***Miranda fyller 6 år idag***

Jisses, var tog tiden vägen! Helt plötsligt är hon 6 år... Hon har varit så glad idag, nöjd och lycklig över sina presenter och lite extra uppmärksamhet. Bästa presenten var den billigaste: ett munspel (som kostade under 30 kr). Gissa om det har truddiluttats här under dagen! Fördelen med munspel (jämfört med tex en blockflöjt: vi har det också) är att det inte kan låta falskt! Hur hon än spelar, låter det om ett musikaliskt jammande. PERFEKT!

Imorgon är det dags.... Jag åker till Göteborg för att bo hos FruH och spendera en hel del tid på Scrapmässan. AHHHH! Nu är det dags! "Nyss" var det evigheter kvar och nu är det dags. Jag som inte ens packat än! Kommer säkert att få resfeber i morgon, det har jag "lidit" av sen jag var liten. Det var alltid jag som frågade ut mamma om hon packat olika saker, om hon hade biljetter med sig, om vi var ute i god tid osv.

Fast, med tanke på att jag nu är inne i ett lässtim, ser jag fram emot tågresan. 4 timmars ostörd läsning är inte att förringa i dessa småbarnstider. HiHiHi

Nej, jag ska nog ta och packa lite, så jag kan sova ostört sen.
*längtar, längtar, längtar*

***Barnkalas idag***

Puh! Vi överlevde! Hihihi. Så illa var det inte. Miranda fyller ju 6 år om några dagar, så idag var det dags för barnkalas (eftersom jag ska på mässan nästa helg *visslar en glad melodi*).
10 stycken var de + lilla Andrea som var i sitt esse!
Paket, bullar, tårta, sätta knorr på grisen, visklek, fri lek och fiskdamm gjorde alla barnen riktigt nöjda och glada. 2 timmar går väldigt fort, men ändå är det skönt när de går hem ;).

Spenderade sen ett tag ute med att klippa träd, mm. Just det! Miranda lärde sig att cykla utan stödhjul kl 9 i morse. JÄTTEROLIGT! Vi började försöka förra sommaren, men det blev liksom inte att hon kunde. Igår tog vi bort stödhjulen för första gången i år, hon cyklade lite fram och tillbaka (med Daniel som höll i henne). Sen tog envisheten över och hon ville klara sig själv. Hon klarade några steg igår och i morse lossnade alltså spärren och nu cyklar hon för fullt!

Nu ska vi natta barn. Nackdelen med sommartid: ljuset när de ska sova! De fattar ju inte att det är kväll.
Hur som helst, när vi nattat klart ska jag krypa upp i soffan med min absoluta favorit bokserie, skriven av Diana Gabaldon. Hela serien, som börjar med boken "Främlingen", är 3500 sidor lång + den nya boken som kom innan jul (ca 1000 sidor till). Det är därför som jag nu läser om serien för 3:e gången: för att komma in i stämningen inför den nyaste boken, som jag inte läst än.
Daniel tycker jag är knäpp när jag läser denna: jag skrattar, gråter, blir förbannad mm, ibland allt inom en halvtimme. Men jag verkligen ÄLSKAR dessa böcker. Vill inte sluta läsa!
Men nu ska jag sluta skriva, för den här gången.
Kram på er, bloggvänner!

***Scrappat lite idag***

Kunde inte hålla mig längre ;) Såklart att man måste scrappa när andan faller på. Hann börja lite innan M och C kom och hälsade på, men avslutade när jag lagt barnen. Det var mycket trevligt med besök idag!

Så här blev det i alla fall.

?lskade...

Tjoho, faktiskt använde jag inte Basic Grey papper, utan Ki Memories!! En enkel LO, för att passa min man.

Nu väntar sängen. Är riktigt trött just nu, ser verkligen fram emot en god natts sömn. Dessutom längtar jag till morgondagens studiedag, för jag ska gå en liten kurs, eller vad man ska kalla det för. Ska bli jättekul!


***Inget nytt att visa upp***

Nej, jag har inte scrappat något de sista dagarna. Har faktiskt läst 2 böcker istället.
Men, suget att scrappa pirrar runt i hela kroppen, så ikväll blir det nog äntligen lite pyssel. Har ritat 5 underbara skisser (!!!!! Va, Petra har ritat skisser!!!!) som jag bara MÅSTE förverkliga!
Tyvärr har högen med foton degraderats från "okej, jag står väl ut" till "fy f-n vad less jag är på dem". Hihihi
Får se hur jag löser det....
Jag återkommer!

***Denna har ni inte sett***

Den här gjorde jag för ett tag sen. Inte visat eftersom jag skickade den till Scrapperiet och hoppades att den skulle synas som månadens QK-alster.

Bl?

Gillar den skarpa kontrasten mellan det vita och det blå. Det syns, om jag säger så.

Varit på busfabriken idag. Eller, först lämnade jag Daniel, Miranda och Paulina där och så åkte jag och Andrea till Toys r us och köpte födelsedagspresenter till min lilla (snart) 6 åring.
Det tog mindre än en timme, så sen åkte jag tillbaka till busfabriken och lät Andrea leka av sig i en och en halv timme. Alla barnen skötte sig exemplariskt och det var riktigt, riktigt kul!!!
Tog en hamburgare på vägen hem och sen har vi latat oss ordentligt här hemma.
Läser bok nummer 2 på 3 dagar. Brukar läsa väldigt mycket, i omgångar. Nu verkar det vara en sån period där jag tycker det är kul igen.
Vad gäller scrappandet är känslan i kroppen att jag börjar "spara" mig inför mässan. Det är som: "tänk om jag köper något fantastiskt att använda. Då kanske jag inte ska slösa mina foton nu..."

Nu är det matdags. Mannen står för matlagningen idag, så skönt att ha en man som klarar sig själv i ett kök!!!
Fortsatt trevlig helg på er!

***Gjort en Lucia LO idag***

Japp. Kände att denna var viktig att göra, eftersom det var Mirandas sista Lucia på dagis och eftersom Lucia är så speciellt. Däremot vet jag inte om jag egentligen är nöjd med resultatet...

Lucia

Nej, mn vad förvånade ni blir när jag säger att fågeln är urklippt från ett Basic Grey papper. Kunde ni aldrig gjssa, va?! (HiHiHi)

Känner mig smått snurrig i bollen, eftersom jag och Daniel delade en flaska vin till maten. Det händer inte så ofta. Dags att lägga ungarna (de som är vakna)

Kram på er!

***DE VALDE MIG!***

Tjoho, jag har (för första gången) blivit publicerad, kan man väl säga. Idag har jag en LO med på SWE Scrapbook!! Är superlycklig för detta!

Detta alstret var det som var med:

S? glad

Det är en speciell känsla, att bli utvald av någon. Att det jag gjort var tillräckligt bra. SUPERKUL!!!!

***Scrapträff igår***

Igår var det äntligen dags för scrapträff igen. Vi var 10 stycken och vi hade hur trevligt som helst!
Det kändes extra skönt att komma hemifrån, eftersom jag inte lämnat huset på hela veckan.
En dubbel och en enkel LO hann jag med!
Först kommer dubbeln:

Isen v?nster
Isen h?ger

Den heter "Isen", vilket är Andrea's ord för "grisen", som i det här fallet är det gemensamma namnet för alla tre gosedjuren. Blev inspirerad till denna efter en LO i senaste Creating Keepsakes.

Sen kommer den enkla:

sm? sn?gummor

Den noggranne upptäcker snart att detta nog är LO nummer 7 (på rad) där jag använt Basic Grey papper. Av någon anledning lyckas det alltid vara dem som passar bäst till de foton jag scrappar nu. Tur att jag har en hel bunt ;)
Något annat jag är helt såld på just nu, så är det RUB-ONS. Speciellt American Crafts! Gissa om jag kommer att leta efter det på mässan (BARA 3 VECKOR KVAR!!)
Jag ska också leta efter ClearStamps på mässan, för nu börjar det dyka upp ganska många intressanta varianter.

Just nu är Daniel med de två äldsta i badhuset. Jag är hemma med Andrea, men hon sover. (Det är därför hon inte kan följa med och bada, eftersom det är mitt i hennes sovtid)
Tror jag ska passa på att surfa runt lite till de butiker som ställer ut på mässan, ifall det är något som ska förbeställas ;)
Kram på er!

***JÄTTEGLAD***

Tjoho, jag har fixat ny sässongsplats för vår husvagn! Vi sa ju upp vår plats vi hade vid Roxen förra året och önskade komma till Mjölby i stället. Och det har jag alltså fixat idag! Sässongen börjar 1 maj och slutar 31 augusti. Det enda är att vi måste plocka bort vagnen en vecka i juli, eftersom det är O-ringen.
Vi kunde aldrig bada i Roxen, för det var alltid algblomning, så då åkte vi i alla fall till Mjölby. Dessutom är det lite skillnad att ha 7 minuter till husvagnen, i stället för 40....
Med tanke på husdjuren, så blir detta mycket bättre. Även bättre ur "vi åker bara ut i några timmar och badar"-synpunkt.

Kommer inte iväg till jobbet i dag heller. Miranda bröt ut i 39 graders feber i går kväll kl 20 och jättesvullna halskörtlar. Så, nått skit är det.


Ser fram emot scrapträffen i morgon. Ska bli kul att komma hemifrån, eftersom jag inte gjort det på hela veckan.


Tillbaka i normalt skick!

Japp, bara minuter efter att jag skrivit mitt inlägg här, började eländet (läs kräk) och jag höll sen på till kl 05 på morgonen. Så där är det jämt när jag blir magsjuk, det är liksom ingen hejd på eländet. Sen var jag så klart inte människa på hela dagen och vilken j-la tur att jag hade mormor här denna veckan! Jag låg i soffan HELA dagen och sov 80 % utav tiden. Blåbärssoppa och the var det enda jag fick i mig, i minimala former (vågar inte chocka magen).
Men idag vaknade jag med ett leende på läpparna och studsade in i duschen. Gud så skönt att vakna och känna sig normal!!
Ikväll kommer Daniel hem, det ska bli jätteskönt. Tänk att det alltid är sjukdom i det här huset när han är borta. Så, hädanefter får han hålla sig hemma ;)

FAN, JAG MÅR ILLA!!

Neeeeej, jag vill inte! Jag blir alltid så himla dålig om jag börjar spy, så jag kämpar emot det med alla krafter jag har.
Det började för en halvtimme sen, så jag vet inte om det kommer att bli något, har jag tur rinner det ut i sanden....
Fan, fan, fan!

Cybercroppat idag

Var ju hos Daniels föräldrar i helgen och räknade kallt med att inte komma hem förrän sent nu på eftermiddagen. Men, Miranda kräktes i natt, så vi åkte hem redan vid 10 i förmiddags (så ingen annan skulle hinna bli sjuk). Paulina har inte ätit på hela dagen, fast jag tror hon mest vill låtsas vara sjuk. Daniel fick ont i kroppen och knoppen, vilket inte alls är likt honom, så något är det.
Innan han började bli dålig hann han dock hämta mitt paket på ICA innehållande lite papper, knappar, gnuggisar och Abigail Grand. ÄNTLIGEN!!

Sen hade FruH varit så vänlig och meddelat mig att det var rea på Shop Remember When: Köp två grand alfabet, men betala för 1. SÅ, nu har jag Journal och Beauty Queen på väg till Sverige. 

Under dagens lopp (och kväll) har jag faktiskt hunnit med 2 bidrag till helgens cybercrop på Scrappiz. Jättekul! Speciellt tekniktävlingen, gillade jag. 

Först en skisstävling: 

pepparkaksHUSbygge 

Därefter tekniktävlingen, där man skulle ha med så mycket som möjligt av följande lista: foto, brads, band, mönstrat papper, cardstock, chalk, chipboard, stämplat, sömnad, blommor, hjärtan, bling, något vågigt och en hörnstans. Jag fick faktiskt med allt!

?lskade unge

Nu måste jag ta hand om Miranda. Hon tycker febern är jobbig, så hon ska få lite alvedon.
God natt på er!

Gör ett test!

Skrev ett inlägg i torsdags, som fortfarande inte kommit upp på min blogg, trots att jag publicerat det flera gånger. Så, om det helt plötsligt dyker upp 14 likadana inlägg, vet ni varför.

Därför gör jag ett litet test nu och skriver ett nytt inlägg för att se om något händer.

Just nu är vi hos Daniels föräldrar. Kommer hem i morgon. Det är ju cybercrop på Scrappiz den här helgen och jag hoppas få något gjort i morgon eftermiddag.
Ska också åka till ICA och hämta ut ett paket i morgon, ett från Scrapperiet, som bla innehåller mitt Abigail Grande, som jag väntat på ett tag. (en fördel med postutlämning på ICA; de har öppet alla dagar i veckan)

Dags för kaffe!
Höres

Ensam hemma just nu

Tja, barnen är ju hemma, men som vuxen är jag ensam. Daniel är på avtackning av någon på företaget, så han dröjer nog lite till.
Tycker, som bekant, inte om att sova själv. Försöker gör jag, men det är näst intill omöjligt att somna in. Dessutom, eftersom jag vet att han ska gå hem 4 km från tåget, sover jag inte lugnt förrän jag vet att han är hemma. Det är påfrestande att låta mannen festa och den som är tröttast "dagen efter": DET ÄR JAG!

Har sysselsatt mig med TV och lite scrapping. Kan dock inte visa, för jag gjorde den för veckans utmaning på SWE Scrapbook. Ni får se senare.

Fick mitt månadspaket från Lifetime idag. Det var välkommet och efterlängtat!
Ser fram emot ett paket från
Scrapperiet, som jag beställde häromdagen. Det visade sig, när jag fick min orderbekräftelse, att mitt Abigail-alfabet till Revolution också kommer med! TJOHOO! Här ska stansas!

För övrigt ser jag verkligen fram emot nästa helg, då vi ska ha scrapträff. Det är sååå himla kul att träffa andra "galningar", som är likadan som en själv. Då brukar inspirationen flöda, riktigt ordentligt.

Nähä, det känns faktiskt som om ögonlocken börjar bli lite tunga. Det är då jag ska passa på, så har jag kanske en chans den här gången att faktiskt somna.
Kram på er!