil den här gången. Så, vi beslöt att tänka över helgen.

Började lördagsmorgonen med att sälja min bosskut, vilket stillade mitt samvete lite (eftersom jag köpte Revolution istället). Därefter gick vi in på Volvo. Hade egentligen uteslutit volvo, eftersom den inte verkar bredare än Passaten (kruxet är att vi har 3 barn så tätt, att det måste få plats med 3 bilkuddar på rad). Så, vi var där för att kika på vad Renault kunde erbjuda, vilket visade sig vara ingenting.
Hur som helst, så tyckte vi att eftersom vi ändå asat in bilstolarna, kunde vi lika gärna testa volvon, för att verkligen kunna utesluta. Killen som hjälpte oss, hämtade en 3 bilkudde från butiken för att vi verkligen skulle kunna känna efter. OCH DET FUNKADE!! Sätena är ju lite annorlunda formade och det är nog någon liten centimeter bredare, så det gick faktiskt! Och då blev det hela väldigt intressant, eftersom volvo hela tiden varit vårt andra önskemål.

När vi gick därifrån 1,5 timmar senare, var vi ägare till en volvo v70 från januari-06, gått 2700 mil, med farthållare, klimatanläggning, motorvärmare och dragkrok. PERFEKT!! Allt vi ville ha.
Riktiga ägare är vi inte än, för vi får inte hämta den förrän på torsdag, men detta känns som en riktigt bra affär.

I söndags hade jag ljusparty, vilket avlöpte riktigt bra och jag blev några ljus rikare, men pengar fattigare. "Det är en världslig sak", som Karlsson på taket skulle säga.

Jag har scrappat i helgen också. 2 stycken.

Julen börjar

Att smaka på den ljumma pepparkaksdegen är en viktig tradition i vårt hus. Det är då julen börjar!

Nästa handlar om min absoluta favoritblomma!

Tulpan

Nu är det dags att natta barn!
Höres, bloggvänner.

Pepparkaksbak

Tack, M, för återgäldatndet av mina gluedots! Hur skulle jag annars få bandet på plats... Tack också för en trevligt eftermiddag, med kaffe och snack.
Så, tillslut fick jag då ordning på den LO jag försökte påbörja i förgår när det bara blev jobbigt. Försöker göra mig klar med alla jul och vinterfoton, eftersom jag tycker att det ska bli vår nu ;)

Pepparkaksbak

Idag är det fredag och jag längtar vansinnigt efter min man, faktiskt. Han var borta med jobbet igår och kom hem halv ett på natten! Jag låg som en fiolsträng och väntade på att han skulle komma hem, så innan jag slappnat av så pass att jag kunde somna, var kl över 2.
Dessutom vill jag ut och kolla ny bil! Helst idag!

Min lillebror dyker dessutom upp någongång i morgoneftermiddag och det ska bli kul att se honom! Han var i Sydafrika hela december, över jul och nyår, så det blev ju inte att vi träffades då.

Glöm inte att ni kan maila eller kommentera om ni har lust att köpa min BossKut. 750 kr + frakt, det är rena vrakpriset ;)

Fan, jag kan inte scrappa!

Känt mig sugen hela dagen, men nu när jag sätter mig, är det ingenting som känns bra. Allt som upptar min hjärna är att vi ska ut och leta ny bil i helgen och som vanligt vill jag ju helst ha köpt en ny igår....
Jobbigt när man surfar runt och finner den perfekta bilen och inser att den kanske hinner försvinna innan lördag. Fast å andra sidan brukar det lösa sig i slutändan i alla fall.
Till råga på allt har jag värsta PMS-gnället i kroppen, så så fort jag kommer hem från jobbet blir jag världens ynkligaste och ingenting känns bra, om det inte heter chips eller choklad..... Inte lätt att scrappa då inte.
Vill helst av allt krypa under en filt, men en kaffekopp och inte komma fram mer ikväll. Kanske skulle ta och lyssna på den tanken. ;)

Har äntligen fått min skrivare kopplad till min egen dator, vilket gör fotoutskrifterna NÅGOT enklare. Det har så klart att göra med att jag nu fått ordentligt med plats i mitt nya scraphörn. Innan hade jag inte plats för den alls, så nu slipper jag springa upp på övervåningen.

Nej, tusan, nu får jag ta och lyda min inre känsla: TYCK SYND OM MIG SJÄLV UNDER FILTEN! hihihi
Synd bara att det inte är något vettigt på TV ikväll..

vid Pool siDe

Ännu en sida till mitt Mallorca-album. Den heter "vid Pool siDe", med förhöjda P och D eftersom det är början på våra namn. Runt ölglaset D håller i, runt mig, på pilen, P och D har jag duttat gul stickles för lite mer effekt. Funkar i verkligheten, men inte via scannad bild till era ögon. Anledningen till den röda cardstocken är det röda i min bikiniBH.

vid Pool siDe

Sitter här och väntar på att min man ska komma hem, så jag kan åka till jobbet. Kryptiskt? Han har bilen på service och allt hänger på om den är klar eller inte.

Nu visar jag mina helg-alster

Tänkte visa vad jag gjorde under den stora scrapträffen. Har svårt att prata om träffen, det är så mycket en känsla bara. Jag tycker den gick fantastiskt bra och jag blir så glad av all positiv respons. Massor av trevliga människor, roliga saker att shoppa, massor av inspiration!!!
Jag är fortfarande i ett lyckorus!!

Den första LO'n gjorde jag till annonsutmaningen på lördagen. Notera gärna att JUL är skrivet med QK Revolution-stora bokstäver: Abigail heter typsnittet. Tack Martina för lånet! Det var efter detta jag sprang till Annika på
Scrapperiet och ville beställa "Revan". Det visade sig då att hon hade en i bilen, så jag kunde köpa den på stört! Det blev en del krumsprång efter det ;) (Kalv på grönbete. hihihihi)

en känsla av JUL

Den andra är en scraplift som Rosario från Papp & Scrap hade som tävling. Denna tävling vann faktiskt jag!

Modepolis

Den tredje gjorde jag bara för att det var kul, under lördagen.

schackgeni

Sen följer söndagens alster. Jag började att göra skissutmaningen. Även här har jag lånat ett grande-alfabet: Journal. Tack, Martina, återigen!

Vår?

Nästa alster är gjort till en annonsutmaning och denna tävling vann jag! Färgerna synns dåligt, men det är för att scannern får för mycket ljus i och med alla knappar. Bakgrunden är ljusgrön, knapparna likaså. Texten är rosa. Överst står det (med handstil) "en skottkärra kan vara bra till mycket". Nederst står det "Vilostund". Det har jag stansat ut ur rosa papper och sen använt MM speciality glaze-glitter på. SUPERLÄCKERT *irl*.

Vilostund

Dagens sista alster är gjort efter en skiss i Scrapbooking mm-tidningen. Kände inte att jag orkade tänka själv riktigt.... Är inte riktigt nöjd med den än. Det saknas något och jag ska försöka fixa till det under veckan.

Tittut

Slutligen måste jag naturligtvis få visa vad som står på mitt skrivbord numera.....

magpie + reva

Visst blev det snyggt!?!?!?! Har beställt en omgång (3 st) askar till i rosa.

Jag var i tidningen idag. Extra Östergötland heter den och är en tidning som delas ut gratis varje dag, på pendeltåget och så. På framsidan var det en stor bild på M och A och sen var det en ganska stor artikel, med mig på bild, inne i tidningen. Riktigt roligt!

Ser fram emot nästa träff. Både små och stora. Men såklart önskar jag att vi ska göra denna linköpingsträff till en tradition. Vi behöver lite sånt här, så inte allt hamnar i väster.....

Bosse till salu!

Så är vår stora scrapträff i Linköping över. Det första storträffen jag är på, är min egen och VILKEN JÄVLA SUCCÈ DET BLEV!!! Det blev så himla bra och jag/vi är så himla nöjda. Allt flöt på som det skulle och det var massor med folk (extra som kom och tittade och handlade). Jag kom hem och var något fattigare i plånboken, men rikare i erfarenheter och prylar ;)

Jag har köpt en QuicKutz Revolution!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Detta innebär att jag har en bosskut till försäljning. Om någon är intresserad av att köpa den, går den för 700 kr + frakt. Först till kvarn....
Det går att maila mig, PM'a mig på Scrappiz, eller kommentera här i bloggen.

Återkommer med mer info om träffen när jag inte har bråttom till jobbet ;)


Tvättstugan!!

Nu äntligen är tvättstugan klar! Vi stötte på lite problem med gipsväggen, men det är löst nu, så i natt någongång blev det klart. Har startat en maskin med lakan, vilket jag inte kunnat på väääldigt länge....

Först så det ut så här till vänster om dörren:
tvättstuga före 1

En ful gammal plastdiskbänk, tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra, med en bänkskiva uppepå. Glömde att fota innan vi började.....

Så här ser det ut nu:
Tvättstuga 1

Nu visar jag hur det såg ut till höger om dörren, liksom bakom. Har dock fotat från andra hållet, dvs mot dörren.
Före:
tvättstuga före 2

Som ni ser, en bänkskiva med ingenting under.  Och eftersom maskinerna stod bredvid varandra på andra sidan, fanns det ju inget förvaringsutrymme där under heller. Men det blev det ju nu, på den sidan där maskinerna är.
Nu ser det ut så här:
Tvättstuga 2

Ahh, ordentligt med hängyta!!!
Är väldigt nöjd och det känns som en befrielse att kunna hänga upp tvätten ordentligt, lakanen kan jag nu till och med hänga utan att vika tredubbelt först....

Ikväll börjar det för mig (oss som fixar träffen): efter jobbet åker jag till lokalen och börjar fixa. Sen ska jag ha
Papp&Scrap's ägarinna boende hos mig under helgen, vilket ska bli trevligt.

Nu ska jag gå och hänga den första omgången lakan i min "nya" tvättstuga och njuta varenda sekund ;)

Intervjuvats av Corren idag!

Hon ringde till mig för att fråga lite om scrapträffen i helgen. Så, håll ögonen öppna, en liten notis kommer det att bli i alla fall.

Det känns i hela kroppen att det börjar bli dags för scrapträffen. Har gjort iordning min lilla namnskylt som jag ska ha på mig, det jag skulle fixa är klart och ikväll ska jag packa min scrapväska (det finns ingen tid till det imorgon)
Vill bara att jag ska få åka till jobbet imorgon, för efter det börjar hela kalaset för oss som fixar! Då ska vi till lokalen och möblera + att butikerna kommer dit och packar upp sitt.
LÄNGTAR!!